Egy kis segítséget szeretnék kérni igaz nem Mazda, de a motor ugyan az Duratec He 2.0 benzin cjba motorkód P1132 hibakóddal kínlódok folyamatosan ,amint üzemi hőfokra bemelegszik ,el kezd liftezni az alapjárat ,szívósorból ki lettek szedve az örvénylapátok , dugózva nem lett idáig is igy működött hibátlanul ,míg hengerfejes nem lett a kocsi. Hengerfej ki lett cserélve új tömítés mindenhol, szívósor + pasztát is kapott az új tömítések mellé elötte is, így volt, maf szenzor cserélve lamda szonda is, pöccre indul check lámpát nem ad,de ha indítok egy járó motorral végzett On Demand Self-Test akkor beadja a p1132 hibát .Létezik ,hogy 1 hónap állás alatt megkotlik a motorvezérlő ?Esetleg valakinek ötlete mit nézhetnék még meg,mert már tanácstalan vagyok.
Az mit jelent, hogy elkokszosodott? Egyáltalán mi a hiba? Menet közben megpusztult a motor, vagy egyszer csak már nem indult be? Amúgy meg Novoth-szerviz Budapest, BMS-szerviz, Érd.
Autóhifista cégek csinálnak ilyet talán , de nem tudom, rájuk bíznád-e a verda szakszerű darabokra szedését is. Ilyesmit értelmesen magának csinál az ember, ha van hozzá affinitása , helye, kedve, ideje. Totalcaron találsz erről egy kb 20 éves cikket.
Sziasztok, mazda 6-osom van.2014-es. 2.0 107kw benzin. 55 ezer van az autóban, autópályatempónál másnak is borzasztóan hangos az autó? Engem nagyon zavar..
látszólag nekem is rendben volt, de az egyik oldala szorosabb volt, nem állt vissza alaphelyzetbe, emiatt fogott a fék, meg amikor kéziféket használtam, az sem volt túl acélos
A bal hátsó féktárcsa melegszik, valamiért fog a fék. Vezetők lettek cserélve, a dugattyú megjáratva. Valakinek esetleg hasonló problémája volt már? 5-6 km után amíg a többi szinte csak langyos, addig ez már meleg. Pár éve túlmelegedett olyannyira, hogy szaga is volt. Aztán ki lett takarítva egy darabig működött. Lehetséges, hogy akkor a tárcsa deformálódhatott és ez okozza a gondot?
Egy olyan problémám van, hogy a duda nem működik járó motorlnál. Ha nincs rajta gyújtás akkor működik. Volt már hasonló problémája másnak is?
Meg lenne egy másik kérdésem.
Szeretnék kihangosítót az autóba. De a gyárit! A bluetooth modulon, illetve a kormányon kívűl kikell cserélni még valamit ( kábel )? A gyári fejegységet szeretném megtartani!
Csak valóban tényleg ennyi bajuk volt, hogy rozsdásak voltak? Semmilyen más mechanikai sérülés, repedés, stb. nem volt rajtuk? Ha még megvannak, nem lenne értelmesebb lekezeltetni azokat újból? Valami komoly lepucolás, pl. szemcse- vagy homokszórással, aztán szintereztetés vagy bármilyen komolyabb vegyi eljárás.
Ezekben az ínséges időkben, meg amikor mindent arany árban adnak, lehet érdemes elgondolkozni ilyeneken. Nem viccelek.
Helyileg merrefelé vagy? Budapest környékén (Gödöllő vagy Bp. 10. ker.) rá tudnék neked nézni egy alkalmas időpontban, ha gondolod. E-mail-emet megtalálod az adatlapomon.
Remélem nem köveztek meg már a kérdésért is.... de teljesen megoszló tényeket olvasok akár merre nézegetem az oldalakat.
Legyen az USA vagy itthoni fórumok... A kérdés pedig a rozsdásodás lenne.
Sosem volt Mazdám de nagyon tetszenek és mindenképpen szívó de erősebb benzinest szeretnék, mert nagyon rövid távon használnám néha ritkán pálya és hosszabb táv.
3 modellt néztünk , mind 3 2018 utániak. A CX-5 a 6-os és a 3-as is nagyon tetszik nekünk. Leginkább a 6-os felé húzz a szívünk.
Nyilván nem attól tartok hogy 2 év alatt kirohad alólam , de én nehezen válok meg az autóimtól ( anyagi és más okok miatt is :D ) így legalább 10 évet szeretném használni.
Persze folyamatos szervizelés mellet.
Mi a véleményetek akármit veszek , egy alvázvédelemre vigyem azért ? Kell ettől tartani ha hosszabb távon akarod tartani ?
Sziasztok, 2014 évi automata váltós, amerikai modellhez keresek már bevált fejegység márkát és szervizet ahol beszerelik. Segítségeteket előre is köszönöm.
Milyen márkájú rugót szabad venni, ha a komfort a lényeg?
Sajnos ki kellett cserélni a gyári rugókat az elsőtengelyen, mert rozsdásak voltak, és eddig 2 utángyártott márka se jött be, vállalhatatlanul kemények. Semmi ültetést nem csináltam, helyettesítő termékek elvileg.
Kyb és Suplex márkákat próbáltam. Gyári horror áron van, alig lehet beszerezni.
Szerintem egy 12 V-os kisebb akkuval kipróbálhatod bátran. Nyilván vigyázva arra, hogy ne tartsd rajta hosszú ideig, kb. 2 mp-ig max. a feszültséget, annyi idő alatt ki kéne nyitnia, vagyis meg kéne mozdulnia mindenképp. Egyik polaritással nyit, fordított polaritással pedig zár, ez az általános elv. Egyébként igen, előfordul az ilyesmi, hogy ezek a szerkezetek egy idő után elfáradnak belülről. Legtöbbször a mozgatást végző kis DC-motor adja fel a harcot.
Mazda 6 GH kombin lecsukom a csomagtérajtót, és bezáródik magától.
Nem is tudom kinyitni távirányítóval és manuálisan sem.
Csak úgy tudom nyitni, ha bemászok hátra a csomagtérbe és a kis takarót lepattintva csavarhúzóval kinyitom.
Miután a csomagtérajtót szétszedtem,láttam hogy a zárszerkezet elektromos csatlakozójánál van némi zöldes oxidáció. Azt megtakarítottam, befújkáltam elektromos kontakt tisztítóval,stb , de a helyzet ugyanaz.
Mi lehet a gond, elromlott a zárszerkezet?
Fölöslegesen nem akarok venni, mert nem annyira olcsó.
Eladtam 2011-es GH kombimat, amiben a gyári fejegység helyett egy Pioneer AVIC-Z620BT teljesített szolgálatot kitűnően. Az új tulaj nem tartott erre igényt, ezért visszaszereltem eladás előtt az eredeti fejegységet.
Meghirdettem a kiszerelt fejegységet, egy érdeklődő azt kérdezi, vajon beépíthető-e BOSE rendszerrel szerelt GH-ba (az eladott autóm nem BOSE volt)?
Vajon a fejegység kábelkészlete, ami non-BOSE autóban működött, kompatibilis-e BOSE GH-val? Köszi a választ előre is!
A lényege hogy a külső olajhűtő váltóhoz közelebbi csonkjára egy hosszú csövet kell tenni, és így a nyomatékváltón átpumpált olaj nem kerül vissza a teknőbe.
A procedúra:
- olaj leenged, megmér (kb 3 liter lesz)
- ugyanennyi frisset fel kell önteni
- kanna az előbb említett kifolyócső alá
- beindít, és megvár addig míg bugyogni nem kezd (levegős a szivattú)
- leállít, feltölt amennyi kijön
- addig ismételni míg szép piros olaj nem jön ki
- végén cső vissza
- olajszint ellenőriz (próbakör, majd D-ben, járó motorral, meleg olajnál behúzott kéziféknél)
Köszi az infót (qtc kollégának is), 1997 óta járok mazdákkal, mindig is 10 ezrenként cseréltem a motorolajat is, ezért nem sajnálnám a pénzt a váltóolaj cserére sem. Kövezzetek meg, de nem vagyok biztos az átöblítéses csere kivitelezésében. Említettek vmit a szervizben, hogy csak kb. 3 literenként lehet cserélni, tehát kvázi frissítésről lehet szó. Erről ha írnál pár szót még és akkor úgy csináltatnám meg. Esetleg valami magyar viszonyok között kapható váltóolaj típus?
Ez úton is kívánok minden fórumtársnak áldott, békés karácsonyt és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt!
Igen, élettartam olaj van bennük, az eredeti töltet kitart a váltó megdögléséig. Az megint más tészta hogy sokkal tovább bírná a váltó ha le lenne cserélve :-)
Ez enyém egy 2012-es USA 5-ös, ott sincs gyári intervallum rá, de USA ajánlás 60ekm-enként átöblítéses csere. Én meg szoktam csinálni házilag.
A motorolaj is vicces, az a 2.5 ami a 6-osba is került.
Csak több olaj van benne (5 liter kereken) és a csereperiódus 4-6-8 ezer mérföld, használattól függően.
Sok Mazda6 után CX-5-re tértem ét, bár számomra a mindig is a kombi volt az autó, de a derekam talán örülni fog az új (2018-as, Revolution top felszereltségű) masinának. A CX-5 fórum nem igazán pörög, ezért itt érdeklődnék: kell-e és hány km-nél olajat cserélni az automata váltóban? A gépkönyv és a szerviz is csak a kézi váltóra ír elő 180ezernél olajcserét. Valószínűleg ua. az Aisin automata váltó van benne, mint a 6-osokban.
Lehet, hogy teljes élettartama alatt kiszolgálja a gyári olajtöltet?
Nem dízel váltót szeretnék rátenni, hanem a benzinesnek az enyémnél egyel gyengébb változatát. A 104kw, 141le az a benzines, a dízel a 105kw, 143le, amennyire én tudom. Annyira értek az autókhoz, hogy benzinre nem szeretnék dízel váltót rakni. Tehát a kérdésem az lenne, hogy a 141le, 104kw benzines manuál 6 váltó jó-e az én 108kw, 147le benzines mazdámhoz? 🙂
Bocsánat, ha az előző kérdésben hülyén fogalmaztam, de semmilyen dízel alkatrészt nem szeretnék belerakni az autóba. 🙂
Nem nagyon vagyok képben ezen a téren, megvettem tegnap az első mazdámat. 2007, 2.0i, 108kw, 147le. Manuál 6-os váltó van benne, váltóhibásan vettem. A kérdésem az lenne, hogy a 141le, 104kw-os manuál 6 váltó jó hozzá? Vagy kifejezetten a saját paraméterei szerinti kell hozzá?
Nincs még szétszedve a váltó, egyelőre egy kis infót gyűjtenék, mielőtt veszek bármit.
Illetve ha már váltó csere, akkor a kuplungot is rendbe rakjuk. A Japanparts kuplungszett mennyire számít minőséginek?
Előre is köszönöm mindenkinek és bocsi, ha hülye kérdést tettem fel.😄
Nem sok lehetőség van,ami az olcsóbbakat illeti... a gyári horror idehaza,ha még kapni. Az viszont tuti,hogy a gömbfej kb 50ezer km bír bennük.Ellenben a gyárival...
Viszont ha porvédő van szétmenve csak,azért nehogy ujat vegyél,mivel porvédőt lehet hozzá kapni.
Egyébként a legtöbb utángyártott lengőkarnál a porvédőgumi szakad szét,ami miatt a gömbfej kuka,onnantol meg uj lengőkar...
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Mazda 6kombi 2009 2.0gh Fűtés nem működik a vízhőfok felmegy ha nyomom neki bőven üzemi fölé. Valakinek hasonló? Esetleg ötlet mi lehet a probléma? Víz van benne!
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy mazda mpvm a jobb és a bal első ablakot nem lehet mozgatni egyáltalán. Kattogást lehet hallani néha meg is indul a mozor de csak egy másodpercre.
Egyszer olvastam egy végállás tanítást de nem találom. Annyi rémlik ki be csukni kell az ajtót és és a kulcsot kell többször elforgatni de nem emlékszem rá melyik állásban
Egy olyan kérdésem lenne, van egy Mazda 6-os 2016-os 2.2 awd autóm, és a motor vezérlő állítólag zárlatos lett. Kicserélték és utána közölték hogy a 2- és és a 4- és befecskendező nem jó. A szervizbe azt mondták hogy a befecskendező miatt ment tönkre a motor vezérlő, ez mennyire reális. Ha valakinek van ez ügyben bármilyen tapasztalata azt kérem írja meg. Köszönöm.
Sziasztok ,segítséget szeretnék kérni.Van egy 2004 mazda 6 GG benzines autóm.Ha nagyon meleg helyen van a külső hőmérsékletet nem tudja pontossan érzékelni ,ami miatt a klima nem tud normálisan működni.De ez a jelenség csak a forró napsütésnél jelentkezik. Pl : tenap 35 fok volt kint ,az érzékelő -14 fokot mutatott.Reggel tökéletesen működik,mintha semmi nem történne.Pont akkor nem tudom használni amikor kellene.Esetleg tapasztalt -e valaki ilyen hibát? Illetve mit csináljak, ebben kérném segítségeteket.Külső hömérséklet érzékelőre gyanakodok,de akkor miért nem állandó a hiba.A visszapillantótüköbe van az érzékelő?Köszönöm.TetszikHozzászólásKüldés
Korábban volt Mazda 6 dízelem még a GG szériából, így azoknál képben vagyok, hogy odafigyelést igénylő motorok ezek.
