A malacok 3-4 éves korukig nőhetnek. nagyon sokan gondolják, hogy 1,5 éves kifejlettnek tekinthető, de ez nem így van. Nálam mindegyik malac nagyjából egy méret 4 éves korára, csak van amelyik lassabban fejlődik. Akik kicsinek nagyok azok hamarabb abbahagyják a fejlődést. Úgy van ez mint az embereknél. Van aki 14 éves korától nem nő tovább, de mert elérte a genetikailag kódolt méretét, van aki meg 18 évesen is növésben van.
Szerintem már nem nő 1,5 év után!...vagy tévedek? Malacoknál nem úgy van, hogy 1 éves korukra elérik a '"felnőtt" termetüket! ? ....persze én nem értek hozzájuk!
Nem szobamalac. Kinti. De szeret kint lenni. Tavaly ősszel kisebb volt. Télen magára kapott pár kilót. Szerintem meg fog nőni, vagy legalábbis még nőni fog, de hogy mennyit. Majd meglátjuk. :)
Kicsi problémával állok szemben. Van egy szépséges nagylánymalacom (minnesotai). Annak van egy kölyke, kislány. A pici másfél éves, ámde igen pici. Kb 7-8 kg. Eszik, iszik rendesen, nem beteg, csak korababa volt és egyedüli. Mindegy. 2-3 hete az anyja elkezdett vele bunkózni. Alig akarta beengedni maga mellé az ólba a picit. Egy hete meg eljutottunk oda, hogy konkrétan nekiront a lányának. Sem beengedni nem engedi be az ólba, sem még a környékére sem. :( Külön kellett rakjuk a picit, mert az már rettegett az anyjától, az anyja meg állandóan kergette. Valaki találkozott már ilyennel? Egy, másfél hete van ez. Minden nap próbálgatom össze(vissza) szoktatni őket egymáshoz, de a kicsi remeg, ha meglátja az anyját, az anyja, meg még akkor is megindul felé, ha én ott vagyok. Kicsit elkeserítő, mert másfél évig összebújva aludtak mindenhol.
Malackának már lett gazdija. Velünk és főként az állatokkal az alapítvány kitelepülési helyein találkozhatsz. Nagyon keveset vagyunk itthon. Legközelebb a CAMPONÁBAN leszünk az állatokkal csütörtökön, pénteken és szombaton a Tropicarium előtt 10-18 óráig.
Különösen kedvesek nekem a számaik. ifjabb Bergendy Péter, kihez az Iskolatáska című sláger íródott férjem osztálytársa volt, s máig is jó kapcsolatot ápolunk vele.
Gazdit keres egy négy hónapos minnesotai törpe kislány. Sajnos nem látok az emberek fejébe. Lényeg, hogy visszahoztam attól aki megvette, mert sikerült tönkretenni. Ők azt mondták hisztis és kártékony én meg azt látom, hogy retteg. Sosem fogom megtudni mi érte, mert állítólag nagyon szerették. Nagyon el is hizlalták , ez még visszafordítható. Ha valaki szeretne végtelen türelemmel elkínlódni vele annak szívesen odaadom ajándékba. Feltétel: Kertes házba, de benti tartásra. Idővel ki lehet szoktatni az udvarra is, de most még megfázik. Olyannak adom aki nem hagyja sokat magára! Ők társas állatok.
A segítségeteket szeretném kérni, abban, hogy a kan malacomnak mozog az egyik agyara. Ma vettem észre. Nem tudom hova akadhatott be, vagy minek ment neki, de az ínye is nagyon csúnyán be van gyulladva (mellékelek képet is bár nem tudom látszani fog-e).
Azt szeretném kérdezni,
Mivel nagyon mozog próbáljam meg kihúzni? vagy Várjam meg még magától kiesik? Mikor nekem volt begyulladva az ínyem ajánlottak egy Glycosept nevű szájfertőtlenítőt, amit fülpiszkálóval közvetlenül a begyulladt ínyre lehet kenni, nekem használt. Érdemes kipróbálni nála is?
Nekem is volt egy olyan korszakom, amikor bármennyit ehettem-ihattam, semmi nem maradt meg rajtam. Így volt ez még a második fiam után is, de a harmadik fiammal való várandóságom alatt sikerült 30 kilót magamra rántanom, holott akkor már ügyeltem arra, hogy mit és mennyit eszek. Szerencsére ennek a fele lepergett, de azért maradt is belőle, amitől többé sosem szabadultam meg. De ha belenézek a fiam szemébe, a fene sem bánja a felkúszott kilókat :)
Anyai nagymamám alkatát örököltem. Két nagymamánk közül ő volt, aki mindennél jobban szerettünk. Papival leéltek egy hosszú, szép életet egymást mellett, és valahogy sosem jutott senkinek sem eszébe, hogy Mami mennyivel jobban festene, ha 10-20 kilóval kevesebb lenne.
Apai nagymamám egész életében megőrizte kamaszkori testsúlyát, akár csak a nővérem, viszont érdekes módon hiába volt csinos, mi minden téren Mamit láttuk szebbnek. :)
Így én is már megbékéltem ezzel a pár kiló plusszal, de azért néha megszáll az akarat, majd ahogy jött, szertefoszlik minden... A lényeg, hogy akiknek a véleménye számít, ők így is szépnek látnak, és ami a fő, szeretnek :)
Sziasztok! Igen megritkultam itt. Volt egy pillanat, amikor két macska, kilenc kutya és a malacz volt itt. Malacz azóta születési helyén, egy kutya van és két macska. 5 kölyök jó gazdára talált. A többit ne feszegessük egyelőre...
