A számfetisisztáknak címezve: ez volt a 250.05, a nagy üléses pedig a 250.01. Előbbiből valóban 1+15 érkezett.
Az Ikarus eszénél volt, két külön csomagban kezdte legyártani (nem csak a volánok számára, máshova is). Viszont a készre szerelés, átadás és vizsgáztatás esetében már egymásba csúszott a két adag, az pedig már a hatóságiak és a volánosok odafigyelésén múlott, ki mit ír a könyvekbe. Így van egy-kettő, amelyik végül a másik típusszámával került be az állományba.
Sajnos ez a Közlekedési Múzeum akkori több évtizedes hozzáállása volt... Leginkább hallani sem akartak eredeti járműről, mert az ~pület megtelt, mást meg ugye minek mentsenek... De ami mégis megmaradt, az véletlenül se működjön, legyen hatástalanitva is, nehogy valakinek eszébe jusson...
Amúgy eszméletlen nagy türelmed van, legalábbis a hozzászólásaid alapján, és alapos, összeszedett, kicsit szájbarágósnak is tűnhet néha, de nem baj, inkább minthogy félreérthető legyen.
Amúgy nem hülyeség, egy másik fórumról én is gondosan rakom el egy illető szakmai hozzászólásait, aki egy adott témában elő járműtörténelemkönyv. :)
Lehet itt is hasznosakat találni, egyszer a közlekedési topikban kitárgyalták/tuk az amortizáció fogalmát, azt le is mentettem magamnak.
Kettőt tőled is lementettem, a letét fogalmát és az M-zárolást. :) :) :) De többet is kellene, nemrég itt a hozzászólások között kerestem vissza valamit, asszem a hadiutakról, az hamar meglett.
Amúgy eszméletlen nagy türelmed van, legalábbis a hozzászólásaid alapján, és alapos, összeszedett, kicsit szájbarágósnak is tűnhet néha, de nem baj, inkább minthogy félreérthető legyen.
Üdv. érdeklődnék ,hogy a /CDB-991/ ex DDR -es IK-256.51 tud e valaki valamit? Álltólag leéget /a neten vanrólafotó is / 1992-be hozzták a DDR-ből és 1996-ban lett selejet. Hova tartozott és hol történt a baleset ? A választ előre is köszönöm.