Jelenleg benzines Hondáról váltanék és képbe került egy 2020-as évjáratú 2.2-es dízel Mazda 6 is alig 100.000km futással. A szerviztörténet alapján 10-15.000km-ként volt szervizelve. A széria elejéből olvasni minden rettenetet ezekről a motorokról, baromi zsebbenyúlós szervizekről, vezérműtengely cserékről stb. Ezek a pár éves modellek is ekkora szívást jelenthetnek?
Megoldódott a problémám. A hátsó kerekeket hagytam a gyári előírás szerinti 2.3 bar-on és az elsőket fölfújtam 2.5 bar-ra. Így szépen kezesen engedelmeskedik, jól kormányozható autópályán és lassú tempónál is. Vicces, hogy sose gondoltam volna, hogy egy tized bar is tud problémát okozni, de be kell látnom hogy igen. Először előre 2.5-öt hátra 2.4-et fújtam, és bár javult a kormányozhatóság, de nem volt az igazi. Miután leengedtem egy tizedet hátulról, tökéletes lett. :)
A gumik egyidősek az autóval és nem futottak sokat. (12-13e Km, pontosabban ennek a 2/3-a mivel ebben a téli futás is benne van) Fektetve voltak tárolva nyári felniken, hűvös helyen. Mivel a téli kerekekkel nem tapasztaltam ilyet, nem vinném futómű beállításra. Persze az is lehet, hogy velem van a baj és nincs semmi baja az autónak, csak nem tudom megszokni a téli után a nyári kerekeket. A téliek 17 colos felnin vannak, a nyáriak 19-esen és lehet hogy ez zavar meg. A 19-es a gyári szett, a 17-es is, de azt pluszba vettük a szalonban az autóval együtt.
A gumik különböző jellegű és irányú kopottsága is okozhat problémákat a kormányozottságban (néhány tized is akár, amit szemmel nem veszel észre). Sose hittem volna, mert más autómárkáknál nem találkoztam ilyen jelenséggel, de a Mazda futóműve valamiért erre (is) érzékeny... ha más nem, és futómű-beállítás után is maradna valamiért a jelenség, egy kölcsön kerékszettel le tudod ellenőrizni, hogy viselkedik.
Annyi változás történt, hogy hiteles nyomásmérővel utána állítottam a guminyomásokat, ami nem is nagyon tért el a gyári 2.3 bar-tól. Három személyre ennyi van megadva előre és hátra. Mivel változás nem történt az úttartásban, előre még fújtam egy tizedet, mert úgy tudom hogy az első kerekek nyomásának növelésével lehet csökkenteni a túlkormányozottságot. Kicsit javult a vezethetőség, de nekem még mindig nem tetszik hogy autópálya tempónál erősen figyelni kell a sávban maradásra, mert a kis kormánymozdulatra is erősen reagál. Lehet hogy megpróbálom beállítani az öt személyre megadott értéket, hátha azzal jobb lesz, bár nem hiszem, mivel az előre csak 2.5-öt, hátulra 3.2 ad meg.
Tatabánya-Győr-Veszprém-Budaőrs között keresek egy olyan Mazda szerelőt egy 2.2D GH -hoz, aki tud diagnosztikát csinálni és megmondja, miért villog és tilt le a DPF 2000 km után. Tehát, aki nem csak találgat.
Köszönöm előre is ha ismersz ilyen szakembert és megosztod az elérhetőségét velem
Az autó négy éves, kátyúzva, padkázva nem volt, nem hinném hogy csak úgy magától elállítódik a futóműve. Ami mindössze más volt az eddigi kerékcseréktől,hogy utána fújtam a kerekeket mert kevésnek mértem a megadottakhoz képest. Az a gyanúm hogy valahogy mégsem jól lőttem be a keréknyomásokat és tudtommal az tud alul, vagy túlkormányozottságot csinálni. Lehet hogy csal a nyomásmérőm. Kúton nem érdemes mérni, mert azzal meg már jártam úgy, hogy aszerint már néhány tizeddel felette volt a nyomás az előírtnak, de a műszerfalon mégis jelzett a keréknyomás indikátor. A napokban nem volt időm szórakozni vele, de az lesz hogy állítgatok a nyomáson ameddig nem lesz jó kormányzása.
Nem jól gondolod. Már rég úgy szerelem mindkét autónk kerekeit, hogy vettem rájuk olyan szelepsapkát, amelyiken rajta van hogy melyik kerék honnan van levéve. Ezért kár volt klaviatúrát ragadnod.
Gondolom nem írtad fel levételkor, hogy melyik kereket melyik oldalról, melyik tengelyről vetted le. Így gondolom össze vissza raktad fel, talán még menetiránnyal ellentétesen is. Javaslom járj szakszervízbe, jót tesz ha minden évszakban kicentírozzák és átnézik a gumikat.
Mit b.....sztam el? Negyedik éves Mazda 6-on magam cserélem a téli-nyári kereket. Nyomaték kulcs, légkulcs meg minden ami kell. Most, mióta téliről nyárira cseréltem, kurvára nem tetszik a kormányzás, főleg nagyobb sebességnél. Alig mozdítok a kormányon és az autó keresztbe akar menni az úton. Túl, vagy alul fújtam az első, vagy a hátsó kerekeket? Emlékeim szerint az elsők túlfújása, okoz ilyet, de nagyon lehet hogy tévedek.
Az enyémben szorult (csökkent a rásegítés), meg teljesen balra alászedve remegett az egész kasztni.
Az általam megtalált kormányművesek mindegyike elzárkózott a javítástól, így egy bontott szerkezet lett a megoldás 200-ért (+beszerelés, futóműállítás). Azóta jó.
Van egy cég, amelyik kiküldi PL-be, ott gyári minőségben felújítják 260-ért. Helybe mennek a kiszerelt kormányműért és kiszállítják a felújítottat.
Ha megtalálom az elérhetőségüket, megírom (ha még érdekel)
Mazda 6 (2011) GH Benzin 2.0 Kopogó kormányműre van valami ötletetek? Új ára 550k van felújított 270k-ért. Tudtok esetleg felújítókészletről? Megéri a felújított 270-ért, vagy akkor már inkább vegyem az újat?
Járó motornál fordulatszám arányosan kattogást hallani a motorból. Leszedtem a szelepfedelet beállítottam a szelephézagokat de nem segített.
A videón látható szelephimba mozgás okozhatja a kattogást, vagy ezek mozoghatnak ennyire? A középső szelephimba pár mozog oldal irányba a többi sokkal stabilabb.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.2014-es mazda 6 skyaktiv 2,2 diesel nem indul.az indításnál fogatja a motort de üzemanyag nem jelenik meg (ezt onnan tudom hogy cseréltem szűrőt.Előtte és utána is por száraz az üzemanyagcső.A tank félig van.Amásik kérdésem ,mivan a hátsó ülés alatt ami más tipusoknál az üzemanyag pumpa vagy annak kellene-e tápfeszültség12v,vagy csak egy jeladó?
Kiherélés megoldás lehet? Van valami rutin erre? Visszaolvasgattam, de elég eltérőek a vélemények. Olajat nem eszi (motorfelújítás megvolt), de ette, szóval elképzelhető, hogy retkes a katalizátor (sőt biztos). Tisztítással nem bajlódnék, lutri még aszerint is aki csinálja.
Az érzékeny szonda kiemelése változtat valamin? Néha hidegen ici-picit rángat, kb 1 percen belül elmúlik, amint melegszik a motor. Ezzel látom az összefüggést, mert más baj talán nincs a rendszerrel (igaz ott a talán). 212ezer van benne, hajtom minden nap. 100-as benzint kap amióta nálam van (3 éve lassan).
Gyáriban tuti.Utólagosban is vannak olyanok,ami egy illesztő modullal képes a gyári kijelzőn képet megjeleníteni,de ezt egy erre szakosodott szervizben kell ellenőriztetni.
eljutott a mazda oda,hogy a mazda 2 9millióba,a mazda 6 15 millióba kerül ezen az áron Mercedes 200as GLA-t lehet kapni már,vagy egy Bmw 3 touringot... de Toyotáéknál a rav 4 is 12millától indul...
Szeretném a véleményeteket kérni a 2015-2016-os 6-os Mazdák automata váltójáról. Mi a tapasztalatotok? Azt mondják, hogy a 6-osnak nagyon jó a manuális váltója, viszont az újabb autók és a nagyobb motorral ellátottak már kb. csak ezzel kaphatóak.
Lambdaszonda katalizátor történet. "Kikerülni" ér? Autó hogy viseli? Lassan több mint egy éve nem találok katalizátort, újat meg nem vennék (bár még ez sem kizárt, de egyelőre elvetem a kérdést).
Néha bedobja a klasszikus hibakódot, ami persze eltűnik 2-3 alkalom után és hetekig nem jön elő.
Előélete: volt olajfogyasztás, ez orvosolva lett motorfelújítással. Nyilván a katalizátor és a szonda nem tudta megemészteni az olajat, ez tiszta sor.
Nem tudom pontosan, hogy itt most android autóról van-szó. Ami itt tükrözést jelent. Igazából ebbben az esetben a telefon az agy a autón lévő hardverek csak segítenek a telefonnak ami használja az autó mikrofont és a kijelzőt. Tehát a problémát a telefonban illetve annak az operációs rendszerében kell keresni. Nekem iPhone van és az IOS és Siri kb mindent megért magyarul is pedig a telefonom teljesen angol nyelvre van beállítva. Mindettől független a legkacifántosabb utcaneveket és lokációkat is megérti és megtalálja nekem a Siri a wazze-ben ha bemondom neki a kocsiból.
Üdv! Gondolom nem új a dolog. Valakinek sikerült megnyugtató és hatékony megoldást találni a vezető oldali ülés problémára? Ajon valaki tippet mit csináljak vele, hogy ne essek ki a kocsiból 🥺 2010es mazda 6
Mazda 6, 2008, 2.0 D autónál időnként újraindul a komplett elektronika. Mintha menet közben elfordítanám a kulcsa és utána vissza. Check-lámpák felvillannak, majd elalszanak mint indításkor, rádió újra indul. A motor mindeközben szépen jár. Próbáltam többféle szituációt, hogy mi okozhatja elektromos egységeket végig nyomkodtam (lámpa, ablakok, klíma, ... mindent ki-be), de semmi. Csak járó motornál csinálja, ahogy látom. Előfordul pl. autópályán is egyenletes sebességnél, hogy újraindul minden. A rádió az időt és a beprogramozott állomásokat nem felejti el.
Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg van ötletetek?
Az autó olyan hangot ad mint amikor csúszik a generátor szíj.
A szíj cserélve lett egy vezető csapággyal együtt,de hang még mindig meg maradt. Bemelegedés után a hang megszűnik.Teljesítmény csökkenést nem érzek . A szerelő a leömlő tömítésre gyanakszik. Lehet ebből még turbó csere is?
Nekem ugyanez van,csak azzal a szépséghibával,hogy a belső világítás menet közben egyszercsak elkezd világítani,mint ha kinyitnám az ajtót. Nyomok egyet a belső bezáró gombra és elalszik.
Szia, A turbo után hol? Esetleg rajz vagy kép van? Nekem is ugyanez a hibám, az egész csövet végig tapogattam aknán, fel a hővédő lemezig de sehol nem találom. Csak a 2-es van meg a dpf után. A lemez alatt lenne a csonknál? Más vidón láttam, hogy a lemezen van egy lyuk és ott van betekerve, de az a 3.0-és motor vol.
Valakinek valami ötlete arra, ha nem működik a kilincsen lévő lezáró gomb sofőr felöli oldalon. Valamikor jó. a gomb kezd behalni vagy kontakthiba ? 2008 GH
És valami okosság nincs rá hogy használni lehessen?
Én bolond, android 12-es telefont vettem, hogy az majd jó lesz, mert a régi nem bírta erőforrással. :( Most olvastam hogy a Google Assistant driving mode lesz az Android auto helyett, de még nem jöttem rá, hogy azt hogyan kell összehozni az autóval.
Valaki működésre bírta az android autó hangvezérlését magyarul a Mazda 6-on? Mert én addig jutottam el, hogy a Waze hol megérti, hol nem a magyar keresést. Ha véletlenül érti, akkor azt mondja, hogy a következőket találta, majd idióta angolsággal kimondja azt amit kerestem.
Van valakinek valami konkrét megoldása hogy használni lehessen?
Bosszant mert a barátom skodájában minden korrekten működik. :(
Szia! 6 éve van meg az autó (2008 GH), azóta nálam is jelen van ez a probléma. nem találtak hibát a futóműnél, a féknyereg tüskére mondták, hogy okozhat ilyen hangot, ki lett cserélve, de a hiba megmaradt. Örülök, hogy valakinek sikerült leírni a hiba okát. Meg fogjuk nézni. 👍
Sziasztok . Szeretném kérdezni tud valaki segiteni. 2011 -es Gh Mazda 6-hoz jobbos, balos , xenon lámpát és kormányművet keresek bontottat . Sajnos összetörtem az autóm. köszönöm ha valakinek van valami infója hol találok.
