Viszont autóvillamosságtanügyileg szakszerűbb, ha nem csak ráhajtogatja az új csatlakozó sarukat a vezeték végére, hanem bele is forrasztja. Én így fogom csinálni.
srác beépített a connect helyére egy érintőképernyős laptopot... gondolom a kezelő progit megírta rá, ami zenéket, videokat kezel, rögzíti a kamera képét, meg telefon és GPS van benne meg a hibakód olvasó.
A bónus track az lenne, hogy ezt összehozni a kocsi vezérlésével, amit most a connect tud, a kényelmi cuccok állítgatása.
Az én szemem nem tudja befogadni ezt a bicolor Thesist. 1-et tudnék elképzelni. Fekete autó fehér tetővel (talán mutat). 16-os (tudom, hogy nem létezett) Centenario felnik fehér falu gumikkal. Így mutatna a fehér fal rajta. Egy időben volt ilyen ötletem, de több ,mint 200.000 lenne rá 4 db wide white wall. Annyit nem ér, másrészt ezek a gumik messze nem olyan biztonságosak, mint a sima abroncsok.
A thesisnek meg ad egy légiességet, hogy az alsó karosszéria kontúr világos, a teteje meg beleveszik a sötétbe. Elég meghökkentő a thesis bicolor... mondjuk az Y bordó-vajszín kombináció még jobb.
Biztos mindent meglehet odani. Én mindig minden automat a közlekedés felügyeletnél vizsgàztattam. Nem volt gond sosem. Pedig nem a gép könyvben előírt izzok voltak. Nem kell mindenre átépítési engedéj. A thesisbe sem lehet bele kötni. Mert a közlekedés felügyelet adta ki a forgalomba hejezés engedéj szàmátmagyarországon. Némejik forgalmiban belevan írva. mibe bele kehet kötni azok az általános dolgok futómü karosszéria állapota és biztonság technikai elemek ezek közé tartozik az ablaktörlő ablak és fényszoró mosó is a kürt is. Ha rendben vannak és a %-os arànyba belefér akko nincs gond. Ja és környezetvédelmi jellemzök még ami fontos.
Amúgy távoli ismerősöm vizsgabiztos és állandó "rettegés" az életük mert bármikor "álruhás" ellenőrök jönnek hozzájuk és vizsgálják, hogy szabályosan dolgoznak-e. Kb hetente megjelenik egy ellenőrzés és nagyon durva büntetés jár a legkisebb szabálytalanságért is. Második lebukásnál elveszik az engedélyüket.
Ennek ellenére sok sok éve a kocsimat úgy viszem át a vizsgán, hogy elküldöm a szerelővel a forgalmit és visszaadják a matricát, hogy ragasszam fel.
Bele lehet kötni mindenbe: gépkönyv szerint H7 55W, / beszereltnek fényereje más , izzó fény irányítása megváltozik. Átalakítási engedély kell mert nem vizsgáló dönti el, hogy ez jó vagy sem, csak eldönti, hogy bele való vagy sem.
Az ODB II csatlakozót is nekik szerkesztették bele a gyártók, hogy könnyen ellenőrizhető legyen az autó (emisszió, állapot).........
Pedig a KÖHÉM ami a forgalomba helyezés feltételit illetve a műszaki vizsga kritériumait forszírozza nem izzót és ledes lámpát ír hanem egyszerüen világító testről berendezésről és világításról ír. Ezért ha világító test megfelelő helyen van a világító berendezés működik és világit is akkor teljesen mindegy hogy milyen izzó vagy led izzó van benne. Fehér piros és kadmium sárga fényekről van szó.
Fényszóró állító motor, ha megáll írja hibának? Reflektornál felfele kéne húzni a xenont? Tehát mikor refire teszem felállítja a xenont is? Volvoban így volt. Enyém ilyet nem csinál egy helyre világít.
Nincsen span: autó kidobás: javított szélvédő, olaj csöpögés, nem működik a fényszóró állító motor stb -az összes felszereltségnek működnie kell-, de lejárt Egészségi dobozod! :)
Egyes állomáson még a led izzóért is szónak (kiszedetik)....az a szívás ha lehet ok nélkül is de beküld egy okostojás közúti KPM-es műszakira (mert neki nincsen ilyen szép autója), ott meg a pl az egyik rossz kilincs mikrokapcsoló miatt is kidobják az autót ha nincsen span. (Hungarisztán)