Sziasztok!
Régóta kerestem már olyan topicot, ahol az aranyérrel bajlódók beszélgetnek és megosztják egymással az aranyér kezelésvel kapcsolatos tapasztalataikat.
Sajnos eddig nem találtam, ezért indítom útjára ezt a topicot.
Szeretném, ha elmondanátok javaslataitokat, kipróbált módszereiteket, amivel kezeltétek az aranyeres tüneteket.
Külön kérném azokat, akik már átestek aranyér műtéten, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!
Nagyon bízom benne, hogy tudunk egymásnak segíteni!
Radek
Igen, én is inkább a természetre bíznám a gyógyúlást. Ezért is kérdeztem megéri e a kúpolásos macera. Egyébbként ha a 72 a születési dátumodra utal, akkor azért jócskán forban vagy velem, mert én oda 59-et írhatok. Fiatalabb korban azért csak hamarabb várható javúlás is. A kajára én is vigyázok, teljes étrend csere volt. A váladékozással hogy állsz? Ez zavar, de tudom hogy velejárója a dolognak. Persze ha arra gondolok milyen volt a műtét előtt akkor teljesen elviselhető. Én is fizikai munkát végzek, akár olyan tetőmászósat is. Tudom erre még jó ideig gondolni sem gondolhatok, de azért szeretnék minnél hamarabb hadrendbe állni.
Bevallom neked férfiasan,én kb 5db kupot használtam el,azt is a csokisból.Nem biztos,hogy ez másoknak is jó ötlet,de nekem ennyi elég volt.Nem érte meg a fájdalmat nem hatott fájdalom csillapítóként.Hangsújozom ezt a kockázatot én vállaltam fel!Nekem bejött így is meggyógyulok,és mint a mellékelt ábra mutatja semmivel sem lassabban,mint a Szepi(ugyanaznap ugyanott műtöttek).Ő jó beteg volt,én nem annyira,én inkább a természetre bíztam a gyógyulást.Mivel figyelemmel kísértem az írásait,így teljesen ugyanolyan ütemben gyógyulunk.Én a 2hetes reviziót is kihagytam!Nem bánom!De mégegyszer ez az én saját kockázat vállalásom!!!A széklet állagára viszont nagyon odafigyelek(sok rostos,paraffin,rozskenyér,kamillás ülőfürdő stb)én a donalgint 12napig szedtem,el is fogyott a teljes dobozzal.Viszont most már csak érzem,hogy volt ott valami(nem fáj),a héten már terhelem magam fokozatosan,még egy hét és teljesen rendbe fogok jönni.Utána megyek dolgozni,ami nálam fizikai munkát jelent(nem túl nehéz).A 6. héten pedig már teljes intenzitással akarok sportolni.Igaz ez az első napokban nem így tünt,hogy ezek sikerülhetnek,de most már biztos vagyok benne.
Az velem is előfordúlt legnagyobb meglepetésemre hogy nem értem oda, de az még nem volt az igazi. Tegnap este viszont nagy kínok között megtörtént. Hát mit mondjak ...........régen örültem ennyire egy kupacnak:-))) Azért nagyon megviselt. A kúpokat használjátok rendszeresen? A Naturlandos csak fájdalom csillapító ahogy néztem, még csak eggyet használtam, a csokis az mit is csinál tulajdonképpen? Én alapból elutasítok mindenféle gyógyszer készítményt, ha elkerülhető semmit nem alkalmazok, persze azt se szeretném hogy a 12 napos szervízen leszúrjanak.
Nyugodj meg,én is így jártam az első székeléssel.Nincs baj valószinüleg,ne félj aminek ki kell jönni az ki is fog!Én a 3.nap úgy jártam,hogy sajna többször nem jutottam el a wc-re.Igaz ezzel szemben egyálltalán nem fájt,csak kijött.Utána ismét 3nap telt el a következőig,igaz én sokat nem ettem.Nagyon féltem,a fájdalomtól.Azután a természet beállította a dolgot,minden reggelre.Nekem a Hunyadi víz 1óra mulva hatott(egyébként semmi).Most már csak az olajat szedem ez laza állapotúvá teszi,már nem is fáj.Nálam a 12.nap után megszünt a fájdalom csípés minden.Úgyhogy nyugodj meg,legalább elkerülöd a mindennapos szenvedést,meg talán ha nincs erőltetve így egy picit gyógyul is.Kitartás!!
