Keresés

Részletes keresés

Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 31
Szerintem az is lehet, hogy a zoknik a Nirvanaba távoznak, mert már kellően megtisztultak, úgymond "megvilágosodtak". És ezt az állapotot nem minden pár zokni egyszerre éri el.
Előzmény: Zsádele Bábele (26)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 30
Akkor bérelt páncélkocsiban kell hazaszállíttatni a zoknikat, miután a pataknál kimostad, és elhelyezted az átlátszó hátizsákban. Igy nem kell cipekedni, és egyszerre több ember mosott holmiját is lehetne fuvarozni.
Előzmény: Vissai (29)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 29
Kulcsszó a változatosság !

Itt nálunk is folyton válnak az emberek, mert nem bírnak ki x évet a párjuk mellett. Egy zokni élete sokkal rövidebb, épp ezért ki akarják használni (ez is csak egy elmélet) a rendelkezésükre álló rövidke hónapokat.

Horusz,
a hátizsák talán beválik. De csak egyszer pislantasz félre, egyszer nem figyelsz oda, és a következmények máris beláthatatlanok.

Előzmény: Zsádele Bábele (26)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 28
yahel ól beszélsz !! ez az emigráció eszembe se jutott.. lehet hogy politikai menedékjogot kérnek valahol egy másik dimenzióban

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: yahel (23)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 27
"egy-két zokni esetleg kiugrik a kosárkádból"
Akkor nem nyitott kosárban kell vinni a zoknikat, hanem egy hátizsákban. Egy átlátszó és légmentesen záródó hátizsákban. Otthon pedig egy légmentesen záródó fóliasátorban kell megszárítani, úgy, hogy meleg levegőt fújsz a sátorba, majd végül a tiszta és száraz zoknikat egy átlátszó páncélszekrénybe helyezed el.

Ha másképp nem megy...

De nálatok szerintem csak a fenti megoldás járható út.

Előzmény: Vissai (25)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 25
Húha, tényleg. Azokról teljesen elfeledkeztem.

Horusz,

nem az eltűnés helye számít. Pontosabban szólva az egy olyan dolog, ami egyáltalán nem számít. Jó, mondjuk ha épp egy patakban mosogatod a zoknidat, akkor az a pár, amit éppen a kezedben tartasz, nem valószínű, hogy eltűnik.
De már ahogy mész haza, karodban kis fonott kosárka, kosárkában zoknincskák, és közben még talán fütyörészel is, egy-két zokni esetleg kiugrik a kosárkádból.

Ismétlem: a zoknik BÁRHOL eltűnhetnek.

(A fiókomban tegnapi adatok szerint 12 fél pár zokni van, melyek közül egy sem illik össze a család birtokában levő fél pár zoknikkal.)

Előzmény: yahel (23)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 24
"Az csak egy kis segítség. Másutt is el tudnak osonni."
Az a kérdés, hová teszed a zoknit, miután leveszed? Tedd a mosógépbe egyből, sőt az se rossz, ha egyből kimosod, és kiteregeted.

Egyébként ha esküdt ellenségeket teszel egy mosógépbe, ne csodálkozz, hogy a farkas megeszi a gyalogkakkukot. Ezért jó a patak. A legátláthatóbb és legdemokratikusabb megoldás.

Előzmény: Vissai (22)
yahel Creative Commons License 2000.04.28 0 0 23
A fél pár zoknik a kulccsomók, az öngyújtók és a tollak birodalmába emigrálnak.

yahel

Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 22
Hát épp ez az !!!

A zokniknak nincs szükségük a mosógépre, hogy eltűnjenek ! Az csak egy kis segítség. Másutt is el tudnak osonni.

Légy erős: tűnnek el egész pár zoknik is. Példának okáért a kedvenc prérifarkasos zoknim csak egyszer volt rajtam, mielőtt eltűnt volna.
Azóta már talán a fél pár gyalogkakukkos zoknimat üldözi. Ki tudja ?

