Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Lada 1200 VAZ 2101 fehér 78 nyár, talán augusztusi. Én 82 juniusban-ben vettem, 3 év 10 hónaposan. Fejes Endre író nevén volt, de az unokahúga (azt hiszem, hölgy az biztos) használta. PE 70 60.
Valóban igénytelen műa. kamu táblák voltak. Láttam párat, mikor ott dolgoztam. Az én fehér 1200-es ladám is volt civil rendőrautó, rajta valami műa. kamu rendszám.
Skoda 120L ' 88 PP 39 78 Skoda Octavia Super ' 62 december 14 CH 06 79 ( Ma már OT - s ) Trabant 601 ' 79 május PN 47 98
Amit korábban írtam neked a Feliciákkal kapcsolatban , a CE 65 , CE 66 sorozatnál , hogy ezt ' 61 november elsejéig adták ki , nos ezt modositani kell , mert konkrét info van arra , hogy a CE 66 25 november 3 - án került forgalomba . Amik még biztosan Feliciák voltak ebből a sorozatból : CE 66 11 , CE 66 13 , CE 66 86 .
GS-re tippelek, ha Pesten került forgalomba a paripád. A GO még az év legelején kifutott,a GP és a GR meg érzésem szerint inkább vidéken ment. Oszt' lehet, hogy tévedek mert a Merkuros táblákat nem ismerem annyira mint a "Hungária körútas" -akat. Ott április-májusban GS-GU ment az tutti mert ilyet konkrétan ismertem.
KX-től-GL-ig Gyulán a szervízben dolgoztam,és alvázvédőztem az új kocsikat,én töltöttem ki a garanci papírokat. Innen az információ, de ettől még eltérhet más megyékben.
Igen, már a forgatókönyvírók beleírták a színészek autóit a filmbe, így nem csak a jelentős gázsit kapták meg, hanem az autót is tőlük bérelte a filmgyár. Néhány ilyen filmen bejött a "beruházás" :)