Keresés

Részletes keresés

martindoc Creative Commons License 2004.09.13 0 0 167

Az újpesti irodapark, közvetlenül a Horizont - ház mellett:

http://www.irodahaz.info/ujpestirodapark/

"a IV. kerület egyik legértékesebb központi részén található, a Tél u. - Anonymus u. - Erzsébet u. - Lebstück M. u. által határolt területen, mely könnyen megközelíthetõ a városközpont és a Dunapart irányából. A belvárostól csupán 5 km-re van"

skeeter Creative Commons License 2004.09.13 0 0 166

Szia!

Koszi a kepeket & a cikket!

Te szinten Horizont-haz lako leszel?

martindoc Creative Commons License 2004.09.13 0 0 165
martindoc Creative Commons License 2004.09.13 0 0 164

Építkezés

martindoc Creative Commons License 2004.09.13 0 0 163
Cikk Újpestről, a végén a Horizont: http://www.ingatlanbefektetes.hu/sz0322/c09.html
skeeter Creative Commons License 2004.09.11 0 0 162

Szia!

Na majd jól meglátjuk. :)

Előzmény: dohosa (161)
dohosa Creative Commons License 2004.09.10 0 0 161
Most voltam egy lakoparki lakásban a IV. emeleten aminek Északi az erkélye. Nem is volt sötét délben. :)))))
Előzmény: skeeter (160)
skeeter Creative Commons License 2004.09.10 0 0 160

Szia!

Azaz mar a negyedik emeletet epitik? Mar hamarosan a mi szintunkre ernek! :-)))

Megfogadtuk, novemberig nem nezunk ki, hogy jo latvanyos legyen a haladas. Persze ugysem birjuk ki. :-))

Kicsit tartok ettol az eszaki tajolastol, nem lesz vajon tulzottan sotet? Lenti szinteken nagyon ugy tunik, bizom benne, a magaslatra tobb feny fog jutni. :) Mondjuk nalunk alapbol menni fog egy nagy bevilagitas, mert egy kb. 200 l-es akvarium van betervezve terelvalasztokent, annak pedig lesz 12 oras bevilagitasa rendesen. :))

dohosa Creative Commons License 2004.09.09 0 0 159
Azt hittem, hogy valami uj épitkezési modrol hallok :)))))))))) Megint elmentem kocsival a Horizont előt és már mindegyik oldalnál a 3. emeletnél tartanak. Hajrá, harjá! A Centernél még csak a magasfölszinti parkolot fedik be.
Előzmény: skeeter (158)
skeeter Creative Commons License 2004.09.08 0 0 158

Csak trefalt, arra utalva, hogy a foldbol az Ikonnal meg semmi nem emelkedik ki. :)

De nem kell aggodni, azert egy 70 lakasos tarsashazat hamarabb fel lehet huzni mint egy 320-ast, szoval don't you worry! :)

dohosa Creative Commons License 2004.09.08 0 0 157
Miért lesz pontosabb igy az alaprajz? Nem értem. Meg mi az hogy 2 dimenzioban?
Szőke vagyok :)))
Előzmény: Gabrini (156)
Gabrini Creative Commons License 2004.09.08 0 0 156

Hello Skeeter!

Megerősítem az általad tapasztalt helyzetet. Míg a Centernél és Horizontnál az építettő a hagyományos függőleges építés bevett szokásait követi, addig nálunk az Ikonnál csak két dimenzióban és vízszintesen halad az építkezés. :))

A lakás ezért teljesen meg fog egyezni az alaprajzzal, nekünk már csak a bútorokat kell felragasztani, mint a matricákat.:))

A próféta beszéljen belőled, ami a befejezést illeti, én már aggódom kissé.

Gabrini

skeeter Creative Commons License 2004.09.05 0 0 155

...hitelbecslesi dijtol...

