Keresés

Részletes keresés

sec1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1425
Nem duzzadnak meg vécé után. Reggel mindig kicsik, estére picit nagyobbak és puhábbak. Nem tudom, talán a melegtől, hogy nap közben nem tud úgy szellőzni... de hát ezen nem lehet változtatni. Nekem fokozatosan ment le, 3-4. hétre már nem volt duzzanat, csak a szirom. De amikor voltak dudorok, azok sem duzzadtak meg, vagy keményedtek be jobban, mint ahogy alapban voltak, inkább ugyanígy ödémásodgatott, és ha lezuhanyoztam visszahúzódott. Lehet, hogy most is többször kéne zuhanyozni naponta, de ez a rengeteg tisztálkodás nem tesz jót a másik helyen; magyarul tönkrevágja a hüvelyflórát. Azt meg nem tudom elkerülni, hogy oda is jusson a vízből. Úgyhogy marad a vécé utáni és az esti, az elég kell legyen, mert nem tölthetem ezentúl az egész életemet a tus alatt :)
cat34 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1424
Szia Lujzici!

Épp ma voltam a 6 hetes kontrollon. Ugyanaz az 1 másodperces vizsgálat, mint a 2 hetesen. Kicsit most is kellemetlen volt, mert nekem pár napja már megint vérzik a sebem, ami a lyuknál van. Kicsit hasmenéses voltam az utóbbi napokban egy antibiotikum kúra miatt és azóta vérezget, meg érzékeny lett újra. Előtte pedig már olyan jó volt. A doki azt mondta még mindig ödémás, de gyógyultnak nyilvánított. Annyi utasítást kaptam, h ne legyen kemény székletem.
A szirmom-nekem csak 1 van-változatlan, amióta kijött. Nem érzékeny bőrlebeny. Se kisebb, se nagyobb. Dudorom nincsen. Még a szorulásomkor sem volt semmilyen.
Most várom, h a sebem ismét javulásnak induljon...
Lujzici szerintem te túl aktív vagy. Kicsit fogd magad pihenőre és meglátod javulni fognak azok a dudorok. :)
Előzmény: lujzici (1419)
durmi72 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1423
Dudoraim nincsenek,csak olyan az egész mintha valaki gallért vartt volna a hátsó feléhez.Nem érzékeny nem fáj,csak ott van.engem nem érdekel,ha ott kell lennie hát legyen.Kösz a kérdésed,most már jól vagyok,egész nap érzem,hogy van de nem fájdalmas,csak érzem.Már a dolgom sem túl vészes,napról napra jobb.Még túl fáradékony vagyok,de már néhány órán keresztül tudok intenzívebben mozogni,tegnaptól megy a darabos étel is,úgy,hogy reggel nem volt gond.Tehát kezdem jól érezni magam,10kilótól megszabadultam,ami egyálltalán nem ártott.
Előzmény: lujzici (1417)
szepi111 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1422

Inkább langyos, hűvös kamillás vízzel próbáld...

A meleg az nem jó gyulladásra...

üdv

Előzmény: papajó (1421)
papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1421
Hát gondoltam kipróbálom a melegvizes kamillás fürdőt,de attol mégrosszabb lett.Lehetséges?
papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1420

lujzici

Régota szenvedtél igy?Nekem akkor ha megyek egész jó inkább ha ülök állok fekszem nagyon rossz,de ott még nem tartok hogy cataflamot szedjek de lehet hogy nem rossz ötlet.Egyébként az minden esetben vérzik?mert nekem nemszokott.AZ vajon jó vagy rossz?

Előzmény: lujzici (1414)
lujzici Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1419
Helló Cat!

Mi újság veled? Gyógyulgatsz? A sebeid?

Azt szeretném kérdezni, h a te kinövéseid mostmár mindig lebenyek, vagy néha, mondjuk vécézés után megduzzadnak-e? És régebben mi volt?

(Sec1, ha olvasod, akkor tőled is ugyanezt szeretném megkérdezni. Amúgy a szirmocskák tényleg jó elnevezés. Kár, h én még nem tartok ott.)

