Keresés

Részletes keresés

tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 438
”… Aki meg nem lázad az ilyen ellen, az hülye…”

Ilyen alapon én nagyon hülye vagyok! Amit és ahogy csináltam, az bár nem lázadás, de nagyon káros az egészségre!
Ezért van az, hogy ma már nagyon nagy pofátlanságnak tarom, ha valaki azzal fáraszt, hogy menjek vissza a HGY-be.

Előzmény: Don Vittorio (436)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 437
”… buzdítanak a szellemi harcra, de nem mondják meg az okot…”

Én már eldöntöttem, hogy felhagyok azzal, hogy olyat csinálok, amit nem tudom, hogy miért csinálok.
Menjek ide-oda, de nem tudom hogy miért, csak mondják.
Tegyek ezt-azt, de nem tudom hogy miért, csak mondják.
Haragudjak erre-arra, de nem tudom hogy miért, csak mondják.
Ezekből elegem van! Azt tapasztaltam, hogy ilyen dolgoktól csak tompább lesz az agyam, ezért veszélyes!
Ezért nem tud nálam nikola sem eredmény elérni, mert olyan módszerrel próbálkozik, amitől már zsibbadok.
Haragudjak valakire, csak mert ő mondja. Na ne!

Előzmény: Báthory Ödönke (395)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 436
Az rémálom. Aki meg nem lázad az ilyen ellen, az hülye. Apukám mondta mindig:
- Fiacskám, elsőbbséged akkor van, ha megadják. Ha nem adják meg, akkor baleseted van...

Ugyanez a helyzet a tisztelettel meg a tekintéllyel is. Rajtad múlik, megadod-e valakinek vagy sem. Ha valaki olyat tanít, ami durván ellenkezik az érdekeiddel, akkor azt ne tiszteld, oszt kész. Én is ezt tettem, azért is hagytam ott a HGY-t.

Előzmény: tanú (435)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 435
”… csak a balga tanul a saját kárán, a bölcs a másén tanul…”

És minek neveznéd azt, hogy ha valaki még a saját kárán sem tanulhat, mert a felette lévő tekintély máshogy vezeti?
Például, ha valaki saját kárán megtanulja, hogy ezt meg ezt többet inkább ne, a tekintély viszont azt mondja, hogy de igen!

Előzmény: Don Vittorio (419)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 434
”…ilyen tüzetes ellenőrzésen még nem ment keresztül egyetlen magyar felekezet sem. Mi lett az eredménye?...”

Nem tudjuk pontosan. A HGY azt közölte, hogy minden rendben volt. Biztosan bemutattak papírokat, amelyeket rendben valónak talált az APEH.
De engem nem ez érdekel. Ne az APEH-nek számoljanak el, hanem a tagoknak, akiktől a pénz származik!

Előzmény: bacsa34 (414)
elterito Creative Commons License 2004.02.20 0 0 433
Biztos tanú is barátkozni akar :-)
Előzmény: Don Vittorio (430)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 432
Ez mind szép és jó, amiket írsz.
De mondd csak: mindezt nem mondanád el annak a hites elöljárónak, aki épp az autonómos vezetőket szidja?
Előzmény: bacsa34 (406)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 431
Kedves Zsolt!
Megállapítom, hogy szerinted rendezték a dolgokat, szerintem meg nem. Ennyi. A hivatkozott igével egyetértek és helyénvalónak is tartom.
Ilyen értelemben már nem tartozik rám, hogy SzZ és VM mit tesznek együtt és egymással. És jó, írok Neked!
Előzmény: udvari (405)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 430
No de mi barátok vagyunk - még ha néha karistoljuk is egymást egy picit. :-)
Előzmény: tanú (429)
tanú Creative Commons License 2004.02.20 0 0 429
Válaszolhattál volna igennel vagy nemmel is. Gondoltam, miért csak Nikola és Don Vittorio ismerje egymást, miért ne mi is?
Előzmény: colour99 (420)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 428
"Vittórió, úgy gondolod, hogy Jézus farizeusoknak tett figyelmeztetéseivel tudod igazolni, amit itt csináltok? Neveccséges:-)"

Már megint nem értelek. Mit csinálunk mi? Ki az a mi? Fogalmam sincs, mit kellene igazolnom. Azt tudom, hogy engem bánt, hogy az emberek tömegesen hülyének vannak nézve. Azt tudom, hogy engem bánt, hogy rengeteg pénzt akartam "I"-nek adni, és nem oda került. (Igen, akár még vissza is adhatnák.)

