Keresés

Részletes keresés

Eddy N Creative Commons License 2010.04.04 0 0 39030

Természetesen mindenhol elhelyeztük a dilatációs csíkot körbe, felhajtottuk a pf-alátétfóliát, valamint 1 m magasan körbefóliáztunk mindent, hogy ne essen kár semmiben.

Ma lefóliáztuk a komplett betonozott felületet, majd egész délután szellőztetünk. A 93%-os pára lement 47-re. :) Szépen megszáradt minden (fa)felület. A fólia alatt maradt a párás meleg. Szerinted meddig hagyjuk rajta? 1-2 nap? A takarástól ugyen nem lehet baja?

Előzmény: Masgas (39029)
Masgas Creative Commons License 2010.04.04 0 0 39029
Nos jelzem az aljzatbetont ahol talákozik nevesség hatására károsodó szerkezettel ott a szerkezetet be szokták fóliázni minimum, ha szigetelésen úszó aljzatbetonod van akkor úgy is van a falak mentén ilyen dilattáció biztosítására szolgáló nikecel vékony csík.
No s erre burkolat jön gondolom.
Ha egy kicsit meg is égne a cement (amit igen kétlek a mostani klimatikus viszonyok között, ennyi idő után) nincs gond mert az esetlegesen porló felületet felseperve és mélyalapozva burkolható bármivel.
Szóval szerintem lehet már szelőztetni ha az ablakokat bukóra hagyod.
Tényleg mi erről a véleménye a kiviteleződnek?
Előzmény: Eddy N (39027)
csabapeca Creative Commons License 2010.04.04 0 0 39028
Nem kell aggódni.Jól mondta a kivitelező.Ahol a beton találkozik a fával ott már úgyis telítődött,ahol meg nem ott ígyis kevesebb nedvesség éri.Ha volt olyan rendes hogy géppel átdörzsölte a felületet csak neked segített.Nem kell majd aljzatkiegyenlítővel bíbelődnöd.Kár lenne a munkáját azzal tönkretenni hogy megégeted a felszínt.
Előzmény: Eddy N (39025)
Eddy N Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39027

Igen, a fólia jó ötlet, csak a gond az, hogy nekem is csak ma este jutott eszembe. És holnap húsvét lévén nem nagyon tudok sehonnan 150 nm fóliát szerezni. :( Pedig aggódunk a szerkezet miatt (sok helyen fa, valahol gipszkarton, ill. hajópadló burk. a födémen +fa nyílászárók). Jó lenne tudni, mennyi az a szellőztetés, ami még nem árt a betonnak.

Előzmény: Masgas (39026)
Masgas Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39026
Annyira azért szerintem nem kellene dunsztolni. Ha a kivitelező aggódik a gyors száradás miatt akkor be lehet takarni az egészet fóliával az alatt dunsztolódhat.
Egyébként is ipari csarnokokban hogyan oldják meg a huzatmentességet?( sehogy mert nem lehet, van olyan hogy csak a szerkezet falak állnak és a padlót már lenyomták)
Szerintem ami árthat neki + 35 fokban a nagyon intenzív viharszerű huzat, friss állapotban. De hát ilyen mostanában nem igen van.
Előzmény: Eddy N (39025)
Eddy N Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39025

Jó estét!

Lenne egy kérédésem, amire SOS választ kérnék szépen a hozzáértő kollégáktól!

Tegnap készült el az aljzatbetonunk (pince 45 nm 5 cm vastagságban, földszint 92 nm 8-9 cm vastagságban padlófűtésre), gépi gletteléssel. A kivitelezők azt mondták, hogy ne szellőztessünk, hagyjuk "dunsztolódni" a betont. Ma este voltunk a háznál, és 25 fok volt odabent 92% páratartalom mellett... Nagyon aggódunk a ház szerkezete miatt (fagerenda váz+könnyűszerkezet kombináció), nehogy baja legyen a magas párától. Legszívesebben már ma kiszellőztettünk volna, de azt se szeretnénk, ha emiatt túl hamar párologna el a víz, és megrepedezne a beton.

Mit gondoltok, holnap ár átszellőztethetjük a házat?