Nálam semmi változás. A psyllium rost segít, viszont az a baj, h az elején mindig van egy kis kemény rész, amit ki kell préselnem (mint egy dugó), és attól teljesen bedurrannak a dudorok. Aztán már lehet akármilyen lágy meg puha, sajnos...

Lujzici
Előzmény: cat34 (1396)
papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1418
Hát nagyon köszönöm a biztatásokat.Egyébként amikor bejelenkeztem az aszisztensel beszéltem és megkérdeztem hogy fájdalmas aranyérnél van e kiméletes módja a vizsgálatnak és nagyon kedvesen azt mondta hogy az az orvossal majd közöljem hogy fáj és vele megbeszélem milyen módon végzi el.Ezt csak azert irom le mert ugyan ezt megkérdeztem amikor az ars medicahoz jelenkeztem be és ott elég durván közölte a hölgy,hogy ahoz nem kell semmi.Eddig már csak ezmiatt is szimpatikusabbak de hát majd látjuk a végét!
lujzici Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1417
Helló Durmi!

Ha nem vagyok túl indiszkrét, te hogy állsz a dudorokkal?
Meg úgy általában, milyen az állapotod?

L
Előzmény: durmi72 (1416)
durmi72 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1416
Nekem csak 3napja volt begyulladva,de elég rendesen vérzett is.Ettől ijedtem nagyon meg és rohantam az orvoshoz,na meg persze úgy fájt,hogy nem tudtam elmenni dolgozni sem.Pedig az nálam nagy szó!Ne félj tőle így is kibírható volt az a 20másodperc!Kb úgy fájt mint mikor wc-tem.Miután kihúzta az eszközt kb4-5perc múlva már nem volt fájdalom!Ez a 4-5 perc sem ugyanazzal az intenzitással fájt mint a vizsgálat,hanem csak kissé!
Előzmény: papajó (1412)
lujzici Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1415
Szepi, én már 2 hete azt várom! :-)
Egyelőre semmi változás. Vannak, nagyok (az egyik) és duzzadtak, érzékenyek, de nem fájnak.
Előzmény: szepi111 (1413)
lujzici Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1414
Szia Papajó!

Szerintem jó ötlet volt bejelentkezned, hallassz legalább egy véleményt, aztán még mindig eldöntheted, h később hogyan szeretnéd kezeltetni.
Nekem külön hangsúlyozta az orvos, h az én döntésem, h megműttetem-e. Persze ekkorra már nem nagyon volt más választásom, úgy éreztem, mert szinte minden vécézés után begyulladt, és állandóan Cataflam-on éltem...

Amúgy egyetértek azzal, h nem kell azonnal műtétre rohanni, sőt! Amíg bármi esély is van arra, h bármitől javul és helyrejön, akkor mindenképp az az elsődleges.
Ha én is hamarabb eszmélek, és kipróbálok pár dolgot, talán nem jutok idáig (műtétig).
Milyen jó pl a rostos étkezés és sok víz! Ha évekkel ezelőtt használni kezdem őket, talán nem fajulnak el a dolgok . :-(
szepi111 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1413

Hi!

Nekem évek óta "be volt gyulladva", hol alig, de fájt főleg WC-zéskor, hol pedig napközben is elég durva volt...

Ha el tudod érni a tünetmentességet, akkor a vizsgálat sem fog fájni......

Amúgy többiek!

Kb. mikorra várható hogy az újkeletű dudorok végre ártalmatlan szirmokká váltanak??? ;)))

üdv

papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1412
Na odáig már eljutottam,hogy kértem időpontot jövőhét csütörtök este 7 óra.A 3-ik kert választottam,hát majd meglátjuk.De addig még van időm kezelgetni.Egyébként nektek mennyi ideig volt begyulladva mire elmentetek?
banya31 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1411
Hát ez jó!!!

Aranyere van?
Dudor, ami fáj és viszket?
Műtesse meg magát!...akkor több is lesz.
nem veszem be, hogy ez normális!