"Olyant mutass az Igéből, ahol akár Jézus, akár az apostolok egy komplett gyülekezet hibáit, vagy ezeknek a gyülekezetek tagjainak a szennyesét teregették volna ki."

Szinte az összes levélben van ilyen.

"Naná, hogy egyes embereknek fel kell hívni a figyelmét a hibáira. Sőt, olyan is van, hogy egy gyülekezet előtt kell ezt megtenni. Erre valóban van példa az Igében."

Ott van - de a HGY-ben nincs. Pláne nincs, ha maga a vezető és/vagy a köre tesz olyat, ami nincs összhangban a Bibliával. N$-nek addig terjedt az ereje, hogy 3 időpontban 3 különböző variációt mondjon Alsótekeresről. Morvai egy elszólás miatt bukott meg, és az emberektől elsikamikált pénzt nem az embereknek kellett visszaadnia, hanem N$-nek. Az emberek azt sem tudták meg, hogy akit többször felállíttatott és megtapsoltatott a pásztoruk, az tulajdonképpen nem hogy jót nem tett velük, hanem még meg is lopta őket. A hangosítás egykori fejének minden fiú-lány ügye el lett nézve, mert nem volt helyette más, aki tekergesse a potikat. N$ hónapokig gyűjtetett a kiscsarnokra, amiről aztán kiderült, hogy tulajdonképpen barterben készült, ergo a gyűjtött pénz tutkóra máshova lett. N$-né presbiter, holott ha valóban egyfeleségű, akkor csak N$ lehet a felesége. (Vicces.) Sorolható még sokáig. Ezek valamelyike el lett intézve? Vagy most, hogy tudod ezeket, Te oda fox menni, és megpróbálod majd elintézni, mert hogy az lenne az igei?

"Nade nem úgy, hogy a fél világ azon csámcsogjon, és elmenjen a kedve az egész keresztény élettől.."

Nem hogy a fél, de az egész világ tojik nagy ívben a HGY-re. Miért érzed magad olyan fontosnak, hogy abban a tévhitben ringatod magad, a HGY számít is valamit? A HGY botrányainak teregetése kb. pont annyit számít, mint a gyülekezet különböző újságjaiban megjelenő "leleplező" cikkek pl. a katolikusokról. (Nem kevés ilyen volt, és nem mondhatod, hogy az nem ország-világ előtt történt. Sőt, még könyvek is voltak, mert N$-nek valamiért fontos volt, hogy ott és akkorát rúgjon a katolikusokba - ahonnan eljött -, ahol és ahogy csak tud. Milyen érdekes. Az ő éveken keresztül tartó felvilágosító cselekedetei a kereszténység maga, de aki az ő simlijeiről ír, annak má' üdvössége sincs. Hm.)

Közben meg persze egyetlen kérdésre sem válaszoltál.

Előzmény: bacsa34 (425)
vfo Creative Commons License 2004.02.20 0 0 427
Isten a szívek vizsgálója és személyesen foglalkozik mindenkivel, egész gyülekezetekkel és azok belügyeivel is. Figyelj:

"De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.
Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből."

Tudod, akkor van baj, ha az emberek nem veszik észre a gonoszságot és Istennek kell üzennie. Akkor ugyanis a legtöbbször ítélet következik. Ez is bibliai elv.

Neked is az a bajod, mint a többi hiperlojális hgy-snek: ha az igazság és a saját képetek nem egyezik, inkább az igazságot hagyjátok figyelmen kívü.

