Keresés

Részletes keresés

Yag. Creative Commons License 2003.08.25 0 0 43
Szerintem irj arra a mailra, hátha lakóhelyedhez közel tudnak neked mondani, hogyan tudsz beszerezni olyan folyadékot a medencéhez.
Üdv.
Előzmény: AliceCsodaországban (42)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.19 0 0 42
Nahát te alapos ember vagy, nagyon örülök az információidnak.
Megírnád, hogy hol lehet kapni azt a H202-et vagy mit, és milyen az adagolása? Beszereznék belőle - idén már azt hiszem egy hét múlva leeresztjük a medencét, de jövőre jól jön.

Mi olyan kerengetőt vettünk, aminek a kapacitása kb. 3 k3/óra, és garanciális, azonkívül nem kell bele paírszűrő, hanem szivacsok vannak benne, azokat kell időről időre kimosni. 37ezer pénz volt, és a X.ker Mázsa u. 6 (?) sz alatt lehet kapni, ott van egy ilyen medence szaküzlet.

Előzmény: Yag. (41)
Yag. Creative Commons License 2003.08.19 0 0 41
Üdv minden medencésnek!

Végig olvastam a topicot és halottam pár érdekes és használható dolgot. ))
Én nem vagyok ugyan medence tulajdonos még :)) De szeretnék, és én is járok kelek a neten infókat gyüjtve, hogy mobil vagy épített legyen e a kicsike. Hajlok az olcsóbb felé , de a szívem a telepítettet szeretné. Meg a párom is. Mivel már pár barának is van, látom hogy én sem fogom megúszni. Az egyik családi barátoméknak is pont ilyen ovális kerti lubickolójuk van. Náluk is durrant a víz és jöttek az algák. Aztán fordultunk egy medencés cégnél, akik felhomályosítottak minket, hogy tök jó hogy a corában lehet kapni medenét, mert végre van olcsóbb megoldás is, csak azt felejtik el, hogy a hozzá adott szivattyú kapacitása nem éppen arra vagyon szabva méretileg. (10m3?) Ergó nem tiszta a víz. Egyértelmű nagyobb kapacitású szivattyú beszerzését javallották. Emellett a klór tablettát amit a vízbe usztatva egy kis tölcsér szerü valamiben lehet adagolni. Ha valaki belemegy kiveszi, ha vége a lubicknak akkor beteszi. Ez lassan olddó klór. Persze Ph-+ról ök is gazsoláltak de mivel nem az Én kertemben van a medence ezért ennek az arányát nem ismerem.
Ja, a poén. Kijöttek , szereltek, és azóta természetesen tiszta a víz. Persze ez tanulság volt és egy kis kiadástöbblet de legalább tiszta a víz. Persze jól néztek volna ki ha utána még mindig problémás lett volna a víz. :)
Ötlet . Próbálta valak már a H2O2 ? Úgy tudom, hogy a hidrogénperoxid baróra jól oxidál és nem vegyszer tipusú vegyszer pl. klór.Persze én ezt sem innám meg mert lehet hogy nem használ, de 2óra alatt vizzé bomlik,(H2O) közben meg lenyomja az opálosodást, algát. Megelőzésre is alkalmas.
Az árát nem tom most pontosan mert halottam már 1000 ft/liter és 300Ft/liter áron is. De ha kell meg tudom kérdezni.

Nem kerti mobil medencékhez (csempés telepített)meg már vannak olyan vízkezelő egységek amik vegyszer nélkül kezelnek. Aktív oxigénnel meg uv fénnyel, és ózon is van benne. Előnye, hogy nem kell hozzá - többé (?)- semmilyen vegyszer. Karbantartást különösebben nem igényel és csendes. Egy másik családi barátoknál ez van. És ott nincs a víznek klór szaga :))) Olyan tiszta hogy akár iható is. Én elöször szkeptikusan fogadtam, mi az hogy nem kell fertőtlenítő szer. És a bacik meg a minden ami kicsi? Aztán az eredmény és a tények meggyözött nameg az elméleti működés amit elmondtak róla. A gyerekek imádják! Nem csoda, szegények érzékey bőre nem szárad ki és pikkelyesedik. Ezt magam mértem le a csemetén amikor családi pikniken voltunk náluk és lubickolt a gyerek sereg. Fiamnak exémás a bőre és klóros vízben fürdés után olyan lesz az arca, mint a teknős békának, meg a könyöke-térde is kiszárad. Ott meg semmi. Szerintem a klór hiányzott. Vagy valami más vegyszer. Az uszodában rendszeresen ez volt a baj. Azóta nem szeret járni uszásra a gyerek. Kár pedig vehetne az uszoda is ilyen vegyszermentes kütyüt és több gyerek tudna uszni járni. Hát amennyi bőrproblémás gyerek van nem ?

