Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
a sok eső lerendezte a medencémet, most pedig hiába klórozom, valahogy az algás víz átmegy a szűrőn. Az szinte be sem zöldül. :( próbálkoztam régebben hasonló helyzetben algaölővel utána meg pelyhesítővel, az utóbbitól 2 nap alatt letiosztult a víz, de ahogy az alját felporszívóztam, másnap ismét zöld lett (a felkavart dolgoktól illetve szerintem a porszívó kapcsán is átmnet a szűrőn algahulladék)
mosz megint megpróbálom klórsokkal , majd alagölővel, aztán meglátjuk.
időközben a tisztító már automatizálva lett, naponta párszor bekapcsol 1-1 órára... és profin meg lett csinálva az életvédelem is, akármilyen zárlat esetén azonnal levág az automata...
ellenben nagyon nem tetszik a sok-sok levél és bogár, ami beleesik mindig... tudom, le kéne takarni, de úgy meg olyan macerás a fürdés... inkább "halászok" minden nap 10-15 percet...
szórhatsz bele annyi klórt, hogy a szomszéd is érezze, de attól még csúszós marad a medence feneke és oldala..
viszont az algaölöből alig kell bele pár csepp és megöli az algát... ezt abból is látni, hogy pár óra múlva a szűrő tök telítődik és alig megy át rajta a víz.. bebarnul a papír. pár napig naponta kell a szűrőt kimosni..
wow, úgy néz ki ez a medence mint egy idegen civilizáció által épített űrhajó... (-: és látom a kissrác is kezd beletanulni a medencetisztításba... ((-:
szerintetek árt vagy használ a vízminőségnek az, hogy az elmúlt héten majdnem 10 centi esővíz hullott a medencénkbe?
valóban gyorsabban algásodik mint a merevfalú, de ez azért van ,mert sokkal hamarabb felmelegszik. a merevfalúban még nem lehet fürödni, mert legalább 5 fokkal hidegebb!!!!!
nekem tavaly kb. 1 liter algaölő fogyott el a merevfalúhoz.
ehhez számításom szerint legalább dubla annyi kell..
ph korrekció ehhez még nem kellett (igaz távaly is csak 2x kellett)
szerintem nem gáz... azt meg, hogy mennyire megy tönkre egy nyár alatt azt nem tudom és ha a 10ezres árát nézem, akkor mindegy is...
Mennyire jó/gagyi ez a cucc?? Én egyszerűbb kivitelből már a harmadikat fogyasztom, 1 nyárnál többet még egyik se bírt ki. Amihez nincs vízforgató és szűrő, azt meg ne vegyétek. 2 nap és tiszta alga lesz az egész. Persze lehet klórozni, de ilyen kis vízmennyiségbe valahogy nem szívesen tennék, aztán azt nyeljem én vagy a gyerek. Valami olcsó merevfalú kéne, amit be lehet süllyeszteni a földbe, és kibír legalább 10évet :-)
azt hiszem, hogy kétféle van az auchan-ban. 9990-ért szűrő nélkül és 10990-ért meg szűrővel.. mind a kettő 3 méter x 0.7 méter. fent a külső méret a 3, de lent a belső is :)
azt meg, hogy "kezdés"nek mi a jó szerintem egyéntől függ..
ezt kifejezetten a gyerekeknek vettem :) a merevfalú magas szerintem még veszélyes nekünk..
téli takarófóliát hol lehetne venni?
3.6 méteres kör alaku medencére.
ahol eddig láttam ott csak méterben volt.
pedig lennie kellene elöre legyártottnak is.