Helyesen: ertekbecslesi dijtol

Előzmény: skeeter (154)
skeeter Creative Commons License 2004.09.05 0 0 154

Amugy a CITINVEST is a Teve utcaban talalhato, vmi 22-es szam remlik. :)

Az epitkezes egyszeruen dobbenetesen jol halad, gozom sincs, hogy miert nyomjak ezt jobban mint a Center-hazat, ami nagyobb is es korabban is kell atadniuk.

Nem hiszem, hogy az szempont lenne, hogy itt esetleg tobbet adtak el (az otthonkereso alapjan szemre amugy a Center-bol adtak el tobbet - ennek ellentmond, hogy jelenleg inkabb a Center plakatokkal van korberagasztva a varos).

Erdekessegkeppen elneztunk amugy az Ikon-haz helyszinere is: ott meg az alapok sincsenek keszen (bar erosen dolgoznak rajta :)), s azt meg hamarabb at kell adniuk. :-) Persze ott csak valami 70 lakas lesz, szoval -- papirforma szerint -- gyorsabban is le kell tudniuk zavarni az epitkezest.

Hiteltajekoztaton is sikerult azota reszt vennunk, nagyon keszseges volt a hitelugyintezo holgy is (amugy eddig minden AF-es nagyon segitokesz es udvarias magatartast tanusitott), tenyleg minden kerdesemre tudott valaszolni, arrol meg nem tehet, hogy az OTP minden bisz-baszra hivatkozva lenyulja az embert [eszem megall pl. a hitelbecslesi dijtol: mi a gyikot becsulnek fel 27.000 Ft-ert egy el sem keszult hazon, en a feleert beszorzom 85%-kal a vetelarat :-). Aztan minden szemle 10.250 Ft,  vajon valoban kilatogat valaki az OTP-tol, hogy megnezze a konkret lakas keszultsegi fokat? - haaaaat perszeee]. Na mindegy, ezen nem erdemes bosszankodni, nincs mas valasztas mint fizetniiiii....

Ti elkezdtetek mar a hitelugyintezest? Allitolag oktobernel elobb nem nagyon lehet elkezdeni, mert most a centeresek ugyet kell vinni, meg a hitelugyintezo is szabin lesz.

Előzmény: Nőgyógyász (153)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.09.03 0 0 153
Ők tervezték.
Előzmény: dohosa (152)
dohosa Creative Commons License 2004.09.02 0 0 152
Milyen szerepe van ennek a cégnek? Ök a kivitelezők?
Előzmény: martindoc (151)
martindoc Creative Commons License 2004.08.30 0 0 151
szeka Creative Commons License 2004.08.27 0 0 150
Sziasztok!

Tetszett amit dohosa írt a ház állapotáról...:) Ezek szerint a jövendő lakásom már elvileg "megvan"...:) (A. lépcsőház II. emelet).
A második részletet már én is befizettem és a szerződéskötés is megvolt a múlt héten.

A hitellehetőségekről már korábban beszélgettem valakivel, végülis számomra két lehetőség körvonalazódott: forintalapú az OTP-nél vagy devizaalapú (svájci frank) az MKB-nál. Viszont a devizaalapú hitelektől tartok kicsit, főleg ilyen hosszú távon... az OTP meg ugye nem a legkedvezőbb, de sajnos a jelek szerint nem marad más.
skeeter Creative Commons License 2004.08.27 0 0 149

Szia!

Koszi, 2 napja mi is ellatogattunk a helyszinre, s orommel konstataltuk, hogy tovabbra sem lazsalnak, hanem lassan(?) de biztosan epitik. Kivancsian varjuk, mikor jutnak el a mi magassagainkba. :-))))

Amugy tegnap meg a Center-haznal jartunk, ott is azert mar kemenyen belekezdtek. Azt is kifigyeltuk, hogy mas alvallalkozok vegzik a daruzast Nalatok.

Nalunk a 31.ÁÉCS, nalatok vki mas.

