Keresés

Részletes keresés

Gofry Creative Commons License 2000.04.28 0 0 37
A világegyetem összeomlásával kapcsolatos aggodalmaidat el kell oszlatnom, ugyanis a mi dimenziónk és az Eltűnt Tárgyak Dimenziója között nem egyirányú a kapcsolat. Itt nem arra gondolok, hogy egyeseknek időnként beugrik a közértben egy s más orvul a táskájukba, hiszen azon rendes menekültek a mi dimenziónkból. Viszont nálunk is gyakran feltűnnek olyan, a törzs és egyedfejlődés különböző állomásán tartózkodó tárgyak, sőt élőlények is, akik nyilvánvalóan nem tartoznak közénk. (pl. mindenki meg tud nevezni ilyen embereket. Én egyes tévéműsorokra is erősen gyanakszom) Szóval kaviat mester nyugodt lehet, épp elég szemét érkezik hozzánk odaátról ahhoz, hogy az egyensúly ne boruljon fel.

Visszatérve a zoknikhoz: a topicnyitóban foglalt teóriát azzal egészíteném ki, hogy a frissen kimosott zoknik között sokkal több a lukas, mint az elvárható lenne. Két kézenfekvő megoldás kínálkozik a rejtélyre:

-ezek a szerencsétlenek megpróbáltak átkerülni a másik dimenzióba, de csak részleges sikerrel jártak

-erőszakkal próbálták őket átvonszolni, de a védekezés közben sérüléseket szenvedtek

Előzmény: kaviat (10)
Yv Creative Commons License 2000.04.28 0 0 36
Azmég hagyján, hogy a zoknik eltünnek? De amikor két éve hazaköltözem az Extől, akkor hova tünt a kedvec övtáskám???? Az Exéknél nincs, nálunk nincs.. Hol van???
Ha látjátok adjátok át neki, hogy hiányzik, és hogy jöjjön haza!
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 35
zizi Mesterem, a féllábamat nem adom :(( :)))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: zizi (34)
zizi Creative Commons License 2000.04.28 0 0 34
Talán azzal lehetne megakadályozni a fél pár zokni eltűnését mosás közben, ha lábmosással egybekötött aktus keretében tisztítanánk a zoknit, ámbár felvetődik a lábon szárítás által (főleg télen) a felfázás lehetősége is, valamint a ráfázás azon esete, amikor is a fél pár zokni így is önállósítja magát magával ragadva a fél lábunkat is...

Egyébként a Rasszizmus ellen küzdő zoknik Ligája nevében tiltakozom azon feltevés ellen, miszerint ne lehetne egy fekete és egy fehér zokni összepárosítható !!!

FairyTale Creative Commons License 2000.04.28 0 0 32
Kedves Vissai!

Ez egy olyan kérdés ami tán soha nem lesz megoldható, engem is elgondolkodtatott már :))
Egy másik fórumból kiollóztam ide az akkori gondolatfüzért
Bocs ha kicsit hosszú :)

Újabb járvány Magyarországon !

ÚJABB KÓROKOZÓtól tarthatunk kis hazánkban. A veszély ezúttal közvetett módon lábunkat fenyegeti. "Mi lehet ez?"kérdezheti joggal a megrökönyödött olvasó. Ez a zoknik, comb-és bokafixek rosszindulatú degeneratív asszimetrikus burjánzásának jelensége, melyet a külföldi szakemberek után szabadon a FÉLPÁR paradoxonnak neveztünk el.