Az lenne a kérdésem,hogy az RVM visszajelző lámpa sárgán világit zöld helyett és nem is jelzi ha autó jön a holttérbe. Ujra indítás után helyre áll de egy idő után megint sárga lesz. Találkozott már valaki ilyennel?
Sziasztok! 2004-es Mazda 6-oson valaki cserélt már helyzetjelző izzót? Tompított, index izzókat már sikerült cserélnek, de ezt nem sikerül, nem tudom hol kell kiműteni.
okozhatja kuplung (szerkezet,tárcsa,munkahenger) valamint rosszabbik esetben váltó hiba. Sürgősen nézd meg mennyi olaj van benne,ill mikor volt cserélve!
GH 2.0 benzines 6-osomnál azt tapasztalom hogy hidegen nem, de ha megyek pár km-t, főleg autópályán a váltó elkezd nehezen járni, pl. nem áll vissza középállásba, illetve erőltetni kell a fokozatokba rakást.
Mintha megszorulna valami. Ha átmozgatom a váltót, illetve állok az autóval akkor javul a helyzet.
Tapasztalt már valaki ilyet?
A váltóbowden vagy a motortérben a kulissza szorulhat meg ilyenkor? (felül a középboxot kibontottam, mivel könnyű szétkapni, kikötöttem a bowdent és úgy mozog szépen a kulissza)
Ha bármilyen infód lenne a jelenséggel kapcsolatban, kérlek jelezd.
Update!
A rugó torony műanyag takaró elemeit eltávolítottam és 3X megáztattam wd40-el a "cuccost" - kb. 30 óráig állt az autó így - majd néhány napra rá befújtam lithium spray-el. Láss csodát, azóta nem jött elő az a szörnyű csattanásos hang, én nem tudom mire vélni az esetet...
Nincs esetleg valakinek eladó, gyári navigációs DVD-je egy 2008-as GH-hoz?? Vagy esetleg kölcsönbe is megfelelne.
Hónapokig nem volt az autóban a fejegység, végre kaptam hozzá alkatrészt, de most meg nem akar elindulni. Ezt a hibát adja: A program cannot be read. Please consult to a dealer.
Külföldi fórumon találtam rá erre a hibára, a frissített navigációs szoftverlemezről nem tud bootolni, csak a gyáriról, ami nekem sajnos nincs meg. Ha az eredetiről elindult, utána mehet bele a friss, gond nélkül használja azt tovább.
A rádió szól, lehet keresni, hangerőt változtatni, de ez a felirat van csak a kijelzőn és semmi más. Járt már így valaki?
Nincsen a futóműben toronycsapágy, mivel kettős keresztlengőkaros a felfüggesztès. Ha fenti lengőkart kell cserèlni, az egy viszonylag egyszerű dolog bármelyik rutinosabb szerelő számára.
(elvileg) szakszerű akkumulátor csere után a start-stop rendszer és a fékenergia visszanyerő rendszer nem működik, a többi extra igen. Van rá esély, hogy helyreáll egy idő után? Az autó 2013-as Mazda 6 2.5 automata.
Mazda 6 GH 2.5 GT típusú személygépkocsi tulajdonosa vagyok. Korábban már írtam a csoportba egy jellegzetes hibával kapcsolatban - ami a "nagymotoros" változatra jellemző, most megosztom tapasztalatom (röviden): nagyobb vertikális mozgás esetében egy fémes hang csattanása hallható - mintha egy kalapáccsal ráverne valaki az alvázra. Sok szerelőnél jártam, mindenki azt mondta, hogy rendben van a futómű és a kormánymű is egyaránt, legalábbis az alsó szekcióban. DE! Vice-verza rájöttem/jöttünk, hogy a hiba a toronycsapágy környékén keresendő, ott van egy gumi ütköző ami valószínűleg már megadta magát a 13 év alatt, nos ezt szeretném cseréltetni. Esetleg valaki tudna egy normális szerelőt ajánlani? - Főként Budapest és Pest megyében. Ha valakinek infó, tapasztalat kell/szükséges a 2.5 verzióval kapcsolatban, keressen bátran. Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
sziasztok!. Most kaptam a szerelőtől két darab elég rossz minőségű képet, hogy mi is ment tönkre a Mazda 6 2.2D 2016 gépkocsimban. mire számíthatok, elsősorban alkatrész árra gondolok. köszönöm!
Én Forscan-t használok hozzá, ha kell, de nem igen volt szükség rá. Ez van mobilra is, meg pc-re. Meg egy wifis OBD olvasót (ELM326), amit Aliról rendeltem hozzá. Ez iphone-hoz jó, meg laptoppal is működik, androidhoz BT-s verzió van úgy tudom, de lehet ez is működik. Ez az olcsó verzió:)). A Forscan magyar nyelvű.
A méréseket miként végezted? Ezt nem írtad le az első hozzászólásodban.
Összes belső lámpa le volt kapcsolva, tehát az ajtónyitásra aktiválódóak is?
Szivargyújtóban sem maradt semmi bedugva, pl. fedélzeti kamera, stb.?
Ajtók be voltak csukva, és központi zárral be voltak zárva, minden mérés alkalmával?
Illetve, a mérést célszerű mindig úgy végezni, hogy kb. 2 perc elteljen az érték leolvasása előtt úgy, hogy a műszer közben folyamatosan mér, tehát megvan az állandó "hurok". (Amikor ui. a műszert csatlakoztatod, akkor az elektronikák végeznek egy ún. inicializálást, ami néha több tíz mp. is lehet, ekkor megpróbálják a hozzájuk kapcsolódó szenzorokkal felvenni a kapcsolatot, stb.)
Sziasztok! Két hete vettem egy 2003-as kombit, nem tudom mi a két betűs rövidítése. Nem Bose hifi van benne. Azt szeretném kérdezni, hogy: - sokkal jobb minőségben szól-e a simánál? - a simák is be vannak-e vezetékezve Bose-hoz? - ha igen a válasz az előző kettőre, akkor mennyire szívás átszerelni?
2008-as, 1.8 benzin, mazda 6 GH-val a következő problémára keresek megoldást.
Valami szívja az akkumlátot. Az autó lekapcsolt állapotában 2-4A áramfelvételt mértem. Ez messze a normálisnak mondott 0,05-0,08A fölött van. Az utastéri elosztóból a 15-ös sorszámú, "ROOM" megjelölésú bizti eltávolításával leesik 0,3A-re, ami még mindig sok, de sokkal jobb. A többi bizti körön itt nincs hiba.
A ROOM körön vannak:
adatkapcsolat-csatlakozó
fűtés és klíma vezérlő
audio, bloetooth
Műszerfal, információs kijelző
karosszéria vezérlő (BCM)
Ebből eddig a rádiót tudtam eltávolítani, így 1A-re esik az áramfelvétel. Szóval még valamit ki kéne tudni szűrni.
A motortéreben lévő biztosíték elosztóból is kiszedtem a biztiket (2-3db ki, majd vissza és így tovább), úgy, hogy a ROOM bizti az utastérben nem volt benn, tehát 0,3A a "normál" áramfelvételünk , de sajnos nem sikerült teljesen lenulláznom az áramot. A "HAZARD" megnevezéső biztit eltávolítva lesett le 0,16A-re, de 0-ra soha.
Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Furcsa ez a halmozott hiba.
benzines GH mazda 6 hoz milyen diagnosztikai programot,kábelt érdemes megvenni,letölteni,ami a gyári szinthez közel áll,vagy legalábbis hasonló adatokat lehet vele olvasni,élőben is?
Egyébként nekem is megugrott a fogyasztás,vagyis ugrál. A gázpedál nem mozdul,a pillanatnyi fogyasztás meg 5liter és 22liter között ugrál. Ez mitől van? Ilyet előtte nem csinált.
Sziasztok. Az mitöl van,hogy a csomagtér zárja az unlockra zár,akkor a 4 ajto kinyit,ha a lockot nyomom meg,akkor a négy ajto lezár, a csomagtér kinyit!Tehát pont ellentétesen müködik,tegnap óta csinálja,de mitöl vajon???🤔🤔🤔 Mazda6 1.8 2004
Lehet benzintől is. Amióta ez az árcsökkentős mizéria van,elképesztő moslékot lehet tankolni. Szinte 100%hogy etanolból néha sokkal több van a benzinben,mint aminek kéne. Adalék meg nulla. Injektor is,meg a kopogásos égés is okozhatja. Láncnak valahogy más a hangja.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez a reszelős hang gázadáskor? GH benzin 2.5 GTA modell. Csináltam videót a motorhangról, 0:45-től lehet a legjobban hallani a jelenséget.
Üdv. Nekem az a véleményem, hogy ha abban az évjáratban keresgélsz, olyan motorral autót, szerintem a vezérműtengely törés lehet a legkisebb bajod. A Mazda dízeljei elég problémásak. Nekem volt 2004-es 2.0 dízelem, rengeteget költöttem javításra csak azért mert dízel.
Csak néhány példa:
- Porlasztó csere
- Tűzkarika átégés és amiatt az összes szimering kiment a motorban és az orrán száján folyt az olaj
Előtte és utána is hozta a normákon belüli értéket az autó, a katalizátor tette a dolgát, ahogyan kell. Kb 1 évet mentem így az autóval gond nélkül.
Kb. 2 éve nincs már nálam az autó, az új tulaj sem panaszkodott, illetve általában a kiemelés kapcsán sem olvastam valós katalizátor hibát (olvadás, eltömődés, stb).
Így van, túl érzékeny és bejelez, miközben bőven teljesíti a normákat, tehát működik. Ebben az esetben a kiemelés lehet megoldás, ha nem is szép. Minden 2.5 GH érintett előbb vagy utóbb, én sem úsztam meg.
Ezzel együtt azért nézzétek/mérjétek meg a katalizátort, nehogy véletlenül egy valós/komolyabb katalizátor hiba legyen.
Fizikálisan eltömődött,bedugult,szétolvadt,széttört katalizátor egyértelműen káros a teljesítményre és fogyasztásra,összvissz mindenre. Egyértelmü hogy a szonda kiemeléssel nem oldod meg a hibát,csak eltünteted.
Tulaja lettem egy 2009-es,1.8 benzines GH kombi Mazda 6-osnak.
Olajtípusra van valami különleges javaslatotok?Olvastam több lehetőséget,de pontosat nem tudok leszűrni. 5W30 a megfelelő bele? Esetleg milyen márka ami bevált?
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Adott egy 2005-ös 6-os kombi. Mi okozhatja azt a problémát, higy alapjaraton nagyon ingadozik a fordulatszám? Van, hogy annyira beesik, hogy a motor lampa felvillan, ilyenkor vagy lefullad az autó vagy nem. Akar menetkozben is kanyarban, eleg kellemetlen, ha epp lámpánál kanyarodas kozben fullad le. Köszi szepen a segítséget is.
Koszonom, robba. Fel tudod idezni az alatetet, hogy pontosan milyen volt? Esetleg elmehetnek a karosszeriasodhoz(lenne mas dolog is)? Aki karosszeriasnal eddig voltam, mindegyik azt mondta, hogy bontott ules a.megoldas. :(
A nyikorgás egyszerűen orvosolható. Szedd ki az ülést, és majd látni fogod az alján, hogy ilyen préselt alátétszerű körmös valami fogja össze a szerkezetet ami összetartja a két sínt amiben csúszik az ülés. (nem tudom értelmesebben leírni bocsi) Szóval azok a kis a fém *valamik* kitágultak, lehet le is estek róla, ezért lötyög az egész ülés meg nyikorog. Én szétszedtem, vettem egy vas-műszaki boltban pár olyan alátétet, ráraktam, egy pár hétig jó volt, aztán újra széthullott... Aztán egy kasztnis ismerősöm, akihez elvittem hogy alvázvédőzze le az alját, volt egy kis ideje ameddig száradt az alja, kiszedte az ülésem, összerakta ismét, és mind a négy kis "valamit" odapöttyintette CO-val. (Azóta meg sem nyikkan az ülés, meg nem is billeg) már lassan 1 éve.
Sziasztok! GH 2008-as évjárat (balos) vezetőülésével kapcsolatban vannak problémáim, nyikorog, nyöszörög, recseg illetve a szivacs és a huzat is elég viseletes. Röviden csereérett, vélhetően nem Paudits Béla (Isten nyugosztalja) vagy Woody Allen volt az előző 10 tulajdonos. Mivel a mechanika javítását az eddig próbált lakatosok egyike sem vállalta, a kárpitosmeló meg csillagászati összeg, maradt a bontó, mint ötlet. A tapasztalatok a következők (a bontó megnevezése nélkül): 1) nem veszi fel a telefont 2) nem válaszol a levélre (e-mail, viber, jófogás stb) 3) jó napot, van ilyen ülésünk, de meg kell néznem, milyen, visszahívom (sohatöbbé nem hív vissza) 4) az egyiket elértem, kértem, hogy fotózza le az ülést, erre azt felelte, hogy el kell jönni megnézni, nincs fotó. oké, akkor kérem a címet, mire ő megadja a 6 km hosszú utcát (melyen végig mindenféle kereskedések és ezer másik bolt van), házszám nélkül (ráadásul az interneten sem tüntetik fel a címüket).
