A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Elsősorban scannert keresek, ha jól tudom ezzel a készülékkel sokmindent lehet hallgatni.Kérlek erősíts meg ebben a hitemben! Most 400-470 között "hallgatózom", de szeretnék messzebbre tekinteni.Ha erre jó, akkor 3.-tól vevő lennék rá!
Icom IC-F4GS-es (70cm) kézi programozható rádió (készülék, antenna, 1100mAh-ás akku, övcsipesz) cserélhető kétsávos (2m/70cm) mágnestalpas mobil antennára (típust kérek) vagy eladó. A készülék hibái: hangerő állító poti cserére szorul, a fejhallgató (és programozó) csatlakozót is ki kell cserélni, az antenna csatlakozót rögzítő anya hiányzik. Egyébként jól működne, ha a hangerő nem full-on lenne a hiba miatt. Igény szerinti csatornákra beprogramozom (jelenleg pmr és amatőr frekik vannak benne), mellékelem a users és a service manualt (angol), programot, kábel rajzot. Képet kérésre tudok küldeni.
Bocs' , most néztem csak a topikot. Az előző válaszom eleje annak az "úrnak" szólt, aki enyhén szólva kifogásolta itteni bejelentkezésemet (természetesen bianco e-mail-el)!! /Őneki is/ és Mindnyájatoknak Kellemes Ünnepeket!
Az inverz SMA/BNC átalakitó ára: 1225 Ft. Természetesen aki NAGYON rá van szorulva ingyen is megkaphatja ! Üdv !
Az lesz... Tudod, mikor minden nap felrakja , de legritkábban kétnaponta látom fél éve, kicsit bosszantó. A legjobb esetben is 10 év körüli készülék. 47+6 kompletten. Ő tudja.... Nem az első irreális áron hirdetett rádió, de Ő a legkitartóbb eladó az idén, az biztos. Ennél már csak a "változás esetén frissítve" tetszik jobban:)
Ha egyről beszélünk: 8-as körzet, és a mai napon is feltette a hirdetést. Nem alaprádió, mert CTCSS is van benne. Szerinted mit ér tokkal-vonóval? Mert a 47 szerintem is sok egy kicsit.
Csak mellékesen megjegyzem, 1995-96 körül már a Motorola és több más gyár is ilyen SMA val szerelte a kézirádióit. (GP900,GP1200, HT1000, MT, MTS széria, stb.) Az amatőr rádiókban meg éppen a fordítottját alkalmazzák. Ugyanannyiba kerül az átalakító, mint a fordítottja.
Egyébként a pannondxc-n is héha enyhénszólva irreális áron árulnak cuccokat. Kedvencem a standard dualbandos kézirádió, melyet fél éve hírdet a gazdája, átlagosan kétnaponta felrakja, irreális áron a rádió, külön pénzért a töltő és az akku.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem mezei, hanem reverse SMA/BNC átalakító, ugyanis ilyen kell a nevezett rizses rággyóhoz. Én is sokáig vadásztam rá. Végül a börzén 1600-ért sikerült beszereznem, de ez már a felfutás után volt -hirtelen nagy lett rá a kereslet-, aki szemfüles volt az 600-ért vette előtte néhány héttel. Na mindegy, eszemben sincs rontani az üzletedet, csak megjegyeztem.