Keresés

Részletes keresés

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.28 0 0 5588

A képeket nagyítva itt is megtekintheted. Hát ha felfedezed a szabadkőműves jelképeket, köztük a "mindentlátó szem"-et.

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.28 0 0 5587

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.28 0 0 5586

Az egykori nagypáholyházról készült friss képek. A Rosslyn-szálló átadás előtt.

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.28 0 0 5585

Köszönöm, "ilyesmire emlékeztem" - írhatnám -, de őszintén bevallom: a sok csápom közül ez bizony rövidnek bizonyult, ezért engedelmeddel felfrissítem: tudtoddal a könyv nem került kereskedelmi forgalomba.

Finomítanék, már abból kiindulva is, hogy a "Tisztelet Martinovicsnak" c. kiadvány sem került kereskedelmi forgalomba, mégis beszerezhettem a kiállításon. Köszönet az ajánlásodnak.

Szóval, a könyv hol szerezhető be , - meg? Vagy profánok ehhez már nem juthatnak hozzá? 

Előzmény: Lalo (5584)
Lalo Creative Commons License 2010.11.28 0 0 5584

Kedves Casanova márki!

Erre a már korábban is feltett kérdésedre már korábban válaszoltam az (5194)-es hozzászólásomban. A helyzet nem változott.

Előzmény: Casanova márki (5583)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.26 0 0 5583

Kedves Lalo!

Hol kapható az általad a "profán gondolatok"-ban közzétett könyv?

http://szkp2.blogspot.com/2010/05/szabadkomuves-paholymunkak.html

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.24 0 0 5582

Maestro! Zenét!

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.24 0 0 5581

"akár még az is lehetséges, hogy Brae az Elveszett jelkép negatív főszereplője példáját követte - rituális gyilkossággal próbált ezotérián alapuló emberfeletti hatalomra szert tenni." - tetszett. Lehet ilyesféle van a háttérben.

Szépen leleplezted a csúsztatásokra épülő bulvár, és az erre épülő összeesküvés-elméletek működését. :)

Előzmény: Lalo (5579)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.24 0 0 5580

:) ;) a megfejtésedre.

A Rosslyn- szállodával kapcsolatban egy elég régi linket találtam:

http://archivum.epiteszforum.hu/holmi_detailed.php?mhmid=1555

ill. az egyik portálon már szobát is lehet lefoglalni, de a helyszínen járva ezt kétlem, mert bár gyönyörűen felújították, de bizony még zárva, és nyoma sincs semmi reklámnak.

Holnap szeretnék képeket készíteni a felújított épületről.

Előzmény: Törölt nick (5577)
Lalo Creative Commons License 2010.11.24 0 0 5579

Amerikai színész anyagyilkossága - szabadkőműves felhangokkal

from Profán gondolatok by Lalo

A Story Onlineban jelent meg a következő hír:

Lemészárolta anyját a fiatal színész

2010. november 24., szerda 03:30 

Egy vallási rituálé keretében leszúrta, majd feláldozta anyját Istennek az Ugly Betty - Címlapsztori jóképű sztárja.

Elképesztő és egyben rettenetes tettre szánta el magát Michael Brea, akit leginkább az Ugly Betty - Címlapsztori című sorozatból ismerhetünk, legutóbb pedig a Step Up 3D-ben láthattunk. A harmincegy esztendős színész agya egyelőre ismeretlen okból elborult, és egy szabadkőműves rituálékon használatos karddal leszúrta anyját, miközben passzusokat skandált a Bibliából. A szomszédok az áldozat sikoltozása ellenére csak akkor hívták a rendőröket, amikor az alatta lakó párkányára vér csepegett.
...

A New York Postban közölt tudósítás alapján készülhetett a magyar változat - a többi amerikai lapban nem szabadkőműves, hanem szamuráj kardról tettek említést. A színész és a kard szabadkőművessége feltehetőleg azért merült fel, mert a szomszédok beszámolói szerint  Brea a Bibliából olvasott fel anyjának, kárhoztatva, hogy elfordult Jézustól és közben használta a Világegyetem építésze (architect of the universe) kifejezést. Megjegyzendő, hogy ezt a titulust Istenre így számos keresztény teológus, köztük Kálvin is alkalmazta, viszont a szabadkőművesek mindig a "nagy" jelzővel együtt használják: Great Architect of the Universe (A Világegyetem Nagy Építőmestere).