Summa summarum: ha valamelyik kedves fórumózónak van ötlete, hogy mit tegyek, örömmel venném.
Három héttel ezelőtt menet közben arra lettem figyelmes, hogy hideg levegőt fúj be a fűtő ventilátor. Azóta a termosztátot a vízpumpát kicseréltük de a fűtés mégsem működik
A fűtőradiátor előremenő vízcsövet levéve a motor járatása mellett alig nyomja a vizet.
Ha esetleg valakinek van ötlete a fűtés hibájának kiküszöbölésére örülnék neki és előre is köszönöm.
Azoktól kérdem akik a Mazda 6 GH-ba lecserélték a gyári hifit androidos fejegységre, sikerólt működésre birni, összehangolni a gyári központi kis kijelzőt(ami az átlag fogyasztást, órát , stb mutatja) az új fejegységgel?
Gyanakodnék azért vízpumpára is, lehet elforog a lapát a tengelyen. Offos verdán a jelenség ugyanez volt, cseréltem termosztátot, rosszabb lett, átmostam a rendszert, semmi javulás. Betoppantam szerelő ismerőshöz, mondtam mi van, erre lehúzta járó motornál a fűtő-radiátorról jövő csövet. Kicsit hagyta folyni aztán mondta, hogy nincs keringés, sokkal határozottabban kellene jönni a lének kifelé, vízpumpa csere. Úgy lett, azóta minden rendben.
Nekem a hideg miatt nem zár,ha átmelegszik,akkor meg 30méterről is érzékel. Az elem egy éves. Valami normális lithium gombelem kell bele és birni fogja.
Van egy mazda 6-m 2006 évjárat, 1.8benzines, volt egy termosztát cserém és azóta nincs fűtésem, azt mondják levő van a rendszerben. Az a gond nem tudom van-e légtelenítő valami valahol.
Üdv! Kérdésem lenne hogy 2013-as Gj Mazda 6-os hoz csináltatott már valaki visszapillantó a fogaskereket? Csak pörög a motor mert ledarálta a fogaskereket
Kapható sima szívó motorral illetve az "öngyulladásos" benzines verzióval. Egyèrtelmű hogy a sima skyactiv kell neked ilyen rövid távra. A skyactiv x bonyolultsága miatt èn elvetnèm annak a vásárlását. Tesztek alapján a fogyasztása is alulmarad a skyactivval szemben. Ezt a mazda az innováció miatt piacra dobta, de nem jósolnèk neki jelenleg hosszú időt. Elfognak menni ők is majd a hybrid felè, nem vèletlen a nagy egymàsra talàlàs a Toyotával.
Sziasztok! Új autó vásárlásán gondolkodom, és a Mazda cx-30 is a kiszemeltek között van. Eddig nem ismertem a márkát, szerintem nem is ültem még Mazdában. Olvastam, hogy ezeknek "trükkös" motorja van. Mennyire strapabíró és megbízható a konstrukció?
Naponta használom az autót, de jellemzően csak rövid távokra, 2x5 kilométer átlagosan, reggel és este. Mennyire bírja ezt az üzemet az autó? Automatát szeretnék, ezt mennyire ajánlanátok?
Köszi de ez amiről már én is beszéltem,hogy ez a külső foncsort mozgatja,nem a projektort :( ezt állítgatva sehova se mozdul a xenon fénye ellenben a belső halogén az igen. Nem gondoltam,hogy ennyire bonyolult,szakszervizbe biztois nem fogok menni vele,hogy egy fél vagyont lehuzzanak rolam miatta .
Szerintem se kéne összebalhézni,nem hiszem hogy kioktatott itt téged bárki is. Peace!
Mivan? :D . 1 .Az általad beidézett mondatomat sem neked válaszoltam :D 2. Szerintem meg Te szakadj le erről az oktatósdiról,mert nem jössz ki jól belőle. Ha meg tényleg a melled veregetni álltál ebbe a kérdésbe vele,akkor válaszolj is,ne csak barchobázzál meg hogy te ennyi meg annyi ideig voltál mazda szerelő... Ehelyett beidézel most is nekem egy olyan mondatot,amit nem is neked irtam,de magadra veszed... egyébként is a neked szánt válaszomban végig odaírtam,hogy "ha jól tudom" ... szóval szakadj már le rólam :) Köszi!
Megoldódott a zajos Mazda 6 GTA rejtélye. A kínai gumik helyére vadiúj Toyo-k kerültek és a menetzaj rögtön megszűnt. A korábbi Gen 7. Honda Accordom így is valamivel halkabb volt, de azon nem is 225/45 R18 kerekek voltak gyárilag, így értelmetlen összehasonlítani vele. Meg vagyok elégedve.
Hát pedig nagyon oktatás szagú volt a "Az új fajta AFS a lencsemozgatás még tudtommal a gh ban nincs." kijelentésedre tett kijavításom "GH faceliftben már a lencse mozog." , után elég hosszan és részletesen leírod a felépítését és működését.
Amúgy az eredeti kérdésben sincs semmi típus és márkaspecifikusság. Meg kell nézni a lámpát és kiderül ha van egy kis érzéke hozzá az embernek, de ha nincs akkor inkább vigye szerelőhöz és ne piszkáljon bele. A másik ha a helyén beszerelve nem egyértelmű a dolog akkor itt az internet több ezer kép van fent amin meg lehet nézni, én is a netről szedtem a képeket.
Ez szuper! Akkor Te vagy az emberem! A facelift előttieknél hol lehet állítani jobbra balra a xenont? Ugyanis az enyém 2009es és halogén izzó van úgy ahogy írták előbb,illetve ahogy Te is emlited. Na akkor ebben gondolom nem mozog a lencse és valahol kell lennie állítási lehetőségnek :( A lámpa hátulján tényleg csak a foncsort tudja mozgatni az a 3állítócsavar de az külön mozog a xenon projektrortól.
Helló. Köszönöm az oktatást, de 18 évig voltam Mazda szervizben szerelő. GH faceliftnél már a lencse fordult jobbra balra kanyarodáskor nem külön halogén izzó volt úgy mint a GH facelift előtti lámpánál.
Helló! Gh ban a kanadai verzióban mozog a lencse ha jól tudom,azt ugy lehet megismerni,hogy nincs másik halogén izzó a xenon projektor mellett. Az európai Gh-k ban Egy sima Bi xenon projektor van, kötelező elektronikus lengőkarról jövő szintállítással +egy kanyarodáskor bekapcsoló halogén izzó jobb és bal oldalon, speciálisan kanyar felé kialakított foncsorozású kombinált lámpatestben. Ugyanígy néz ki a halogénes verzió is ahol a kanyarfény helyett a reflektor foncsora kapott helyet. A projektorban meg nem xenon,hanem halogén világít.
Ez 2009es bi xenon. Ebben is? Akkor ezt is géppel birják állítani? :O A bal oldali eléggé befelé világít .Elmegyek műszakira és emiatt meghuznak,de állítani meg nem tudnak rajta...az szép lesz :D
Elvileg ha bi xenon,akkor sehol nem lehet állítani .Van 3 db állítócsavar körmös alátét szerü tekerővel ahova csavarhuzót kell bedugni,de az az egész foncsort állitja szokványosan billenti meg jobb bal,amiben a reflektor,vagy kanyarfény van benne. A projektortest fixen van csavarozva a lámpaházba,attól a nagy foncsor külön mozog. Annak ha jól tudom egyedül csak a magassága állítható elektronikusan géppel. De hátha van itt aki jobban vágja . Én is csak emlékeimből idézek,mert volt kezemben ilyen lámpatest,de állitani még nem állítottam soha. De mondjuk számomra nonszensz ha nem lehet állitani ,bár a bi xenon az elég kényes szerkezet. Az AFS a GH nál csak a kanyarfényt kapcsolgatja, Az uj fajta AFS a lencsemozgatás még tudtommal a gh ban nincs.
Tudja valaki,hogy GH Bi xenon fényszórótesten hol vannak a vizszintes állító csavarok amivel a projektort lehet jobbra balra állítani? Esetleg ehhez service manualhoz linket ha tudna valaki,azt megköszönném.
A mazda nem hangos, ha igen akkor valami nincs rendben. Gumik, kerékcsapágyak, forgó alkatrészekre tudok gondolni, ha álló helyzetbe meg rendben minden! Nekem volt olyan négy évszakos gumi az autón, hogy büntetés volt vele menni! Azért egy szerelőnek, próba út alatt biztos vannak tippjei!
Motortartó bak jó? A fülsiketítő zaj azért durva,Hangosabb a mazda menetzaja,de nem ennyire,ahogy leírtad. Motorhang,vagy szélzaj,kerekek hangja ami zavar? Nem volt törve az autó?
Hozzájutottam egy 2.generációs GH Mazda 6 GTA 2.5 modellhez. Az a kérdésem, hogy normális ennél a szériánál az átlagosnál lényegesen hangosabb menetzaj?
A futómű át lett nézve, egy kerékagy+csapágy cserélve lett, szíjak+görgők szintén, a kipufogódob+csövek egyben vannak és a motornak is gyönyörű a hangja ha üresben pörgetem. Viszont még városi forgalomban is nagyon hangos a kocsi minden sebességfokozatban 2-3 ezres fordulat felett, autópályán pedig fülsiketítő a menetzaj. Nem tudom megállapítani honnan jön (fütómű? motortér? kerekek?).
Létezik, hogy ezekből az autókból gyárilag ki lenne spórolva a megfelelő mértékű hangszigetelés? Észrevettem pl, hogy az ajtók sokkal könnyebbek és hangosabban is csukódnak mint az eddigi autóimnak.
Sziasztok! Nemrég hozzájutottam egy 2006-ban gyártott 1.8-as benzines Mazda 6-hoz. Időhiány miatt még az ismerkedés szakaszában vagyunk, 80.000 km van benne, úgy nézem minden gyári, csak hátsó fékbetétet, meg rádióantennát cseréltem eddig. Nekem úgy tűnik, mintha túlhűtött lenne a motor, a hőmérő 8 óra tájba mutat meleg motornál. Most -16 fok van errefelé és kevés a fűtés, nem olvad le az első szélvédő rendesen. Ősszel megállítottam egy ilyen gépet az utcán megnézni, hogy áll a hőmérője, azon is 8 óra tájban volt. Nem tudom, normális ez? Végül is nem egy nagy feladat ellenőrizni a termosztátot, csak hanyagoltam eddig. Hidegindítás után, ha a radiátorhoz vezető felső vastag gumicső rögtön langyosodni kezd, akkor nyílván nyitva a termosztát, ha sokáig hideg marad, aztán meg hirtelen forró lesz, akkor zárva volt és csak a motor felmelegedése után engedte ki a vizet a radiátor felé. Ehhez szerintem hőmérő sem kell, csak az ember keze. Azért írjatok erről, kinél mi volt, mit látott, hallott!
Nem volt egyik sem. Viszont ma újra jó volt igy, hogy egy napot pihent. Műszerfalon sem jelezte a hibát, és hibakoódot sem dobott ki. Inkább cserélném amit kell, hogy többször ne forduljon elő.
Előjel nélkül elment a szervo rásegítés a Mazdámba. Ilyenkor az egész szervóműt cserélni kellene vagy ha nem, akkor hol indulhatnék el a hibakeresésben?
Sziasztok. A következő lenne problémám hátha van valakinek ötlete. Hátsó ülés előre lett döntve mert kellett a hely. Visszaállításnál az övfeszítő nem engedi. Több mint 1 órát próbáltam tépni, csiklandozni, becézgetni. Az istenért nem enged. 2010-es gh-s 6-os.
Érdeklődöm, hátha valaki tud segíteni. Nemrég vásárolt 2013-as Mazda 6 GJ utasoldali (bőr) ülés ülőlapjának fűtése nem működik (a hátlapé igen). Javítható, esetleg cserélhető valahogy, vagy komplett ülőlap csere?
Köszönöm a válaszokat! Valamennyivel jobban képben vagyok most. Nekem egyébként hosszabb távolságokra kellene az autó. A munkahely kb. 50 km, vagyis oda-vissza napi 100 km lenne, plusz sok esetben bővebb családhoz utazás oda-vissza 400 km. Ezek többsége autópályán, kisebb része főúton, és nyilván valamennyi város. Az ebből adódó évi 35-40 ezer km miatt gondoltam dízelre. Másrészt, ahogy valaki írta is, nem szeretnék egy gyenge nyomatékkal rendelkező autóval járni. A jót könnyű megszokni, nehezemre esne beülni egy olyan kocsiba, ahol 165 Nm a nyomaték. Ismerősnek van egy sedan 1.8-as benzines (talán 2009-es), ő nagyon szereti, de azt elmondta, hogy azzal a motorral azért nem egy erőbajnok. Korábban egy másik jó barátomnak volt egy Premacyja a 2 ezres dízel motorral, 200 ezer km-rel, és soha semmi gond nem volt az autóval. Ahogy nézegettem a felhozatalt, 2008-2011 évjáratokban a dízelekből majdnem mindegyik 2,2-es. Meglátjuk.
