Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

stevie wonder Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46193

Ott az ET :-)

De komolyan, szerintem mar megfordult egy-ket felni a kezed kozott. Volt egyetlen is, amibe gyarilag ne ET-kent lett volna beleutve az offset?

Előzmény: DiabloCorsa (46191)
Zozzantoz Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46192
shátgán:)
Előzmény: DiabloCorsa (46187)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46191

Az oldalon én ezt olvastam:

What does OFFSET (et) mean?

Your car requires a unique offset. This is where the wheel will sit in relation to the bodyline of the vehicle, realistically you can go 5-7mm outside these recommendations, but always consult a technician if you are unsure, as there are often other factors that need to be considered. Offset is usually stamped on the wheel and is measured in millimetres of et (et is the short form of the German word 'Einpresstiefe' which literally translates as insertion depth).

Előzmény: stevie wonder (46188)
stevie wonder Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46190

Vélemény?

Nemsokara jelentkezik, hogy ET 40-es felnit keres, mert a 42-es meg belul er hozza :-))))

t.lantos Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46189

velemeny?

az alapitvanyt azonnal felszamolni, a helyet soval behinteni

a hozzaallas szerintem teljesen vevobarat volt

stevie wonder Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46188

Mivel az ország legnagyobb alufelni és "kizárólagos" (~99%) acéltárcsa importőre, lassan arra fúj a szél, amerre Ő pisil.  Ha alkalmazottai a telefonba holnaptól nem azt mondják hogy ET hanem KSH, akkor minden gumis megtanul magyarul és máris megfordul a szél. 

Es a vilag tobbi reszenek is elkezdik megmagyarazni?

Itt peldaul siman ET-znek, pedig ez egy brit oldal...

http://www.alloywheels.com/fitmentguide.asp

DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46187

stevie wonder!

Mivel az ország legnagyobb alufelni és "kizárólagos" (~99%) acéltárcsa importőre, lassan arra fúj a szél, amerre Ő pisil.  Ha alkalmazottai a telefonba holnaptól nem azt mondják hogy ET hanem KSH, akkor minden gumis megtanul magyarul és máris megfordul a szél. 

Más.

Kérdés hozzád steve. 

Kaptam 1 megrendelést, idézem:

4 x OZ Crono-HT 7x16; 4x100; ET42 

2002-es Toyota Yaris TS 

Ezt válaszoltam:

Tisztelt ...!

Köszönjük rendelését. A választott keréktárcsa a megadott autóra nem szerelhető.

Kérem válasszon az linken találhatók közül, és hívjon telefonon.

http://www.pasztoy.hu/nyarigumi/advanced_search_result.php?search_in_description=0&keywords=x16+4x100+et3&x=0&y=0&categories_id=

Üdvözlettel: Pásztóy Tamás 

Amit megtudtam az importőrtől  az érdeklédésemkor: Tud arról, hogy a megrendelő autójára vett kéz alatt Oz felnit ET 37-est, mely az autóra JÓ. Valamiért a gumiabroncs azzal a felnivel beleért a sárvédőbe.  Ezután érdreklődtek nála van-e nagyobb ET-s felni. Elmondta van, de a gyári katalógus ( és össze más gyártmány katalogusa szernit) a 42-es ET nem jó arra az autóra.

Felhívtam hölgyet és megbeszéltük, hogy bejön az autóval és megnézük, hogy miért nem volt jó az oda való felni. Elmondtam, hogy a kért 42-s ET valószínű belül nem fog elférni.

Eltelt 2 hét a hölgy nem jelentkezett, de újabb rendelést küldött:

4 x OZ Crono-HT 7x16; 4x100; ET42
  - Gumiabroncsot: nem rendelek
  - Farad Locky kerékőrt: kérek (+6720,-Ft)
Ozcr02 

Toyota Vitz 2002-es 4X100 ET 42

A Vitz a Yaris ázsiai neve.

Ezt válaszoltam:

Tisztelt ...!

Köszönjük rendelését. A pénz megérkezését követően rendelését továbbítjuk a gyár felé. A pénz megérkézéséig a keréktárcsákat nem rendeljük meg.

Ezt a kért kerékárcsát 2 hete megrendelte, akkor megbeszéltük, hogy az autóval felkeresi műhelyünket, mert a felni a megadott autóra nem jó.

Az új, 2006-os modellre jó.

Üdvözlettel: Pásztóy Tamás 

Nem soká az alábbi levelt kaptam:

Tisztelt Pásztóy Úr!

Köszönöm, akkor vegyük semmisnek a megrendelésemet.

Nekem ez a felni kell.

Önöknél úgy tűnik nem tudom megvenni, úgyhogy más céghez fordultam.

Köszönettel, ....i

Az még a hab a tortán, hogy a megrendelő egy gyermekekkel fogalkozó alapítvány. Kb. 160.000 a rendelés értéke.

Vélemény?

Előzmény: stevie wonder (46186)
stevie wonder Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46186

Végre valaki mert magyarul írni!

Szerintem csak szembepisilt a szellel.