Chris Hodapp szabadkőműves író és blogger szintén furcsállja a színész szabadkőművességéről szóló híreket, ő és széleskörű szabadkőműves kapcsolatai nem tudnak arról, hogy Brae bármely páholynak is tagja lenne. Legfeljebb azt tartja elképzelhetőnek, hogy esetleg egy zugpáholy soraiba léphetett be.

Engedtessék meg nekem, hogy én is előálljak egy teóriával: akár még az is lehetséges, hogy Brae az Elveszett jelkép negatív főszereplője példáját követte - rituális gyilkossággal próbált ezotérián alapuló emberfeletti hatalomra szert tenni.

Lalo Creative Commons License 2010.11.24 0 0 5578

A Mike és Társa antikvárium 41. aukciója

from Profán aukciók by Lalo

A Mike és Társa antikvárium 2010. december 8-án (szerda) 17 órai kezdettel rendezi 41. aukcióját a Hotel Mercure Budapest Korona (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.) épületében. (Kálvin-tér)

A katalógusból: http://www.axioart.com/index.php?op=live_auction&id=2791

tétel 268: PONCINS, Léon de A forradalom titkos erői: szabadkőművesség, zsidóság. Ford. Endre László.

PONCINS, Léon de A forradalom titkos erői: szabadkőművesség, zsidóság. Ford. Endre László.
Bp. 1939. Stádium. 192 l. Kiadói egészvászon-kötésben. Ritka.

kikiáltási ár: 6 000 HUF

tétel 499: NAGY Töhötöm: Jezsuiták és szabadkőművesek. Nyílt levél VI. Pál Pápa őszentségéhez. + Nagy Töhötömöt ábrázoló fotó.

Buenos Aires, 1965, Szerző. 506 l. Fűzve, modern amatőr papírborítóban. Ez a könyv kettőszáz számozott példányban készült a szerző sajátkezű aláírásával. Ez a 168. sz. aláírt példány. Hozzá tartozik egy Nagy Töhötömöt ábrázoló fotó.

kikiáltási ár: 4 000 HUF

tétel 592: Szabadkőművesség. BARCSAY Adorján: A szabadkőművesség bűnei. - PALATINUS József Egy vidéki páholy titkai A Magyarországi Symbolikus Nagypáholy védelme alatt működött páholyok tagjainak névsora.

Előszóval ellátta Wolff Károly. I-II.rész. (egybekötve). Bp. 1921, Egyesült Keresztény Nemzeti Liga. 248 l. 364 l. Korabeli félvászon-kötésben.

kikiáltási ár: 8 000 HUF

Előzmény: Lalo (5567)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.23 0 0 5576

Üdv Kang!

Ügyes vagy! A válasz helyes. :)

Bár lehet rossz a szövegértésem, de ezek szerint B.A.Z., vagy H.B. megyei vagy. :)

Én a képen látható épületrészlet közelében dolgozom.

Ha van kedved, megfejtheted az épület nevét, ill. azt is, hogy milyen névvel "indul" ebben az épületben új hotel.

Előzmény: Törölt nick (5573)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.22 0 0 5575

A margitszigeti Centenáriumi - emlékműBEN találtam a Hajnal páholy két érméjét beforrasztva.

Elnézést, ha homályos, de profánnak nincs profi gépe.

kilenctizenegy Creative Commons License 2010.11.20 0 0 5572

"Szeged - A város legrégebbi – a kezdetektől máig folyamatosan működő – civilszervezete"

Ugye azt senki sem akarja állítani, hogy ez a folyamatos működés húsz évnél régebbi...