AF tekinteteben azota nalunk annyi valtozas tortent, hogy fizetesben eljutottunk a 30%-ig, s igy alairhattuk a vegleges adasveteli szerzodest is (ez igen gyors volt az eloszerzodessel ellentetben :)). Hitelugyintezest meg nem kezdtuk el, jovoheten megyunk csak a Renata tajekoztatojat meghallgatni (jol be van tablazva), utana talan el is tudjuk inditani a dolgot. Addig remelem, a kozben elveszett adokartyamat is megkuldi az APEH. :))

skeeter

Előzmény: dohosa (148)
dohosa Creative Commons License 2004.08.27 0 0 148
Sziasztok!
Tegnap ot jártam a házatok felé. A helyzet a következő:
A tél utca felől nézve a bal szélső épületen a harmadik emeletnél, a középső épületen a második emeletnél, a jobb old. épületen meg az első emeletnél tartanak.
:)
skeeter Creative Commons License 2004.08.15 0 0 147

Szia Denes!

Koszi a szivelyes fogadtatast! :-)))

En is ugy erzem, jo vetelt csinaltunk, ennyi penzert sehol nem kaptunk volna ennel jobbat. Ujpestet en meg nem ismerem (a parom viszont mint a tenyeret, mert errefele jart suliba), de ezzel is meg kell ismerkedni valamikor. :-)))

Eleinte en is odzkodtam a kornyektol, de ma mar semmi felsz nincs bennem, sot: egesz megtetszett amiota jobban megismerkedtem vele, es tudom, hogy az Onkormanyzat hatalmas fejleszteseket is tervez errefele (-> befektetesnek sem lesz utolso).

Előzmény: _denes (146)
_denes Creative Commons License 2004.08.14 0 0 146
Sziasztok! Én nem költözök a Horizont házba, már itt lakom Újpesten, kertes házban, közel a horizont házhoz, minden nap látom az építését. Nem hiszem, hogy rossz helyen környéken lenne, annak akinek muszáj pesten lakni, ennyi pénzért nincs jobb. Az nagy előny, hogy a metro ilyen közel van de itt Újpesten is van szinte minden féle bolt, nem csak hipermarket, hanem kis boltok meg piac is. A Tél utcának ezen az oldalán, emlékszem sok ideig nem volt semmi, csak a templom. Aztán néhány éve építették az autószalont, ez a Horizont-ház szomszédja, meg a Spar szupermarketet a templom mellé. A kettő között tavaly építettek három irodaházat (illetve még csak egy épült fel), és most ezt a házat. A templomon túl még nincs semmi, csak egy parkoló és egy teniszpálya, amit tavaly megszüntettek, mert valószínűleg ott is ház fog épülni. A tél utca másik oldalán végig a lakótelep van, ami ugye nem szép dolog, de nem fog egyhamar megváltozni. A Horizont ház mögött lerobbant földszintes házak vannak, sok szegény körülmények között élő nagy család él ott, ezenkívül iparterület és villamosremiz is ott van, lehet, hogy ezek egy részét is lebontják a jövőben. Szóval összességében nem rossz itt Újpesten, legalábbis én szeretem, mert itt születtem és ismerem az egészet, mint a tenyeremet. Szerintem gyereket is bátran lehet vállalhat, aki a horizont házba költözik, csak a környékbeli általános iskolák közül nem az Erzsébet utcait, hanem a Pozsonyi útit kell választani, esetleg a Gyöngyösi sétányit. Ha valaki esetleg még kíváncsi valamire, kérdezzen :) , én üdvözlök minden leendő újpestit!
skeeter Creative Commons License 2004.08.10 0 0 145
Az ardiffibol legalabb olyan butort veszunk, amilyet mi elkepzelunk, szerintem sem hatrany. :-) Nektek viszont nem kell ez utan szaladgalni...
Előzmény: Sárgarigó (144)
Sárgarigó Creative Commons License 2004.08.10 0 0 144
Nem vesztettetek vele sokat, mert amit eddig tapasztaltam konyhabútor ügyben a Centerháznál az nem tetszett.
Előzmény: skeeter (143)
skeeter Creative Commons License 2004.08.10 0 0 143

Szia!

