Sziasztok!
Régóta kerestem már olyan topicot, ahol az aranyérrel bajlódók beszélgetnek és megosztják egymással az aranyér kezelésvel kapcsolatos tapasztalataikat.
Sajnos eddig nem találtam, ezért indítom útjára ezt a topicot.
Szeretném, ha elmondanátok javaslataitokat, kipróbált módszereiteket, amivel kezeltétek az aranyeres tüneteket.
Külön kérném azokat, akik már átestek aranyér műtéten, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!
Nagyon bízom benne, hogy tudunk egymásnak segíteni!
Radek
Szerintem az lehet a baj, h a túl lágynak nincs az a sima felülete, mint a normálisnak. Lehet, h valamit az felsért a puhasága ellenére. Nekem néha olyan érzésem van, mintha sódert kakilnék, annyira kapar. Keményebbnél ezt nem érzem.
Nekem mindenesetre nagyon nehéz belőnöm, h ne legyen se túl kemény, se túl lágy. A hasmenés még csak-csak érthető, de lehet a széklet túl lágy is? Vagy minden lágy széklet hasmenésnek minősül ami, hogy is mondjam, sok levegővel jön ki? Olyanra gondolok, ami mondjuk kintről is hallatszik. :-) Mert nekem ilyen van 2 napja, gondolom a rosttól. Nem folyékony, de puha és szinte kilövell.
UI: az előbb visszaolvastam, amit írtam. Ha egy kívülálló olvasná, szerintem halálra röhögné magát, hogy mi itt tök komolyan mikről beszélgetünk. :-))))
Hát Lujzici ezt én sem értem... abban lehet valami, amit Szepi mond, h a puhább székletben van valami, ami csíp. Nekem is visszajött pár napja a csípés is a vérzéssel együtt. Biztos nem véletlenül mondják, h szilárd legyen a székletünk. Csak a miérteket nem magyarázzák el...
Nem volt leányálom, sőt elég kellemetlen, fájdalmas volt, de tényleg mindössze kb. 1,5 másodperc... ki lehet bírni. (Donalgin azért bevettem reggel... :)
Azt azonban nem értem miért kell már 2 hétre kontrollra menni, lehetne 3 hét is az első.
Nekem utána kicsit elkezdett vérezni... no nem nagyon, kicsit.
Doki ugyanazt mondta az újkeletű dudoromra mint nektek, ödémás duzzanat, nem kell vele foglalkozni... :)
Van vmi, amit nagyon nem értek: a hétvégén volt egy szorulásom (vagyis ez az eleje kemény dugó, vége normális széklet), de mire a dugót kiküzdöttem, az durva volt. Annyira kellett préselni, h csorgott rólam a víz... De amikor megvolt, nem csípett, nem vérzett, még csak igazán nem is fájt, bár a dudoroknak nem tett jót, azokat megviselte a nyomás (megnőttek, keményebbek lettek, érzékenyek). Erre tegnap és ma reggel vmi más volt: a rostnak köszönhetően könnyű, habszerű székletem van, nem hasmenés még, de nagyon lágy, szinte kifolyik. Semmi nyomás, préselés, és mégis: újra elkezdett vérezni és nagyon csíp. MITŐL VAN EZ? Nekem pont fordítva tűnne logikusnak, vártam is h a nagy szülés után biztos rendesen fog vérezni, de akkor nem!
Cat, neked is a lágy, hasmenéses székletkor kezdett, ugye? Ez miért van? Van vkinek ötlete?