Előzmény: Horusz (20)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 21
"El nem tudok képzelni annál lehangolóbbat (már ruházkodás terén), mint 15 pár egyszínű zokni."
Én igen. Még régebben láttam a tévében, hogy Péter Gábornak, az ÁVH vezetőjének kb. 60 db ugyanolyan szabású szürke öltönye volt...
Előzmény: Vissai (19)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 20
Egyébként olyat én még nem hallottam, hogy egy egész pár zokni tűnt volna el. Mindig csak fél pár. Vagy egy pár is eltűnhet, csak az nem feltűnő annyira?

"módosult a zoknik tévozásának helye"
Mire gondolsz?

És a patakhoz mit szólsz?

MÉg egy jó ötlet: mossuk a zoknit mindig úgy, hogy egy párat mossunk egyszerre. Ez a legbiztosabb módszer szerintem. Időigényes, drága, de a zokni legalább megmarad.

Előzmény: Vissai (19)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 19
Az a pasi, aki - csupa jó szándékkal, ebben biztos vagyok - kitalálta a zoknicsíptetőt, mindössze annyit ért el ezzel, hogy módosult a zoknik tévozásának helye. Vagy, mint azt /0 Tasztaltárs helyesen kifejtette, akkor már egy egész pár zokni tűnik el.

El nem tudok képzelni annál lehangolóbbat (már ruházkodás terén), mint 15 pár egyszínű zokni.
Azért az ember adjon magára és az elveire.

Egyébként született még egy olyan elmélet is (copyright by F.A.), hogy egyes pár zoknik egyesülnek a mosógépben. Mármint akkor, ha az egyik (vagy mindkettő) anyaga elvékonyodott. Akkor egyszerűen egybeolvadnak, és az eredmény fél pár tökéletes zokni. Ami tulajdonképpen egy egész pár, de egy kicsit hülyén néznénk ki, ha fél pár zokniban gyömöszölnénk a lábunkat.
Én nem is hiszek ebben.

Előzmény: Horusz (11)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 18
Szerintem jobb a patak vagy a folyó. Élővilág lassan úgysincs bennük, az a néhány tonna vegyi anyag naponta igazán nem fog már megártani. És legalább biztos, hogy nem tűnnének el a zoknik!

Mert ha sokan átmennek a "túlvilágra", mint azt Vissai felvetette, úgy idővel attól félhetünk, hogy sokan lesznek, és egy váratlan puccsal megdöntik az emberi társadalmat. És ki akarja azt, hogy egy zokni parancsoljon neki?

Előzmény: cs_geza (17)
cs_geza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 17
:))))) Valahiol mar elkezdodott a forradalom!!! Lasd eloltoltos ablakos mosogepek!!! :))))
Előzmény: Horusz (16)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 16
Ezért kellene átlátható "demokratikus" mosógépeket tervezni, ahol pontosan lehetne látni a belül zajló eseményeket. Még jobb, ha kézzel mosunk és egyből teregetünk is, mégpedig szépen párban, így az eltűnés esélyét minimalizálni tudjuk.

Előzmény: cs_geza (15)
cs_geza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 15
A dolog engem is erint, tobb fel par zoknim is siratja elete parjat...:)
Egyebkent a mosogep, kozelebbrol a mosoviz es a dob korul lesz az eb sirhantja: Ahogy a zokni a mosogep dob szelere kerul, es mar nem eleg eros ahhoz, hogy egyben maradjon (a szagtol elgyengult, ugyebar :) ) akkor szetfoszlik es a pici darabjai a mosovizzel egyutt eltavoznak a melybe..... :)
Termon Creative Commons License 2000.04.28 0 0 14
Nagyon jól tudjátok , hogy az anyag (zokni) nem vész el csak átalakul. -))))))
division by zero Creative Commons License 2000.04.28 0 0 13
egyébként csupa egyforma zoknit kell venni, így mindig max 1 db fél pár zokni lehet...
division by zero Creative Commons License 2000.04.28 0 0 12
de összecsiptetéssel lehet, hogy ezután egész pár fog eltünni!
Előzmény: Horusz (11)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 11
Szerintem a rejtély kulcsa a mosógép körül lappang. Amikor ugyanis leveszem és odadobom a zoknit, akkor biztos, hogy kettő van, a fiókba pedig gyakran egy kerül. Talán a kettőt össze kellene valahogy csiptetni, és úgy tenni a mosógépbe, majd együtt kirakni őket a szárítóra, és együtt a fiókba. A lényeg tehát, hogy mindig követhetően és ellenőrizhetően párban legyenek a zoknik az egész folyamat során.
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 10
skacok mi itt viccezgetünk ezzel az egész cuccal, miközben lehet hogy a világegyetemünk a teljes összeomlás szélén áll !!! gondoljatok arra a rengeteg anyagveszteségre, ami a világunkat elhagyó zoknik tetején lévő koszréteg okoz... anyagot vesztünk !! koszt, piszkot. fel fog borúlni a hasznos/ haszntalan anyag állandó értéke... arról az irreverzibilis folyamatról nem is beszélve, mely a 10tság irányába löki világunkat