Amúgy Durmi,
csak ne szóld le az alternatív gyógymódokat Te, aki a császármetszést preferálod a természetes szülés helyett.
Tudod is Te férfi létedre, hogy milyen lett volna az egyszerűbb, természetes úton való szülés.
A homeopátia jó, mégha nem is hiszel benne, többen vagyunk rá élő példa, hogy használ.
Lásd Psyllium, szemben a szintetikus Laevolac-kal vagy Guttalaxal.
Azért, mert Te egyből a radikális megoldást választottad, ki sem próbálva a természetes megoldásokat, még nem kéne másokat leszólnod ezmiatt.
Ha Papajónak a gyulladást leviszi a szer, és úgy megy orvoshoz, sokkal humánusabb, mintha a fájdalom ellenére zavarjátok el az amúgy is reszkető lányzót.
Előzmény: lujzici (1406)
papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1410
Egyébként már beszereztem a contramalt és az este próbaként bevettem 1-et.Kb 2 óra mulva megszünt a fájdalom és még most sem fáj csak érzem h ott van,ugy hogy a vizsgálatra is szerintem bedobok 1-et,hátha segit.Addig már nem veszek be mert eléggé kiüt de oda tuti ugy megyek.
papajó Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1409

lujzici

Hát a vizsgálattól jobban félek de tudom,hogy tul kell lenni rajta,csak mire rászánom magam mindig közbejön valami.Most a női dolgok már mért ne most várhatom a végét pedig már én is szeretnék tul lenni rajta de reméllem hétvégére sikerül.Amúgy köszi a biztatást sokat segit.

sec1 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1408
Basszus, és nem védettem le a szirom kifejezést!!! Most ahányszor valaki használja kérhetnék 1 Forintot..... ja azt már nem, akkor 5-öt :) Azért örülök, hogy szeretitek ezt a hasonlatot. Mármár büszkeséggel tölt el :)))
Előzmény: lujzici (1405)
sec1 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1407

Szia Szepi!

Nekem "alapból látszik" :) Kettő szirom kívűl van, a harmadik olyasmi, amiről te írsz, kis bogyószerű, de már csak gombostűfejnyi nagyságú. Inkább azt egy hegnek gondolom. Lehet, hogy neked mégsem lesz igazi szirmod? Na neeee :))

Előzmény: szepi111 (1401)
lujzici Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1406
Hát, azért nehéz erre válaszolni, mert amikor vécére megyek, azaz a reggeli első dolog, akkor szinte teljesen vissza vannak bújva. Aztán megtörténik az ürítés, ami kb 10 másodperc és alig fáj, sőt, igazáből csak a kis préselést utálom benne, az rossz, szóval akkor elkezd viszketni ,és mire a zuhanyozásig érek, ott már érzem, h előjöttek, kicsit megnőttek és feszülnek is. Aztán délelőtt még kellemetlen az ülés, mert ugye ott vannak és érzem, h nyomom őket, de délutánra megint kicsinyednek.

Hát ilyesmi. Amikor nehezebb a székletem és erősebben nyomok, akkor érzékenyek is lesznek eléggé, meg nagyobbak is.
Előzmény: szepi111 (1375)
lujzici Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1405
Akkor hát üdv a csapatban!

Amúgy csak a pontosság kedvéért mondom, h az aranyyér-fórum sajátos szóhasználatában neked DUDOROD van (PUKLI néven is fut néha). A szirom az már előrehaladottabb, vagyis inkább visszafejlődöttebb verzió (bőrlebenyként is emlegetjük, ugyanaz). :-))))
A szirom már nem feszes és nem érzékeny.
Legalábbis én így értettem eddig. Jól értettem?

Az én dudorom amúgy vécézés után előbújik, estefelé már elég kicsi, reggelre szinte visszabújik.
Előzmény: szepi111 (1401)
lujzici Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1404
Szia Papajó!