Nekem ugyan nem Mazdánál, de Honda Jazz-nál volt ilyen problémám. Magamtól lehet hogy nem találtam volna meg az okát, de az internet segített. Kiderült hogy a tetőlemez és az oldal rész csatlakozásánál lévő műanyag takaró csík alatt, gyárilag valamilyen tömítőanyaggal van zárva a hézag, ami az időjárás hatására elöregedett és megrepedt. Azon keresztül szivárgott be a víz, ami a pótkeréknél összegyűlt. Vettem autóhoz való rugalmas tömítő anyagot, (azt hiszem valami akril) és azzal kikentem. Azóta nincs víz. Javaslom hogy nézd meg hogy találsz-e ilyen tömítőanyagos helyeket és tüzetesen, mert a repedések alig láthatóak, de beengedik a vizet.
Nincs különösebb célom a hozzászólásommal, csak éppen jobban utána járok néhány dolognak autóvásárlás előtt és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
2010-es dízel Mazda 6 sedanom volt a 2.2-es CD motorral, 129LE kivitel. 2014-ben vásároltam egy flottából 85.000km-nél és most volt benne 191.000km.
Habár dízel, én 7 év alatt csak rövid távra használtam... munkába (10km), vásárolni (1km), edzésre menni (2km), családot látogatni (15-20km). Nagyon ritkán mentem vele hosszabb úton (évente 1-2 alkalom max) és autópályán.
Ennek ellenére 7 év alatt egyetlen forintot sem kellett autóra költenem, soha nem hibásodott meg semmi, soha nem írt ki semmilyen hibakódot.
Amire odafigyeltem, hogy 1 évente elvittem márkaszervizbe (Mazda Mirai és Mazda Focus) a kötelező karbantartása (ennek átlagára: 70.000-80.000 Ft).
1 hónapja álltam a piros lámpánál és hátulról belém jöttek és nekilöktek az előttem lévőnek... Gazdasági totálkár. Amikor a szerviz megtudta, könyörögtek, hogy adjam el nekik az autót, annyira jó állapotban volt 11 évesen.
Szóval nem feltétlen kell félni a dízeltől, de egyetlen forintot sem szabad spórolni a karbantartáson és használt autó vásárlás előtt az általános alap állapotfelmérésen túl érdemes tüzetesebb átvizsgálásra elvinni egy márkaszervizbe.
Én most szívesebben vennék használt benzinest, de ebben a 4-5 éves kategóriában max 180-200.000 Ft futott kilóméter mellett a dízelesek 1.5 millióval olcsóbbak... bízom benne, hogy megfelelő karbantartás mellett nem kell majd ennyivel többet költenem a következő 4-5 évben mint amennyit a benzinesre költenék. A 100 kilométerenkénti 1000 Ft üzemanyag-nyereséget és a nagyobb nyomaték okozta vezetési élményt most ide se hozom.
Üdvözletem mindenkinek. Kérdésem egy 2003 2.0 dízel mazdára vonatkozna GG motorkódu. A sztori röviden annyi hogy átesett egy hengerfej felújításon és a vezérlést kéne a helyére rakni, ott tart a dolog hogy a főtengelyen és a nagynyomásúnál találtam jelet a gyári pozícióra viszont a vezérmű kerekénél semmit. Eddig csak benzines vezérléseket cseréltem de se dízel sem pedig ilyen mazda nem került még hozzám. Valakinek tipp vagy trükk vagy bármi amivel megtudom hogy hová kell fordítani a megfelelő pozícióba? Válaszokat előre is köszönöm.
Ha jót akarsz magadnak, nem veszel dízelt ennyi idősen Mazdából :( (Tapasztalat) Ennyi idős autónál, amit hozol a fogyasztáson, az menni fog a szerelőhöz, meg cserébe 1-2 hétre hébe-hóba kiesik, mert ott fog állni a szerelőnél.
Az alján a rozsdára figyelj. Osztrák - Német importot lehet kerülném.
Dizel befecskendezése,lendkereke,részecskeszűrője ennyi idősen és km után már minden tipusnál viszi a pénzt. Annyit nem hoz már a diesel,amennyit visz. Üzemanyagárak miatt sem. Mazdánál ha visszaolvasol a diesel befecskendezőkkel sok a probléma.
2literes benzines láncos motor,ha nem hajtod 6-7literrel eljár . Nem egy nyomaték gép,de költeni max a kuplungra kell a motoron. Ha 10ezrenként megfelelő olaj van benne cserélve,a vezérlése is bőven 200ezer km fölöttig bírja.
Rozsda a hátulja a kerékivek mögött közvetlen,valamint a futómü bekötési pontjai körül és a lengőkarok rugóágya szeret rozsdásodni,nameg a kipufogórendszer.
Benzinesnél előfordul katalizátor hiba,de az szinte mind valami előzménnyel bíró autónál.
Munkahely váltás miatt ideiglenesen (vagy lehet, hogy hosszabb távra) saját autót tervezek vásárolni. Így került képbe a Mazda 6 (is). A lényeg, hogy kombit szeretnék, ha lehet vonóhoroggal, kb. 1,5-2 milliót szánok autóra. Kinéztem egy 2009-es kombit, 2,2-es dízel 125 LE-s változat, 188 ezer km-rel, Ausztriából behozott. Évente 30-40 ezer km között megyek. Kérdésem, hogy szerintetek mit érdemes vennem benzinest vagy dízelt? A dízeleknél melyik motor a jobb, úgy értve, hogy melyikkel kevesebb a probléma? A 2 literest válasszam, vagy a 2,2-est? Vagy esetleg benzines? Ott az 1,8-as vagy a 2 literes?
Illetve, hogy a 2008-2010 évjáratokra mennyire jellemző még a rozsdásodás?
Soha nem volt még sem japán autóm, sem dízelem, szóval kicsit tájékozatlan vagyok a területen. Előre is köszönöm az információkat, jó tanácsokat.
Üdv mindenkinek! Nemrég vettem egy 6 -os 2.2 D Skyactive Dieselt. Kevés km-es de 2013-as első. Széria. Gyönyörű én átlag 4.5 et eszik újszerű az egész. Kérdezném hogy mik a típushibái. Az elkopó vez tengely kip. Oldali bütyokkopásról tudok. A szakadó olajszivattyú láncról. Aki ilyent használt kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Még 1 kérdés a kéziféket hol lehet ráállítani? Köszönöm
Valamelyik univerzális jó valamelyik nem, feltanításkor kiderül. Ha fel van tanítva akkor cserekor ő felismeri a szenzorokat és akkor már nem kell vele semmit csinálni.
Van egy 2008-as GH Mazdám a 2-es sebességet nehezen akarja bevenni, valamint az 1-es sem a legjobb, a kuplung eléggé kemény, de kiemel. A többi sebesség tökéletes. Mi lehet a gond?
Meg se jelent az EXT felirat, így odáig el sem jutott.
Végül rádió csere lett a vége, amin simán működött az L716 forrasztása, így megoldódott a dolog.
A sajátját is sikerült 1 rövid ideig működésre bírnom, de egyszer nem ment a sztereó, másodjára már meg sem szólalt EXT forrásból... CD-ről továbbra is tökéletes.
Ugyanitt hibátlan 6 lemezes ezüst rádió eladó ha nem akarja valaki használni a külső CD tárat! :)
Abban kérném a segítségeteket, hogy az 1. generációs 6-os mazda esetén a faceliftes autó ülése kompatibilis-e a facelift előtti autóval (csatlakozókra gondolok)?
Továbbá az Ajtókárpitok esetében is hasonló a kérdés, fel tudom tenni a korábbi autóra faceliftes panelokat, a felfogatasi pontok azonosak-e?
Vettem egy Dension BT Lite-ot a 2004-es GY-ba, de nem boldogulok vele. BOSE rendszer van a kocsiban 6 lemezes beépített CD tárral.
Először csak simán bedugtam, de nem reagált semmit a kocsi, CD gombot nyomva csippant, ugyanúgy játszotta a CD-ket, nem történt semmi.
Szétszedtem a rádiót, áthidaltam az L716 pontokat. Így bedugás után változott a helyzet: Nem csippant CD gombra, de nem írt ki semmit és nem is működik.
Próbáltam ezt is, de a jelenség ugyanaz, mintha áthidaltam volna az L716-ot: Se csippanás, se működés.
Írtam a Dension Supportnak, azt írták van olyan is, hogy benne van az L716, de szoftveresen nem támogatja a fejegység a CD tárat. Van esetleg valakinek ötlete?
Mi lehet a gond a linkelt videóban? A furcsa hang a turbó felől jön. 2.0 diesel 2008-as GH Mazda. Nekem kb 2ezer km-ig adta ki a hangot utána abbamaradt. Azóta 3-4ezret mentem vele nem jött újra elő, de egyik ismerősömnek ugyanez a gondja.
Segítségeteket szeretném kérni , hátha valaki találkozott már hasonló hibával?
Mazda 6 2006 RF7J motor 2.0d 143le
Dpf már 5 éve nincs.
Kb 4 hónapja egyszer csak ugráló alapjárat és torpanás jellemezte az autót.
Alacsony fordulaton teljesen erőtlen, alig tudott 2-3 ezer közé felpörögni, majd onnan mintha kilőtték volna. Kapott egy új SCV (üzemanyag nyomás szabályzó) szelepet. Alaphelyzetbe állítás után tökéletes lett az autó.
Eltelt kb 2 hónap autópálya emelkedő tempomattal lassul az autó. Ismét előjött ugyanaz a hiba. Bár 50 km után rövid pihenőt 10 perc elmúlt a hiba.
1-szer még talán volt hasonló hibajelenseg.
Majd kb 2 hete autópályán kikapcsolt a tempomat és nem is tudtam vissza kapcsolni azonnal.
Majd rövid idő alatt odáig fajult a hiba, hogy az autó gyorsításkor ránt egy nagyot kb 1700-1800 as fordulatnal. A tempomat tiltásba kerül és egy váltás fordulat vissza esés után ismét kapcsolható.
Ezen a fordulaton 6 sebesség fokozatban is érzek rángatást egyenletes tempónál.
Mintha kevesebbet enne az autó, de ezt nem szoktam mérni.
Szerintetek az alábbi autó ezzel a kilométerrel és motorral nagyon nagy lutri? Rozsdásodás egy iylen egyébként elsőre szép állapotnál is jelentős lehet?
Sziasztok! 2005. Mazda 6. Mire utalhat az a probléma, hogy neha annyira beesik a fordulatszam,hogy felvillan a töltöttség jelzo lámpa a motor lamoaval együtt? Van higy le is áll az auto emiatt.
2. De neked 5 ajtós van, nem ? Nekem sedan, így az erősítő az anyósülés alatt van. A 16-os téli kerék meg nálam pont befért a csomi alatti pótkerék tartóba.
2. Ott azèrt egy 17-18 ast nem fog bírni berakni, sőt 16-os is necces. Èn a polisztirol formából vágtam is ki hogy, a 16-os tèli kereket betudjam rakni+erősítő. Ha tèlen meg a nyárit rakom be, a 18ast, akkor meg magasabban fekszik a csomagtartó padló rèsze.
4. Nekem 215 ezernèl jőtt elő a check engine, rövid ideig, utána elaludt. Azóta meg semmi.. Ok: Kati hatásfok nem megfelelo
Pont tudok egy nagyon jó karban tartott eladó példányt, lejjebb megtalálod a leírást róla: :)
1. Járó motornál a tükrök behajtva maradnak vagy automatikusan visszahajtja magát? Garázsba tolatáskor csak behajtott tükörrel fér be a gépjármű ezért kérdezem.
Ha behajtod úgy marad, ha leállítod a motort, akkor nem hajtja vissza.
2. Teljes értékű pótkerék behelyezhető-e a csomagtérbe a rekeszek kiszedését követően?
Igen
3. Van-e Ixofix rögzítési pont ennek az évjáratnak.
Igen
4. Benzines motoroknál hallottam katalizátor problémákról, ez valóban típushiba?
Nem az. 156 és 180 ezernél szoktak előjönni ezek a hibák, de ezek üzemszerűen ennyit mennek el.
5. Xenon izzó csak a TE plusz felszereltségtől van vagy mindegyik 6-osban van?
2. generációs 2008-2010 évjáratú Mazda 6-ost akartam venni 1 éve, de bizonyos szempontok miatt másik márkát válaszottuk, de most újból aktuális lett. Az alábbi kérdéseim lennének:
1. Járó motornál a tükrök behajtva maradnak vagy automatikusan visszahajtja magát? Garázsba tolatáskor csak behajtott tükörrel fér be a gépjármű ezért kérdezem.
2. Teljes értékű pótkerék behelyezhető-e a csomagtérbe a rekeszek kiszedését követően?
3. Van-e Ixofix rögzítési pont ennek az évjáratnak.
4. Benzines motoroknál hallottam katalizátor problémákról, ez valóban típushiba?
5. Xenon izzó csak a TE plusz felszereltségtől van vagy mindegyik 6-osban van?
Mivel egy hét alatt senki nem mozdult rá a problémádra, valószínűleg nem gyakori a jelenség. Mivel, ahogy írod, 2hét alatt 3x fordult elő, így aztán nem igazán található meg a hiba oka. Szerintem használd, amíg el nem pusztul, akkor talán lehet vele foglalkozni, ha találsz egy műszerészt, aki felvállalja. Ha meg nem, akkor irány a bontó. Talán nem annyira drága, mint egy műszerész óradíja.