Előzmény: bacsa34 (425)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 426
1Korintus 14/26:
" Hogy van hát atyámfiai? Mikor egybegyűltök, mindeniteknek van zsoltára, tanítása, nyelve, kijelentése, magyarázata. Mindenek épülésre legyenek. "
Máshol is írja az Ige, hogy egymás között hogyan kell viselkedni, mikről jó beszélgetni.
Javasolnám tanulmányozni az Igét, hogy hogyan tették ezt azok, akik valóban Krisztuséi voltak.
Valahogy úgy kellene gondolkozni, ahogy Pál írja az Igében.
Filippi 3/14: " De egyet cselekszem, azokat, a melyek hátam megett vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, a melyek előttem vannak, nékik dőlvén, czélegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára. "
Előzmény: a legkisebb ugrifüles (417)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 425
Vittórió, úgy gondolod, hogy Jézus farizeusoknak tett figyelmeztetéseivel tudod igazolni, amit itt csináltok? Neveccséges:-)
Olyant mutass az Igéből, ahol akár Jézus, akár az apostolok egy komplett gyülekezet hibáit, vagy ezeknek a gyülekezetek tagjainak a szennyesét teregették volna ki. Naná, hogy egyes embereknek fel kell hívni a figyelmét a hibáira. Sőt, olyan is van, hogy egy gyülekezet előtt kell ezt megtenni. Erre valóban van példa az Igében. Nade nem úgy, hogy a fél világ azon csámcsogjon, és elmenjen a kedve az egész keresztény élettől..
Előzmény: Don Vittorio (419)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 424
Serus. Most, hogy megtudtad a hátad mögött menő dolgokat, és világgákürtölöd, így biztosan sokkal jobb lett a hitéleted. Használ az ilyesmi az ember lölkinek:-) De nem Jézusnak. Egyébként bocsi, ha van olyan, amit álltalánosságban mondtam azokról, amiket itt olvasok, és ebből valamit magadra vettél. Az vegye, akinek inge. Lehet bőven jelentkező.

Egyébként nem azt állítom, hogy ha nem maradsz a gyülekezetben, akkor nem tartod meg Isten beszédét. Tartsd meg ott, ahol vagy, vagy ahová mész, teljesen mindegy.De ott tartsd meg, és Jézusnak legyén a munkatársa, ne a vádlónak.

Előzmény: seus (423)
seus Creative Commons License 2004.02.20 0 0 423
"Mi van, ha véletlen nem tudod meg, ezeket? És éled a buzgó keresztény életedet tovább." Veletlenul meg tudom mondani, mi tortent, mivel "ezekrol a dolgokrol" tenyleg nem tudtam semmit az utobbi ket evig. Nem tudtam ugy elni, ami szerinted buzgo kereszteny elet lett volna, mert ereztem, hogy valami baj van, csak nem tudtam, mi. Csak ragodtam csendben. Nem is kiszakadtam a gyulekezetbol, csak ugy elszallingoztam. Nem tudtam a Bagyrol semmit, csak annyit, hogy volt egy szakadas. Ennyi. A gyulekezetben nem predikaltak rola, az ujsagban nem olvastam, (biztosan nem vet ram jo fenyt, de nem olvastam se HVG-t, se Nepszabit) a par bataratnom (nem sok volt) nem beszelt rola. Nem la'zitgatott senki, azert hagytam ott a gyulit, mert nem ereztem jol magam. Addig toprengtem, mig arra jutottam, bizonyara velem van a fo baj, a gyulekezettel esetleg kisebb, mindegy, mert egyikunkon sem tudtam valtoztatni, a kinlodasbol meg egy ido utan elegem lett.
Visszanezve sikerult egy par dolgot helyrerakni. Lehet, hogy neked ez szentsegtores, de orulok, hogy otthagytam a gyulit.

"Vannak szép kilátások, ha elhiszed, amit Isten az Ő ígéreteiben leírt, hogy rád árasztja mindazokat az áldásokat, ha az Ő beszédét megtartod."
Latod, implicite azt allitod, hogy ha nem maradok a HGY-ben, nem tartom meg Isten igejet, es ne is szamitsak sok jora Tole. Komolyan gondolod, vagy rosszul ertettem?

Egyebekben pedig nem ragodtam azon, ki mennyire bunos, ha igen, azert, mert akarkire megsem hallgathatok. Azon igen meglepodnek, ha barhol olyat allitottam volna, hogy kulonb volnek barkinel.