követeljük, hogy a távozó zoknik ne vigyék el magukkal világegyetemünk anyagát !!

.kav]4t r.e.b.

morticia addams Creative Commons License 2000.04.28 0 0 9
sajat elmaradott vilagunkban csak annyira jutottunk hogy sikerult egyetlen szerencsetlen fotont teleportalni.De mit tudhatnank ugyan egyeb erokrol, kulonosen akkor, ha zoknikrol van szo?
The truth is out there.
Előzmény: Ozon (8)
Ozon Creative Commons License 2000.04.28 0 0 8
Belegondoltam a szörnyű ténybe és észbeötlött, hogy a zoknik általában koszosan tűnnek el, hiszen, ha ki vannak mosva, gyors összepárosítjuk és ezáltal megakadályozzuk a páratlanodást! (már ha a szomszédunk nem egy zoknitolvaj és nem lopja a zokniinkat a ruhaszárítókötélről) Ezek szerint a zoknik nem saját lábukon(!) hagyják el ezt a dimenziót, hanem valszeg az összeszedett koszmók között van olyan anyag, amely elősegíti, hogy a zoknink egyik fele mozgási energiát nyerjen a hipertérből és ezáltal dimnziótváltson... A másik dimenzióban manifesztálódott zoknik életéről sajnos nem igazán tudok véleményt mondani.. Nem tudom mi van a halál után, de tuti, hogy ezek az elveszett zoknik ránk várnak a túlvilágon...
http Creative Commons License 2000.04.28 0 0 7
Most hallottam, ha ez a topic eléri az 1000 hozzászólást, akkor a hozzászólók köztött tízezer pár, vagyis húszezer fekete zoknit sorsol ki az Index.hu Rt.
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 6
vagy esetleg szánkáznak a hipertérben

.kav]4t r.e.b.

eMM Creative Commons License 2000.04.28 0 0 5
Fekete zoknik hm, csak nem temektezési vállakozó vagy?
Esetleg feketelábú indián?
Vagy feketelábú százlábú? :-)
Előzmény: http (4)
http Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4
A helyzet megoldhatatlan. Nekem csak fekete zokniaim vannak, a fiamnak sötétkék. Ép ésszel sehogysem fogható fel, hogyan találok lyukas kék zoknit (kettőt), három lyukas feketét és ép kéket és egy ép feketét a fiókban. Én föladtam. Ha az utcán láttok egy embert, akinek kék és fekete zokni van a lábain, az vagy én vagyok, vagy a fiam.
eMM Creative Commons License 2000.04.27 0 0 3
A végén nem kelett volna (megpróbálni)lelőni a boldot,mert úgyse írtál utána mást.
Előzmény: Vissai (0)
Vissai Creative Commons License 2000.04.27 0 0 2
Néha én is áttúrom a szekrények mélyét (nem csak a sajátomat :), de az esetek 95 százalékában no siker.
Előzmény: division by zero (1)
division by zero Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1
mi itt Pesten gyűjtögettük a fél pár zoknikat, rokonaim Szegeden, és évente 2-3x amikor lementünk "pároztatunk" és érdekes módon szinte mind összeállt egész párá...
érdekes...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!