olyan kérdésem van, hogy egy tök egyszerű egyszintes, 100 m2 tégla (30+14cm szig), nyeregtető, (cserép) cella m2 ára hogyan alakul szerintetek? mert azt hittem, ilyen 5 eft szórás lesz az általam megkérdezettek között, aztán 125 - 200-ig mindent mondanak..:( kb. tól-ig mi lehet a reális, ha benne van az anyag becsülettel?
Nos tényleg elég rosszul fogalmaztam. Lényegében tényleg aljzatkiegyenlítésről lenne szó, de még szeretnék 1,5-2 cm-t emelni a jelenlegi szinten, így beállna az a magasság, ami a régi perketta magassága volt. Eddig én is a tapadóhidat tartom a legjobb megoldásnak. Megpróbálkoztam a felszedésével, de sajnos nem sok sikerrel jártam.
Ejj-ejj... Valaki élőben esetleg csinálta már? :) Nem a vasaláson evezed keresztül... A kengyelek feletti részt kell csak elhuzni lapáttal és annyi:) Nem egy vészes történet mert amugyis terül :)
Az "evezést" felejtsd el. Apám évtizedekig pumpázott a legkomolyabb helyeken (Duna-híd pillérek stb.), meg dolgozott betongyárban is elég sokat. Tőle tudom, hogy amelyik betont a vasaláson keresztül lehet "evezgetni" az már el van hígítva a p|csába. Fizesd ki a pumpát, esetleg ha eléri, akkor elég egy pumix is.
szlovákia. érsekújvár. 3 betongyár is van, holcim, meg 2 egyéb. az árak, hát igen. asszem pumpa lesz belőle. megnéztem alaposabban a telket: csak az egyik sarokra lehet rátolatni, onnan kéne átevezni az egészet. a telekre vezető 15 m-es rész is városi füves terület, szóval nem nagyon akarom gyúrni.
Én födémet betonoztam, tetőtér beépítés előtt a 8m3 teljes betonozással 30perc alatt kész voltunk. Ki tudta volna nyomni 10 perc alatt is, de mi nem bírtuk olyan gyorsan elhúzni és simítani a betont. Nem tudom merre laksz itt pesten 1 óra ki-be állást + az eltöltött órát kell kifizetni. Ha rendesen időre jönnek a mixerek szerintem 1 óra max.
2-3 óra alatt van meg vele a pumpa körülbelül ha folyamatos az anyagellátás. Viszont azzal nyugodtan számolhatsz, hogy 4-50.000 alatt nem úszod meg ha ilyen gépet rendelsz.
Nálunk a két óra pumpázás az 48eFt. 1ó oda, 2ó munka, 1ó vissza. Pedig csak 20 percre van, de mindenképpen 1ó-t számol. És ez az olcsóbbik, mert a másik pumpás csávó errefelé min. 4ó munkát fizettet, tehát 1 perc munka is 73eFt (1+4+1=6 ó x 12e).
nem akarok többet kiadni mint amennyit muszáj, de egyedül vagyok rá, max 2-en, és hát betonoztam már garázst magam, tudom, h este nem bir az ember megmozdulni sem. 1000 ft-ért nálunk nem jön el senki, és ha lenyomnak 4-5 órát, akkor az szép pénz. a pumpa kiszámíthatóbbnak tűnik. meg főleg gyorsabbnak. mennyi idő alatt nyomhat át 23köböt?
Mindenképpen jobban jársz a pumpával, megvan két óra alatt a meló. A melósoknak ennél sokkal többet kifizetsz ezért a munkáért, ha pedig te csinálod beleszakadsz
Nekem benne lesz a vasalás, kengyelek, stb. hogyan lehet ezt onnan szétlapátolni? meg hát 16 m x10 m-es az alap, kicsit problémás lenne 10 m után kanyar, meg utána 16 egyenesben. Vagy mégse?
Szerintem ezért felesleges pumpát hozatnod. A mixereken van az a (bocs nem tudom mi a szakneve) "betoncsuzda toldó" amivel akár a farátol 3-4 méter távolságra is el tudja juttatni az anyagot. Bár tény és való,hogy pumpával könnyebb és a 23 köbi az hamar kiszalad de a 12/óra mellé még számolnak mindig kiállási díjat is meg stb. Én kihagynám:)
Nekünk az egyik sarokba küldte a mixer direktben, a segédek meg lapáttal "evezték" szét a betont. Kemény munka, de 6 ember csak 6000/ó én nem 12, ill. nem számolnak 1-1 óra kiszállást-és visszautat.