Sziasztok! Rég voltam itt,de a helyzet változatlan! Hol majdnem jó,hol rossz! Már nagyon unom,de az edzést már két napja elkezdtem újból! Kontrollra nem mentem még vissza,mert egyrészt nem tudtam,másrészt,még van krémem! Most az a taktikám,hogy nyomom állandóan a krémet!:-) De csak hatásos! Valószínű az a baj,hogy túl vékony ott a hámréteg!Pici dudor is van,de nem okoz különösebb problémat!A probléma a kirepedésnél kezdődik! Ráadásul új munkahelyem van és nem kéne a táppénz!
Régóta olvaslak Benneteket, csak most regisztráltam. A fórum is hozzájárult egy kicsit hogy megoldást keressek az aranyeres problémáimra. 3.-án telefonon jelentkeztem be az Ars Medica-hoz, 6.-án volt a vizsgálat ami IV.fokú aranyerességet állapított meg, 11.-én meg is műtöttek. Volt egy benti éjszakám mivel 220km-re lakom Budapesttől, és a doktor nem merte bevállalni hogy aznap egy ilyen útra elengedjen. Tegnap de. jöttem haza, és várom az itthoni megpróbáltatásokat. Mondjuk sokat nem kellett várni, az éjszaka belázasodtam, meg ugye a székelési gondok. Egyébbként is 4-5 naponta került rá sor, most aztán rettegek. A tuti hashajtó amit eljövetelemkor bevettem egy kis purcogáson kívül mást nem csinált. Hiába eszem az aszalt barackot, az aszalt szílvát, mindenféle zöldségeket, joghurtot nem akar megtörténni a dolog. Ma a nejem a Hunyadi vizet (itt olvastam) is beszerezte, majd holnap ezzel kezdek.
Na szóval mivel nem birtam már kivárni még egy hetet elmentem itt helybe a kórházba vizsgálatra.Hát reggelről bevettem a contramalt persze semmit nem hatott bezzeg amikor próbaként vettem be tök kiütött még másnapra is.Na de nem is ez a lényeg,hanem mentem 8-ra mire rámkerült a sor fél 1 volt.Végig ti voltatok az eszembe,hogy ti is kibirtátok.Hát itt persze járt előtte beöntés is aztán végre gondoltam tul leszek a vuszgálaton.Na be is vezette az orvos hát nem volt kellemes de irtózatosan sem fájt.Kiderült nem jó a müszer na gondolhatjátok már sirtam nem is fájdalomtól hanam hogy csak nekem lehet ilyen szerencsém.Aztán valahogy megoldotta de még valami fémmel is végig csinálta ugyan ezt na hát az már a hab volt a tortán.Amikor azt kihúzta felálltam és mondtam na nálam ezzel vége de megnyugtatott,hogy nála is.Egyébként nem az aranyér okozza a problémámat hanem jó mély berepedésem van Egyenlőre mást nem talált ami a lényeg és most kupot irt azt kell használnom remélli helyre hoz hát még én.Hát igy jártam igaz,hogy a 20 másodperces vizsgálatbol nekem kb 5-10 perc lett de tuléltem és megnyugodtam nincs rákom ez már fél gyógyulás.És most szeretném megköszönni mindenkinek hogy biztatást adtatok nélkületek nem ment volna KÖSZÖNÖM.Nagyon reméllem a kup hatni fog és értetek is szoritok,hogy gyógyuljatok.Ja egyébként ez sima tb alapin ment és az orvos előtt le a kalappal,komolyan mondom szinte a seggem kinyalta,hogy a feszültségemet oldja.
Én nem mentem a kontrollra,úgy érzem nem vesztettem semmit!Sőt ezek szerint megúsztam a fájdalmat,vérzés stb...Amúgy is bunkónak tartom azt a dokit!Nekem már 3 napja nem fáj a székelés,ezt nem akarom feladni egy ujjazásért!Már dolgozom is,semmi panaszom nincs.Lehet,hogy jól döntöttem?
