Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell kiszámítani egy helységbe a radiátor(ok) nagyságát?
találtam egy metodikát, ami szerint az alapterületet 35-50kw-tal megszorozva kapunk egy értéket, amit a radiátor teljesítményének vehetünk fel. Ebből visszafelé meghatározható az egyes radiátorok szüksége. DE mi van, ha nem csak egy radiátorról beszélünk? stb.
Tud valaki segíteni, vagy szaktopikot lehet találni?
Én a héten fogok kérni bár a XIX-ben lakom. Mondjuk nem értem miért kell már azelőtt kérdezni, mielőtt körbenéznél. A büntetéssel meg vigyázni kell mert ugyan régen 3000Ft volt a bünti, de sokszorosára emelkedtek a bírságok, szerintem ennyit nem ér meg az ügy. http://www.bpxv.hu/index.php?page=ugyleirasok&id=24
1 hétre nem zavarna a kihelyezett konténer elfér. Viszont én a saját házam elé raknám le nem másé elé. Amúgy meg a szomszédnak se szólok ő is mindig előttünk parkol.
Oké felhívom őket csak gondoltam hátha valaki jártas ebben a témában. Bár egyébként kicsit idióta szabályozásnak tartom ezt, hogy kell területfoglalási engedély mivel az autómra sem kell ilyet kérni pedig az minden nap ott parkol.
szajmon mondha: most kikeresed a google-val az inkormanyzatnal az ugyfelszolgalat szamat, es holnap reggel 10-kor felhivod. utanna megirod ide az eredmenyt.
Esetleg XV. kerület Pestújhelyi részre tudsz valami okosat mondani. Szomszéd azt mondta őt egyszer megbüntették és olcsóbb volt a büntetés mint ha engedélyt kért volna.
Mindenkinek a sajat dontese hogy mivel szurja el az eletet. Csak arra akartam felhivni a figyelmet, hogy a mostani megoldasnal sokkal macerasabban karbantarthato megoldasra akar valtani. Ugy tunt a melo minimalizalasa celjabol akar csak oszlopokat, es a lecbetetes vakolt betonkerites nem a melo minimalizalasarol szol.
Van egy elrontott boltív amit szeretnénk kijavítani egy enyhe lapított boltívre.kb 120-130 cm széles.Vajon abból lehetne kialakítani?Hajlítható annyira?Köszi.Esetleg más megoldás amivel a lehető legkevesebbet kell bontani?
én ezt tul szoktam ragozni kicsit de felénk ez ugy néz ki,hogy megfurom zsalukövenként a beton 2-3 helyen , fém dülbet teszek bele, abba meg menetes szárat. De amikor ezzel előrukkolok pl az alvállalkozok előtt akkor ki akarnak szaladni a világbol :) én ezzel megnyugtatva érzem magam ,h tutti nem reped ki és 100% tartós a kötés:)
Gondoltam, én is hogy végirakom, csak nem tudtam, hogy nem-e dől le?
mert akkor járda lenne belőle:-DD ezért gondolkoztam, csak 3 oszlopban.
de ez a "tüskézés" hogy is néz ki pontosan? hiltivel bele kellene fúrnom, abba pedig betonvas? milyen mélyen kellne befúrni? Csak mert nem találom a teszkós hiltimet, és a másik fúróm nem viszi:-PPP
ha a kerítés lecet, mondjuk fenyő, 2x beitatom lenolajba, sadolin alapozó, plusz 2 réteg sadolin vékony akkor se birja tartósan?
Végülis ebben is van valami:) Nem bántásbol mert elég sok helyen olvaslak és mindig értelmeseket irsz de ezzel az erővel még mindig a fán élnénk mint az evolucio eleje fele :) Mert ugye az nem rozsdásodik, nem kell festeni és stb. Szerintem egesz dizájnos kis elképzelése van a srácnak de ha nem biztos a dolgában szívesen csinálok neki rola egy 3d-s látványtervet:)
a deszkaval azt ered el, hogy lesz egy vakolt festett fakeritesed, ami meg rozsdasodik is.
ertem alatta, hogy tarthatod karban a vakolt reszeket mint eddig, pluszban parevente tokolhetsz a deszkaval, es meg a deszkakat tarto vas is rozsdasodik. nem egyszerubb ratenni a 2-3 sor zsalukovet, kijavitani a vakolast, visszatenni a cserepet, es orokre kesz?
hogy 15 vagy 80 zsalukovet teszel fel, es 20 vagy 90 cserepet, az mar nem akkora kulonbseg. vajk
Szerintem azt a két- két szalukövet tök felesleges beletüskézni. Malteerel ráragasztod, kibetonozod, cserepet rá, zsártszerlvényt bele oszt arra mehet a deszka.
Köszi a tanácsokat. Elvileg a vászon kampóra is akasztható, azaz nem kell csavarral rögzíteni. Illetve igazán ez lenne a jó megoldás, mert függőleges falra van kiképezve a tartórésze, és így nem kellene valami konzolfélét fabrikálni, mert a kampón "magától" függőlegesen lógna. Létezik ilyen hosszú kampós végű csavar, vagy ne is keressek?