nekem taposos a difin és ahogy nézem folyik belőle az olaj valaki aki szedet már szét ilyet elmondaná hogy is kellene leszedni és mi van benne gondolom valami gumi tömítésnél enged.
De egynelőre levenni sem tudom :D az alsó két csavar nagyon nem akar megindulni de feszegetni se nagyon merem.
Vegyszer nélkül védekezni ellene gyak. lehetetlen. Amit esetleg tehetsz: teljességgel gyommentesen tartod a szölöd, a sérült szárrészeket a szívásnyom alatt levágod, és elégeted.
Amúgy piretroidok, esetleg actara/luzindo, de ehhez kérdezd a helyileg illetékes (syngenta) szaktanácsadót.
Kén+mankoceb (pl. thiovit jet+dithane). Amire ügyelj, hogy 25 fok felett tilos permetezni kénnel, mert perzsel!. Ha volt a hajtásokon fagykár, akkor lombtrágyát is keverj hozzá (pl. vuxal) az egyenletesebb hajtásnövekedéshez. Ha mégis várható zápor, zivatar, akkor tapadásfokozó (én sliwetet használok, de sokféle fajta és árkategóriájú hasonló szer van forgalomban) is ajánlott, mert akkor 20 perc múlva már jöhet az esö, nem tudja lemosni.
Én is kérnék tanácsot. A szőlőben megint kezdi a szőlőlevélsodró felütni a fejét.
Van valakinek épkézláb ötlete a védekezésre? A rovarölő ki van zárva! Az lenne a legegyszerűbb, hogy rámegyek felszívódóval és döglik minden.... Na az ilyen javaslatokkal nem élek, köszönöm. Más öko módszerek érdekelnek. Valamilyen csapda vagy vagy más megoldás kellene.
Esetleg másnál volt már ilyen probléma? Az utóbbi pár évben sajnos visszatérő jelenség nálam.
A medallon a legjobb, a glialka hatóanyaga ugyanaz (glifozát), meg -ha nem tézedek- a kapazinnak is. Eszedbe ne jusson keverni bármelyiket bármelyikkel. Kb. két hét, mire hat, a kijuttatás után pár óráig ne érje esö, kijuttatáskor ne legyen harmatos a gyom.
jaro1979, várakozó álláspont a legjobb a mostani helyzetben a tőkének minden felületre szüksége van ne törj hadd kapjon talpra, majd június elején virágzás előtt meg látjuk mit lehet tenni, persze vannak jó álapotu tőkék is azt a szokásos módon kezeljük. most nyomni kéne a felül trágyázást.
Nem szabad az ecettel foglalkozni ,ha lassan főzöd az alkohol lejön az elején és utána az ecet . de elfelejtettem mondani a cefre Ph , érték re mindig figyelni kell. általános az akku sav használata a beállításra. volt ismerősöm a nagyon édes veres szilvát / nem volt elég savja / nem forr ki ,édes maradt a főzös várta az alkoholt semmi , felnyitották hát édes volt a cefre.
Üdv.mindenkinek nálam úgy néz ki hogy teljesen elfaygtak a lekötött szálvesszők.Tanács kellene:a törzs alsó részéről előtörő hajtásokat kellene meghagynom,de nem tudom mennyi darabot 2-3 ra gondoltam ez szerintetek elég?Fönt a termőalapokból elég satnya,gyenge vesszők törtek eddig elő ezért gondoltam hogy alulról kellene meghagyni az új hajtásokat.Köszönöm a tanácsokat!
shaggy, a joutuben , keres rá a szamóca szakmai nap 2015- 16 os videókra ott ajánlanak /Kecskeméti Horti cég / szőlőben most a pétisó -kombinálva lombtrágyával megfelelő , a káli és foszfor inkább téli beáztatásra szoktuk alkalmazni. de a külömböző lomtrágyákat úgy állítják ösze ,szem szájnak ingere,
shaggy, kemény dió elbánni vele , célirányosan csak ő rá / gépre is lehet 2-4 kézi szórót felszerelni és menni a gép után/ dupla dózis a fozátból /bár melyik jó/ tapadó szer és hektoliter, en ként 1kg pétisó a permet lébe,
bakatorro, ha sok cukor maradt benne főzd le az ecetet,ill/ lesz benne alkohol is/ és utána még beindíthatod fajélesztővel ,ill javíthatod cukorral.nem a kenyér élesztőtöl ecetesedet meg ?
Nem szeretnék senkit sérteni vagy bántani ezzel: kaptam bort állitólag Mádról. Ugy tünik szőlőből
készült mégis valami nem "kóser" (Háslevelű mondta, akitől kaptam--nem sajátja), "jó édes" (inkább nagyon)...
Ma mert itthon voltam ittam belőle kb 2 pohárral. Jó hogy közel van a ...mert meghajtott rendesen. Van saját 3 éves borom soha nem hajt meg. Gyerekkorom óta iszom bort-nem sokat. Amit láttam hogy tisztán szőlőből készült az soha meg nem hajtott s más bajom sem volt tőle... Mit tehettek bele??? üdv PJ