"Mégegyszer mondom, nem véletlen van megírva az Igében, hogy áldjátok az ellenségeiteket. Ha nem ezt tesszük, mennyivel vagyunk különbek náluk? Semmivel...Sőt.. "
Hat ez meg hogy jon ide? Senkivel nem akarok itt ellensegeskedni.

Előzmény: bacsa34 (412)
colour99 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 422
De boldog is vagyok, meg tulajdonos is!-:)
Előzmény: Don Vittorio (421)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 421
Ezexerint Te vagy nem a Renault Chamade boldog tulajdonosa. :-)
Előzmény: colour99 (420)
colour99 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 420
"Csak próbáltam volna megbizonyosodni arról, hogy ki vagy. Akkor kérdezek mást:
Te nem véletlenül egy Renault Chamade boldog tulajdonosa vagy? "

A topik szempontjából ez másodlagos. Vagy "sokadlagos". Mármint, hogy ki vagyok és mi a nevem.
Már régebben is gondolkoztam azon, hogy vajon megváltoztatja-e valamilyen mértékben a hozzászólásaink tartalmát, esetleg hangnemét az ha tudom, hogy pontosan kinek írok, nem csak egy nicknek, vagy pont rólam tudják ugyanezt. Használ-e ez a topiknak, vagy esetleg szabadabban lehet kifejteni a véleményeket inkognitóban. Bizonyára ez utóbbi igaz, mert mindenki így indul, aztán az állandó szereplők egy részének neve előbb-utóbb kitudódik. Sőt más körben topiktalálkozó is volt már. Nagyon érdekes személyesen megismerni azokat az embereket, akikkel előtte csak hozzászólások útján voltam kapcsolatban. Különösen érdekes lehet ez egy-két csörte után.
Na, mindegy, ha kíváncsi vagy találgass még.
Üdv.:Colour9

Előzmény: tanú (387)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 419
"Ehelyett azt láthatjuk, hogy ez az újonan alakult gyülekezet megtesz mindent azért, hogy mások mocskos szennyesének a bemutatásával szerezzen híveket magának. Jézus is így tette?"

Ez magas labda: igen, pontosan így tette. Ott rúgott bele - képletesen - a farizeusokba (akiknek a szavaik és a tetteik nem voltak öszhangban), ahol csak bírt.

(Nekem spec. pontosan ez volt a bajom a HGY-vel: az összhang. Én szinte csak személyválogatást láttam, csak - minimum - kettősmércét, csak öncsalást. Ezért hagytam ott. A Példabeszédek szerint csak a balga tanul a saját kárán, a bölcs a másén tanul. Hogy tanulhatna más az én buktáimból, ha nem mondanám el, ha nem mondhatnám el? Szerinted ciki a felvilágosítás, szerintem meg ciki, ha valakinek a sötétben fáklya helyett ragtapaszt adunk, hogy legyen mivel beragasztani a sebes térdét a bukdácsolás miatt.)

Előzmény: bacsa34 (414)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 418
Rosszul csűröd: ha nem beszélek arról, hogy ki különb és ki nem, abból te mindenképpen jelentést próbálsz csiholni?

"Azt mondod, nem vagy különb? Én is úgy látom.."
Tán, ha kiegészítenéd, hogy kinél... :-)

"Idézhetnék, lenne miből. Innen erről a fórumról is összejönne egy szép mennyiség."
No, hadd halljam! Addig csak üres fröcsi, amit írsz, nem több.

Előzmény: bacsa34 (415)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.02.20 0 0 417
De akkor minek is van ez a fórum?

Beszélgetni. Vitázni. Mások véleményét megismerni (nemcsak azt észt osztani). Tapasztalatokat megosztani. Ilyesmi :)

Előzmény: bacsa34 (415)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 416
Honnan a fenéből veszed, hogy én tettem azért valamit, hogy a HGY-t ellenőrizzék? Honnan a fenéből veszed, hogy én bagyos vagyok? Honnan a fenéből veszed a bátorságot, hogy tényként kezeld - már megint - a hibás vélekedésedet? :-P

"Nem tudom, hogy konkrétan milyen pénzügyi manőverekről beszélsz."
Alsótekeres. Tized, adakozás, fizetések, utólagos könyvelések visszamenőleg évekre 2-3 nap alatt, plusz pénzek titokban azért, ami egyébként is a dolga valakinek, fontos, nagyon adakozó tezsvérek gázos ügyeinek eltusolása, etc. Mit nem értesz?