Ja, tényleg. Tiszaujvárosban voltunk és ott is tapasztaltam ezt-azt. Az egyik medencében ugyan ilyen vízkezelés van, állítólag. Utólagosan hallottam. Lehet benne valami mert amikor Ott fürdőztünk és betértünk a fedett részre is, olyan furi volt, hogy nincs az a tipikus uszoda szag és klórszaga a levegőnek. Gondolom ott még ANTSZ is vizsgálja a vizet folyamatosan.
Szerintem ha valaki megengedheti hogy a belső vagy külső medencéjébe ilyent tegyen akkor a terem levegője is tiszta lesz. Nem csak a víze. .) Bár nem olcsó ahogy mondták.

Mit is akartam még ? Ja, sajna eltünt a weboldala a cégnek a netről pedig tök jó dolgokat irtak ott de egy mailcímet sikerült szerválnom. Ha érdekel valakit irjon nekik, hátha tudnak még algásodással vagy vegyszermentességgel kapcsolatban segíteni. Én írtam nekik érdeklődve, a víz élettartama miatt és korrektül tájékoztattak. fresh.aqua@mailbox.hu . Medencét nem telepítenek, de gépészettel kapcsolatban tunak segíteni. Ha valaki tervező is egyben akkor lehet hogy érdemes velük kooperálni betervezésre. Csak hangosan gondolkodtam :)

Üdv és bocs a pletyiért. Jó lubickolást.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.18 0 0 40
El kell hogy keserítselek, a medence alá előbb el kell egyengetni a talajt VIZSZINTESEN, és jó sok homokot odahordani, sőt, a homok felé nem árt régi kartonpapírokból is alapot képezni, hogy a medence alja ne sérüljön meg, szóval a medence alatt nem nő a fű... vélhetőleg nem is fog. DE betonra sem lehet rakni önmagában, csak ha teszel alá valami puhát, lehet olyat is kapni a bevásárlóközpontokban meg az OBi-ban meg mindenhol.
Előzmény: dorel007 (39)
dorel007 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 39
Sziasztok, én arra lennék kíváncsi, hogy ha egy-két hónapig kinn van a medence a kertben, akkor hogyan tudom megóvni a fűvet ami alatta lenne? Van valami külön keret ami "csíkokban" fut a földön, vagy az egész rajta fekszik. Gondolom ami növény alá kerül annak annyi, dehát nincsen ekkora betonozott rész a kertben ahova ki lehetne tenni.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.16 0 0 38
Mielőtt leszeditek, mosd le tisztára, lehetőleg egy kis algaölős vízzel, aztán nylonzsákba kell rakni, és olyan helyre tenni ahol nem fagy meg télen, nekünk volt fóliánk, ami 3 évig is kibírta. Aztán volt úgy, hogy le kellett engednünk, aztán mikor újra feltöltöttük, több helyen is lukas lehetett, mert éjszaka eltünt a víz fele. Most azt csináltuk, hogy a régi lukas fóliát megragasztgattuk bicikligumi ragsztóval, és arra rá tettük be az újat (mert hát kellett venni sajnos), úgy ez most eléggé bombabiztos, neked is azt ajánlom, hogy a régit, ha kilukad, de dobjátok ki, inkább két réteg fólia legyen. MInt említettem, a medence szilárd vázát mióta megvan még nem szedtük szét, nagyon szépen kibírta a fagyokat, igaz a mienk félig földbe van süllyesztve, mondjuk emiatt a szélvihar nem fújja el.

