"A jó kérdés az, hogy miért csak idáig jutottunk. Ebben is és a nemek közötti egyenlőtlenség sok más tekintetében is. A válasz az, hogy kevés volt a társadalmi igazságérzetből és sok az előítéletből, kevés az igazságkereső hévből és az igazságkereső józanságból is."
Szoktam nézni, nem lepődök meg sok mindenen, de még nem láttam olyat (de mutass, ha te látlát), hogy egy 18-20 éves lány egy vén, erőszakos idegenre gerjedt volna.
Te most miről beszélsz? Milyen vádat? Eddig csak Marton lengette be, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz, majd felfüggesztette magát mint egyetemi tanárt és rendezőt.
"Láttam a vöröshajú lányt, magamat, a falnak nyomva, beszorítva. A menekülési út elzárva. A lelkem elhagyta a testemet. Aztán már csak arra emlékszem, hogy látom, amint ellököm a férfit, aki egészen közel, kellemetlenül közel van hozzám, testemnek feszül a teste, feltépem az ajtót, és kirohanok."
A beszámoló alapján a pasas túlságosan nyomult a nő pedig megijedt, bár mivel homályosan emlékszik a történetekre még nehezebb ítéletet mondani. Ugyanakkor az is eszembe jut, hogy sok nő kifejezetten erre gerjed, egy határozott, kemény férfira, aki nekiszögezi a falnak. Persze ehhez tudni kell olvasni a partnert és talán itt követett el nagy hibát a fickó. Ez a baj a szexualitással, ami az egyik embert felizgatja az a másiknak traumát okoz.
Bár szerintem azt a mércét meg kellene próbálni tartani, hogy beosztottra nem nyomulunk, nagyon nem egyenlőek az erőviszonyok és ez nehézzé teszi az elutasítást. Ugyanakkor naiv dolog lenne azt képzelni, hogy ez valaha is meg fog szűnni.
Én meg bedobtam Dobolyai Alexandrát, hogy azért volt EU Parlamentben, azért nagykövet, mert a megfelelő emberekkel hajlandó volt lefeküdni (Kovács László, Veres János) - de valahogy senki nem hajlandó elítélni, hogy így csinált karriert.