Előzmény: DiabloCorsa (46185)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46185

gallo

Azt hogy keréktárcsa agyra felfekvő síkja nem esik egybe a keréktárcsa oldal nézeti középvonalával, azt minden (remélem) gumis tudja. Ezt az eltérést milliméterben  és ET-vel adják meg. Ezt is tudják. Ezt az eltérést nem sajtolással hozzák létre, azt is tudják. Valaki ezt németül így nevezte, mint steve írta és az elterjedt. A németországból érkező keréktárcsákba beleütve az ET szerepel.

Angol nyelvű kalagusban offset szó olvasható, hiszen amiről beszélünk az KÖZÉPSÍKELTOLÁS.  Rövidítve KSE

Kezemben van a magyar nyelvű felni katalógus ahol KSE-vel (zárójelben ET mert német katalogus fordítása) jelöli az eltérés mértékét.  Ebben a talógusban csak egyszer szerepel az ET, ott zárójelben. A többi 480 oldalon KSE szerepel. 

Végre valaki mert magyarul írni!

gallo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 46184

"Jó tanács, ha gondolod. Ha gumishoz mész ne a besajtolási mélységről beszélj. Kevés gumis beszél németül. "

Az, hogy besajtolási mélység szerintem magyarul van. Amelyik gumis nem tudja, hogy az ET a besajtolási mélység közkeletű rövidítése, az adja vissza az ipart.

Előzmény: DiabloCorsa (46139)
biohazard Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46183
Persze, semmi gond, nem lóverseny ez.
Előzmény: DiabloCorsa (46182)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46182
biohazard!

Holnap délelött tudok válaszolni a gumi érkezési idejéről, mert most nincs raktáron.
Futóműbeállítás rendben lesz.
Előzmény: biohazard (46181)
biohazard Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46181
Ja, és persze fel is kéne szerelni, meg szükséges lenne egy futóműállítás. Köszi!
Előzmény: biohazard (46180)
biohazard Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46180

DiabloCorsa,

Köszönöm, megnéztem az oldalad, és úgy tűnik, van nekem megfelelő gumid: Goodyear Wrangler HP 95H (215/60R16)

Kaphatnék belőle négy db-ot?

Előzmény: DiabloCorsa (46177)
sompetike Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46179
nem akarok okoskodni,de vettél egy jo kocsit"kategoriájában a legjobb futomüével",ezt az élményt elrontod egy sz@r gumival...másik dolog kiadtál minimum2 millkát a kocsira,pár ezer ft-on meg garaskodsz....
utána ha beütt a menykö,akkor meg sopánkodsz,hogy miért nem vettem meg az x ezer ft-al drágábatt)ami sztem nem véletlenül drágább...
Előzmény: francoe (46175)
tipos 640 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46178

Sziasztok

Dunlop 175/70 R13 82T SP70  autogumi 1db om van rajta van még a ször meg a papir is ,ha valaki ilyet keres annak átadom árában megegyezünk. Érd 30 233 8254

DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46177
francoe!
Sajnos a Vevők megtartása, megszerzése ma már megköveteli, hogy minél olcsóbb gumikat is áruljunk, pl. Wanli. Hiszen hozzád hasonlóan sok embernek csak ilyenre van pénze. Ez új márka számomra, semmi tapasztalat vagy visszajelzés nincsen, tehát ajánlani nem merem.
Amit merek ajánlani arról sok éves tapasztalt és ismertség után mondom, hogy érdemes megvenni. Azok mind többe kerülnek, de megbízhatóak és több év garanciát adnak rájuk.

biohazard!

Valóban a nyári gumik gyakran teljesen alkalmatlanok a nedves, sáros terepen való autózáshoz. Ha télen is ezt az autót használod, ajánlom a téli gumit, mert földúton csak az lesz jó télen. A nyáron használt gumit minta szerint kéne kiválasztani, a ráírt nyár vagy 4 évszaktól függetlenül. Ha terepjáró, bizonyára a nyáron használt guminak 4 évszakos lesz a megfelelő.

francoe Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46176

Bocs, rosszul emlékszem a Yoko 140-ről indult és 120 volt a vége.

f. 

francoe Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46175

OsztjaPenkó

Igazad volt, az Infinity gumira valóban az van ráírva, hogy "Made in P.R.C", azaz Kína.

Diablo

Köszönöm a választ. Természetesen a családom mindennél fontosabb! Ezért is vezetek öregurasan (pedig még csak 37 leszek:). S meg szoktam fogadni a tapasztaltak tanácsát. Ennek ellenére mégis megvettem az Infinity-t, mert bármennyire is szeretnék "jobb" gumit, most csak ennyire futotta.