Sziasztok ! Egy kérdés, segítségképpen. Nem találtam neten róla sehol infót, hol lehet ilyen csapágyat kapni vagy keresni. Klíma krompreszor csapágyról lenne szó.
Autó: Mazda 6 GG Sedan 2005.09.05 (89 KW 121 L ) Disel
Krompresszor tipus kódja: h12a1ae4dc
Ez a csapágy megszorúlt és elszakította a bordás szíjat.
Csapágyakban nem vagyok otthon, vettem egy komplett kompresszort hozzá bontóban, tipus szám szerint, ami 2 hómapig ment, és szintén cel kezdet zörögni a csapágy benne.
Nem akarok újra így járni , szerelő szerint a krompsszornak semmi baja csak a csapágy le futotta az életét.
Nem tudja valaki milyen csapágy tipus ez vagy hol lehet kapni ?
2.5 benzin, GTA felszereltség, 2008-as évjárat, 18-as gyári Mazda felni, touch screen-es gyári navi, 6 lemezes CD-tár, full bőr ülések elöl hátul, 7 éve van nálam, 2. tulaj vagyok, végig garázsban állt, nem volt törve, rozsda nincs sehol.
Ami viszont van:
-104 ezer km-es garantált futás, márkaszervizben vagy JSZP-n ellenőrizhető
- gyári Eibach (kék) ültetőrugók vannak alatta, így 3 cm-rel alacsonyabban ül, én is így vettem.
- Amíg nálam volt végig 100-as ÖMV MaxxMotion-t kapott
- Continental Sportcontact 5 gumi van rajta, az ültetés és a gumik miatt a kanyarstabilitás eléggé bolondbiztos.
- Van hozzá egy 16-os Dezent TC felni téli gumival, a gumi már kuka, de a felni teljesen jó állapotban van, ez külön alku tárgya.
- 7 éve fut rajta egy Rigotech által módosított ECU update, ami egy performance csomag, emiatt kb. 190 LE-s és sokkal reszponzívabb a gázpedál kezelés, mint a gyári társaié.
- Adok hozzá egy excel-t, amiben az összes eddig történt kiadás fel van tüntetve árral, dátummal és km óra állással együtt.
- Tiszta lelkiismeret, tőlem viheted bárkihez átvizsgálásra, állok elébe, semmi sumákolás nincs az autóban, vigyáztam rá
- Kispesten vagyok, Shopmark környéke, az esti órákban meg lehet nézni, de hétvégén messzebb is elmegyek, ha kell.
- Minden itt leírt info részben megtalálható a mazda 6 fórumban a cirka 800 hsz-emben.
- idén július 2-án volt a paripa a budafoki Miraiban olaj, olajszűrő, levegőszűrő (számla megvan) cserén plusz volt egy teljes átvizsgálás, de semmi hibát nem találtak.
Ár: 2.8 M
Érdeklődni mail-ben: regimodi74 kukac gmail pont com
Én is az új 3-assal szemezgetek, szedán változat bejön, elég lesz/lenne nekünk is, de a 180Le-s változat, mert megszoktam a mostanit, és biztos nem tetszene a 120Le-s változat. Igen én is vártam az erősebb változatott, de hiába. Persze ez meg a jövő zenéje.
Persze. i30N Fastback performance pack, 8-as DCT-vel, a faceliftes modell.
Annyira számítottam rám, hogy idén jön Európába a 3-as a 250 LE-s benzines turbójával, de az idióta EU szabályozás miatt csak Amerikába és Ausztráliába szállítanak.
Ha jött volna tuti azt veszem, mentem az új hatossal, 2.5 benzin, jó volt, de rájöttem, hogy nem kell 2 személyre ekkora szedán. Mentem az X-es 3-assal is, de engem nem győzött meg a 180 ló, nekem gyenge volt nagyon, így a hármas kiesett, a turbó hiány miatt, így a Mazdát elengedtem.
A másik, ami miatt skippeltem a 6-ost, az a fapados infotainment rendszer, még a faceliftesekben is, az sztem valami gyalázat a Hyundai-éhoz képest, nameg nagyon megvett a Fastback forma, plusz akartam egy erősebbet, hot hatch-em még nem volt, nameg az 5 év gari ... hát kb. ennyi volt a döntési lánc.
A vezetőülés nekem is billeg egy kicsit, mondjuk nem zavar, meg vezetés közben nem mozog, de meg tudom billegtetni. A széle a ki-be szállástól kissé lapos, elég alacsony vagyok és kiszállásnál mindig lenyomom, de nincs berepedve, viszont a bal combon alatti rész most elkezdett repedezni, gondolom a kuplung miatt, mert azt jobban kell nyomni. Gondoltam csinálok vagy veszek pedál hosszabbítót, mert nagyon elől van az ülés a rövid lábaim miatt. :-))
Az enyém is szétesett. A szervizben, ahova járok (hivatalos kereskedés és márkaszerviz volt valamikor) fém alátét + hegesztés módszerrel orvosolták a hibát. Mondjuk tökéletes nem lett, de stabil valamennyire és a megszokott nyiszorgás is megmaradt. Kb. egy éve bementem vele a márkaszervizbe, hogy nem érintett-e a Takata légzsák cserében. Kiderült hogy nem, viszont van rá visszahívás a kombi csomagtérajtó teleszkópra és a vezetőülésre. A szaki megnézte és már mondta is, hogy az ülésjavítást bebuktam, mert "meg van barmolva". Viszont a teleszkóp cserének örültem, mert ugyan megtartotta az ajtót, de felfelé kicsit rá kellett segíteni. Pár nap múlva megjött az új teleszkóp, kicserélték. És nem lett rosszabb!!! Viszont jobb sem lett. Még egy kiselőadással is gazdagabb lettem, mely szerint ha márkaszervizbe hordanám az autót, akkor hogy felhívták volna a figyelmemet valamelyik szerviz alkalmával a visszahívásra.
A szervizemben említettem az ülés dolgot. Azt mondták, ők is márkaszervizből hallották a fém alátét + hegesztés módszert, mert ott kicserélik ugyan visszahívásban egy másik műanyag alátétre, de természetesen semmi perc alatt ugyanúgy megadja magát. Sz@r a konstrukció és kész, így jártunk.
Ahhh, köszi a tippet!!! Én biztosan nem láttam, mert mióta megvettem ezt küzdök vele. Nekem igazából csak nyikorog, de szétszedem megint és kicserélem :)
Hajdanában írtam erről, mikor GH-m volt, de a kutya se figyelt rám. Én is elhűlve néztem ezt az ostoba, és veszélyes megoldást. Az én ülésem csak lötyögött. Ez az alátét ráadásul műanyagból (!!???!!) volt. Kicseréltem fémre (darabja 2 forint volt a csavarboltban), és onnantól meg sem moccant többé.
Jaja, egyszer szétszedtem, vissza raktam rá az alátéteket "úgy ahogy..." de egy idő után megint rossz lett. Megoldaná ha leheggesztetném? Vagy újat érdemes venni?
Nem kell hozzá nagy súly! Egyszerűen sz@r! Típushiba,amit még a GH utáni verzióknál sem oldottak meg. Az ülésmagasság állítás mechanikája botrányos. A tengelyt egy rugós egyirányba mozgó pattintós alátét fogja,ha az leesik az ülőlap mozgása leszakadása akár életveszélyes közlekedési helyzetet is okozhat . Az ülés háttámla nagyobb karórával vagy kabátujjal nem állítható a bal oldalon ráadásul,mert olyan kis ,szűk a hely az állítókarnak,vagy tekerőnek,hogy emberi kéz alig fér be a B oszlop és az ülés közé állítókart,tekerőt keresni.
Jah, nekem is mákom volt. Akitől én vettem, ő egyedül használta. Azt mondta hogy hátul illetve az anyóson szinte soha senki sem ült, mert céges volt neki. Sajnos a vezetőülés meg rommá volt menve, mert az ember 120 kilós volt :D
Hát az igazság az, hogy mikor vettem, akkor nagyon jó állapotban volt kívül-belül. Most sem vészes, de két gyerkőc hozzátett a dolgokhoz az évek alatt. Minden működik rajta, nincs letörve, eltörve semmi, de karcok itt ott megjelentek, a hátsó ülés, szinte új volt, mikor megvettem, nálam a gyerekek ott utaznak, szóval no comment. :-)
Szia! Csere nullázás megvolt ((erre most megint külön rákérdezek majd). Olaj 10-15e km-enként cserélve van. Sajnos nincs semmilyen visszajelző lámpa, és hibakód sem volt idáig. Akkor jöhet a következő szaki, ott majd külön kérem a csövet is nézzék meg, ahogy nézem az relatív 'filléres' tétel a többi komolyabb alkatrészhez képest. Köszi a tippeket, indul a következő kör.
Hali. Hát igen 2 éve írtam utoljára és előtte is volt 2 év szünet. Attól, hogy nem írok még olvasok azért, de így sem fog megszaporodni az írásaim. Már kicsivel több mint másfél éve amúgy sem foglalkozom Mazdákkal. :)
Ha letiltana, akkor a check engine és vagy a DPF jelezne/villogna.
Letiltani tud DPF, olajcsere elmaradás (vagy legalábbis csere-nullázás elmaradás), de pl. láncnyúlás miatt is, de ezeket mind visszajelzi a műszerfalon és ilyenkor felezi/harmadolja a nyomatékot.
Jut eszembe, vagy 10 éve egy V40 1.9D Volvo-m járt hasonlóan, az nem jelzett semmit, ott az intercooler légcsöve kierepedt, és így hiába fújt a turbó, nyomás nem marad, na az akkor tényleg úgy gyorsult mint egy kehes Trabant, de a Mazda szerintem vagy hibakódot dobna, vagy az élő adatokat kiolvasva lehetne látni, hogyha nincs nyomás.
Sziasztok! 2009-es Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163 LE-s autón a következő probléma lépett fel: Egyik napról a másikra eltűnt a nyomaték az autóból, a régi dízelekre emlékeztet. Megy, de semmi nem olyan mint előtte volt, sehol az ismerős 'meglendülős' nyomaték érzése. Turbó gondra gyanakodva leadtam szerelőhöz, ahol DPF tisztítás, Turbóátnézés (működik), EGR szelep átnézés hibakódolvasás után sem lett sajnos a probléma megoldva. Erőtlen, csak a motor pörög. Találkozott bárki hasonlóval? Kit/mit ajánlanátok? Sajnos nagyon rossz így vezetni, és nagyon hiányzik a rendes autóm. :(
Az az EPS az DSC a Mazdánál és nincs olyan kapcsoló a Mazdákban amilyet a szerelőid keresnek. Nincs ütközésnél letiltó kapcsoló a Mazdákban mint pl a Renault-tokban és már pár márkánál szokás. Ha ezt az a két villanyszerelő nem tudta kideríteni akkor azok nem is foglalkoztak nagyon az autóddal. Keress olyan szerelőt aki tud normálisan hibakódot olvasni és élőadatot nézni és nem lusta kicsit beletúrni az elérhető kapcsolási rajzokba.
Mikor vettem, nem gondoltam, hogy ritka az olyan GH, amiben ennyi minden benne van, most már azt mondhatom szerencsés voltam. :) Anno 2 db volt eladó 2.5-ös motorral, ez volt az egyik
Eps villant ki csak. Még mindig nem találta meg az autószerelő. A letiltás előtt volt karosszéria lakatosnál és alvázvédelem is történt, most oda húzzák vissza, hátha valami vezetéket ott csesztek el. 2 autóvillamosságis is nézte, megbuktak vele. Lehet belement nagyobb bukkanóba mert ütközés esetén is letilt ez a valami, lehet balesetnek érzékelte a rázkódást. Köszönöm előre is a segítséget!
Lehet a motor sem mindegy. El tudom képzelni, hogy külföldön pl. a 2.0 -hez is lehetett mondjuk GT vagy annak megfelelő felszereltséget választani, pedig elvileg az csak a 2.5 motorokhoz járt.
Pl. most nézem, hogy a cicaszemű faceliftes GH (2011-12 -től) kapható volt 2.0 motorral GTA felszereltséggel is. De akkor már kisebb jelentősége volt a GTA -nak, nem volt pl egyedi első lökhárító. Nekem az a legjelentősebb különbség a GTA és GT, meg kb. minden más felszereltséghez képest. Abból egyértelmű volt.
Ha nem írod oda, hogy ez GTA én biztosan azt mondanám rá, hogy ez egy GT, de ezek szerint volt ebből jó pár verzió. A legfőbb különbség biztosan az, hogy a GTA -nak egyedi első lökhárítója van és egyedi hátsó lámpa.
Nekem magyarországi volt a Mazda (2008 2.5 GH GTA), el tudom képzelni, hogy egyéb piacos Mazdáknál ennyire máshogyan alakult a felszereltség, bár én úgy emlékszem az európai 6 -osokból csak két piacra szánt verziója volt. Lehet most pont erről is beszélünk, amennyiben pl. a tied nem a magyar Mazda által forgalmazott autó. Annó amikor nézegettem őket, én is találkoztam keyless/RVM felszereltségűekkel, de azok emlékeim szerint mind kintről behozottak voltak. A GT -k pedig kivétel nélkül arról voltak felismerhetőek, amiket írtam: nem volt hátsó sötétített ablakok, full bőr ülés, elektromos vezető ülés.