MIndenesetre ez a hónap naccerű a medencének, mi is lubickolunk benne minden nap.:-)

Előzmény: _paha_ (37)
_paha_ Creative Commons License 2003.08.15 0 0 37
már rég jelentkeztem itt, de a medencénkkel minden rendben van, és nagy örömmel tapasztalom, hogy sikerült elkerülni az algásodást. volt azóta pár medencés kerti party, és a nagy kánikulában szinte egész nap volt benne valaki, de szép tiszta maradt.

hogy mennyi a munka vele? hát nem sok. a levelek halászgatása meg a porszívózás szerintem öröm, szóval mindenképp megérte!

viszont nagyon félve várom a napot, mikor leengedjük és eltesszük télire... )))-: Alice, mit ajánlasz, mit tegyünk a fóliával, mielőtt elcsomagoljuk? mennyi az esélye, hogy a tél folyamán elfárad/kilyukad valahol? hogyan lehet ezt jól ellenőrizni?

további kellemes fürdőzést mindenkinek a nyár hátralévő részében!!! (-;

Előzmény: AliceCsodaországban (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.15 0 0 36
És milyen mély ez a medence? Nem tudnál egy képet betenni róla?

(Egyébként megfogadtam a topic elején kapott tanácsokat, és már a 4. hete van a medencében a víz és algának se híre se hamva, kicsit már kezd ugyan alulról koszosodni, de nem vészes, nem is tudom hogy vészeltem volna át az előző napokat, akkora kánikula volt itt - meg gondolom ott is... ha naponta többször nem tudtam volna belottyanni a medencébe lehet a mentő vitt volna el, ha 30 C felett van a hőmérő, a végtagjaim egyszerűen remegni kezdenek és alig kapok levegőt ez az igazság.)

Előzmény: dedus (35)
dedus Creative Commons License 2003.08.14 0 0 35
Nekünk egy 4 méteres felfújható vízforgatós medencénk van már 3.éve.Mindenkinek ajánlom,aki nem sokat akar vele szenvedni .Májusban felfújjuk,szeptemberben leengedjük.Közben egy- szer cseréljük a vizet.30.000 Ft volt annó.Nem kell hozzá létra,a gyerekek ki-be ugrálhatnak,és puha,párnás a pereme.
Körülnéztem a neten,léteznek nagyon profik is a kategóriában,Pl Sea-Doo /egyik legjobb jetski márka/ 100.000-ért,Zodiac/ a gumicsónakok Mercedese/ 700.000-től fölfelé.Azért ez már húzós.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.31 0 0 34
Ha nincs pénzed arra, hogy rendes bebetonozott kicsempézett kerti medencét csinálj, akkor - amennyiben a gyerekeid kinövik a felfujhatós idősuzakot - mindenképpen ajánlom a mobil kerti medencét! Lehet kapni olyat is, ami egy nagy nagy bakelit vagy műanyaglavór kb. ugyanezzel a mérettel, ott sokkal kevesebb a munka is, csak felmosás stb... és ugyanannyiba kerül - majd nézegesd az ingyen bedobott prospektusokat tavasz táján! Meleg napokon garantáltan nem lesz gondod a kölkökre, vígan ellubickolnak egész nap, lesülnek, hamar elalszanak... bár lenne gyerek a házunkban mostanság!

Apropó mikor lesz már megint napsütés, kicsit túl sok eső esett le az utóbbi 3 napban nálunk...?

Előzmény: télálló (33)
télálló Creative Commons License 2003.07.31 0 0 33
Köszönöm. Azt hiszem ez akkor fogja igazán megérni, ha a gyerekek már kinőttek a felfújhatóból.
Előzmény: AliceCsodaországban (32)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.31 0 0 32
Hogy mennyit tudom használni, az attól függ, mennyire kánikulás nyár van, tavaly előtt szinte naponta használtuk, idén ugye sokat esik az eső, szóval időjárásfüggő.