A barna zsírszövet mennyisége az ami eldönt mindent , hogy ki hízik és ki nem. Na meg a hormonok, hogy rendben vannak-.e magas inzulin hízlal, pajzsmirigy alul működés szintén, női nemi hormonok hiány vagy épp az ösztögén dominancia. Anyám pl a nőgyógyászati műtétje után hízott, el de nagyon.
Nézd írtam, hogy rengeteg teát ittam, akkor most leírom, hogy volt ez. Volt egy háromliteres teafőző fazekam ebbe 8 evőkanál cukrot tettem és citromot úgy, hogy egyszerre legyen édes és savanyú is. (Középsuliban vállaltam olykor-olykor büfét ott 1 literhez kellett 2 kanállal tenni, tehát arányában jó az ízesítés) Volt, hogy többet is megittam, mint ez a lábas , így 3 naponta fogyott el 1 kg cukor. Hallgattam is anyámtól érte, hogy mennyi fogy, Magyarán durván 3 nap alatt megittam kb. 1 kg cukrot, persze néha más is ivott,meg volt anyámnak egy barátnője , aki átjött és mindig kért azt mondta ilyen finom teát máshol nem iszik :D Szóval ez csak kb. 1kg cukor és 56-58 kg voltam, de voltam vele 53 kg is kétszer igaz ez csak rövid időre.
:)) Kedves Zsazska ! ( mintha vajjal kenegetted volna a szívem :)
...az öröklött gének, amik eldöntenek mindent. Rossz hasonlattal szoktam mondani ha egy mangalica disznót tartós "fogyókurára" ítélnének az akkor is göndör szőrű és zsíros lenne.
( A nóta is csak azt mondja az a szép, az a szép, akinek a szeme...;)
Amit meg a szénhidráttól való nem hízásról, és a hústól való hízásról írtatok, az, hogy a kancellárt idézzem a Süsü a sárkány című remekműből: Teljességgel tudománytalan :)
De ettől még lehet, hogy ti tényleg így működtök.... A magam részéről az utóbbi években hajlamos vagyok azt hinni, hogy én már a levegőtől is hízom, de aztán ha rászánom magam, és közelebbről megvizsgálom, mi mindent teszek annak érdekében, hogy egykor volt, majdnem nádszál alkatomat visszanyerjem, hát mindig rájövök, hogy nem sokat : )
Néha napján az adagokkal bűvészkedek, és azt hiszem, hogy hűűűűű mekkora ász vagyok, néha meg hirtelen felindulásból belekezdek valamilyen aktív testedzésbe, és bizony az első látható jelek megjelenésekor abba is hagyom az egészet. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy milyen jó is a disznók élete. Tőlük nem várja el senki, hogy karcsúak legyenek, és annyit, és olyan jó étvággyal zabálhatnak, amennyi csak beléjük fér.
Ez igaz lehet a ma élő emberekre, de az illető kutatásban azt is megállapította, hogy melyik vércsoport hány ezer évvel ezelőtt alakult ki, és az ő étkezési szokásaikat is bizonyítottnak állítja be.
Én sem hízok a szénhidráttól! Gimis koromban rengeteg teát ittam , ezzel rengeteg cukrot. Nem cukroztam én agyon csak sokat ittam és nem híztam el tőle. Ellenben a stressztől :S:S
Azért írom , hogy azt kéne tudni, mire alapozzák, mert két évet jártam bioszra , etológus szeretnék lenni. Már Msc-s lehetnék csak kipécézett magának egy " kedves" tanár ok nélkül. Én ekkor híztam el.
Szóval ennek az lenne a menete , először hogy kell egy jegyzőkönyv. (Ezt etológiából tanultuk, de nyilván másnál is így kell) Fel kell tenni a kérdést, amit kutatunk, úgy hogy az eldöntendő kérdés legyen. pl" Befolyásolja-e a vércsoport a vegetáriánus életmódot?"
A Igen függ tőle
B Nem ne függ tőle.
Keresni kell hozzá alanyokat, mivel jelen esetben emberekről van szó, ki kell kérdezni őket. Mondjuk 3 csoporban 100-100 embert mind a 4 vércsoportból. Vannak különféle programok , oda be kell írni az adatokat. Mi az órán Instattal dolgoztunk, ez a legegyszerűbb, de az ide nem lenne jó, valamelyik másik bonyolultabb program kéne. Lehet különböző diagramokat készíteni, és számadatokat is kiad. Értelemszerűen az nem elég, ha mondjuk konkrétan kijön, hogy A-ban van a legtöbb vegetáriánus szignifikánsnak kell lenni a különbségnek. Ennek újra utána kell néznem, hogy melyik érték adja ki , de ha az 1 fölött van akkor szignifikáns. Ha én lennék a kísérletvezető én biztos ennek eredményétől függ keresnék vegetáriánus embereket és megnézném az ő vércsoportjukat és ugyanúgy megnézném a különbséget.
Aztán ki kell fejteni, mi lett az eredmény az jött-e ki amit vártunk, ha nem annak mi lehet az oka ( pl , ha másik 100 ember lenne akkor nem bizos, hogy náluk is ezt az eredményt kapnánk)
Mindegy szóval ezt kb. így kéne tudományosan megvizsgálni.