Előzmény: Lalo (5571)
Lalo Creative Commons License 2010.11.20 0 0 5571

140 éves a szegedi Árpád-páholy

from Profán hírek by Lalo

140 éves a szegedi Árpád-páholy

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap

2010.11.20. 08:47

Szeged - A város legrégebbi – a kezdetektől máig folyamatosan működő – civilszervezete, az Árpád a testvériséghez nevet viselő szabadkőműves páholy a napokban ünnepelte megalakulásának 140. évfordulóját.Az ősi Páholyházban megtartott ünnepi ülésen részt vett a magyarországi szimbolikus nagypáholy nagymestere, más magyar páholyok főmesterei, páholytagok itthonról, Ausztriából, Csehországból, Romániából, Szerbiából.

Az emlékülés szónoka Takács János, az Árpád-páholy jelenlegi főmestere volt, aki ünnepi beszédében visszatekintett az elmúlt közel másfél évszázadra, méltatta a magyar szabadkőművesség eredményeit a reformkortól kezdődően napjainkig, külön kiemelve a szegedi testvérek munkálkodását a város gazdasági, szociálpolitikai és kulturális életének jobbításában.

A jubileum alkalmából megkoszorúzták Csongor Győző emléktábláját a József Attila sugárút 14. szám alatti házon.
Fotó: Veréb Simon

Elmondta, hogy ma nálunk a szabadkőművesség főként szellemi javakkal tud szolgálni tudományos és ismeretterjesztő előadások formájában, elősegítve a szabadkőművességet övező homály, tudatlanság, rosszindulat oszlatását. Szólt arról is, hogy a karitatív tevékenységet az anyagi javaik mértéke határozza meg, változatlan viszont ennek anonimitása.

Az ünnepi ülés után a résztvevők megkoszorúzták Csongor Győző, a páholy egykori főmestere emléktábláját, akinek elévülhetetlen érdeme a páholy életben tartása a tilalom évei alatt.

Forrás: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/140_eves_a_szegedi_arpad-paholy/2189788/

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.19 0 0 5570

Köszi! :)

Megengeded, hogy feltegyem ide a képeket?

Most fogadtam tippmixen a Paris Saint Germain-re, ha bejön, talán lesz egy kis tőkém hasonló érmeket gyűjteni.

A margitszigeti Centenáriumi emlékműben beforrasztva találtam a Hajnal páholy két háromszög alakú érmét. Fotót itt nemsokára küldök.

Előzmény: suncipoci (5566)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.19 0 0 5569

Szerintem provokatívan a P2-re gondolt.

Továbbfűzném a gondolatát: vajon mennyi minden őse még a szabadkőművesség, és vajon mennyi minden őse még a szabadkőművességnek.

Előzmény: Törölt nick (5565)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.19 0 0 5568

Üdv Kang!

Amíg sikerül "élő"-ben is megnézned az épületeket, addig is egy virtuális játékra invitállak.

Mely városban találhatók az alábbi épületek, és mely épületre tekint a valóságban Alpár Ignác?

Nem tesztelni akarlak, csak játékos időtöltésnek szánom:

Lehet, az épületek közelebb állnak Hozzád térbelileg, mint a pestiek?

Előzmény: Törölt nick (5564)
Lalo Creative Commons License 2010.11.19 0 0 5567

Az Opera Antikvárium 22. aukciója

Az Opera Antikvárium 2010. december 14-én (kedd) 17 órai kezdettel rendezi 22. könyvárverését, Apáczai Kiadó Molnár Ferenc Terem, Budapest, VIII., József krt. 63.

A katalógusból: http://www.axioart.com/index.php?op=live_auction&id=2695

Szabadkőműves kiadványok 392-398

tétel 392: Galilei. Szabadkőművesi haviszemle művelt olvasók számára – Freimaurerische Monatschrift für gebildete Leser.

Felelős szerkesztő: dr. Sgalitzer Gyula. II. évfolyam 2. szám (1900 február) (Bp.), 1900. ny. n. 24 p.