Szerintem is vágj bele, legalább a vizsgálatra vedd rá magad valahol, úgy tűnik hamarosan még fizetned sem kell érte :-)

Egyébként inkább a műtéttől, vagy a vizsgálattól félsz? Csak mert mint már mondtam, én be voltam gyulladva, amikor az első vizsálatra mentem, tehát fájt valamennyire, de komolyan mondom neked, h inkább bevállalnám ötször a vizsgálat fájdalmát, mint mondjuk egy napi menstruációs görcsöt... Hidd el, nagy megkönnyebbülés, hogy nem csak te találgatsz végre, h mi lehet a bajod (ez szerintem ezerszer rosszabb mint az a pár másodperc), hanem egy hozzáértő orvos pontos diagnózist ad.
Ne nagyon habozz, elmélkedj ezen, csak ess túl rajta gyorsan! Mindannyian drukkolunk neked! :-)

Lujzici
Előzmény: papajó (1398)
lujzici Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1403
Szia Banya31!

Végre hat a psyllium rost! Úgy tűnik, h a púpozott evőkanálnyi mennyiség a jó számomra. Vagy csak egyszerűen mostanra álltam rá, nem tudom...
Mindenesetre azóta a vécézéseket "habszifon" működéséhez hasonlítanám, olyan könnyű, "felfújt" állagot eredményezett, több is lett tőle.

Kösz az ötletet!
Előzmény: banya31 (1380)
papajó Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1402

tomcat73

Hát azt hiszem ugy lessz (kössz a továbbiakra a biztatást)

Előzmény: tomcat73 (1400)
szepi111 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1401

Jupppííííí!

Nekem is van "szirmom" :)

Asszem...

Nektek is olyan hogy alapból nem is nagyon látszik, hanem kicsit beljebb van, és ha enyhén széthúzom akkor látszik egy feszes gömbszerű izé......borsószem nagyságban

üdv

tomcat73 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1400
Minél többet gondolkodsz rajta annál rosszabb. Hirtelen elhatározásból belevágni és megcsinálni aztán már ráérsz szenvedni:)
Előzmény: papajó (1398)
prak011 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1399
mindenkinek üzenem, aki átesett aranyér műtéten: nekem szinte csodát tett a körömvirág ülöfürdö. 1.8 liter vizhez 15 grammot adok. Forrázás után fedő alatt állni hagyni kb 20 prcig, aztán igény szerinti höfokkal lehet  használni. az arnica montana ua, mint a sima arnica. Magyarul hegyi árnika. Én ma vagyok 12 napos, de még mindig fáj, sokat pihenek, remélem egy hét mulva már jobban leszek.
papajó Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1398
Igen én is tudom,hogy el kell menni és el is megyek csak probálom minnél fájdalmatlanabbá tenni,legalább amennyire lehet.Ha helyre jön ha nem elmegyek már csak a saját magam megnyugtatására is.Csak hát ehhez lelki erö is és legalább egy kis fájdalom mentes idő is kellene.
durmi72 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1397
Az a véleményem,akinek fáj a hátsó fertály,az igenis menjen orvoshoz!A szégyen érzet az nem mérvadó(főleg a nőknél,gondolok itt a nőgyógyászra)ha nincs begyulladva az aranyér akkor biztosan nem fog fájni!Ha be van gyulladva akkor igen,de az kb 20másodperc,kibírható!Kisérletezni lehet mindenféle"szerekkel"de valőszinű,hogy a vége biztos ugyanaz lesz!Higgyétek el nagy szenvedés ez az egész műtét,de a végeredmény behatárolható időn belül biztos!Amennyiben nem mentek el orvoshoz,úgy nem fogod tudni,hogy egyáltalán vége lesz-e valaha a szenvedésnek kétségeknek.Megéri?
cat34 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1396
Akkor is el kell menni! Megmondani neki, h most gyulladt, csak írjon valamit, amitől elmúlik. Aztán visszamenni és akkor meg tud vizsgálni. Nem szabad hagyni, hogy majd jobb lesz! Nem lesz jobb magától! Ha folyton gyulladt pláne el kell menni orvoshoz. Akkor tuti valami gond van.
Mindenki próbálja halogatni, de higgyétek el, attól csak rosszabb lesz. Saját tapasztalat. Félre a szégyenlősséggel!
Előzmény: papajó (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!