Köszi az ötletet. Kereskedőknél érdeklődtem akiknek van szervízük is,és lebeszéltek a vásárlásról. Azt mondták, attól,hogy rajtahagytam a gyújtást nem megy tönkre a vezérlő. Elkezdem másfelé keresni a hiba okát,aztán meglátjuk. Utángyártott van 6-7 ezerért is itt pesten rendelésre (6-8nap)
A gyujtáshoz minek relé? Vagy az a biztonsági indító? Múltkor néztem hogy a 2 fékkarnál lévő kis hengeres müa. pöcök amiből 2-2 derót (asszem fehér-fekete és fehér-piros) jön el, az a kar meghúzására nyit és nem zár. Akkor ezzel iktatná be azt a gyújtásrelét?
Persze berúgásra nem kell húzni a fékkart és akkor is indul!
Hátul azt a fémházas bordázott tirisztoros cuccot mondod, a kapaszkodónál, hogy abba integrált az index? Mert biz abba mennek befele az indexizzóktól a madzagok!
Az a gyújtáshoz tartozó relé, az nem az. Mint megtudtam a burkolat alatt hátul van a feszszabályzó, abba van integrálva. Ergo szívás, az egészet cserélni kell, ha azt akarom, hogy villogjon az indexem. :(
Akkor már egyszerűbb ha veszek 4 db sárga villogót és felszerelem külön kapcsolóval-kábelezéssel.
Hát pedig nekem pont ezért javasolták a Libertyt a nagy kerék mellett is, hogy 2,5-3 literrel eljár. Mondjuk az nem volt odaírva hogy fojtással meg max 50-el, szóval nem tudom. Meglátjuk mit mondanak az adatok...
Én csak 73kg vagyok, lehet alattam másképp megy, de tegnap a szembeszélben se nagyon kellett szégyenkeznem! :)
Az én kijelzőm ilyen, de nem mér átlagot legfeljebb időt .A fogyasztásod szerintem is jó ,nálam 60-as főfúvókával mértem több alkalommal és kímélősen 3.6 ,ha húzogattam rendesen akkor 3,8 -4l -re jött ki (többszöri mérések)
Azon tanakodtam, hogy üres tank gyanánt egy fél lityi nafta hatására sem mozdult feljebb 0-ról a mutató, hogy a műszer se biztos hogy pontosan mutat az alja felé...
Elgurultam 10km-t a közeli kúthoz és 1000 pénzért pont 2,6 lityót tudtam beleverni, így hajszálra félig lett a tank. Most az következik hogy a fogyasztást bemérjem vele, mert a múltkori sacc/kb. 3,8 lityi 100-ra kicsit soknak tűnt nekem. (Igaz volt hogy 80-at húztam neki pár km-en keresztül mit bír!) :)
Nem tudom az újabb kiadású Liberty szériák a digit mérővel jelzik-e az átlagfogyasztást is vagy sem?