Másik ok az volt, hogy az eddig fent lévő (a kocsi - egy 4 éves ford mondeo kombi- vásárlásakor "örökölt") Dunlop SportMaxx nemrégiben 1.2-re eresztett. A gumisnál (nevet nem írok, de a Keresztúri út elején is vannak:) - aki áprilisban a felniket javította és ugyanezeket a gumikat megnézte, felszerelte-  azt mondták hogy, a leeresztett köpeny elöregedett, van rajta egy gyanús apró luk, kagylósan kopott, és összességében minél előbb cserélni kell, mert lehet, hogy kibír még 100 km-t, de lehet, hogy a következő utcán leereszt, vagy elszáll. Tény, hogy a gumi nagyon hangos volt és egyenetlenül kopott (valószínűleg az előző franciaországi tulaj művelhette vele), ezt még én, laikus is észrevettem. Mindjárt ajánlottak 4 Yokohama-t 120 K-ért, amelyet a végén már 100 ért is ideadtak volna (lehet, hogy ezt el kellett volna fogadnom, de egszerűen nem volt ennyi zsetonom így a nyaralás előtt).

Az internetes kereséssel aztán megtaláltam az említett két gumit (Sumitomo, Infinity). A Sumi-ról találtam jó véleményeket, igaz csak amerikai honlapokon, de az Infinity-ről semmit. Végül úgy gondoltam, hogy a veszélyesnek itélt, kagylósan kopott, 3 éves, használt Dunlopnál egy nevesincs, új mégiscsak biztonságosabb.

Ui: Hozzátartozik a dologhoz, hogy a Dunloppal még kb 350 km-et mentem (autópálya, országút) mielőtt felrakták az Infinity-t. Azújakkal viszont még csak városban mentem néhány kilométert.

Egyébként az általad forgalmazott WANLI-t sem javasoltad volna? Azokkal milyen tapasztalataid vannak?

Köszönettel:

francoe/Ferkó

Előzmény: OsztjaPenkó (46048)
Teo papa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46174

Hát ja

Sok gumis van, én sem ismerem az összeset. Nem is kell, elég egy jót ismerni és ahhoz járni :-)

Teo >

Előzmény: gytam (46173)
gytam Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46173

Szia!

Én eddig gyárvárosban (ez azóta megszűnt azt hiszem), a mohácsi úton, a Baranya guminál és a Bácska guminál jártam, meg egy kis műhelybe a Bokor utcában.

Amiket írtál ezeket nem ismerem. Légszeszgyár még nem is esik ki, lehet ősszel meglátogatom.

Előzmény: Teo papa (46171)
gytam Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46172

Benned bíztam:), de egy kicsit messze vagy nekem.

Amit írtál aszerint a "nagyobbaknál" van némi esély, hogy állítható nyomatékú levegőkulcsot használnak.

Módosítom a felhívást. Nekem már az is jó. ha ilyen levegőkulcsot használ valaki Pécsen.

Előzmény: DiabloCorsa (46168)
Teo papa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46171

Hol kerested?

Boxter a Légszeszgyár utcában, vagy a gumis a Tiborc utcában az Enduroval szemben.

Teo >

Előzmény: gytam (46167)
biohazard Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46170

Kérdeznék, ha nem baj (bár legutóbb flame lett belőle...):

Lassan új gumikat kellene vennem, jelenleg négyévszakos van fent, ilyet ajánlanátok, vagy vegyek nyárra nyárit, télre télit? Az autót nagyrészt autópályán valamint murván/földúton használom. Attól tartok, hogy a nyári "túl nyári", és esetleg nedves időben tök alkalmatlan a sárban való közlekedésre. Vagy alaptalan ez a félelmem?

DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46169

best73!

Akciós választék itt látható:  http://www.pasztoy.hu/nyarigumi/

Futómű állítást tőlünk 2 km-re megoldjuk.

Előzmény: best73 (46166)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46168
Mielött eltemettek mindenkit, akinek nincs nyomaték kulcsa  - nálunk van - létezik több drágább gyátrmányban olyan levegőkulcs, melyen a meghúzási nyomaték beállítható.  Kb. 2x annyi az ára, mint amin nem állítható.  Csak ilyeneket használunk sok-sok éve.
Előzmény: gytam (46167)
gytam Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46167

Annyit írtatok a nyomatékkulcsról, hogy eldöntöttem FELHÍVÁST teszek közzé.

Keresem Pécs (nem kicsi) városában azt a magára adó gumis szakembert, aki nyomatékkulccsal húzza meg a csavarokat.

Jelige: tartós kapcsolat.

Most komolyan én még ilyennel nem találkoztam ebben a városban.

best73 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 46166
Sziasztok!

Mennyiért tudnátok ajánlani nekem 2 ill. 4 db. Multihawk 165/65r14-es gumit szereléssel? Vagy esetleg valamilyen hasonló minőséget jobb áron?
Esetleg valaki tud válalni futómű állítást is?

Üdv.
tuscan Creative Commons License 2007.06.24 0 0 46165
Természetesen ez is lehetséges. Csak sokkal kisebb a valószínűsége, mint az ellenkezőjének.
Előzmény: VDaNi (46099)
raider Creative Commons License 2007.06.24 0 0 46164
Jó az az 50, városban annyi a megengedett! :-))
Előzmény: monyesz (46162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!