A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Én '68-ban szereltem le, a Sziklában voltam távirász és utána a lent hivatkozott klub romjait kaptam meg, hogy csináljak belõle állomást. Meglett. Aztán '73-ban megnyertük a Budapest Napokat, de mivel nem a várt állomás jött ben az alsõ helyre, 5EG úgy döntött, hogy nem adja oda a díjat (egy ML-400-at). Akkoron a saját irodájában félig ráborítottam a saját íróasztalát (teljesen kellett volna) és kiszálltam a távirászképzésbõl... Aztán még elõfordultam egy-két állomáson, de '74 után már komolyan belevetettem magam az ámítástechnikába. Most viszont elõkotortam a régi RIG-et és csinálom az antennát :-)))
A topikot igyekszem mostantól én felügyelni, ha gond van akkor finomabb eszközökkel kezeljük a kérdést. Ha tudtok ti is kezelni ilyen helyzeteket akkor moderációra adott esetben nem lesz szükség.
Ex-rádióamatőr nem létezik. :-) De elnézést, ez csak vicc volt.
Körülnéztem más topikokban is, és látom az igyekezetet. Ami az elmúlt napokat illeti: nehéz hasznosabbnak ítélnem, ha valaki megkérdez valamit, amiről mi már tudjuk, hogy jogsértő, és kap rá megfelelő válaszokat, amiből tájékozódhat annál, hogy maga a kérdés is megszüntetésre kerül, ugyanakkor néha én is hasonlóan szoktam eljárni hasonló szituációban, mert könnyen szó éri a ház elejét kívülállók részéről, tehát megértem.
Szóval most _erről_, a mi oldalunkról nézve jegyezném meg ebben a helyzetben, hogy nektek is többet kellene gondolkodni egy-egy beírás vagy moderálás előtt - pl. ami a rádiók használatát illeti, a rádióamatőrök eleve ritkán beszélgetnek ilyen irányú jogsértésekről, hiszen ők a bizonyos körön belül vannak, vagyis nem érdekük. Amúgy is jellemző, hogy pont a szabályok emlegetéséért kötnek beléjük újra és újra. Ha ez baj, úgy viszont ki lehetne dobni a hozzászólások felét...
Tehát merre akartok menni? Mert akkor mi is úgy állunk hozzá. :-)
Ennek alapján az egész CB rádiós és PMR rádiós fórumot totál törölni kellene. Pont a kicsit normálisabb gondolkodásra próbáltuk "téríteni" a "zöldfülű" újoncot.
Társaim is pont arra hívták fel a figyelmet, hogy a nevezett rádióhoz engedély kell. Azért ajánlottam én is a VX246 és 146 rádiót, mert az eleve PMR446, ergo legalább gyári állapotában tisztességes. Szemben a felvetett gagyival.
Mint ex-rádióamatőr tudom, hogy a rádiósok elég jól tisztában vannak az olyasmivel, hogy hobbijuk/szakmájuk területén mi a jogsértő és mi nem az. Kérlek benneteket, hogy ezen szempontok figyelembevételével fórumozzatok.
Nem tudom, ki az a füst+fény, de tudom, hogy én semmi olyat nem írtam a törölt postjaimban, ami sértette volna a topik sávszélességét . Különben is hónapokig-évekig mehet a hülyeség itt az Index fórumain retorzió nélkül, most meg moderáltok, mint akinek egy csöpp esze sincs? Így kell ezt?