Nem eladó?? :) 2.5-es benzines Gh-t keresek éppen, csak kicsit nehéz feladat találni. Esetleg akinek van eladó az írjon nyugodtan emailben is akár. peterszmola1991@gmail.com -ra. Köszi
Nekem GTA van 2008-as 2.5 benzin GH 5 ajtós. Nincs spoilerem hátul, 18-as felnik, keményebb, sportosabb futómű elvileg, mint a GT. Full bőr ülések, elektromosan állítható ülések (anyós ülés is). Bose Hifi, kulcsnélküli indítás, nyitás/zárás, holttérfigyelő nindkét oldalt, kanyar fényszóró, bixenon, BT kihangosító. Gyári navi is van, de azt utólag tették bele. nekem ezek vannak benne, de sajnos én sem tudom mik a fő különbségek.
Oh, lehet nem tudtam akkor pontosan. Viszont az enyém GT és félbőr ülés van benne, és nem motorosan állítható az ülés. :D Amúgy sajnos ezek a fantázia jelölések nem mindig jelentenek egyet :( Akár országonként is simán eltér.
Kérdésem a következő lenne. Kinéztem 2 Mazda6 Gh-t az egyik elvileg Gt felszereltségű a másik GTA. Valaki tudná, hogy pontosan mi a különbség közöttük. Nekem kb ugyan olyannak tűnnek. Futómű vagy fék más lenne?
2012-es Mazda6-ról lenne szó (benzin,bár ez nem hiszem,hogy lényeges) Az vele a gondom,hogy pár hete elkaptam egy kátyút és azóta 90-100km/h-nál elkezdi rázni a kormányt.120-130 körül viszont már rázza az egész autót.Másik kerekekkel is próbáltam azzal is ugyanaz.futóművet,lengéscsillapítókat megnézettem elvileg ott is jó minden. Márkaszervíz talán?csak hát úgy kiadni rengeteg pénzt,hogy nem is lesz jó azt el szeretném kerülni.
Érdeklődnék, hogy meg lehet-e oldani, hogy egy 2010-es GH Mazda 6 sedan dupla tolatólámpás legyen? Ugye baloldalon van a ködfényzáró, annak a helyére gondoltam venni egy angol autó lámpáját, a ködfény meg lemenne a lökhárítóba a macskaszemek helyére valami led csíkkal. Nem találok pontosan olyat a neten, mint ami nekem van, angol bontókat keresek, meg majd egy jó szakit, aki beköti ezeket 😊
Egy kis segítséget szeretnék kérni van egy ( 2005-09 havi mazda 6 sedan , 89 KW 120 L )
Nos a klímakrompresszor kezd zörögni csörögni, és szerintem most be is ált mint a gerely.. el szakította a hosszbordás szíjat is úgy be ált.
Kérdés az, hogy most nem igazán tudok rá annyit költeni hogy új krompresszor ..stb, tudotok bele íllő hoszbordás szíjat ajánlani ami ki kerüli a klímakrompresszort ?
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki találkozott már ilyen hibával. A szerelőm sajnos nem tud rá megoldást, illetve nem talált senkit, aki csak hallott is volna ilyenről.
A gond a következő:
Adott egy 6-os Mazda, 2008 év végi, diesel. A tempomat sajnos 4-ik sebességtől nem akar működni. A cruise sárgán világít, de hiába állítom be, nem vált át zöldre és nem is tartja a sebességet. Harmadikig semmi probléma nincs vele.
Sebesség riasztás nincs bekapcsolva, illetve a parkoló radar is mindegy, hogy ki, vagy be van kapcsolva.
A segítséget, ötleteket, ha valaki tud adni, előre is köszönöm.
Szedd le az egyik aksi sarut, várj vele 1 órát kb, ilyenkor mindent elfelejt az autó, ezt vedd figyelembe. Miután újra csatlakoztatva van az aksi indítsd be, ilyenkor alaphelyzetbe állít mindent majdhogynem, fog menni a klíma is, hagyd 10-20 percig alapjáraton, talán emelni fog az alapjáraton, ha bekapcsol a kompresszor meg a ventillátor és nem fog leállni a motor.
Sziasztok! 2005 mazda 6. Klima fel lett toltetve, de azt veszem észre,hogy azota neha lefullad az auto. Előtte is csinálta,hogy lampanal, alapjaratban ingadozott,de lefulladni nem fulladt, illetve nem is mindig ingadozott. Ötlet,hogy mit kéne cserélni? Olajcsere lassan esedékes,de nem hiszem,hogy köze lenne hozza.
sajnos az infláció miatt sokan pofátlanság tetejéig képesek elmenni,a covid miatti kiesést pedig szintén pofátlanul pár hónap alatt duplán akarja mindenki bezsebelni,így hát azok,akik eddig is az inkorrektségükről voltak híresek,mégjobban azok lesznek.
Bődületes összegekbe kerül egy luxi szalon felhúzása és fenntartása..aztán ha volt pénz majomra,legyen banánra is,a szervízköltségek is luxi magasságokba emelkednek. Ez még tán a nem bicskanyitogatóbb eset,de az amikor egy bizonyos praktikázó,taktikázó lehúzós mosolygós banda százezreket számol fel tízezres tételekre,csak hogy az idei méregdrága adriai nyaralás meg yachtozgatás is meglegyen a vezetőknek,meg nehogymár az életszinvonalukat csökkentse a covid..majd ők emelnek rajta, az nagyon pofátlan.
Egyébként ha autóval indultok nyaralni délnek,brutális drágulás van ha szerviz kell,vagy bármi egyéb.
El kell keserítselek, ha már neked kézzel kényszeríteni kellett a kalibrálást kezdődnek a dízel gondok. Szerintem belátható időn belül kuka lesz a porlasztóknak. (Nekem is így volt, aztán vettem bele 150ért 4 bontottat (új ára 290/ db volt, a kocsi nem ért már annyit mint 4 porlasztó), aztán eladtam és vettem egy benzines 6ost) :(
Szia. Szerintem ez a dízel autók egyik sajátossága. Az én 2008-as 6-osomnál is hallható kicsit a kopogásos égés hidegen és egy 4éves vw-nél is hallható (mindkettő 2.0 D).
Az autóm egy 2007-es Fl 6-os, 2.D ötajtós, harmadik éve van meg, második tulajdonos vagyok, az autó hazai.
Néhány hete/hónapja arra lettem figyelmes, hogy hidegen, terhelésnél, kövérebb gázadásnál 1500-2000 fordulat között, kerepel- "zörög" a motor(térből) valami. Sem alatta, sem felette, még ha megpörgetem, akkor sem. (hozzáteszem, nem szoktam taposni, ezért sem tudom pontosan mióta van ilyen hangja)
170.xxx van benne, olyan 40 ezer km-el, két évvel ezelőtt volt egy nagyobb szakszervizes akció, akkor elvileg a porlasztók is fel lettek újítva. (Nem ide nem szeretném visszavinni :))
Pöccre indul, alapjárat sima, ha finoman gyorsítok semmi hang, nem füstöl, nem fogyaszt többet, nem ingadozik az alapjárat, nem rángat, csak hangja van, az is kb 10-15 km-ig, talán még csak nem is az üzemi hőmérsékletig, inkább míg a víz be nem melegszik (?). Utána szép hangja van. Vezérlés lassan időszerű, olajcsere kb. kétezerrel ezelőtt.. Mondtak már minden reá :) Döntően porlasztó az ítélet, amit a korábbi tetemes kiadás miatt még nem vesz be a gyomrom...
Hétvégén megpróbálunk egy kalibrálást, aztán nem tudom. Dízeles barátom szerint hagyjam a faxba, más örülne az ilyennek is, de engem baromira zavar, hogy csak úgy jött a hang. Illetve néhány havonta átszeljük vele az országot (Szombathely-Debrecen vonalon) nem lenne kellemes valahol félúton lerohadni..
Böngészem egye ideje a fórumot (és minden lehetőséget), a probléma felvetésével sok helyen találkoztam, megoldásra nem igazán:
- porlasztó kalibrálással megszűnik,
- hozzászoktak, hogy ilyen "MTZ" hangja van.
Laikus felhasználóként minden tanácsra, tapasztalati észrevételre, stb. nyitott vagyok.
Sziasztok. Eladtam a 2004-es hatchback dízel hatosomat (hála a magasságosnak nem bontásra vitték, hanem javításra, már kapott kuplung kettőstömegűt, turbót, 1 injektort, új vezérlést, vákuumpumpa hajtást)
Megmaradt:
- Egy szett (4db) 15-ös lemezfelni, 5x114,3 nem túl szép állapotban, 3 éve lecsiszoltam, lefestettem de foglalkozós. 195/65 gumival használtam de azt áttettem a Hondára
- Egy darab sötétkék jobb hátsó rozsdamentes ajtó, zár és kárpit nélkül, de üveg és ajtóhatároló van benne
- Egy darab Febest olajos jobb oldali motortartó bak
Ha valakit érdekel szóljon. Egy ládában megvan amik ki lettek cserélve kopott injektor, kopott vezérműtengely, ha bárkinek kéne csak arra hogy beinduljon egy autó arra még jó, viheti.
Igen, több helyről is hallani, de talán azért még nem gagyi 😉. Válassz Koyo-t helyette, én ilyet raktam a vezető görgőkbe hosszbordás szíjnál. Japán autó, japán csapágy. 🙂
Sziasztok,tavaly ősszel irtam hogy nem indul a kályha,akkusaru levétel nem segitett,többen irtátok hogy szervízbe vigyem mert ott törlik a hiba kódot,nem vittem kivettem a biztositékját egy hétre 😄,azóta tökéletesen müködik.Dizel mazda 6
Mazda 6 2.0 diesel 2006 évjárat. Főtengely cserélve volt, összerakás után beindításnál kisebb erőlködés után leáll a motor. Volt már valakinek hasonló, vagy tud valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!
Mazdában,fordban egyik legelcseszettebb dolog az elektromos kormánymű...sokan nem tudják,de akkutöltőt,bikát tilos elektromos kormányműves autóra kötni.De még másik autóról sem ajánlott bikázni. Egyébként a kormányműben van egy orsó ,amit forgat az elektromotor oda vissza,azon szokott a csapágy kiszáradni,vagy maga az orsó szorul . Elektromos panel csere tényleg húzós,de akkor inkább bontott kormánymű.
Beszéltem a főnökkel, ismerik a típust, tudják is javítani, csak nem tartja rentábilisnek, mert 250-270ezer nettó forintba kerülne. mondjuk ez még mindig a fele az új árának, de kb. 10 napot vesz igénybe, meg az új az csak új.
Javaslom, beszélni kell az emberrel (meg lehet kérni visszahívásra a weblapjukon) és nagyon szívélyesen tájékoztat mindenről.
Igen! Rugó,lengéscsillapító,féktárcsák,féknyergek,felni méretek is másak. Nagyobb átmérőjü felni,nagyobb féktrárcsákkal. A rugó keményebb,picit tán rövidebb is.A lengéscsillapítók ha jol tudom gyárilag gázosak.
Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy a GH-s 6-os GTA felszereltséggel keményebb futóművel van szerelve, sport futómű van alatta a nem GTA-hoz képest? Vagy mindegyik ugyanolyan. köszi
Nem jelzi semmi. Én Budapesten használtam, rövid távokra(havi átlag 400km-ert) és észrevétlenül regenerált(nem tudom, hogy csinálta) és jó volt mindig. 5 évig volt meg és a vezérműlánc megnyúlásán kívül(típushiba) hibátlan volt. Jól járt vele, aki megvette.
Biztos vagy benne, hogy nő az olajszint? 2008 óta követem a fórumot, de itt még 2,2 dízelnél senki nem panaszkodott dpf gondra. Nekem is olyan volt. Csendben tette a dolgát a dpf, azt sem tudtam, hogy mikor regenerál.
Ha a futasteljesitmenyhez kepest indokolatlanul novekszik a motorolaj szint, akkor ha jol gondolom telitodve lehet a dpf, surun akar regeneralni es emiatt van novekszik a gazolaj mennyiseg a motorolajban? Gh 2.2. Idealis esetben hany kilometerenkent kene regeneralnija az autonak?
Mondanám...Elviszed egy szervizbe és átnézeted,de ha megtudják,hogy külföldi vásárló vagy,akkor az eladónak fogják segiteni,hogy elhozd tőle a kocsit,pláne ha megtudják,hogy magyar vagy... Rétegvastagság mérő,körbe méred,esetleg digit szervizkönyv, adja meg az alvázszámot,motorszámot és kérdezd le egy Mazda szervizben itthon,mielőtt kimész érte,persze nem ingyen. Ha korrekt,kiadja ezeket az adatokat. De benne van a bukó,mivel ha odakint kell ezeket az autó mellett intézni,már nem olyan kellemes.
