Évente kb 5000 és 70-80-al szoktam kergetni, de tudja a gyári 120-at. Ismeritek azt a könyvet, hogy az Oktávia 100-zal megy? :) 2* lezúztam vele már Suzukit :))))
Ha elkopig a gyári Barum úgyis fehérfalút veszek rá, ha meg legatyásodom akkor marad újra a peremes megoldás.
Igyekszünk hidd el, de nehezen megy :-) Ez a perem erre az autóra és futásteljesítményre megfelel. Sose mész 100 felett és évente max. 5000 km. Mire elkopik a minta, az oldalfal is kuka lesz. Neked mindegy. De egy Amazon tud haladni 130-at is. Szóval inkább kiállítási dísz (már akinek tetszik), mint használati tárgy.
Én is azthittem belemar. Ismerősnek 12 éve van és semmi. Használat után majdnem le is szedtem, mert mintha dörzsölte volna. Lehet van egy kis surlódás, de nem számottevő. Mivel együtt forog a kerékkel a diagonál guminak meg elég magas a fala.
Én festéken nem gondolkodnék. Szerintem elöbb-utobb felreped, de nem beszéllek le róla :)
Köszi! :) A becsíphető peremmel nem próbálkoznék mert tönkretette több ismerősöm gumiját, valahogy elkoptatta maga alatt a gumit. A festés lenne az ideális megoldás, csak nem tudom hol kapnék hozzá valamit. Olvastam a neten, hogy sima Trináttal van aki 3 évig tartós peremet festett a Granadájára. Mivel az autót használni is szeretnénk nem gondolkozom kész, drága fehérfalú gumiban... Olyan kéne ami gumicsere után is könnyen reprodukálható házilag.
Kérdeztem egy festékgyári meo-s ismerősömet, szerinte a PVC-re kitalált festék jó lenne, csak nem tudom próbálta e már valaki. Pár ezer Ft-ig kísérleteznék vele, de jól jönne pár tapasztalat. :)
Köszönöm az infókat a kipuffal kapcsolatban :) Köv kérdés :) Ismertek olyan autó üvegest aki házhoz is megy???? A kasznis nem tudta betenni az elsö szélvédöt, csak az öreg tömitéssel :( van hozzá uj tömités, de szerinte mindig kinyomja a gumi a diszlécet, és nem marad bent a helyén :(
Én már átestem ezen... tehát van az olcsó és praktikus (ha a gumi megrongálódik tovább vihető) a fehér perem. A perem sokkal olcsóbb, mint a festék. 12.000-14.000 körül van egy garnitúra 15 colos. Nagyobb méret is rendelhető az is talán egy picivel drágább.
Igényes, de drága veszel igazi fehér peremes gumit.
Lesz a közeli jövőben egy Volvo Amazonunk, szeretnék fehér gumiperemet csinálni rá házilag. Tudom, hogy lehet kapni becsíphető karikát, spéci dárga festéke meg van vulkanizálós cég is. De olcsóbb saját megoldást szeretnék.
Biztos volt már téma, de nem találom. Szerintetek milyen festékkel oldható meg? Én PVC festékre gondoltam, mert az rugalmas. Próbált már ilyet valaki?
Az enyém még nem ment OT-re, így első kézből nem tudok nyilatkozni,de több Mustangot,Dodge-t csináltak,ami minősítve lett. Ne egy összetaknyolt sz@rt képzelj el!Nekem a Fiat 130-on végig duplacsöves rendszer van, az egyetlen ami megkülönbözteti a gyáritól,hogy nem olyan a két cső hátul,ami a dobból kilóg (lévén,hogy amikor csinálták nem volt pontos minta, csak fénykép.)
A XVII. ker-ben van a Pro-ex. Sok veteránhoz gyártottak már komplett rendszert, vagy akár csak külön dobot,korrektek és igényesek a munkájukra. Nekem komplett rendszer építettek, az osztrák typensein-be benne volt a dobok méretezése az alapján gyártották le a őket. Gyönyörű hangja van a gépnek.
Csinálj egy képet róla,mert nekem van egy audi dobom,csak nem tudom melyikhez,100-asnak 100 as,de hogy melyiké azt nemtudom.Az enyimre végig a vastag 3 csavarost raktam fel mert az volt kompletten itthon:)