Munka? Hát ugye nyár elején fel kell húzni rá a bélést (a szilárd dzéleket nem szereljük szét, nálunk félig a földben van, és már vagy 5 éve áttelel a kertben, semmi baja.) Aztán teleereszteni, vegyszereket bele. Naponta lehalászni a tetejéről az esetleges nagyobb rovarokat meg leveleket, bekapcsolni 2szer 2-3 órára (reggel, este) a kerengető-tisztitót, ha az alja koszosodik, akkor viziporszivózni. Mint már emlitettem, nekem nem sikerült 4 hétgnél tovább algamentesen fenntartani, tehát ilyenkor le kell engedni, kimosni a bélést, újra feltölteni.
Nyár végén újra leengedni, kimosni a bélést, leszedni, elrakni.

Asszem nem hagytam ki semmit...

Előzmény: télálló (31)
télálló Creative Commons License 2003.07.31 0 0 31
Szia Alice,

Engem is csábít egy kerti medence, de attól tartok ez is kicsit olyan, mint egy hétvégi ház. Az ember megveszi, aztán a szabadidejét pihenés helyett annak karbantartásával töltheti.
Szóval mennyit dolgozol a medence elfogadható állapotban tartásával és ehhez képest mennyit tudod tényleg használni?

Előzmény: AliceCsodaországban (30)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.28 0 0 30
Olvasd el figyelmesen a 8-as beírást, hátha segít. Próbáld meg a sokkoló klórozást, és ha ez sem hatásos, akkor vizet le, medencemosás, vizet fel... :-(
Előzmény: _paha_ (29)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.28 0 0 29
én abból gondolom, hogy algásodik, mert ha belesüt a nap, akkor picit zöldes, plusz a bennehagyott matrac víz felöli oldala 1-2 óra után nyálkás lesz... o-:

Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.28 0 0 28
Ha kicsit zavaros a víz, DE NEM ZÖLDÜL, akkor - hát istenem - koszos kicsikét. Kéne egy medenceporszívó, és mikor a kosz leülepedett az aljára akkor szép akkurátusan fel köll porszívózni az alját. Kéne a vízbe rakni szemétpelyhesítő vegyszert, az olyan gombóckákká sűriti össze a szemetet, olyasmi mint a porcicák a takaritásnál, ez megkönnyíti a medence porszívózását.

Saját tapasztalatom szerint az algásodás ellen képtelenség bármit tenni, én 4 hétnél tovább nem tudtam a vizet használhatóvá tartósítani, akkor könyörtelenül le kellett engedni és újra feltölteni.

Valaki írhatna már az algák lélektanáról, mi az amit nem szeretnek - gondolom nem szeretik a sok ph minuszt, a klórt, meg az algaölőt, azonkívül nem szeretik, ha a víz állandóan oxigént kap, azaz mozgásban van... én ennyit tudok róla.

Előzmény: _paha_ (27)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.27 0 0 27
újabb hét telt el a medence életében...

sajnos egy picit zavaros lett a víz, ez szimpla kosz, vagy algásodás? o-: ha az utóbbi, mit tudok tenni azon kívül, hogy nyomatom bele a szert? o-:

_paha_ Creative Commons License 2003.07.21 0 0 26
már én is tisztítottam ennek a szűrőjét... nem volt 1 kellemes feladat... /-:

Előzmény: AliceCsodaországban (25)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.21 0 0 25
"akkor hogy megy? van neki két belógő csöve?"

Nem, ez egy egyszerű felülről rögzített henger, aminek a teteje a víz szintjén lebegve beszippantja a szemetet, alul meg fujja ki az oxigént, így cseréli a vizet. Közben van 3 réteg szivacs, ezeket kell állandóan kimosni, ha tisztítjuk a kerengetőt - hogy mennyi rovar kerül bele, netuddmeg.

Előzmény: _paha_ (22)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.21 0 0 24
Hali,
végignéztem a képeket, a miénk tök ugyanilyen! (Mindjárt megtelik, aztán holnap usgyi...) Csak a miénk félig be van vájva a földbe, no meg a létra nincsen már, mióta egy 150 kilós pasas használta, letörött minden foka, de nem is hiányzik.

(Szép férfias munka egy medence helyét megcsinálni...:-))) )

Előzmény: _paha_ (22)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.20 0 0 23
Bp. X. ker. Mázsa u. 6 (?)
Valami hydroterm vagy ilyesmi a neve.

