Tavaly nyaron en is foglalkoztam a hutoventilatorral; szerintem eleg kicsi a hutesi hatekonysega amikor a motor leallitasa utan forog mert a folyadekot mar nem keringeti semmi. O szepen lehuti a "vizet" a radiatorban, de annak csak igen kicsi hanyada jut el a motorba.
Eleg ritkan szoktam hallani megallaskor, de olyankor visszaulok, beinditom egy ket gazadas -ami megforgatja a folyadekot a rendszerben- es le is allt.
Akkor fenthagyom a megsérült jobb első dísztárcsámat (pedig már gondoltam cserére) :-((
A Suzukisok veszik a Renault-t, a R-ker.-ben nálunk több Suzuki áll (gondolom becserélt) :-)) - részemről a csatabárd elásva, bár még ki sem volt ásva ...
Sziasztok!
Kedves Sorstarsak! Nem tudom ki merre lakik, de a haz elott en is eszrevettem egy frissen disztarcsa nelkulive tett Thaliat, es milyen furcsa, all egy fekete Clio is ott, furcsan torott disztarcsaval, mintha egy masikrol feszegettek volna le sietve... de ne legyen igazam. Az osszes mocsoknak torjon le a keze, akar csak brahibol csinalja, akar a sajat disztarcsait potolja... Az en gyonyoru csillag formaju Tescos disztarcsaimat akarki viheti, mar most szolok...
Még más érdekességet is találhatsz ... pl: a "hangzásgörbét" autótipusra is beállíthatod (Clio, Megane, Laguna, stb), nekem most Lagunán van a nagy csomagtér hasonlóság miatt, de ez a beállítás mindenkinek fül-izlés dolga. Előtte érdemes előkészíteni a rádió kódját, mert kell hozzá ...
és behegesztetni nem lehet egy takarólemezt, vagy valamit? mert engem ez izgat egy ideje, de nem tudom a választ
dísztárcsa: az enyémet már annyiszor lepadkáztam, hogy ellopásuk veszélye nem fenyeget:)
gyerek hátul, kajamaradék: várom a tippet!
suzuki: én sem vennék, de közülük valószínűleg nagyon sokan meg thaliát nem vennének, szerintem felesleges egymást szivatnunk, a "nagy autóstársadalom" úgyis együtt röhög mindkettőnkön (hadd tegyék):))
kerékőr: nem tudom, most milyenek vannak, nekem annak idején egy speciálisan esztergált ívű fejjel ellátott csavar volt, és elveszett a ráhúzandó, ehhez legyártott spéci "anya", így végső elkeseredésemben fogtam a sima csőkulcsot, belenyomtam keresztbe egy vékony alátétet, ez ugye beszorult a kulcs meg a csavar feje közé, és felvette a kívánt alakzatot - magam is meglepődtem, de elindult a csavar
Hehe, Multkor a Hungária krt közepén majdnem kitettem egyik barátnőmet, mert megevett 1 kis kocka csokit, meg stikába megivott 2 dl üditőt mire észrevettem. Utána hallgathatta a kb negyedórás mondológomat. Lehet inkább ki akart volna akkor már szállni, de ez jobb büntetés volt. Majd megtanulja.
Suzukisokkal ne törödjetek. Unokatesom/haverom-al körberöhögtük a suzikat (nekem az volt). Tudom, égés, de azt hittem azzal majd jól lehet spórolni (kiderült, fél év alatt többet költöttem rá, mint 1 év alatt a Xsarámra, pedig a Xsarával 3x annyit mentem). Szóval azóta megvették a családi Suzit. Azóta tilos a suzit szidni, az a legjobb autó, ha meg megemlitem 1-2 hibáját, azonnal tüzet szór a szemük. A suzis ilyen :)
Ez nekem uj, de meg nem jutottam oda 2 het alatt, hogy a radio kezikönyvét is elolvassam. utánanézek, de örülök neki, hogy valami feature nekünk is jutott, nem csak a cliosoknak :)
Szomorúan bár, de a tények előtt meghajolva tudomásul vettem, hogy valaki alkatrészraktárnak tekinti Thimónt. Ma hajnalban ismét 4 db dísztárcsám hiányát kellett elkönyvelnem. Az első morc után viszont szép széles vigyor ült a fejemre, mikor magam elé képzeltem, milyen bután nézhetett, meglátva a kerékőrt.:-)) Fő a + hozzáállás. ( Csak oda ne égjen )Gyári tárcsám többé az életben nem lesz. Éljen az alufelni!!!
A hűtőventillátorotok teljesen normálisan működik! (Leírás:"Balesetveszély! A hűtőventillátor a kocsi leállása után magától is elindulhat!")
Úgyhogy ne matassatok körülötte, mert még több másodperc után is be szokott indulni nyáron, ahogy a hőkapcsolója felmelegszik, mert nem hűti a menetszél és átveszi a forró motor hőmérsékletét.
Olvastam az itt is keringő Interjú az autótolvajjal c. írást meg beszélgettem riasztó- és váltózár szerelőkkel.Igaz, hogy amit akarnak azt ellopják, de néha túlmisztifikálják a dolgot.
Pl. a váltózárral ellopott autók egy részéről kiderül (bár nem a tulaj dicsekszik el vele)hogy nem volt benyomva a zár, vagy ellopták a Tescoban a zsebéból a kulcsot amin rajta volt a távirányító+a váltózár kulcsa.
(TSZTELT FÓRUMTAGOK! KÜLÖN KULCCSOMÓN TARTANI!!!!)