Nos hát, jöjjenek a TÜNETEK.
Az első jelekkel akkor találkozunk, amikor a frissen mosott, még tavaszi levegő illatú, száraz lábravalók mellé leülve igyekszünk azokat párba szedni. Ekkor tűnik fel, hogy egyes egyedeknek NINCSEN PÁRJA, bár határozottan tudjuk hogy koszos korában még volt, mosás közben is mintha láttuk volna még... Másokat életünkben először látunk mint holmi aljas éjszakai besurranókat a saját fotelünkben, bár esküdni mernénk rá hogy mi ilyet soha életünken nem vettünk. Pláne nem felet.
Ha hasonló tapasztalataink vannak rögtönk kezdjünk el gyanakodni és próbáljunk meg azonnal a végére járni még mielőtt a fertőzés kiterjedtebbé nem válik.
A betegség akkut és krónikus változata is ismert. Az AKKUT formára jellemző, hogy egyszeri alkalommal történő mosást követően több FÉLPÁRat ismerünk fel egyszerre. Újabb és újabb mosásokat követően sem kerül elő a másik félpár, az istennek sem. Ebből is látszik, hogy az akkut forma rövid lappangási idővel és rövid lefolyással rendelkezik.
Ezzel ellentétben a KRÓNIKUS lefolyású fertőzésnél mosásonkénti csak egy, esetleg két FÉLPÁR feltűnésére számíthatunk,ám ez folyamatosan , hoszabb időn keresztül tapasztalható. A másik félpár megjelenése itt sem várható. Ha már itt tartunk és ez tudatosul bennünk, gyakori hogy AGRESSZIÓ lép fel, így kerülünk szimbiózisba a kórokozóval. TERJEDÉS ÉS VÉDEKEZÉS: Látható, hogy a kórokozó bárhol, bármely háztartásban feltűnhet, ellene nem védekezhetünk sem kézmosással(lábmosással), sem óvszerrel.
Akár agresszió által, akár tudatos gondolkodással de el kell pusztítani a fertőzött félpár lábravalókat, még ha ez nehezünkre is esik. A tudomány mai állása szerint csak ezzel a módszerrel akadályozhatjuk meg a kórokozó terjedését. Bizonyos elképzelések szerint a gócok ruhásszekrényeink mélyén, fiókjainkban találhatóak, így helyes hozzáállás a folyamatos
kontrolling, bár az egyedenkénti szűrés nélkül nagyon nehéz a betegség felismerése a szekrények és fiókok statikus kiterjedéseiben. Fentiekből, és abból hogy szinte lehetetlen a fertőzést korán felismerni többen következtetnek paranormális úton való terjedésére is. Erre a titokra a térfizika fejlődésével valószínüleg fény derül majd a későbbiekben.
A jelenség vélt MAGYARÁZATa: Mivel a lábravalókat a tenyésztők kiválasztásos keresztezés útján szaporítják, valószínűnek látszik hogy a betegségre fogékonnyá tesz a rossz génekre való visszaütés. Ez különösen jellemző az úgynevezett HARISNYAGYŰJTŐK ill. ZOKNIMÁNIÁSok beltenyészeteiben, ahol zokni a harisnyával, combfix a titokzoknival stb. sohasem keveredhet.

Egy ELRETTENTŐ, SZOMORÚ példa: ( háziasszony nyilatkozik )
"Nálunk a fertőzés már évek óta fennáll. Információk hiányában sajnos nem tudtuk idejében felismerni, csak a napokban. Így kialakult a teljes fertőzés, sőt valószínűleg tovább is adtuk. A múlt hónapban anyósomtól kaptam egy félpár zoknit, mondván hátha tudok vele kezdeni valamit, esetleg be tudnám pároztatni. Mivel ez nem sikerült, betettem a többi félpár közé. Tegnap meglátogattaam a barátnőmeet aki elmondta, hogy a mosógépszerelőő egy számára TELJESEN ismeretlen fálpár zoknit húzott elő a működésképtelenné vált mosógépdob alól. Kéépzeljék el, ez a félpár aanak a máásik párja volt, amit anyósomtól kaptam egy hónapja. Lehet hogy telepátiával is terjed? Íme a valóság.

Mivel a betegség pénztárcánkat erőteljesen leterheli, ezért a jövőre nézve a kövekezőket tanácsolhatjuk Önöknek:
1. Törődjenek bele, és járjanak felemás zokniban, harisnyában, combfixben stb.
2. Mindenből legalább három párat vegyenek, így veszteség esetén mindíg marad legalább két egyforma.
3. A két fél elvét cseréljék fel az egy egész elvére ( az tulajdonképpen úgyis ugyanaz ) és SZOKJANAK ÁT A HARISNYANADRÁGRA!

Előzmény: Vissai (-)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 31
Szerintem az is lehet, hogy a zoknik a Nirvanaba távoznak, mert már kellően megtisztultak, úgymond "megvilágosodtak". És ezt az állapotot nem minden pár zokni egyszerre éri el.
Előzmény: Zsádele Bábele (26)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 30
Akkor bérelt páncélkocsiban kell hazaszállíttatni a zoknikat, miután a pataknál kimostad, és elhelyezted az átlátszó hátizsákban. Igy nem kell cipekedni, és egyszerre több ember mosott holmiját is lehetne fuvarozni.
Előzmény: Vissai (29)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 29
Kulcsszó a változatosság !

Itt nálunk is folyton válnak az emberek, mert nem bírnak ki x évet a párjuk mellett. Egy zokni élete sokkal rövidebb, épp ezért ki akarják használni (ez is csak egy elmélet) a rendelkezésükre álló rövidke hónapokat.

Horusz,
a hátizsák talán beválik. De csak egyszer pislantasz félre, egyszer nem figyelsz oda, és a következmények máris beláthatatlanok.

