Süllyedő vizszint miatt a házi vízmű már nem tudja kiemelni a vizet (>8m) a kutból. Mit lehet tenni ha vizművet az automata működés miatt meg akarom tartani? Sajnos a vizművön nincs konnektor egy búvárszivattyunak hogy elé tehessem. Mit tegyek?
...kivéve a 28mm-es Herz-re, mert ahhoz adaptert találni egyszerűen mágia... És ha van, akkor is 4-6ezer... Úgyhogy én 3d printeressel csináltattam hozzá, de sajnos a nagy meleget (60+ fok) nem bírták azok sem...
A Standard fejek 30 mm / 1,5mm menetemelkedés, vagy 28mm/1,5
Ez egy olasz fos. M30-as fejek jók rá elviekben. Tehát bármelyik másik olasz fos M30-as feje. De amúgy ez termofejeknek van. Az ami eltört egy sima elzáró volt.
"ne szórakozzál már hogy az ember nem bír ki 7 évente 15 000.-ft-ot"
A 7 évnyi elő-takarékssággal nincs semmi baj. Nekem van olyan rokonom, aki A MAI NAPON nem hajlandó kiadni 15 000 Ft-ot semmire (képes egy 700 Ft-os süti miatt összeveszni a feleségével). És neki 30 éve minden nap "mai nap" :)
Ez zárt rendszerre igaz. Nyitott rendszernél hatalmas csőátmérők vannak. A gerinc itt nem ritka hogy 2"-os és annak a tetején van a tágulási. Nem tud felrobbanni, csak kifossa magából az összes vizet/gőzt.
Na jólvan, ne szórakozzál már hogy az ember nem bír ki 7 évente 15 000.-ft-ot, egy olyan eszközre ami az életét, sőt az egész család életét védeni hivatott?!!! Aki ilyenekkel mókolgat, az meg is érdemli a sorsát...
"Egy darab súlyterhelésű biztonsági szelep volt rajta 5/4 keresztmetszetű elvezető csővel."
A biztonsági súlyszelepen marha vastag cső szokik lenni, hiszen robbanásveszély esetén akár több száz köbméter gőzt kell ott kiengedni az utcára mondjuk egy perc alatt. A kézi nyomás-leeresztő szelep csöve persze lehet sokkal vékonyabb is.
"a kazán meg a rakétaelv alapján lakóhelyet vált."
Kivágódik a hátulsó fordulókamra ajtaja és kidönti a kazán mögötti vékony házfalat, az utcán meg odagyűlnek a katasztrófa-turisták.