A mi kerengetőnk olyan, hogy be kell lógatni a medence szélére. Ha elromlik az amit vele adtak, csak szólj, itt lesz nálunk a másik.

A mailomat még nem néztem meg.

Előzmény: _paha_ (22)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.20 0 0 22
Van egy bolt valahol a pesti oldalon, ha érdekel megkérdezem a férjemtől a pontos címét.

ez mindenképp érdekelne, előre is köszi!!!

Az a kerengető, amit a Corában lehet kapni, nálunk nem használható, mert nincs neki luk a medencefalon

akkor hogy megy? van neki két belógő csöve?

ha a tiétek olyan és elromlik, olcsón odaadom a miénket, csak egyszer használtuk, mikor kipróbáltuk.

hát ezt nagyon köszönöm, ha szükség lesz rá és még megvan, akkor jól jönne!!!

küldök az itt megadott mailcímedre is valamit!

Előzmény: AliceCsodaországban (21)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.19 0 0 21
Az új kerengetőnk amit vettünk, 37 ezerbe került, (de kb. 3szor akkora a teljesítménye, mint a réginek, és nem kell bele szűrő sem, mert szivacsok vannak benne) a hozzá való porszívó kb. 10ezer. Van egy bolt valahol a pesti oldalon, ha érdekel megkérdezem a férjemtől a pontos címét. Az a kerengető, amit a Corában lehet kapni, nálunk nem használható, mert nincs neki luk a medencefalon - ha a tiétek olyan és elromlik, olcsón odaadom a miénket, csak egyszer használtuk, mikor kipróbáltuk. (Rohadt Cora nem vette vissza...)
Előzmény: _paha_ (20)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.19 0 0 20
sajnos a kertszomszédságunkban éppen építkezés zajlik, így a munkások állandóan néznek, főleg ha a család nőnemű tagjai fürdenek... (-:

de éjszaka én is próbáltam már...

aztán majd ha megépül a kerítés a kert végében, akkor ide se fog belátni senki...

egyébként most is a kertből jövök... (-:

***

azt meg tudod mondani, hogy ez a medenceporszívó mennyibe kerül?

Előzmény: AliceCsodaországban (19)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.19 0 0 19
Figyuzz... mondok még valamit ... nem tudom a ti kertetekbe milyen a rálátás, de nálunk olyan szerencsések a viszonyok, hogy senki nem lát ide, ha akarna se... szóval tudod te milyen k@rva jó dolog meleg nyárti éjszakákon MEZTELENÜL lebegni a kerti medencében??? :-))) Ezt még a Balcsinál sem lehet ám...
Előzmény: _paha_ (18)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.19 0 0 18
Örülök, hogy te is átárzed, amit én! Nevetséges dolog, de ez is olyasmi mint a kábitószer... ha egyszer megkóstoltad, nem mondasz le róla.

ahogy mondod!!! pl. bármennyire hihetetlen, ahogy befejeztem ezt a hozzászólást, kimegyek és csobbanok... de tényleg!!!

Pedig nálunk ezen a nyáron a pechsorozat jellemezte a medencét. Akármit csináltam, akkor is bealgásodott vagy 4 hét múlva.

ehh, ennek nem örülök, ez még nálunk is előfordulhat. mert gondolom ti is adagoltátok rendesen az algaölőt... /-:

egyébként durva, mert most, hogy majd' 1 napig esett az eső, majdnem 10 centit emelkedett a vízszint és ha élénken lubickolok benne, bizony kifolyik a szélén... persze le kellett volna takarni, tudom...

Holnap berakjuk az új belsőt, feltöltjük, és ha isten is úgy akarja, a jövő héten már a kánikulában ott pocsálhatok benne mikor akarok.

szurkolok, hogy így legyen!!!

Előzmény: AliceCsodaországban (17)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.19 0 0 17
Örülök, hogy te is átárzed, amit én! Nevetséges dolog, de ez is olyasmi mint a kábitószer... ha egyszer megkóstoltad, nem mondasz le róla.