A műtét utáni dudor(nem aranyér) válik csak szirommá, a sima aranyeres dudor nem válik azzá, legjobb esetben is csak visszahúzódik, de hosszú távon arra is kicsi az esély... :(((
tényleg, az engem is érdekelne, h mikor válik a dudor szirommá. mindegyik azzá válik? nekem dudorom van... és nem szeretném, h szirom legyen. mert ahogy elnézem, az legalább nem fáj, viszont nem túl esztétikus, nem? talán nagyon hiú vagyok... a dudor legalább vissza tud húzódni, bár tény, h ő meg érzékeny és fájdogálni is tud. én új "áldozat" vagyok, a múlt hét végén ött ki rajtam, de azt hiszem, még a héten elmegyek orvoshoz. hallgatok rátok, és félreteszem a szégyenlősségem. :)
Nem duzzadnak meg vécé után. Reggel mindig kicsik, estére picit nagyobbak és puhábbak. Nem tudom, talán a melegtől, hogy nap közben nem tud úgy szellőzni... de hát ezen nem lehet változtatni. Nekem fokozatosan ment le, 3-4. hétre már nem volt duzzanat, csak a szirom. De amikor voltak dudorok, azok sem duzzadtak meg, vagy keményedtek be jobban, mint ahogy alapban voltak, inkább ugyanígy ödémásodgatott, és ha lezuhanyoztam visszahúzódott. Lehet, hogy most is többször kéne zuhanyozni naponta, de ez a rengeteg tisztálkodás nem tesz jót a másik helyen; magyarul tönkrevágja a hüvelyflórát. Azt meg nem tudom elkerülni, hogy oda is jusson a vízből. Úgyhogy marad a vécé utáni és az esti, az elég kell legyen, mert nem tölthetem ezentúl az egész életemet a tus alatt :)
Épp ma voltam a 6 hetes kontrollon. Ugyanaz az 1 másodperces vizsgálat, mint a 2 hetesen. Kicsit most is kellemetlen volt, mert nekem pár napja már megint vérzik a sebem, ami a lyuknál van. Kicsit hasmenéses voltam az utóbbi napokban egy antibiotikum kúra miatt és azóta vérezget, meg érzékeny lett újra. Előtte pedig már olyan jó volt. A doki azt mondta még mindig ödémás, de gyógyultnak nyilvánított. Annyi utasítást kaptam, h ne legyen kemény székletem. A szirmom-nekem csak 1 van-változatlan, amióta kijött. Nem érzékeny bőrlebeny. Se kisebb, se nagyobb. Dudorom nincsen. Még a szorulásomkor sem volt semmilyen. Most várom, h a sebem ismét javulásnak induljon... Lujzici szerintem te túl aktív vagy. Kicsit fogd magad pihenőre és meglátod javulni fognak azok a dudorok. :)
Dudoraim nincsenek,csak olyan az egész mintha valaki gallért vartt volna a hátsó feléhez.Nem érzékeny nem fáj,csak ott van.engem nem érdekel,ha ott kell lennie hát legyen.Kösz a kérdésed,most már jól vagyok,egész nap érzem,hogy van de nem fájdalmas,csak érzem.Már a dolgom sem túl vészes,napról napra jobb.Még túl fáradékony vagyok,de már néhány órán keresztül tudok intenzívebben mozogni,tegnaptól megy a darabos étel is,úgy,hogy reggel nem volt gond.Tehát kezdem jól érezni magam,10kilótól megszabadultam,ami egyálltalán nem ártott.
Régota szenvedtél igy?Nekem akkor ha megyek egész jó inkább ha ülök állok fekszem nagyon rossz,de ott még nem tartok hogy cataflamot szedjek de lehet hogy nem rossz ötlet.Egyébként az minden esetben vérzik?mert nekem nemszokott.AZ vajon jó vagy rossz?
Azt szeretném kérdezni, h a te kinövéseid mostmár mindig lebenyek, vagy néha, mondjuk vécézés után megduzzadnak-e? És régebben mi volt?
(Sec1, ha olvasod, akkor tőled is ugyanezt szeretném megkérdezni. Amúgy a szirmocskák tényleg jó elnevezés. Kár, h én még nem tartok ott.)
Nálam semmi változás. A psyllium rost segít, viszont az a baj, h az elején mindig van egy kis kemény rész, amit ki kell préselnem (mint egy dugó), és attól teljesen bedurrannak a dudorok. Aztán már lehet akármilyen lágy meg puha, sajnos...
Hát nagyon köszönöm a biztatásokat.Egyébként amikor bejelenkeztem az aszisztensel beszéltem és megkérdeztem hogy fájdalmas aranyérnél van e kiméletes módja a vizsgálatnak és nagyon kedvesen azt mondta hogy az az orvossal majd közöljem hogy fáj és vele megbeszélem milyen módon végzi el.Ezt csak azert irom le mert ugyan ezt megkérdeztem amikor az ars medicahoz jelenkeztem be és ott elég durván közölte a hölgy,hogy ahoz nem kell semmi.Eddig már csak ezmiatt is szimpatikusabbak de hát majd látjuk a végét!