Hozzá tartozik: Galilei. Freimaurerische Monatschrift für gebildete Leser. II. Jahrgang Nr.:7. (Bp.), 1900. (Pester Buchdruckerei). 31+(1) p. Fűzve.

kikiáltási ár: 2 000 HUF

tétel 393: A „Galilei” páholy huszonöt évi működéséről szóló jelentés. 1871 – 1896.

Bp., 1897. ny.n. 29+(3) p. Fűzve, kiadói papírborítóban.

kikiáltási ár: 3 000 HUF

tétel 394: A hit, a tudomány és a haza szabadkőműves világításban.

A Sas páholy első nyilvános munkáján előadta Paulus főm. (Bp.), é.n. (Károlyi György). 24 p. (A Sas páholy kiadványa. I. füzet) Fűzve, illusztrált kiadói papírborítóban.

kikiáltási ár: 3 000 HUF

tétel 395: A magyarországi Jánosrendi sz:. k:. Nagy-(páholy) védelme alatt Budapest kel:. dolgozó „Galilei” czímű j:. és t:. sz:. k:. (páholy) évkönyve.

A (páholy) megbízásából szerkesztik Belányi Ferencz és Wohlfarth Ernő. I. évfolyam. Pulszky Ferencz tvr:. arczképével. Kézirat tvr:.-ek számára. Bécs, 1876. Winter Testvérek Bizománya. (2)+XVI+120 p. + 1 tábla. Fűzve, kiadói papírborítóban.

kikiáltási ár: 5 000 HUF

tétel 396: A magyarországi symbolikus nagypáholy jelentése az 1904. évi müködésről, ügyvezetésről és pénzkezelésről.

Bp., (1904). (Márkus Samu). 85+(3) p. Fűzve, borító nélkül, gerincén papírcsíkkal megerősítve.

kikiáltási ár: 2 000 HUF

tétel 397: A magyarországi szabadkőműves páholyoknak Nagyvárad kel megtartott első vándorgyűlésének naplója.

Szerkeszti Bíró Márk t. Szabadkőműveseknek kézirat gyanánt. Kiadja a László király. Nagyváradon, 1904. Sonnenfeld Adolf Műnyomda.120+(2). Fűzve, kiadói papírborítóban.

tétel 398: Taute, Reinhold Maurerische bücherkunde.

Ein wegweiser durch die literatur der freimaurerei mit literarisch-kritischen notizen und zugleich ein supplement zu Kloss bibliographie von --. Leipzig, 1886. Verlag von J.G. Findel. VIII+268 p. (Katalog der Bibliothek der Loge Karl zu den 3 Ulmen in Ulm.) Korabeli félvászon kötésben.

kikiáltási ár: 20 000 HUF

Előzmény: Lalo (5559)
suncipoci Creative Commons License 2010.11.19 0 0 5566
Előzmény: Casanova márki (5554)
Lalo Creative Commons License 2010.11.18 0 0 5563

"Várom a folytatást: ...5...4...3..."

Miért nem olvasod el?

9…8…7... (Rémálom könyvek I.) - Könyvmolyképző Kiadó, 2007

6...5...4... (Rémálom könyvek II.) - Könyvmolyképző Kiadó, 2008

3...2...1... (Rémálom könyvek III.) - Könyvmolyképző Kiadó, 2009

Előzmény: Casanova márki (5561)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.18 0 0 5562

A mauzóleum belülről                 A Törley - mauzóleum                A könyv

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.18 0 0 5561

Szabadkőművességgel kapcsolatos utalásokat találtam Böszörményi Gyula: " 9...8...7... "című könyvében, mely egy trilógia első része. Az enyhe Harry Potter-, és vámpírkultusz utánérzések után, vagy mögött, a könyvben mély erkölcsi mondanivaló rejtőzik, melyet éretten-érzékeny kamaszok, és gyermek-széplelkű felnőttek talán megértenek. Elképesztően zavarbaejtő könyv, két világról, ahol az olvasó sem tudja eldönteni, hogy mi a realitás / Budapest, mai tinilány/ és mi az irracionális / a lány elméje, Törley mauzóleum, szellemek /, de  a történet zseniális módon egyensúlyoz realitás, és misztika határán, szédítően borzongatóan. Nekem Székely Péter " Harmadik Valóság Világá"-ra emlékeztet.