Pedig nálunk ezen a nyáron a pechsorozat jellemezte a medencét. Akármit csináltam, akkor is bealgásodott vagy 4 hét múlva. Leengedtük, újra átmostuk a medencét, ujra föltöttöttük, aztán reggelre leeresztett a fele... kiderült, hogy valami móson több kicsi luk lett a belsőn... kénytelenek voltunk ma egy új belsőt venni, és ha már lúd, legyen kövér, vettünk egy medence takarót is. Még a múlt héten, mikor a férjem megvette az új kerengetőt, megvette hozzá a medence porszívót is, szóval most elmondhatom, hogy van egy komplett medence felszerelésem.

Holnap berakjuk az új belsőt, feltöltjük, és ha isten is úgy akarja, a jövő héten már a kánikulában ott pocsálhatok benne mikor akarok.

(Nekünk - bevallom - nemigen akad már nyaralásra pénzünk mostanság, hát akkor legalább itthon érezzük jól magunkat kánikula idején nem?)

Előzmény: _paha_ (16)
_paha_ Creative Commons License 2003.07.17 0 0 16
az elmúlt három nap kedvező időjárásának köszönhetően ma estére végre felmelegedett annyira az új medencénk vize, hogy egy igazán jót tudjak úszkálni benne. mit mondja, csodálatos érzés volt a saját kertünkben holdfényes éjszakán fürdőzni, úgyhogy mindenkinek ajánlom, aki ilyen "mobil" medencén töri a fejét!

_paha_ Creative Commons License 2003.07.14 0 0 15
mi is most vettünk egy ilyet, tegnap állítottuk fel. kíváncsian várom, milyen lesz belemászni. (-;

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.05 0 0 14
Igazad van a belsőt illetőleg, bár kibír az két szezont is, sőt, mióta felfedeztük, hogy a biciklbelső ragasztó készlet kiválóan alkalmas a lukak betapasztására, többet is. És igen, egy új belső az 25 ezer. És a szűrőben is igazad van, bár a mi szűrőnk öt év után purcant ki, csak az a baj ezekkel a medencékkel, hogy ha az ember egy meleg nyáron kipróbálja, nem tud leszokni utána.

(MI azt csináljuk egyébként, hogy a medence váza ott marad ahol van, a belsejét nyár végén leszedjük, kimossuk, összecsomagoljuk eltesszük.)

Előzmény: cementke (13)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 12
Ebben igazad van cementke, csakhogy nem tudom ismered e azt az állapotot, mikor az embernek csak valami olcsóbbra van pénze. Én is szeretnék a kertembe egy eredetileg beépített és jóval nagyobb csempés medencét szuper vízforgatóval, egyébbel. És éppen emiatt vagyok alllergiás az olyan hozzászólásokra, hogy miért nem vettél drágábbat? (A kisebbik lányomnak pl. kizárólag egy használt Trabantra volt pénze, és nem hiszem, hogy örülne annak, ha valaki arról világosítaná fel, hogy miért nem vettél egy Szuzuki akármit, az is olcsó?)

Szóval igazad van, valóban az olcsóbb a drágább
, de arról még nem tudok, hogy részletre építenének mondjuk medencét... ki tudja, ha valaki elkezdené, lehet meggazdagodna... egész jó ötlet, most jutott eszembe...:-)))

Előzmény: cementke (11)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 10
Hát én az algaölő legalább dupláját szórom a vízbe hetente, ennek ellenére már (4 hét után) bizony zöldül a medence alja. Takarófóliánk nincsen, lehet jövőre ilyet is veszünk, idén az volt a nagy büdös helyzet, hogy egyik napról a másikra kifingott a kerengetőnk, és csak vagy 8 nap elmúltával sikerült vennünk olyat, amit a medencébe lehet lógatni és nem kivülről kell beszerelni, ez viszont szuper! Nem kell bele külön bélést venni, mert ami benne van szivacsból van és csak rendszeresen ki kell tisztitani, azonkívül vettünk hozzá egy medencporszívót is, ami tényleg jó és ehhez a kerengetőhöz van szerkesztve.

Egyébként abban igazad van, hogy minden évben kell venni még ezt azt a medencébe, meg ugye tapasztalatból tanul a hülye.