Nem tartalmazta, mert a Horizont-haznal nincs benne az arban a konyhabutor, azt mindenki maga intezi. 

Előzmény: törpincs (142)
törpincs Creative Commons License 2004.08.09 0 0 142
Volna egy kérdésem a műszaki egyeztetéssel kapcsolatban: a lista, amit kaptál a módosítási és egyéb költségekkel, tényleg nem tartalmazott a konyhabútorról adatokat (árakat)? (A mi listánk ráfért egy A4-es oldalra).

törpincs (Centerház)
Előzmény: skeeter (141)
skeeter Creative Commons License 2004.08.09 0 0 141

Miért féltek annyira a hiteltől és a 20% kötbértől, nekem azt mondták, hogy már a lakás értékére megkapjuk a 70% hitelt jövedelem vizsgálat és egyéb ingatlan bevonása nélkül.

Termeszetesen azert felunk, mert 20% bebukasa nagyon kemenyen erintene, pontosan azok miatt amiket Te is irtal. Ez persze csak abban az elvadult esetben jonne ki, ha a bank nem adna hitelt es nem talalnek se en se az AF magam helyett vevot, s az AF meg ragaszkodna a 20%-ahoz (amit azert nem hiszek: tobbet er neki a hirneve mint az a rongyos 1.5 milka). A hangsuly itt a bankon van: a bank lapjaiba igazabol nem lehet belelatni, a risk management egy kulon allatfaj, minden indoklas nelkul mondhatjak, hogy nem kapsz hitelt mert nem tetszik a szemed szine, de neki ezt nem kell indokolni. Ekkor bizony a szerzodes szerint Te viseled a kovetkezmenyeket. A halando ember nem tehet mast mint megtesz mindent, hogy tetszen a szeme szine (en pl. bementem az OTP-be es lekerdeztettem, hogy veletlenul sem vagyok az adosok listajan, de meg a belso hasznalatra szant OTP listan sem, ennyi amit az ugy erdekeben max. tehetettem), es viseli egy kis gyomorgorccsel a hitelkerelme eredmenyet.

Amugy a lakas ertekenek a 70%-at sicher, hogy nem adjak meg hitelkent, hanem a hitelbiralati erteknek a 70%-at, ami a vetelar 85%-a. Azaz a lakas aranak kb. 60%-ra szamithatsz hitelkent, azaz egy pl. 12 milkas lakasnal legyen meg onerokent a 4.000.000 HUF. 

Előzmény: jószomszédság (140)
jószomszédság Creative Commons License 2004.08.09 0 0 140

Sziasztok!

Most már nagyon elbizonytalanítotok engem kedves szomszédok ebben a hitel témában.

Miért féltek annyira a hiteltől és a 20% kötbértől, nekem azt mondták, hogy már a lakás értékére megkapjuk a 70% hitelt jövedelem vizsgálat és egyéb ingatlan bevonása nélkül.

Nagyon elgonolkoztattok engem, lehet hogy nekem is van félnivalóm? Milyen szempontokat kell figyelembe vegyek, mire vigyázzak?

Azért furcsálom, mert szerintem a Horizont ház jó vétel, elég előnyös az ára, nem értem miért kell megfutamodni a 20% kötbér miatt, ha szinte tuti, hogy megkapjuk a hitelt.

Látom, hogy mindenki milyen elővigyázatos, lehet, hogy túl bevállalós vagyok és óvatosabbnak kéne lennem, csak emiatt kérdezősködöm ennyit. Nem szeretnék belebukni, túl sokat spóroltam és lemondtam minden földi jóról (majdnem ráment a házasságom is), hogy legyen egy kis önerőm.

SHReK Creative Commons License 2004.08.09 0 0 139
hátigen... az a nemteljesítési kötbér :(((
Előzmény: skeeter (138)
skeeter Creative Commons License 2004.08.09 0 0 138
Szerintem maradt meg a Horizont-ban is egyszobas. Vagy a 20% tart tavol? 
Előzmény: SHReK (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!