Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Én is összeraktam a medencét. Feltöltöttem (éjjel fél kettőre lett tele;) ), de még nem fürödtünk benne. Homok aljat tettem, ez volt a legegyszerűbb. Persze a szintezés most sem lett az igazi, pedig próbáltam törekedni rá. Mindegy, csak nem borul ki:) Talán ma estefelé lesz az első teszt;)
A mai nap átértékelte a szolárfűtésbe vetett hitem, azt hiszem napenergia helyett a kertbe lehulló víz felfogására kellene koncentrálni, és valami mini vízlépcsővel működő aggregátot találni. Végül is ez is alternatív energia lenne.
Hát ez az, hogy jó idő kellene, én még tipródok a mededence és a csónak vásárlása között. Ma a csónaknak kedveznek az égiek. Úgy várnám már az éghajlat felmelegedését, hogy május végén ne kapcsoljon be a kazán!
Én hátulra vmi reflektáló anyagot tettem volna, pl. alufóliát, hogyha vmi sugárzás még átjut a panelen, azt küldje vissza de azonnal. De tudod, a kibicnek semmi sem drága ... :-)
Ez 2db 40x20-as zártszelvény 630mm távval ,alul 1mm-es lemez feketére festve (kivül- belül), teteje sík üveg. Mivel olyan cégnél dolgozom ahol sok üveg van, igy csak válogatnom kellet a sok törött űveg között, majd méretre vágnom!!
Sziasztok. Már egy hete felállítottam a medensziémet+ a szolárszönyeget. A szőnyeg nagyo jól hűti a medenszié vízét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha majd jó idő lessz valamikor ( kb 2052-ben!!!!), akkor felteszek fotót a medensziéről. Nagyon vigyázzatok az Intex medence felállításánál 450x1,2m, mivel sok bukta van vele!!!!!!!!!!!!!!
Köszi a segítséget! Ja, én is a "fémvázas puhafalúra" gondoltam. A szezonvégi összepakolás nem gond, tárolni is tudom, így talán később öregszik el a PVC mintha kint hagynám, nekem ez a verzió nyerte el leginkább a tetszésemet.
5,5m-esnél nagyobbat már nem szeretnék, úgyhogy itt már az élettartam is szempont. Egyedül a magasság miatt vagyok még bizonytalan, az 1,07 m-est néztem ki, bízom benne, hogy közel 1 m-ig lehet tölteni.
Más. Mindenkikek ajánlom a méregdrága szűrőpatronok helyett a légtechnikai szintetikus lapszűrőket.
Egyszerűen le kell fejteni az elhasználódott papírszűrőt a műanyag közepéről és rátekerni néhány menet -az eredeti szűrőmagasságnál 1-2 centivel szélesebbre vágott- lapszűrőt majd befőttesgumival rögzíteni. Különböző testsűrűségben létezik, nekem az "G3 KF" vált be, esetleg belülre az "F5" nagyobb sűrűségűből lehet tenni egy menetet, így garantáltan kristálytiszta víznek örülhetünk a medencénkben.
Párszor ki lehet mosni, visszatekerni, de azt sem muszáj mert 600-700 Ft körül van négyzetmétere, így bőven 100 Ft alatt megúszunk egy cserét.
Reklámozni úgy tudom itt nem szabad, de ha beírjátok a "lég- és klímatechnikai ipari szűrők"-et a google-ban könnyen rátaláltok...
A második fajtát bátran ajánlom bárkinek. Nekünk ötödik éve van meg, és soha semmi probléma nem volt vele. Egyáltalán nem drága, most is 40 000 Ft körül van az ára. Érdemes besüllyeszteni a földbe, úgy esztétikusabb és könnyebben is kezelhető. Mindegyik részét lehet külön is kapni, ha bármi elöregedne vagy felmondaná a szolgálatot.
Az általad leírt medencék konstrukciós okból ilyenek, hogy a stabilitásikat fenn tudják tartani. 3,6 m-ig elfogadható, 4,5 - 5,5 m már jelentős szükülettel, mivel a magasságuk is 1m fölé megy.
A puhafalú, felfújható peremű után 2 lehetőséged marad( modjuk úgy, az áruházi kategóriában)
1. Fémvázas, puhafalu medence, itt a medence fala továbra is a szöveterősítéses PVC, mint előző medencédnek, viszont vaskos vascsövek biztosítják a szerkezet merevségét, ami sokszögben illeszkedik a medence köré.
Előnye: Gyorsan felállítható, olcsó
Hátránya: Télire össze kell szedni, (és nem fér vissza a dobozba :-)), valamint kínai termék, nem nagyon van hozzá pótalkatrész.
2. Fémfalas medence, itt az oldalfal egy bordázott acéllemez, ami kellő merevséget ad, belül PVC fólia biztosítja a vízzárást, bizonyos modellek szkimerrel (fölözövel rendelkeznek).
Hátránya: Több munkát igényel a felállítás, vmivel drágább.
Előnye: Télire kint lehet hagyni, nem kell bajlódni a szereléssel, tárolással, európai vagy észak-amerikai termék, többnyire van hozzá pótalkatrész, pl. fóliát lehet cserélni ha kilukad.