Vagy a risztó szervízmódban volt, mert sokszor beindult magától.
(MÁSIK TANÁCS:ÚGY BEÁLLNI,HOGY NE LEHESSEN KITOLATNI,INKÁBB FORDÍTVA ÁLLNI. HOGY HA BE IS INDÍTJÁK MÉG A VÁLTÓRUDAT IS SZERELNI KELLJEN NEKIK AMI PLUSZ IDŐ.)
És mégegy: Létezik spec, nehezebben oldható anya (vagy csavar) a váltórudazathoz egyes váltózárak szetjében benne is van, és a szereléskor lecserélik a gyári anyát, így nehezebb szétakasztani a rudazatot.Kérdezzetek rá a beszereléskor, mert a szerelők egy része kényelemből és időspórolásból ezt enm rakja fel!
(Ezt az infót egy beszerelőtől hallottam, a valóságtartalmáért nem tudok kezeskedni)
Ui.: és még egy tanács aztán eldugultam: Ha eltűnt az autó jól bejárni a környéket, a félreeső helyeket, mert főleg a váltózáras autókat nagyon sokszor csak félretolják (kitámasztott kuplung) és ott kezdik el buherálni.
Eleg vicces, hogy meg mindig neha ujra felfedezik az autotulajok a hutoventillatort. :) Az azert kapcsol be mert ez a dolga, nem azert mert meghibasodott. Par perc utan magatol kikapcsol. Ha a termosztat vagy a venti motor elromlik akkor az ellenkezoje tortenil, nem kapcsol be a venti es felforr a hutoviz. Tehat nem aggodni ha elkezd huteni a venti. :)
igen
én is félve megyek fel, hogy reggel csak halk nyikorgást hallok majd a motortérből, de persze erről szó sincs, pár perc után megáll
belénk rögzült a kgst piac termékeinél természetes jelenség, hogy az aksik pár perc alatt lemerülnek, álló motor mellett tilos terhelni őket:)
Lehet, hogy a hűtőventi volt, nem tudom. Előtte kb. 15 percet autóztam városban, és délután 6 óra volt, tehát nem volt már túl meleg (kb. 20 fok). Ez beleillik a képbe?
Edó
Hi !
Szerintem nem a belső ventillátort hallottad, hanem a hűtőét.
Nem volt magas a hűtővíz hőfoka leálláskor ?
Akkor szokott még 1 ideig menni a hűtőventi.
Érdekes jelenségre figyeltem fel ma. Előrebocsátom, klíma NINCS az autóban, csak ventillátor.
Autó leállítása, kiszállás, központizárral történő bezárás után furcsa zúgó hang jött a kocsi elejéből.
Alánéztem, éreztem a szelet, tehát a ventillátor teljes erővel működött. Visszaültem, levettem a ventillátor kapcsolóját 0-ra, tovább zúgott. Beindítottam a motort, úgy tettem újra 0 állásba, akkor leállt, utána már minden OK volt.
Van erre magyarázat szerintetek? Vajon leállt volna magától egy idő után, vagy forgatta volna a levegőt reggelig (akármeddig)?
Edó
Köszi boszi az ajánlatot, szívesen veszek minden ötletet. Saját kútfőből egy gondolatom volt eddig: az első ülés hátuljára kötözhető zsebes tároló.
Ezen túl még nem jutottam, egyelőre ki van adva a jelszó: az új kocsiban nem eszünk, nem iszunk, mert vigyázunk rá! Legalábbis az első időben, gondolom az idő múlásával kevésbé fogom félteni, mint most.:-))))
Edó
Gratula a kocsihoz! Kívánok nektek sok-sok örömöt hozzá, szerintem a gyerköcök is szeretni fogják, az enyém nagyon elégedett vele, főleg, hogy egész szép kis birodalmat alakított ki benne. Ha tárolókkal (játék üdítő stb.) bajba vagytok mi találtunk rá megoldást, ha érdekel megírom.
Igen, a hőmérő sikerült. Nagyon sokat segített a doksid :) Köszi így utólag. Én végül az elejébe tettem az érzékelőt. Menet közben teljesen jó értéket mutat, ha járó motorral áll az autó, akkor 2-3 fokot rátesz. De legalább nem kellett szétszednem a tükröt :)
Ja, és a Meganosoknál írta valaki, hogy a kijelzőből elindul két vezeték az érzékelőhöz, de nem megy el az ajtóig. Na a Tháliában, legalábbis nálam semmi nem megy semmerre. Gyárilag.
A bekötés egyszerű: a gyári csipogó vezetékelése is úgy van megoldva, hogy az első ajtó hangszórójához menő vezeték valahol a műszerfal alatt párhuzamosan el van ágaztatva. Ha Neked ez nincs a csipogó helyéhez odavezetve, csak bátran párhuzamosíts. Arra oda kell figyelni, hogy a csipogónak van-e "leválasztó" kondija, nehogy a mélytartományok rájussanak, mert erősebb meghajtásnál elszállhat.
Négy hangszórós gyári rádió van az autóban. Expression a kivitel. De kábel nuku... Mondjuk miután a hőmérő sem volt bevezetékelve, így nem is lepődtem meg. Viszont legalább már gyakorlott vagyok a műszerfal leszerelésében :)
Az Auchanban (budaörsön) kapható hozzá való csipogó csak bele kell pattintani (na meg leszedni az egész műszerfal és kormányborítást) 2740 Ft.-ért Clio >98 van ráírva az autós cuccoknál. Előkészítésed sincs a rádióhoz?