Nagyon köszönöm előre is a gyors válasz(oka)t!

wartburger Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39024
azmár vakolat :)
Előzmény: Csokis (39023)
Csokis Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39023
De-de! Apám a nyolcvanas évek elején-közepén hozott valami festéket az NDK-ból, aminek kábé olyan volt az állaga, mint a sűrű takonynak, és egyetlen rétegben nemcsak hogy fedett, de a válaszfal téglák lyukait is "betömte". (Nyaraló pincéjébe ment, szóval nem volt vele sok kecmec.) Azt azóta is pár évente egyszer lemossa, és még mindig fehér. Azt persze azért nem szeretném elképzelni, mi lehetett benne, mi mehetett a gyár környéki vizekbe, és mit lélegeztünk be, amíg felkentük. :-)
Előzmény: wartburger (39022)
wartburger Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39022
olyan nincs, hogy egyrétegben fed, ez csak marketing. Én a Hérát ajánlom
Előzmény: tamfod (39021)
tamfod Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39021
Sziasztok,

Festékválasztással kapcsolatban kérném a segítségeteket.

Szeretném átfesteni a nappalimat ehhez keresek festéket. Jelenleg nagyon világos (majdnem fehér) fűrészporos tapéta van fenn a falon. Még nem döntöttem el, hogy ezt meghagyom vagy leszedem.

A festékkel kapcsolatban annyi az elvárás, hogy legyen jó minőségű és ár / érték arányú. Tehát nem a legolcsóbbat keresem, de nem is kell szükségtelenül drágának lennie.

Nem tudom azt sem, hogy érdemesebb alacsonyabb fedőképességűből több réteget felvinni vagy inkább keresek egy egy rétegben is tökéletesen fedő festéket. (A szín világos barna lenne, mondjuk mogyoró)

Szóval ha tudnátok tippet adni festékre azt nagyon megköszönném.

Ja és egyébként a fűrészporos tapéta leszedése mennyire macerás, mi a legjobb módszer?

Köszi!

Peter atyuska Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39020
Kéményt nézd meg, és ott tüntesd el a cső és kéménytégla közötti rést. Valamint nézd végig a fugákat és javítsd ki.
Előzmény: Lmr (39019)
Lmr Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39019
sziasztok!

olyan problémám lenne, hogy egy kb 7 éve épült házba költöztünk tavaly. kifestettünk. már akkor is a kéménynél salétromos volt. de azt hittem csak páralecsapódás (szekrény építettek elé). most viszont azt néztem hogy a kombicirkó csövénél ázásnyomok, és puklisodik több oldalon is :(
a padláson viszont nem tűnt fel hogy nedves lenne a kémény. a béléscső mellet folyik be a víz? hőálló szilóval kellene kinyomni?
Lmr
KömKel Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39018
A telken való elhelyezkedés miatt én megcserélném a házban a konyhát és a nappalit, és értelemszerűen több ablakot raknék akkor a nappali oldalára.
Bár ha akartok teraszt, ahogy a rajzon is szerepel, akkor tükrözzétek meg az egész házat inkább (függőleges tengelyen)

Valamint a külön WC-t és a mellette levő kétoldali beépitett szekrényes részt egybenyitnám egy gardróbnak.
Előzmény: fetya1 (39017)
fetya1 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39017
Sziasztok!
Erdekelne a velemenyetek a kov. hazrol.
http://prodom.sk/?p=projekty&project=89
2 ember szamara, a telek 20x30 m-es teglalap, a haz a bal felso sarokba kerulne 3m-re az utcafronttol, 2-re a szomszed telektol. A haz szlovakiaban epulne fel, onerobol. Erdekelne, h milyennenek latjatok az alaprajoz ill a kep alapjan.
Pitylogós Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39016

Ja, OK.

Bár valszeg akkor is egyszerűbb/olcsóbb lett volna.

Nem kell alapozni alá, újrabetonozod, hősziget és léphangsziget ra, aljzatbeton, majd szerelt fal.

Előzmény: lacima79 (39015)
lacima79 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39015
Hali!

Okés, de az egész házat komplett szétkaptuk és újrabetonozzuk így mindegy.
Pitylogós Creative Commons License 2010.04.03 0 0 39014

Szerelt válaszfallal (pl. Rigips) kb. tizede költségből, 1 nap alatt, különösebb kosz és macera nélkül már készen is lennétek...