Miért írom ezt ide? A 228. oldalon ezt találom:

"...Az a kevés fehér mágus pedig, aki életben maradt, rejtőzni kénytelen. Mi gruftik óvjuk, és  segítjük őket, eltanulva a mesterségüket, hogy végleg kiűzhessük városunkból a démonokat....Vajon kik vagyunk mi?...A gruftikat gothoknak, vagy gothicoknak is szokás nevezni. Az őseink szabadkőművesek voltak, akik a világot járva katedrálisokat építettek. Ismerték a számok mágiáját, s titkaikat képesek voltak kőbe faragni. Minden katedrális rejtélyek százait őrzi, ha valaki tud olvasni közöttük. Még korábban a szabadkőművesek őseit gótoknak nevezték. Szabad nép, mely a mágia minden ágát mesterien űzte."

Mindezt a Budai vár Sziklakórházában beszéli el egy fiú a hiperérzékeny főhős kamaszlánynak, idegösszeroppanása után. Kiderül, hogy a lány segítője volt végig a Fillér utcai Ált. Isk. pszichológusa, bizonyos Salamon tanár úr, aki maga is gruftinak valja magát, és tőle tudható meg, hogy a szabadkőműves ősökkel rendelkező gruftik rendszeres találkahelye a budai Törley mauzóleum. Tudjuk, hogy Törley is szabadkőműves volt. A mauzóleum fényképe egyébként szerepel a könyv belső borítóján, mint a történet egyik misztikus helyszíne. Szerepel itt egy rózsadombi villa, egy Moszkva tér környéki társasház, és a megyeri temető is.

Nekem úgy tűnik, hogy valósak helyszínek, és valósak a személyek is.

Aki szereti az okos misztikumot, szeret kutatni a szabadkőművesség  után, annak szeretettel ajánlom. Várom a folytatást: ...5...4...3...

Lalo Creative Commons License 2010.11.18 0 0 5560

Előadás - Berényi Zsuzsanna Ágnes: Egy 19. századi természettudós szabadkőműves (Kenézy Gyula)

from Profán programok by Lalo

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Tudomány- és Technikatörténeti Bizottsága,
...
27. országos ankétját rendezi
ÚJABB EREDMÉNYEK A HAZAI TUDOMÁNY-, TECHNIKA- ÉS ORVOSTÖRTÉNET KÖRÉBŐL
címmel
„Természettudományos, műszaki és orvostudományi fejlődés a hosszú 19. században” témában
2010. november 23-24-én Budapesten,

Program
...

2010. november 24. szerda

„A” szekció 

Magyar Szabadalmi HivatalBudapest, V. Garibaldi utca 2.
...

5. szekció. A hazai műszaki fejlődés a 19. században II.

Elnök: Horváth Sándor

...
15.40-16.00 Berényi Zsuzsanna Ágnes: Egy 19. századi természettudós szabadkőműves (Dr. Kenézy Gyula)  

...

Lalo Creative Commons License 2010.11.16 0 0 5559

A Központi Antikvárium 116. aukciója

Térkép: http://maps.google.com/maps?q=1051+Budapest%2C+Bajcsy-Zsilinszky+%C3%BAt+12.&hl=hu

A Központi Antikvárium 2010. november 26-án (pénteken) 17 órai kezdettel rendezi 116. könyvárverését, ECE City Center, 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.

A katalógusból: http://www.axioart.com/index.php?op=live_auction&id=2784

Szabadkőművesség 323-325

tétel 323: Gerstenbrein, Thomas: Die königliche Kunst in der Baukunst des hohen Altertums. …

Gerstenbrein, Thomas: Die königliche Kunst in der Baukunst des hohen Altertums. …
Die Klosterbauhütte und Bruderschaft der deutschen Steinmetze des Mittelalters bis zu unserer Zeit. Mit Urkunden, Illustrationen und einer kurzgefassten geschichtlichen Darstellung der Entstehung, Grundsätze, Ziele, des Wesens und Wirkens der Freimaurerei. Gesammelt und verfasst von --.