Előzmény: Zsádele Bábele (26)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 28
yahel ól beszélsz !! ez az emigráció eszembe se jutott.. lehet hogy politikai menedékjogot kérnek valahol egy másik dimenzióban

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: yahel (23)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 27
"egy-két zokni esetleg kiugrik a kosárkádból"
Akkor nem nyitott kosárban kell vinni a zoknikat, hanem egy hátizsákban. Egy átlátszó és légmentesen záródó hátizsákban. Otthon pedig egy légmentesen záródó fóliasátorban kell megszárítani, úgy, hogy meleg levegőt fújsz a sátorba, majd végül a tiszta és száraz zoknikat egy átlátszó páncélszekrénybe helyezed el.

Ha másképp nem megy...

De nálatok szerintem csak a fenti megoldás járható út.

Előzmény: Vissai (25)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 25
Húha, tényleg. Azokról teljesen elfeledkeztem.

Horusz,

nem az eltűnés helye számít. Pontosabban szólva az egy olyan dolog, ami egyáltalán nem számít. Jó, mondjuk ha épp egy patakban mosogatod a zoknidat, akkor az a pár, amit éppen a kezedben tartasz, nem valószínű, hogy eltűnik.
De már ahogy mész haza, karodban kis fonott kosárka, kosárkában zoknincskák, és közben még talán fütyörészel is, egy-két zokni esetleg kiugrik a kosárkádból.

Ismétlem: a zoknik BÁRHOL eltűnhetnek.

(A fiókomban tegnapi adatok szerint 12 fél pár zokni van, melyek közül egy sem illik össze a család birtokában levő fél pár zoknikkal.)

Előzmény: yahel (23)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 24
"Az csak egy kis segítség. Másutt is el tudnak osonni."
Az a kérdés, hová teszed a zoknit, miután leveszed? Tedd a mosógépbe egyből, sőt az se rossz, ha egyből kimosod, és kiteregeted.

Egyébként ha esküdt ellenségeket teszel egy mosógépbe, ne csodálkozz, hogy a farkas megeszi a gyalogkakkukot. Ezért jó a patak. A legátláthatóbb és legdemokratikusabb megoldás.

Előzmény: Vissai (22)
yahel Creative Commons License 2000.04.28 0 0 23
A fél pár zoknik a kulccsomók, az öngyújtók és a tollak birodalmába emigrálnak.

yahel

Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 22
Hát épp ez az !!!

A zokniknak nincs szükségük a mosógépre, hogy eltűnjenek ! Az csak egy kis segítség. Másutt is el tudnak osonni.

Légy erős: tűnnek el egész pár zoknik is. Példának okáért a kedvenc prérifarkasos zoknim csak egyszer volt rajtam, mielőtt eltűnt volna.
Azóta már talán a fél pár gyalogkakukkos zoknimat üldözi. Ki tudja ?

Előzmény: Horusz (20)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 21
"El nem tudok képzelni annál lehangolóbbat (már ruházkodás terén), mint 15 pár egyszínű zokni."
Én igen. Még régebben láttam a tévében, hogy Péter Gábornak, az ÁVH vezetőjének kb. 60 db ugyanolyan szabású szürke öltönye volt...
Előzmény: Vissai (19)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 20
Egyébként olyat én még nem hallottam, hogy egy egész pár zokni tűnt volna el. Mindig csak fél pár. Vagy egy pár is eltűnhet, csak az nem feltűnő annyira?

"módosult a zoknik tévozásának helye"
Mire gondolsz?

És a patakhoz mit szólsz?

MÉg egy jó ötlet: mossuk a zoknit mindig úgy, hogy egy párat mossunk egyszerre. Ez a legbiztosabb módszer szerintem. Időigényes, drága, de a zokni legalább megmarad.

Előzmény: Vissai (19)
Vissai Creative Commons License 2000.04.28 0 0 19
Az a pasi, aki - csupa jó szándékkal, ebben biztos vagyok - kitalálta a zoknicsíptetőt, mindössze annyit ért el ezzel, hogy módosult a zoknik tévozásának helye. Vagy, mint azt /0 Tasztaltárs helyesen kifejtette, akkor már egy egész pár zokni tűnik el.

El nem tudok képzelni annál lehangolóbbat (már ruházkodás terén), mint 15 pár egyszínű zokni.
Azért az ember adjon magára és az elveire.

Egyébként született még egy olyan elmélet is (copyright by F.A.), hogy egyes pár zoknik egyesülnek a mosógépben. Mármint akkor, ha az egyik (vagy mindkettő) anyaga elvékonyodott. Akkor egyszerűen egybeolvadnak, és az eredmény fél pár tökéletes zokni. Ami tulajdonképpen egy egész pár, de egy kicsit hülyén néznénk ki, ha fél pár zokniban gyömöszölnénk a lábunkat.
Én nem is hiszek ebben.

Előzmény: Horusz (11)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 18
Szerintem jobb a patak vagy a folyó. Élővilág lassan úgysincs bennük, az a néhány tonna vegyi anyag naponta igazán nem fog már megártani. És legalább biztos, hogy nem tűnnének el a zoknik!