Viszont ugye milyen finom, ha kánikula van, meg akkor, ha gyerekes család jön látogatóba? Csak bele kell dobni a kölköket a vízbe osz elvannak egész nap! :-)))

Tüzesfal, én első blikkre kb. 10 m3 vizet saccoltam ráhagyással, szóval nem is tévedtem olyan nagyot, bár más képlet szerint számoltam, már nem is tudom hogyan. (Asszem - ne nevess ki - elképzeltem magam előtt egy 1m átmérőjű kockát vízzel töltve, és megsaccoltam, hogy abból mennyi kell ebbe a medencébe, isten bizony.)
Nem megoldás az állandó vízcsere, ugyanis elég bonyolult a vizét leereszteni, azonkívül sokkal lágyabb és finomabb a régi víz - nem beszélve ugye a vízpocsékolásról ...

Előzmény: n.drew79 (8)
n.drew79 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 9
ehh, bocsi a hosszú-ö-k-ért, és persze kikeZdi...hja, els? beírás...
n.drew79 Creative Commons License 2003.07.04 0 0 8
Sziasztok!

Nos, nekünk immár 2 hónapja áll a kertben egy ilyen csoda. A tapasztalataim: Sajna az alapszett mellé kifejezetten ajánlott beszerezni az alábbiakat: egy nyári takarófólia (ez húzós, olyan 16e ft:( ), egy tisztítóháló (ez házilag is el?állítható), egy fenékporszívó (3-4 e ft.), algaöl? szer, klór, opcionálisan egy tesztcsík, amivel a ph-t, a klórt, és a jó ég tudja mit lehet ellen?rizni. Mire ezeket az ember megveszi (és felállitáskor a medence alá a geotextilt), az 56e forintos medence már 100e-be kerül :((
A karbantartás így néz ki, nem lehet elrontani: A medence mindig legyen letakarva a nyári fóliával, igy gyorsan melegszik a víze, lassan hül le, és nem megy bele a piszok, mikor nem használod. Kivéve, ha nagyon meleg a viz, ekkor ellenjavallott a fólia, mert a meleg víz nem jó az algásodás miatt. Klórt folyamatosan kell adagolni, hasznos a tartaklór tabletta, mert ez lassan oldódik, viszont ezt csak adagolóban lehet a vízberakni, mert kikeszdi a fóliát. Opcionálisan (mi ezt tesszük) egy zárható vödörben oldjuk, úgy, hogy naponta beleöntjük a vödör tartalmát (zárhatóság azért kell, hogy ne koszolódjon a víz és a kutya bele ne igyon:)) ).A klór mennyiségét a tesztcsikkal érdemes ellen?rizni, mert ha túl kevés, akkor algásodik! Algaöl? hetente kell kb 2-3deci. Semmi más nem kell! Ha opálosodik a víz (mikor betakarjuk, opálosodik 3-4 nap után), hasznos a gyorsaklór, ami a vödörben gyorsan feloldható, és a vízbe önthet?), ez rendbeteszi, de fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor, ha opálos. Ha algás, akkor sokkoló klórozás kell, ennek a leírása az algaöl?/klór oldalán megtalálható. Ami mindennapos: a szutyok kihalászása a hálóval, és 3-5 naponta a fenék porszívózása. Ennyi. Ezeket betartva a víz akár 2 hónap után is kristálytiszta marad, anélkül, hogy éreznéd a vegyszert (a klór elbomlik, az algaöl? meg igen kicsi mennyiség)

n.drew

tüzes fal Creative Commons License 2003.07.04 0 0 7
Nem írtad, hogy henger alakú a medence.
Mivel közben kiderült, így dropynak igaza van, a képletet illetően.
Viszont rosszul számolt, mert 9,15 köbméter.
na de nem sokat tévedett.

Alice: egyébként tényleg szégyen gyalázat, hogy nem tudtad kiszámolni. :)
De mivel régóta ismerlek, ezért elnézem neked. :)

Namost nem tudom, hogy sok értelme van-e telerakni vegyszerkekkel, mert vegyszerekben lötykölődni sem az igazi.
Mennyi nálatok a vízdíj?
Már csak azért, ha megveszed a vegyszereket stb. lehet, hogy többre jön ki.
Akkor viszont érdemesebb leereszteni kéthetenként.

