A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Yaesu vx 10 1x 2m-es kézirádió párban eladó, töltő nélkül, az egyik készülékről hiányzik egy gomb. Használt 600maH-s akksival. Irányár 40000 párban! E-mail publikus keress meg.
YAESU FT-60 másfél hónapos, garanciális, kinyitva (a garanciális szerviz által, a garancia érvényben maradása mellett) kifogástalan állapotban (épp csak kipróbálva) eladó 45000 Ft-ért. radiota@vipmail.hu
Hi Topiktársak! Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de: Nagy élményem volt tegnap, hogy -ugyan alkalmilag arra járva- belátogattam egy győri hiradástechnikai boltocskába. Nagyon jó a tulaj, és a segítője. Ahogy monnyák: Dobtam egy hátast, annyira jó kis boltocska. Ajánlom minden Györhöz közelben lakónak. A reklám miatt nem írom ki a nevét, de Győrben a BAROS utca egyik keresztutcájában, a piachoz közeli részen könnyen megtaláljátok. Telcsiszám: 06-96-525-092 Üdv Néktek: Öreg Csóka
Nagyon leskézem a levládámat, de még nem ért ide.... :-( Lehet, hogy feladtad, és elkodórgott.... Megesett mán.... A címzésnél azé ügyelj, mert a farkas, és a gy között egy ""siftes kötőjel" -aláhúzás- van. Emígyen:
farkas_gy@mail.holop.hu
Így általában megszokott jönni, kivéve ha a szervert épp akkor tartják karba. :-)
Érdekelnek még régi Rádiótechnikák? Vagy fél éve volt egy hirdetés a HAM cserebere-oldalon, hogy 30 évfolyamnyi Rádiótechnika meg egy csomó szakköny, katalógus ingyen elvihetõ, de csak két napig, mert ki kell üríteni egy helyiséget és ha nem viszi el senki, akkor ki kell dobni. Hogy mentsem, amíg lehet, én elhoztam, de talán egy-két olyan könyvet találtam benne, ami nekem nem volt meg. A Technikák - úgy tûnik - teljes évfolyamok, van jónéhány évkönyv is, meg csõ- tranzisztor meg dióda-atlasz, Texas katalógusok, stb. Ha érdekel és van helyed, akkor szívesen odaadom, aztán ha kicsemegézted, tovább lehet adni a maradékot.
Üdv Topiktársak! Keresek amatőr műszer építéséhez (GDO) megvételre, 2x500 pF-es forgókondenzátort. (Un.: VT-forgót. Kis mérete és az 1:1 hajtása fontos!) Ajánlatom: 1200 Ft + póstaköltség. A forgó lehet bontott is, de hibátlan legyen. VEF rádió légforgója is érdekelne. Előre is kösz a segedelmet. Érdekel továbbá 9MHz-s SSB szűrő oldalsáv kristályokkal. Telcsi: 30-9062164, vagy /34/701020 Mailom publikus. Köszönettel: Farkas György, alias Öreg Csóka
KERESEK műszakilag jó állapotú, President Grant, President Jackson, Esetleg Stalker IX FM-es rádiót. Ha lehet ne legyen agyonbuherálva, kivéve ha ez esetleges nagyobb hűtőbordát, régi elkók cseréjét vagy finomabb teljesítménynövelést jelent.
Eladnám szépséghibás* KPO MT4000L rádiómat, teljesítményben kinyitva, de az LPD csatik letiltva. A szépséghiba azt jelenti, hogy nincs hátulja, elemtartója, pontosabban megvan, de a csavarmenetek kikoptak és kézirádiónak már nem igazán használható. Egyébként működésileg rendben van, ő teljesít szolgálatot jelenleg, mint a kecskeméti madárka rádiója. Érzékeny, jó hang, jó moduláció. BNC-csatlakozó.
Vannak MAROS/-B -im eladók.Milyen frekire kellene?Csatornakvarcotok van-e hozzá?Á 3500/db gumiantennával,cskvarc és akksi nélkül (tudok venni hozzá 8db-os ceruzaakksi-tartót) értendő. ai9kukacfreemailpötyhu