Mert ha sokan átmennek a "túlvilágra", mint azt Vissai felvetette, úgy idővel attól félhetünk, hogy sokan lesznek, és egy váratlan puccsal megdöntik az emberi társadalmat. És ki akarja azt, hogy egy zokni parancsoljon neki?

Előzmény: cs_geza (17)
cs_geza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 17
:))))) Valahiol mar elkezdodott a forradalom!!! Lasd eloltoltos ablakos mosogepek!!! :))))
Előzmény: Horusz (16)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 16
Ezért kellene átlátható "demokratikus" mosógépeket tervezni, ahol pontosan lehetne látni a belül zajló eseményeket. Még jobb, ha kézzel mosunk és egyből teregetünk is, mégpedig szépen párban, így az eltűnés esélyét minimalizálni tudjuk.

Előzmény: cs_geza (15)
cs_geza Creative Commons License 2000.04.28 0 0 15
A dolog engem is erint, tobb fel par zoknim is siratja elete parjat...:)
Egyebkent a mosogep, kozelebbrol a mosoviz es a dob korul lesz az eb sirhantja: Ahogy a zokni a mosogep dob szelere kerul, es mar nem eleg eros ahhoz, hogy egyben maradjon (a szagtol elgyengult, ugyebar :) ) akkor szetfoszlik es a pici darabjai a mosovizzel egyutt eltavoznak a melybe..... :)
Termon Creative Commons License 2000.04.28 0 0 14
Nagyon jól tudjátok , hogy az anyag (zokni) nem vész el csak átalakul. -))))))
division by zero Creative Commons License 2000.04.28 0 0 13
egyébként csupa egyforma zoknit kell venni, így mindig max 1 db fél pár zokni lehet...
division by zero Creative Commons License 2000.04.28 0 0 12
de összecsiptetéssel lehet, hogy ezután egész pár fog eltünni!
Előzmény: Horusz (11)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 11
Szerintem a rejtély kulcsa a mosógép körül lappang. Amikor ugyanis leveszem és odadobom a zoknit, akkor biztos, hogy kettő van, a fiókba pedig gyakran egy kerül. Talán a kettőt össze kellene valahogy csiptetni, és úgy tenni a mosógépbe, majd együtt kirakni őket a szárítóra, és együtt a fiókba. A lényeg tehát, hogy mindig követhetően és ellenőrizhetően párban legyenek a zoknik az egész folyamat során.
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 10
skacok mi itt viccezgetünk ezzel az egész cuccal, miközben lehet hogy a világegyetemünk a teljes összeomlás szélén áll !!! gondoljatok arra a rengeteg anyagveszteségre, ami a világunkat elhagyó zoknik tetején lévő koszréteg okoz... anyagot vesztünk !! koszt, piszkot. fel fog borúlni a hasznos/ haszntalan anyag állandó értéke... arról az irreverzibilis folyamatról nem is beszélve, mely a 10tság irányába löki világunkat

követeljük, hogy a távozó zoknik ne vigyék el magukkal világegyetemünk anyagát !!

.kav]4t r.e.b.

morticia addams Creative Commons License 2000.04.28 0 0 9
sajat elmaradott vilagunkban csak annyira jutottunk hogy sikerult egyetlen szerencsetlen fotont teleportalni.De mit tudhatnank ugyan egyeb erokrol, kulonosen akkor, ha zoknikrol van szo?
The truth is out there.
Előzmény: Ozon (8)
Ozon Creative Commons License 2000.04.28 0 0 8
Belegondoltam a szörnyű ténybe és észbeötlött, hogy a zoknik általában koszosan tűnnek el, hiszen, ha ki vannak mosva, gyors összepárosítjuk és ezáltal megakadályozzuk a páratlanodást! (már ha a szomszédunk nem egy zoknitolvaj és nem lopja a zokniinkat a ruhaszárítókötélről) Ezek szerint a zoknik nem saját lábukon(!) hagyják el ezt a dimenziót, hanem valszeg az összeszedett koszmók között van olyan anyag, amely elősegíti, hogy a zoknink egyik fele mozgási energiát nyerjen a hipertérből és ezáltal dimnziótváltson... A másik dimenzióban manifesztálódott zoknik életéről sajnos nem igazán tudok véleményt mondani.. Nem tudom mi van a halál után, de tuti, hogy ezek az elveszett zoknik ránk várnak a túlvilágon...
http Creative Commons License 2000.04.28 0 0 7
Most hallottam, ha ez a topic eléri az 1000 hozzászólást, akkor a hozzászólók köztött tízezer pár, vagyis húszezer fekete zoknit sorsol ki az Index.hu Rt.
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 6
vagy esetleg szánkáznak a hipertérben

.kav]4t r.e.b.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!