Előzmény: AliceCsodaországban (5)
Droopy Creative Commons License 2003.07.04 0 0 6
V=r2*pi*m
Tehat ha az atmero 3,6 m akkor a tertfogat bizony 10.2 m3
Előzmény: AliceCsodaországban (5)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 5
Kedves tüzes fal, ami a vízköbméter mennyiségét illeti, szégyen gyalázat, de képtelen vagyok kiszámolni, gondolom a henger térfogata szerinti számítás lenne az alap, de ELFELEJTETTEM. Mindenesetre a nyári hónapokra megdombja a vízszámlát.

Tudnál adni egy képletet erre?

Előzmény: tüzes fal (2)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.04 0 0 4
MObil medence az, amit nem kőművesek meg egyebek építenek, hanem mondjuk bemész a Corába, és ott veszel egy kis nylonzacskóban meg néhány kartondobozban egy komplett medencét, amit otthon összeállítasz. Ez áll egy fix kör lakaú műanyagrészből - ezeket csak egymás mellé kell illesztened - meg egy belsőből, amit ebbe beleraksz, ebbe jön majd a víz. Van hozzá létra (tök fölösleges, az első nehezebb súlyú felnőttnél összeroskad) meg kerengető - no ez az én problemám - meg kellenek bele állandóan vegyszerek, különben teleeresztés után csak egy pocsolya lenne.

Idén ez az egész cakkumpakk 54 ezer forint volt, szóval mobil medencét bárki csinálhat magának (aki mondjuk egy automata mosógépet tud venni) , és aki a kertben ki tud alakítani egy vizszintes - lehetőleg homokkal fedett - felületet.

Ha szeretnél ilyet szivesen megosztom a tapasztalataimat.

Előzmény: Funk (3)
Funk Creative Commons License 2003.07.04 0 0 3
Mi az a mobil kerti medence?

Üdv:Funk

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.03 0 0 2
Ha 3,6 méter hosszú és 90 centi széles, akkor kell lennie minimum 3 méter mélynek ahoz, hogy majdnem 10 köbméter víz beleférjen.
Ezt a nap nem nagyon melegíti fel, mert kicsi a felülete amit melegíthet a nap, viszont mély és emiatt nagy a víztömeg.

Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.02 0 0 1
Ez a kád víz kábé 10 köbméter ha jól számolom. Ha nem rakok bele semmilyen vegyszert, hetente kéne újratölteni, nem beszélve arról, hogy ennek a nap alatt fel is kell melegedni, végül is senki sem szeret bebujni egy 17 fokos vízbe... mindenesetre kösz a nagy semmit.

Nekem max. 4 hétig sikerült eddig kivédenem az algásodást, sajna már kezd zöldülni a viz megint... pedig olyan finom langyos már...:-(((

Előzmény: tüzes fal (0)
tüzes fal Creative Commons License 2003.07.02 0 0 0
Egy ilyen kád vizet egyszerűbb leereszteni és friss vízzel újratölteni, mint telirakni vegyszerekkel.
:)
Előzmény: AliceCsodaországban (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.07.01 0 0 topiknyitó
Nekünk van egy 3,60x90cm-es mobil kerti medencénk.

Imádom így nyáron, ez az egyetlen jó, amik a hőségben velem történhetik, hogy akármikor belebujhatok.

Két problemám van.

Az egyik az, hogy van egy eladó kerengetőm, olyan, amit kívülre kell tenni, és be kell építeni a medencébe. Csak egyszer próbáltuk ki, nekünk nem alkalmas, ha valakinek egy ilyenre van szüksége, avagy ilyenje van és elromlott, szivesen eladom olcsóbban mint a Cora.

A másik problémám az, hogy egyszerűen képtelen vagyok egy hónapnál tovább többé kevésbé tisztán tartani a vizet benne, mert akármit csinálok bealgásodik. Ha valakinek van ilyen otthon, és neki sikerül, akkor kérem írja már meg nekem, hogy ehhez a medencéhez mennyi klór, mennyi algaölő, mennyi PH minusz és mennyi szeméthabosító vagy mi kell bele, mondjuk afféle konyharecept alapján, hogy fél liter, vagy ennyi meg ennyi kávéskanál stb...:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!