Klausenburg (Kolozsvár), 1927. Krafft & Drotleff. (4)+ +107+(1)+35+(1)p.+8t. (3 színes, 4 kihajt.) A kötetbe helyezve egy levél gépelt szöveggel, amely egy újonnan belépőnek a beavatási szertartás során mondott beszédét tartalmazza. Kiadói papírborítóban. Körülvágatlan példány.

kikiáltási ár: 5 000 HUF

Származási hely: Szabadkőművességgel kapcsolatos árverési tételek képei

tétel 324: Magyarország Nagy-Oriensének és a védelme alatt dolgozó ősi és elfog. skót szertartásu T. és I. páholyok névjegyzéke 1885/6 szabadkőmivési évre. Szerkesztette Gyurgyik Gyula – Namens-Verzeichniss...

Magyarország Nagy-Oriensének és a védelme alatt dolgozó ősi és elfog. skót szertartásu T. és I. páholyok névjegyzéke 1885/6 szabadkőmivési évre. Szerkesztette Gyurgyik Gyula – Namens-Verzeichniss...
(Bp., 1885. Posner k. L. ny.) 39p. Kiadói papírborítóban.

tétel 325: Miklóssy István: Nyilt interpelláció a belügyminiszter úrhoz, a magyarországi szabadkőművesség állam- és társadalom-felforgató törekvései ügyében

Bp., 1912. Stephaneum ny. 62p. Korabeli félvászon-kötésben. Könyvtári duplum.

Előzmény: Lalo (5542)
fősintér Creative Commons License 2010.11.16 0 0 5558

A maffia őse a szabadkőművesség?

fősintér Creative Commons License 2010.11.16 0 0 5557

Liszt Ferenc (németül Franz Liszt) (Doborján, 1811. október 22. – Bayreuth, 1886. július 31.),

Előzmény: Lalo (5546)
fősintér Creative Commons License 2010.11.16 0 0 5556

Igen

Előzmény: Casanova márki (5554)
Casanova márki Creative Commons License 2010.11.15 0 0 5555

Kedves Lalo!

Sikerült elmennem az általad ajánlott "Tisztelet Martinovicsnak" című kiállításra, igaz a végleges zárás előtt két órával, de nem bántam meg, sőt...végre kortárs szabadkőműves munkákkal is találkoztam, és izgalmas volt friss szabadkőműves jelképekkel is szembesülni.

A helyszínen megvettem az Oriens kiadványát is, mely a tíz - vélhetően mindegyik szabadkőműves - festőről, szobrászról nagyon informatív anyagot közöl mind az életútjukat, mind műveiket illetően. Rengeteg új infót kaptam belőle arra nézvést is, hogy ezen mestereknek hol lehet Pesten köztéri műveit megtekinteni.

Biztos neked is meg van a kiadvány, és még nem néztem, de biztos ajánlottad a profánon is.

Emlékkönyvbe írtam, éppen utánad. :) - furcsa volt a hosszú "o"

Mindegyik festmény előtt perceket álltam volna, természetesen a nem szk. vonatkozásúak előtt is, de nagyon pergett a homokóra.

Papp Oszkár "smirglis" képei fogtak meg igazán, nagyon találó a sok pici kő felvitele.

Számomra Roskó Gábor képei is nagyon izgalmasak, mert imádok fejteni többrétegű dolgokat.

Köszi az ajánlást, és itt is gratula a szervezőknek!

Casanova márki Creative Commons License 2010.11.09 0 0 5554

Üdv!

Kár, hogy nem jártál. de ami késik, az gondolom nálad sem múlik.

Azért bátorkodtam "ajánlani", mert kifejezted érdeklődésed mind a szk.-ség, mind az építészet iránt.

Biztos tudod, hogy a Vajdahunyad várát tervező Alpár Ignác nevéhez fűződik többek között a TV székház, és a Magyar Nemzeti Bank épülete is.

Előzmény: Törölt nick (5551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!