Előzmény: lacima79 (39007)
lacima79 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39013
Igen lehet jobb lett volna úgy, de már így lett. Hőszigetelés szempontból kérdeztem volna, hogy mennyire aggályos ez. Bitumenes lemeznél biztos többet kell így kínlódni, hogy szépen rá legyen hajtva :)
Előzmény: KömKel (39010)
csabapeca Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39012
Akkor semmi gond.10 centi lábazati kivédi ezt a gondot.
Előzmény: lacima79 (39009)
csabapeca Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39011
Ha már csak 5 centis a szerelő beton akkor érdemesebb inkább bevasalni mintsem egy jó hőszigetelést elpuskázni.
Előzmény: KömKel (39010)
KömKel Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39010
Mert az 5 cm-es szerelőbetont összeroppantaná a válaszfallapos téglafal súlya. Ha meg kisméretűből van, pláne...

A kérdezőhöz:
Miért nem egyszerre önti be a kőműves a falak alapját, és a szerelőbetont? Általában igy szokás.
Előzmény: csabapeca (39008)
lacima79 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39009
Lábazaton lesz 10cm XPS, 10 cm-es Leier válaszfaltégla lesz jobbnak látta ha csinál alá egy kis alapot.
Előzmény: csabapeca (39008)
csabapeca Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39008
Akkor okoz ha a lábazatodon nincs hőszigetelés.Mert a válaszfal és a főfal csatlakozásánál lesz egy hőhidad.Válaszfalat minek külön alapozni?
Előzmény: lacima79 (39007)
lacima79 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39007
Hali!

A felújítás alatt levő házunkban, egy helyiségből alakítottunk ki kettőt. A földig felvertük a régi betont mindenhol, békával ledöngöltük a földet, szerelőbeton készült. A leendő válaszfalak alá a kőműves betonalapot csinált úgy, hogy a ház eredeti alapjába befúrt vasakat majd 20cm széles 20 cm magas alapot csinált. Ezután a helyiségbe került 5cm körüli szerelőbeton és majd erre jön a bitumenes lemez valamint 10cm hungarocell. Így ugye a válaszfal alatti alapra nem kerül hungarocell. Okoz ez bármilyen problémát a későbbiekben? Ismerősöm szerint nem szerencsés, hogy a válaszfal két oldalán 5-5cm betonon nem lesz hungarocell.
csabapeca Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39006
Jó az a rajz.Valószínűleg egy földszintes ház, koszorú alatti,hőhíd mentes födém megoldásáról van szó.Tehát a mennyezet (ami leggyakrabban a fogópár) van alul és onnan fölfelé megy minden "rendesen"
Előzmény: halaloszto (39004)
halaloszto Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39004
milyen gerendarol beszelunk? fodemgerendat nem hiszem hogy szarukhoz rogzitenenek. mas gerenda mi johet meg szoba?

vajk
Előzmény: bpityu (39003)
bpityu Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39003
koszorú tetején talpszelemen.erre a szarukat teszed.ha ezek megvannak,szarukhoz rögzited a gerendákat,fogópárokat.98%ban igy szokás.
Előzmény: Notes (38995)
Masgas Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39002
Nem akarok nagyon beleszólni de ha nagyon billeg lehet jobb lenne ha vennél egy olcsó gyémántkorongot kisflexre és a nagyobb egyenetlenségeket lecsiszolnád hogy a billegés miatt később s elcsússzon el a fal.
Előzmény: Törölt nick (39000)
Csokis Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39001
Valami asztalos-, vagy ácsüzem nincs a környéken, ahol ilyesmi folyamatosan potyog le? (Az lenne a valódi hullad-ék?)
Előzmény: Törölt nick (39000)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.02 0 0 39000
Egyébként ilyesmire gondoltam. Mindkettő kapható végülis, fugázó ék, fugaék néven. Csak fából a környékünkön nem találtam :-( A műanyag az általában fehérban kapható és 200-250 darab van egy zacsiban, párszáz forintért.

Csak én csökönyösségből keresem a fát.

Attila
Előzmény: Törölt nick (38999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!