Szia Kilroy! Most jutottam ide, nem tudom, éppen ott vagy -e. Mélt megkaptam, köszi (:Látod, ez Szarvas:máris van egy közös ismerős... Ma szóltam még két embernek, azt mondták, majd alkalmasint benéznek. Sokat gondolkodtam azon, hol is lehetne kezdeni a táborról szóló mesét. Az az igazság, hogy órákat lehetne róla regélni, aztán még a végén letiltanak a sok pofázásért (: Azért megpróbálom.
Szia Kilroy! Úgy látszik, ez továbbra is a mi kettőnk kicsi topicja maradt...;) Tegnap este nem tudtam irni, de majd ma itt leszek, ha még érdekel a téma. Meg persze bárki mást is, ne féljetek irni, nem harapunk (én legalábbis nem)!
M.Zs.? Nemigen tudok róla ilyeneket, bár talán a korcsoportot mondta, abban meg nem vagyok biztos, hogy azt a becenevet használta volna ott, amin mi baráti körben ismerjük és szólítjuk.
A legelső név borzasztó ismerős, de arcra nem ugrik be az illető. Nem tudod, milyen korcsoporttal szokott lenni, vagy hogy van-e valami különleges beceneve?
Megtennéd? Hátha ismerem. Bár én még eléggé zöldfülű maci vagyok, idén voltam másodszor, de ki tudja? Lehet, hogy saját korábbi madrichomra ismerek benne.
Én nem tudhatom, de az ismerősöm is ott nyaralt (igaz, asszem pár éve már), madrich-ként is (asszem), szal éppen arra gondoltam, hogy akár ismerheted is. Elküldjem a nevét mélen (ide azért nem írom le...)?
Jó, végülis már bevett formákról van szó, akkor ez már ilyen szinten (mármint, hogy bevett szokás) független a vallástól. Ha meg már magyaros kitekeréseket is gyártanak rá :-)
Mondjam azt az ismerősömnek, hogy írjon ide a topikba? Még azt se tudom, szokott-e netezni... Ez így kicsit gázos...
Most megfogtál, tulajdonképpen fogalmam sincs róla, hogy mit jelentenek... valahogy annyira természetes volt, hogy igy hivnak minket, hogy még soha nem gondolkoztam rajta. Mellesleg a gyerekek alkotnak ránk cifrákat: macik, mátrixok stb. A reklámot úgy gondoltam, szólsz nekik, dehát igy ):
Hm, hát nemigen vagyok kapcsolatban az illetőkkel. Vagy voltaképp milyen reklámra gondoltál?
Ami az elnevezéseket illeti, igazán jó ötletem most nincs, de ha lesz, és netközelbe jutok, beírom. Különben mit jelent voltaképpen a "madrich", ill. a másik szó?
Akiket felismertem (2 emberke) azoknak már megköldtem az infót, úgy látszik nagyon elfoglaltak mostanság :(( De ha te is csinálnál nekem egy kis reklámot az ismerősök körében, azt megköszönném...(:
Szerinted hogy lehetne magyarul, frappánsan elnevezni a két csoportot?
Mondtam, hogy a korhatárra nem emlékszem, rég volt, mikor beszéltem az ismerőseimmel. A vallást illetően én maximálisan kivülállóként vélekedtem, el tudom képzelni, hogy az igaz, amit leírtál. Számomra egyébként így végképp fura, hogy "chanich", meg "madrich" van, tehát hogy ezeket a dolgokat héber szóval mondjátok, bár persze ez lehet végülis az "identitás, gyökerek és hagyományok" része.
A helyzet az, hogy mostanában már én is madrichként járok. 7-szer voltam chanich, nagyon szeretek ott lenni. Ami a korhatárt illeti, tévedsz, mert táborozóként (chanichként) 17-18 éves korig lehet menni (de találkoztam már 19 éves "vén trottyokkal" is). Ami a vallást illeti, hát... izlés dolga, szvsz sokkal több szó esik identitásról, gyökerekről és hagyományokról, de ki mint érzi.
A helyzet az, hogy személyesen még nem volt szerencsém hozzá, de ismerek egypár embert, aki részese a dolognak, pl. mádrihként. Ők nagyon szeretik, és elmondásuk alapján jó hangulatú dolog lehet, de számomra speciel kissé sok a zsidóság benne. Ez persze így, hogy nem voltam még ott, előítélet, de számomra mégsem nyerő a vallás bármilyen szintű hangsúlyozása. Összességében attól tartok, hogy sajnos nem szolgálhatok több infóval, mint azok, akik eddig beírtak e topikba. Egyébként szerintem el kell menni, aztán, ahogy mondani szokták, "vagy megszoksz, vagy megszöksz", azaz vagy bejön, vagy többet nem mész oda. Remélem, tud majd valaki az eddigieknél többet is mondani a dologról, mert bár én már úgysem mehetnék oda (korhatár van, de nem emlékszem, hány év, dereng vmi 12-14, de nem biztos), szívesen olvasnék róla.
Lányok, fiúk, hol vagytok? Ne akarjátok velem elhitetni, hogy egy szarvasi sincs talpon a gáton, mert már volt, akivel találkoztam más topicban! Úgyis tudom, mit tettetek tavaly nyáron (Szarvason((((: )!