Előzmény: bacsa34 (414)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 415
Vittórió. Idézhetnék, lenne miből. Innen erről a fórumról is összejönne egy szép mennyiség. De én nem csak erről a fórumról beszélek. Ez csak egy kis csepp a tengerben.
Azt mondod, nem vagy különb? Én is úgy látom.. De akkor minek is van ez a fórum?
Előzmény: Don Vittorio (413)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 414
Vittorio.
Nem tudom, hogy konkrétan milyen pénzügyi manőverekről beszélsz. Egyet tudok. Néhány évvel ezelőtt tettetek arról, hogy ezeket a pénzügyi dolgokat az állambácsi olyan tüzetesen kivizsgálja, hogy ilyen tüzetes ellenőrzésen még nem ment keresztül egyetlen magyar felekezet sem. Mi lett az eredménye? Találtak egy vádpontban is valami kifogásolnivalót? Mindent rendben talált az állami gépezet, és elhiheted, hogy nem volt érdekük eltusolni semmit sem.

A másik dolog. Nem bírsz zöldágra vergődni a gyülekezet véneivel. Nem bírnak az elveitek megférni egymás mellett, te is mást látsz, ő is egész mást. Csináltok egy másik gyülekezetet. Jogotokban áll. Én áldásom kívánnám az ilyen gyülekezetre, ha megmaradnának szentségben, és Isten beszéde szerint csinálnák a dolgaikat. Ehelyett azt láthatjuk, hogy ez az újonan alakult gyülekezet megtesz mindent azért, hogy mások mocskos szennyesének a bemutatásával szerezzen híveket magának. Jézus is így tette? Az apostolok is erre építették a gyülekezeteket? Hol olvasunk ilyent? Talán valamelyik apokrifben? Mert az Igét hiába lapozgatom, nem találok ilyesmire utalást.

Előzmény: Don Vittorio (411)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 413
a) Idézhetnél olyat, amikor itt valaki átkozta a HGY-t.

b) Idézhetnél olyat, amikor itt valaki különbnek nevezte magát bárkinél is.

c) Akkor meg miről is beszélsz? :-)

