2011-ben 92.000 Ft-ot fizettem az első és a hátsó fék tárcsákért és betétekért összesen. Szintén Brembo és Ferrodo párosítás. 12.000 Ft munkadíjat kértek el, Nyíregyházán csak 1 szerelő vállalta, neki is 6 órába tellett, pedig jó szaki, neves rallycsapat Lancer-ét szereli.
Lehet hülyeségnek gondolják sokan amit írok, pedig előttem csinálta, alkatrész ügyben sok autóalkatrészkereskedőt kérdeztem és 92e Ft volt a legolcsóbb.
Igaz, lehet, hogy ellenörizni fogom, nedves e az ajtóban a szigetelés egy esös hét után, ill még sztem a bitumenes szigetelö anyagos is megoldás, úgy tudom az is jó és abból is van mérsékeltebb árban
Teljesen egyetértek. Polifoam lemez sokkal jobb szerintem, ebből mindenféle vastagság kapható és töredék az ára. A másik citroenemben én ezt hazsnáltam különféle szigetelésekre, és most is készülök hasonló akcióra, mert egy rágcsáló beköltözött az alsó motorvédő burkolat szigetelésébe. A rohadék belerágott a szervó flexibilis vezetékébe is. Szerény vígasz, hogy ezzel maga alá csinált, mert a szivárgó szervóolaj kiűzte... :-(
A gyári szigetelés cafatokban lóg, azt letépem és a polifoam-ot a helyére ragasztom.
ezzel az anyaggal csak az a baj hogy nedvsízvó . Így pl az ajtókba bekerülő esetleges eső nem fog eltávozni az ajtó alján kialakított réseken.. így előbb el is kezdhet korrodálni..
A napokban leszigeteltem a kocsiban a csomagtartót, a pótkerékdobot, a hátsó kerékdobokat, a 4 ajtót és a motorháztetöt. Szörnyen zajosnak találtam az autót és az ajtóknak is lemez hangjuk volt, pl. amikor becsuktam az ajtókat. Valójában nem akartam túl sok pénzt rákölteni, úgyhogy "OVF filcesített préselt textil lap" -ot vettem (egyik oldal öntapadós ragasztós, sztem kb ilyet használnak alapból, vagyis még ilyet sem). Szóval vettem 4,5 m2 -t 10.300 Ft-ért (szállitással együtt) és kb 2 óra munkával beraktam, ami nem egy agysebészet. Érezhetöen, hallhatóan halkult az autó. Tudom, hogy vannak hiper-szuper, csilli-villi, szigetelö anyagok, de annak az ára ennek a többszöröse. Na csak azért irtam ezt le, hogy ha valaki hangosnak találja a kocsiját, akkor kb 10.000 Ft-ból és 2 óra munkával sokat javithat ezen.
Most cseréltem elől mind a két tárcsát betétekkel és 28500ft-ot fizettem. A tárcsák Brembo-k, a betétek pedig Ferodo-k, szerintem ettől jobb nem kell!!! A munkadíjat megspóroltam, kicseréltem magamnak :)
Aki ilyen nagy összeget mondott neked az le akart rántani.
Elsőként: Ha leállítod is visszaindítod eleve leállt addig a keringés és attól is mutathat magasabb hőfokot...
Ha termod reossz lenne akkor vagy állandóan hideg lenne a motor - mondjuk inkább tél - vagy forrna a vized. Azt meg előbb fogja neked csipogással és kiírt hibaüzenettel jelezni a gép mint gondolnád :)
Ez az előtét ellenállás házában van, az ellenállások közvetlen közelében ( gondolom ha túlmelegedik akkor direkt ennek kell szétpattania egy előfeszített láb alkalmazásával) és csak szétpattant, összefogtam és a saját ónjával, vagy cinével újra összeforrasztottam. Semmi nem kellet hozzá csak egy forrasztópáka.
Én még mindig a termosztát- dilemmával kapcsolatban írok.
Már többször azt vettem észre, hogy ha két jelzés van a kijelzőn, de már kb. üzemi hőfokot kellene mutatnia és ekkor leállítom a motort- akár 2 másodpercre is- majd újra indítom, akkor azonnal megjelenik a harmadik vonalka is.
Elképzelhető, hogy esetleg nem a termosztát a hibás hanem valami " agyi" problémája van?
Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy a termosztátházon észrevettem egy potméter- szerű gombocskát. Annak van valami funkciója?
Sajnos a hibajelenség teljesen véletlenszerű, bár az elmúlt napok kissé melegebb hőmérsékletében nem érzékeltem!
A fékezés történetet majd kiprobálom mindenesetre rendkivül idegesítő hangja van. Az egyik érdekes dolog benne, hogy rendszertelen valamikor 2 órán keresztül semmi valamikor meg rögtön mikor elindulok. Megfogom nézetni szerelővel mindenesetre amikor fékbetét csere volt a srác aztmondta, hogy a tárcsában benne van még bő 30 e km... Am a féktárcsa külső pereme kicsit rozsdás... lehet kéne neki egy tisztitás... vagy egy komplett csere ami úgy hallottam nem olcsó. Nekem aztmondták az egyik ilyen alkatrészkereskedésbe, hogy a C4 nek a tárcsafékei db-ként 70e forint. Ez igaz lehet?
Nem Ku.Peti helyett akarok válaszolni, csak a saját nevemben, nálam ez e a fémes hang úgy jön elö, hogy nem nyomom a féket szóval a rozsdás felület nem lehet, hiszen nem érintkezik (elvileg).
merthogy ez idöszakosan nálam is van már egy ideje és igen, nálam is volt fékbetét csere. Olyan ötleteket kaptam, hogy a fékbetét kopásjelzöje adja ki a hangot (de ez megdölt, mert volt csere), beragadt egy pici kavics.... de ez sem gyözött meg... Amúgy egy intenziv fékezés "elmúlasztja" a jelenséget, pláne ha az ABS is müködésbe lép :-)
Nekem egy olyan probléma jött fel a napokban, hogy a hátsó kereknél indulásnál karistoló fémes hangot hallat a kocsi. Lent voltunk balatonon 1 hete és egy kicsi emelkedön álltam és azóta időnként ( nem rendszeresen) ilyen fémes hangot ad ki a kocsi szerintem fék lehet... 2 hónapja volt új betét csere és leszabályozták a tárcsát és fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma. A fék nem fog be és semmiféle változást nem tapasztaltam a hang kivételével. Mintha két fém összeérne...