Sziasztok! Németbe akarok kimenni Mazda 6 kombiért 2014-2015-ös évjárat 2.0 benzines 165 lovas! Van amire külön oda kell figyelni, vagy csak a szokásos rutin ellenőrzések? Segitségeteket előre is köszönöm!
Nekem renaultnál volt ugyanez a hiba a családban, és mindig a hátsó fék. Aztán az alufelni le lett cserélve lemezre téli gumi cserekor és tényleg sokkal tisztább maradt a nyereg.
Ha alufelnin van a téligumid ,sajnos más tipusnál is berohad tőle a fék hamarabb. Egy jól felújitott nyeregnek pedig müködnie kell,nem egy bonyolult dolog. Ha a fékhatás jó,felesleges lecserélni. Fékolaj is volt cserélve? Az is lényeges!
Tavaly azt mondta a szerelőm hogy elég ha felújítja. Na az megtörtént. Mondta is hogy ne felejtsük el minden tavasszal szétszedni kitakarítani. Voltam nála 2 napja kávézni, mondtam is neki, ő szét akarta szedni mert egy kocsit amit várt nem vittek időpontra, és pont belefért volna. De én meg mondtam hogy majd... aztán utolért a karma...
Gyártás hibás lehet a féked, mert ez nem típus hibája a kocsinak. Tudom ,hogy nem olcsó mulatság, de cserélj komplett munkahengert csúszkával együtt, mert az átmozgatás csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Én kifejezetten keveset használtam a gh-t(300-400 km/hó) amíg megvolt, de kétévente megfelelt a vizsgán mindenféle futómű karbantartás nélkül.
Hidegen melegen egyarant kopogos volt illetve nagyon kormolt ezert lett beleteve 4 bontott porlaszto.
Nyilvan garancia arra hogy 100% os nincs , amig be nem vizsgaltatom persze.. de hallottam jarni azt az autot amibol ki lettek veve..
ahogy belekerult mar az alapjaratan is lehetett hallani hogy szep hangja van, masnap derult csak ki amikor mentem is az autoval, hogy hidegen kopogos az eges, de az is csak 1500 as fordulatig utanna szep a hangja. Nyilvan jaratom meg nyaron is akarmelyik atommal megyek 5 percet minimum mielott elindulnek vele, igy tortenik ennel is, es 2-3 km utan az alacsony fordulaton levo kopogasos eges megszunik teljesen, gyonyoru szep hangja lesz. ezert nem ertem csak a tortenetet.
amit hazilag el lehet vegezni ellenorzes szemppntjabol az a resolaj mennyiseg , igy tortent ez a regi porlasztoknal is amikbel ossze vissza jott a resolaj es raadasul sok is, ennel amik belekerultek szep egyenletes egyforma mennyiseg jon mind a negynel.
Itt aki kotekedik az te vagy, mar ne is haragudj. Irtal dolgokat arra reagaltam es az egyik tippedet elismertem hogy lehet en megkerdeztem hogy ezen a tipus azt hogyan lehet allitani. De nagy bun hogy nem tudom kivulrol az osszes tipust a-z ig. En kerek elnezest :) . Hol olvastal olyat, hogy pontos valaszt varok? Mert en emlekeim szerint nem irtam ilyet . De mindegy is, eb kerdeztem valamit hogy hol lehet ezen allitani , es egybol a le degradalast kaptam.
Na figyi! Távgyógyításban szeretnél pontos választ egy olyan hibára,amit eleve nem látni,pláne nem hallani egy fórumon. Próbál az ember segíteni,aztán próbálsz okosnak tűnni,s a végén még kinyögöd,hogy autószerelő is vagy miután fikázol..ja és Te ujitottad fel... Valami nem kerek! Ha ennyire okos vagy és autószerelő is vagy,és felújítottad,de az előtöltést meg nem tudod hol kell állítani...
Köszi nincs több mondanivalóm! Ha kivetted a biliből a kezed és felébredtél,majd akkor szedd szét szépen ujra azt a motort,és nézd meg nem e benne hagytál valamit :D
Ami bontott dolog lett beépítve, azoknál mi a garancia arra, hogy jó is, illetve milyen indok alapján lett cserélve? Főként a befecskendezőkre gondolok itt.
Mar banom hogy irtam ide, latom itt is unatkozo kotekedos emberek vannak :D .
Autoszerelo vagyok , en vegeztem a felujatasat nincs hova vissza vinni 🤪 de meg egy laikus nem hozza erti ember is meg tud kulonboztetni egesbol adodo kopogo hangot egy mechanikai kopogo hangtol.
Es kerlek legkozelebb olvasd el rendesen a hozzaszolast mielott reagalsz ra, mert ahogy latom nem teljesen sikerult ertelmezni.
Na ha te mondod,akkor biztos így van :D hogy melegen a hajtókaros motornak nincs olyan hangja,mint hidegen,meg az mindig kopog?... De ha ennyire értesz hozzá,miért nem tudod rá a megoldást is? :D
Távgyógyba akarsz tuti infót...meg ne javítsa valaki ezek alapján virtuálisan? :D Jaaa hogy fel lett újítva? Hát vidd vissza! :D
Hajtokar csapagy uj benne ,(komplett motor felujitas volt)
A hajtokar csapagy , meg fotengely szerintem nem csak bizonyos fordulaton kopog hanem mindig, foleg nem fugg ossze azzal hogy hodeg e a motor vagy meleg. Hengerfej is fel lett ujitva igy a szelepet is kizarnam, az elotoltesen gondolkoztam en is. Ezeken lehet valahogy allitani?
hidegen pocc roff az auto alapjaraton szepen jar, terhelesre kopogo hangot ad a motor, par km utan mire teljesen uzem meleg lesz elmulik es szep lesz a hangja, addig viszont terhelesen csunya hangja van.
kapott bontott porlasztot, scv szelepet, a nyomocsoben levo szelep is cserelve lett illetve kapott uj gazolaj szurot. Es ezek utan is produkalja ezt es csak akkor ha elindulok vele tehat terhelesen, ha elerek egy bizonyos sebesseget nem csinalja.
Talalkozott mar valaki ilyesmivel? Nincs mar tobb otletem hogy mit kezdjek vele... gondoltam hogy esetleg szelep hezag, vagy meg magas nyomasu de mindenki aztmondta hogy az nem lehet..
na még a dízeltémához: legfontosabb indokról, a dízelek penetrációjáról se feledkezzünk el, egyszerűen az ezredforduló környékétől, illetve bizonyos modellek esetén korábban minden a dízelről szólt, főleg a mazda 6 kategóriájában az autók többségét dízelmotorral adták el, tehát aki használtan keresett, vagy keres, az abszolút dízel túlsúllyal találkozik, abból van sok, benzines alig. (utóbbi évek használt importja lehet h módosít a statisztikán, h már több benzinest mazsoláznak ki nyugatról)
mondhatjuk h utólag már felesleges hitvitákba belemenni, lényegében a szívóbenzin hamarabb, a dízel kicsit később megy/ment a süllyesztőbe, mazda még próbálkozik ezekkel a skyactive szívókkal, de marginális szereplőként ez már nem oszt, nem szoroz
A fék berohadáshoz! 2évente szétszedtem a nyergeket,újra kentem a csapokat,ha kellett porvédő vettem,mégis berohadt elől hátul. A nyeregben a karmantyuk kikeményednek,mivel a berohadás miatt extrém hőterhelést kap! A betétek füleit meg lehet csiszolgatni hogy szépen évekig akár ne rohadjanak be,de akkor meg nyikorog a fék,ha nem passzos. SZóval az akebono,mazda fék egy kalap sz@r. A féktárcsák is emiatt ráznak sok mazdán,mert állandóan forrók és egy tócsán áthajtva kész a deformáció.
Én is írogatom magamnak megvásárlás óta a dolgokat... sőt, pár napja találkoztam egy nem Mazdás emberkével, akiről kiderült, úgyszintén listát vezet. :)
Én a számok embere vagyok, van egy bazi nagy Excel fájlom, amiben mindenféle költekezés benne van. (Autó, üzemanyag, biztosítás, lakás, stb) :D :D
Ha már számok, Vételárat nem számolva, nagyjából 95 ezer FT-ba kerül ez a 10 éves Mazda 6-os havi szintre lehozva (Majdnem 4 év - Alkatrészek - Tankolás - Biztosítás). (Ha normálisan akarjuk üzemeltetni) Ha beleszámolom a vételárat is amennyiért vettem 3.3 milla akkor 160 ezer Ft havonta.
Van egy 2003-as 6-osom. A távnyitójában cserélték tegnap az egyik mikrokapcsolót, mert a nyitásnál nehezen érzékelt, a zárás funkció pöpec volt. Azóta egyik sem működik, próbáltam elemet is cserélni és feltanítani is, de semmi. Ötletek? Kuka az elektronika talán? :( Vagy nem jól tanítottam? a 3x gyújtás, aztán 3x ajtó-csukós módszerrel csináltam, de hiába nyomom kétszer a gombokat, semmi.
Először azért mert sokat állt az autó behúzott kézivel a home office miatt. Aztán pedig a munkahengerrel lett valami, ami miatt nem ment teljesen vissza a helyére a dugattyú, ezért folyton fogott a fék.
Amúgy tényleg volt minden, vezetőcsapok, munkahenger... De megfogadtam hogy minden tavasszal és ősszel szétszedi és összerakja haverom megtakarítva lekezelve.
A jobb eleje minden autónál többet kap,de a Mazdánál ez különösen érvényes. Szinte az összesnél kerékcsapágy is cserés, a fékek sajnos mindnél problémásak. Különösen az aki alufelnivel jár télen is. Valahogy a küllők sokkal jobban a nyergekre csapják a mocskot.
A
berohadás nálad miként jelentkezett? Maga a dugattyu rohadt be,vagy a vezetőcsapok? Esetleg a betétek fülei rohadtak be?
2 fontos dolog: a gumis és a szerelőm kb a legjobb barátaim. Szóval nálam a szervízköltség baráti áras, mert nincs benne munkadíj, valamint beszerzési áron kapom a dolgokat úgyhogy az árak nagyon nem mérvadók:
Fékkel volt a legtöbb gondom illetve 2 motortartó bak. Fékjeim 2x berohadtak.
Nyilván ha kiszámoljuk ugyanarra az időtartamra és távra, akkor pontosan ugyanott van a két autó. Azzal a különbséggel, hogy a benzinessel csak kávézni járok az autószerelőmhöz, a dízelt meg számtalan alkalommal hetekig ott hagytam.
Szeretném kijelenteni, hogy nem bántom a dízeles tulajdonosokat. Én szerettem a dízelt, és pont a gazdaságossága és erőssége miatt vettem meg. Sokat játok hosszú távon, tipikusan ahhoz a stílushoz való autó.
Volt egy 2004-es Mazda 6-osom, 2.0 CDTE, megbízható vevőtől, valós km-el, (nem rohadt, gyönyörű volt az alja)
Csak hát 1610000 Ft-ot költöttem rá 2 év 6 hónap alatt (ebből kb. 1misi azért mert dízel) Jók a dízelek. Csak kb 5 éves korukig :) (Jól fogyasztott az tény. 1431000 Ft-t tankoltam bele 2 év 6 hónap alatt és kb 80000 km-t mentem vele)
2017-óta van egy 2011-es GH 2.0 943 ezer FT költésnél járok úgy, hogy van benne téli nyári gumi szett. (kurva szarul fogyaszt de nem érdekel. 2733000 Ft-ot tankoltam bele 3 év 11 hónap alatt és 90000 Km-nél járok vele)
Figyi, nekem évekig az A6 2.6 V6-ra állt a cerka, még az esküvői kocsim is az volt. :)
Sikerült egy hétvégére kihoznom egyet a Porsche Hungáriától: napi 16 órát mentünk vele öcsémmel a hétvégén, csak akkor pihent a verda, amikor aludtunk.
Legdrágább ha tényleg maga a katalizátor a hibás, mert abból csak gyári létezik, ami 450 ezer Ft plusz szerelés plusz a leömlő tömítése, vagyis kb 500 ezer a vége.
Ezen felül, amin meglepődtem, hogy a katalizátor után van még egy kisebb katalizátor.
Összegezve, ami cserére került, a leömlőben lévő katalizátor, második katalizátor kuka, középdob maradt, utána a cső szintén cserélve lett, illetve a hátsó dobokon a csatlakozások.
Azèrt egy normális dízelmotor is tud èlmèny lenni. De az ott kezdődik hogy v6, mondjuk egy merci. Nekem ezeknèl a 4 hengereseknèl a járáskultúra veri ki a biztosítèkot, persze a dízel ilyen tudom. De ahogy egy modern eu6++++ is milyen csúnyán tud járni az nagyon lehangoló. Annak ellenère is hogy a szigetelès már nagyobb rajtuk mint maga a motor. A skyactiv dieselt dicsèrik ebből a szempontból, de hallottam azt is hidegindításnál, na az is messze van mèg a finomtól. Ráadásul az alacsony kompresszió miatt ott meg problèmás a hidegben indítás..
Ha valaki visszanézi a hozzászólásaidat, akkor azt fogja látni, hogy mindig te vagy az első és minden alkalmat kihasználsz, hogy a diesel autókat lehúzd és tulajaikat lehülyézd. Szerintem ez nálad kóros! Én a helyedben orvoshoz fordulnék.