Előzmény: bacsa34 (412)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 412
Seus:-)
Mi van, ha véletlen nem tudod meg, ezeket? És éled a buzgó keresztény életedet tovább. Megtartod az Igét, aszerint élsz, az életeddel Jézus evangéliumát hirdeted, bizonyságot teszel embereknek, Isten Szellemével együttműködve esetleg csodák, jelek kísérik az utadat.
Vannak szép kilátások, ha elhiszed, amit Isten az Ő ígéreteiben leírt, hogy rád árasztja mindazokat az áldásokat, ha az Ő beszédét megtartod.
Ehelyett itt azon rágódtok, hogy ki a bűnös, kiken mit, mennyit kellene változtatni, és hogy ti mennyivel különbek vagytok náluk.
Valóban különbek vagytok náluk, vagy csak a szátok jár?
Nézzétek meg Dávid példáját. Egy olyan ember volt előtte, aki elhagyta Istent Egykor Saul Isten felkentje volt, de Dávid idejében már nagyon távol állt Isten akaratától. Mit tett dávid? Szétkürtölte, hogy ez a Saul micsoda hitvány ember lett? Segített volna ez bárkinek is? Ha ezt tette volna, biztosan nem ő lett volna Isten által választott királya Izraelnek. Ehelyett tiszteletben tartotta Isten felkentjét, és nem ártott neki sem szóban, sem cselekedetekben. Sőt, szolgálta őt, hogy elviselhetőbbek legyenek a kínjai. Tette a dolgát, aban a tudatban, hogy Isten vele van. Megtartotta az Ő beszédét, és várta Istentől a szabadulást, az ígéreteket ALÁZATBAN.
Mégegyszer mondom, nem véletlen van megírva az Igében, hogy áldjátok az ellenségeiteket. Ha nem ezt tesszük, mennyivel vagyunk különbek náluk? Semmivel...Sőt..
Előzmény: seus (410)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.20 0 0 411
Nem véletlenül írtam, hogy nagyon nem vagy képben. Eddig senki "nem élte túl", ha megpróbált odamenni. Összefogásról meg már ne is beszéljünk: mert, ha Neked mint átlag tagnak nem érdeked, hogy mindenki pénzéből magán-luxusvilla épüljön, de a főnöknek meg az az érdeke, hogy épüljön, akkor hogyan is lehetne összefogni és minek az érdekében? Ha a vezetésnek valamiért az az érdeke, hogy ne legyen könyvelve az adakozás meg a tized (vajon miért, hisz adózni nem kellene belőle), ne legyen beszámoló a felhasználásról, de a plepsz (egy része) meg azt szeretné, hogy legyen, akkor hogyan lehetne megállapodni? Több személy van, aki a saját környezetében keresett társakat, hogy gondolatait, félelmeit másokkal megbeszélje, és esetleg megoldják a bajt. Ezek a személyek minden esetben ki lettek közösítve, mert mindig volt valaki, aki a siralmakat hallva beszámolt valamely lelkes és lojális vezetőnek, és szegény ember már csak arra eszmélhetett, hogy mindenki eltűnt a környezetéből. Egyetlen nagyobb lendületű "beszéljük meg"-ről tudok, amikor Görbicz az országos vezetőségin felolvasta a "4 pontot", és annak is mi lett a vége? A pásztor se szó, se beszéd 7 hétre jobbra el, a pásztor feltétel nélküli hívei halált jósolnak a színpadról, az így bárkivel is érdemben kommunikálni képtelen elégedetlen többiek meg lelépnek és másik gyülekezetet alapítanak. Ilyen esetben nem a "szétkürtölésről" beszél a Biblia? Konkrét példa: ha tudod, hogy az egyik "testvér" lopott autót árul, az a jó, ha csendben maradsz, vagy az, ha híreszteled? Sőt, ha megpróbálod leállítani, de nem enged, csendben maradsz, vagy - mivel köztörvényes dolgot tesz, állampolgári kötelességből - feljelented? A még becsaphatókkal szemben korrekt, ha nem csinálsz botrányt, pedig figyelmeztethetnéd is őket? (Mindezek nagyrészt lelkiismereti kérdések.)
Előzmény: bacsa34 (409)
seus Creative Commons License 2004.02.20 0 0 410
Kedves Bacsa, en nem voltam ott, ugyhogy nem fogok belekotyogni, (bar a velemenyem az, hogy nehanyan bizonyara megprobalkoztak az altalad ajanlott metodussal, es megsem sikerult mindenki megelegedesere rendezni a nezeteltereseket), csak arra akarok reagalni, hogy mar megint az a legnagyobb bajod, hogy de hat miert itt kell megbeszelni? Peldaul azert, mert en, aki egy videki gyulekezet jelentektelen, szurke kis tagja voltam, ugyan megis honnan tudnek ilyen dolgokrol? Talan az Uj Exodusbol? Vagy ram nem tartozik, ki vezeti a gyulekezetemet? Vagy meg hany evig toprenghettem volna, hogy mi a baj velem, miert nem tudtam a tanitasokat beepiteni az eletembe?
Nekem hasznos ez a forum.
Előzmény: bacsa34 (409)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 409
Nézd! Nem mondom, hogy nincsenek ilyen dolgok. De mi ilyenkor a teendő? Odamenni a gyülekezet véneihez, és velük összefogva a Krisztus testén belül meg lehet oldani az ilyesmit. Semmiképpen nem tartozik a világra, és nem az a módja, hogy szétkürtölöd mindenfelé. De mondom, ha találsz erre Igei példát, hajlandó vagyok változtatni az álláspontomon
Előzmény: Don Vittorio (408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!