Nekem csak 3napja volt begyulladva,de elég rendesen vérzett is.Ettől ijedtem nagyon meg és rohantam az orvoshoz,na meg persze úgy fájt,hogy nem tudtam elmenni dolgozni sem.Pedig az nálam nagy szó!Ne félj tőle így is kibírható volt az a 20másodperc!Kb úgy fájt mint mikor wc-tem.Miután kihúzta az eszközt kb4-5perc múlva már nem volt fájdalom!Ez a 4-5 perc sem ugyanazzal az intenzitással fájt mint a vizsgálat,hanem csak kissé!
Szerintem jó ötlet volt bejelentkezned, hallassz legalább egy véleményt, aztán még mindig eldöntheted, h később hogyan szeretnéd kezeltetni. Nekem külön hangsúlyozta az orvos, h az én döntésem, h megműttetem-e. Persze ekkorra már nem nagyon volt más választásom, úgy éreztem, mert szinte minden vécézés után begyulladt, és állandóan Cataflam-on éltem...
Amúgy egyetértek azzal, h nem kell azonnal műtétre rohanni, sőt! Amíg bármi esély is van arra, h bármitől javul és helyrejön, akkor mindenképp az az elsődleges. Ha én is hamarabb eszmélek, és kipróbálok pár dolgot, talán nem jutok idáig (műtétig). Milyen jó pl a rostos étkezés és sok víz! Ha évekkel ezelőtt használni kezdem őket, talán nem fajulnak el a dolgok . :-(
Na odáig már eljutottam,hogy kértem időpontot jövőhét csütörtök este 7 óra.A 3-ik kert választottam,hát majd meglátjuk.De addig még van időm kezelgetni.Egyébként nektek mennyi ideig volt begyulladva mire elmentetek?
Aranyere van? Dudor, ami fáj és viszket? Műtesse meg magát!...akkor több is lesz. nem veszem be, hogy ez normális!
Amúgy Durmi, csak ne szóld le az alternatív gyógymódokat Te, aki a császármetszést preferálod a természetes szülés helyett. Tudod is Te férfi létedre, hogy milyen lett volna az egyszerűbb, természetes úton való szülés. A homeopátia jó, mégha nem is hiszel benne, többen vagyunk rá élő példa, hogy használ. Lásd Psyllium, szemben a szintetikus Laevolac-kal vagy Guttalaxal. Azért, mert Te egyből a radikális megoldást választottad, ki sem próbálva a természetes megoldásokat, még nem kéne másokat leszólnod ezmiatt. Ha Papajónak a gyulladást leviszi a szer, és úgy megy orvoshoz, sokkal humánusabb, mintha a fájdalom ellenére zavarjátok el az amúgy is reszkető lányzót.
Egyébként már beszereztem a contramalt és az este próbaként bevettem 1-et.Kb 2 óra mulva megszünt a fájdalom és még most sem fáj csak érzem h ott van,ugy hogy a vizsgálatra is szerintem bedobok 1-et,hátha segit.Addig már nem veszek be mert eléggé kiüt de oda tuti ugy megyek.
Hát a vizsgálattól jobban félek de tudom,hogy tul kell lenni rajta,csak mire rászánom magam mindig közbejön valami.Most a női dolgok már mért ne most várhatom a végét pedig már én is szeretnék tul lenni rajta de reméllem hétvégére sikerül.Amúgy köszi a biztatást sokat segit.
Basszus, és nem védettem le a szirom kifejezést!!! Most ahányszor valaki használja kérhetnék 1 Forintot..... ja azt már nem, akkor 5-öt :) Azért örülök, hogy szeretitek ezt a hasonlatot. Mármár büszkeséggel tölt el :)))
Nekem "alapból látszik" :) Kettő szirom kívűl van, a harmadik olyasmi, amiről te írsz, kis bogyószerű, de már csak gombostűfejnyi nagyságú. Inkább azt egy hegnek gondolom. Lehet, hogy neked mégsem lesz igazi szirmod? Na neeee :))