Szerintem ez azért van mert ugye a "lágy" a sok-sok rosttól van, amit nem emésztünk meg, így puhítja az egész székletet, de ahogy mondod a felületén mindenhol apró rostok vannak......
Sima kajától (finomított cuccok, húsok stbstb...) ugyan keményebb, de simább a végtermék... már ha van... ;)))))
Szerintem az lehet a baj, h a túl lágynak nincs az a sima felülete, mint a normálisnak. Lehet, h valamit az felsért a puhasága ellenére. Nekem néha olyan érzésem van, mintha sódert kakilnék, annyira kapar. Keményebbnél ezt nem érzem.
Nekem mindenesetre nagyon nehéz belőnöm, h ne legyen se túl kemény, se túl lágy. A hasmenés még csak-csak érthető, de lehet a széklet túl lágy is? Vagy minden lágy széklet hasmenésnek minősül ami, hogy is mondjam, sok levegővel jön ki? Olyanra gondolok, ami mondjuk kintről is hallatszik. :-) Mert nekem ilyen van 2 napja, gondolom a rosttól. Nem folyékony, de puha és szinte kilövell.
UI: az előbb visszaolvastam, amit írtam. Ha egy kívülálló olvasná, szerintem halálra röhögné magát, hogy mi itt tök komolyan mikről beszélgetünk. :-))))
Hát Lujzici ezt én sem értem... abban lehet valami, amit Szepi mond, h a puhább székletben van valami, ami csíp. Nekem is visszajött pár napja a csípés is a vérzéssel együtt. Biztos nem véletlenül mondják, h szilárd legyen a székletünk. Csak a miérteket nem magyarázzák el...
Nem volt leányálom, sőt elég kellemetlen, fájdalmas volt, de tényleg mindössze kb. 1,5 másodperc... ki lehet bírni. (Donalgin azért bevettem reggel... :)
Azt azonban nem értem miért kell már 2 hétre kontrollra menni, lehetne 3 hét is az első.
Nekem utána kicsit elkezdett vérezni... no nem nagyon, kicsit.
Doki ugyanazt mondta az újkeletű dudoromra mint nektek, ödémás duzzanat, nem kell vele foglalkozni... :)
Van vmi, amit nagyon nem értek: a hétvégén volt egy szorulásom (vagyis ez az eleje kemény dugó, vége normális széklet), de mire a dugót kiküzdöttem, az durva volt. Annyira kellett préselni, h csorgott rólam a víz... De amikor megvolt, nem csípett, nem vérzett, még csak igazán nem is fájt, bár a dudoroknak nem tett jót, azokat megviselte a nyomás (megnőttek, keményebbek lettek, érzékenyek). Erre tegnap és ma reggel vmi más volt: a rostnak köszönhetően könnyű, habszerű székletem van, nem hasmenés még, de nagyon lágy, szinte kifolyik. Semmi nyomás, préselés, és mégis: újra elkezdett vérezni és nagyon csíp. MITŐL VAN EZ? Nekem pont fordítva tűnne logikusnak, vártam is h a nagy szülés után biztos rendesen fog vérezni, de akkor nem!
Cat, neked is a lágy, hasmenéses székletkor kezdett, ugye? Ez miért van? Van vkinek ötlete?
A műtét utáni dudor(nem aranyér) válik csak szirommá, a sima aranyeres dudor nem válik azzá, legjobb esetben is csak visszahúzódik, de hosszú távon arra is kicsi az esély... :(((
tényleg, az engem is érdekelne, h mikor válik a dudor szirommá. mindegyik azzá válik? nekem dudorom van... és nem szeretném, h szirom legyen. mert ahogy elnézem, az legalább nem fáj, viszont nem túl esztétikus, nem? talán nagyon hiú vagyok... a dudor legalább vissza tud húzódni, bár tény, h ő meg érzékeny és fájdogálni is tud. én új "áldozat" vagyok, a múlt hét végén ött ki rajtam, de azt hiszem, még a héten elmegyek orvoshoz. hallgatok rátok, és félreteszem a szégyenlősségem. :)