Betonozáshoz kérném a tanácsotokat. A telkem egy téglalap alakú telek, amelytől a legközelebbi szilárd burkolatú út 15 m-re van. A ház alapja a telek szélétől 3m-re lesz és azon gondolkodom, hogy az alapozáshoz betonpumpát rendelnék. Ami miatt gondolok erre, hogy 23 m3 betont kell beönteni az alapba - sávalap, és nem tudna mindenütt a mixer közel állni a gödörhöz, hogy egyből belecsorogjon. Arra gondoltam, h a telek elejére beáll a pumpa a gémmel, és a mixer csak rátolat. Kérdéseim: 1. Megéri ez az óránkénti 12000 ft bérlés a pumpa? 2. Mennyi idő alatt lehet a betont bepumpálni? 3. Ha van pumpa, akkor jöhet a 10 m3es mixer, így elég 3 kocsi, míg ha nincs mixer, akkor az 5m3ös kell, mert nem tudjuk olyan gyorsan bedolgozni. Jól gondolom ezt én így?
Ez így igaz. Annyit hozzátennék hogy ha padloponozni akarsz akkor a bitumen miatt amit soha sem sikerül teljesen eltávolítani, az alapozás után lekenném nem nedvszívó aljzatra való tapadóhíddal legalább a megmaradó bitumen foltokat.
Az tényleg hasznos, viszont mint két gyakorló homokozó felhasználó gyakorlott apja mondhatom, hogy akkor tegyél rá valami burkolatot is. Bontott téglától az olcsó beton térkőig bármi jó, de előbb-utóbb eljön az a korszak, amikor le akarnak ásni a Föld középpontjába, esetleg kincset keresnek, és azt a geotextília nem fogja szeretni. .-)
Nekem korábban azt ajánlották, hogy a homokozó aljára geotextilt (vagy hogy hívják) tegyek, mert az elengedi a vizet, de se a gyom, se a hangyák nem jönnek át alulról.
Kérdés mit értesz kiegyenlítő beton alatt? Ha az valóban kavicsbeton és legalább 5-6 cm, akkor az megáll önnmagában is, nem kell hozzákötnie az alatta levő réteghez! ha elválik sem gáz. Ha aljzatkiegyenlítésrtől van szó, csak rossz a megfogalmazás: akkor az vékony, hozzá kéne kötnie. Ehhez valóban jó lenne valami jó minőségű (sopró, mapei tapadóhíd).
Az egyik szobámból akartam konyhát csinálni, de amikor felszedtem a parkettát akkor láttam, hogy a parketta bonomit ragasztóval volt leragasztva. Most nem tudom, hogy erre mehet-e közvetlenül a kiegyenlítőbeton, vagy kell még alá valami, pl.: mélységi alapozó, vagy tapadóhíd. Egy ismerősőm szerint a legjobb lenne felszedni (ami szinte lehetetlen), mert ledobja magáról az aljzatbetont és fel fog töredezni, ergo nem lessz semmi tartása. Szívesen várok minden ötletet :D
Nem, nem vagy toprongy, én szokam kicsit körülményesen fogalmazni. Igen, olyan lenne mint a razjon. A terasz és kőfal már adott, ahhoz nem nyúlnánk, csak a régi lépcső feltöltésének erejéig ami teljesen máshol van. Korlát külön nem kell, a teraszon már adott. A farönk tetszik, habár szempont hogy <3 év alatti gyermekek viszonylag biztonságosan tudjanak közlekedni.
Lehet, hogy egy szellemi toprongy vagyok, de nem teljesen értem. Valami ilyen lenne? És mik az egyéb paraméterek a házra-teraszra-korlátra? modern rusztikus minimal art historizáló Csak fantáziálok, de rusztikusban lehetne farönk függőlegesen leásva, előregyártott beton elem, közte föld, esetleg a tetején hasított kő, vagy kábé "mittomén"..
A saját és itt beírt kérdések alapján én csak annyit tennék hozzá, hogy mindenképpen tegyél hőszigetelést a lépcső és a ház közé, utólag elég nagy macera.
Teraszlépcsőt akarunk csináltatni (80 cm magasra menne, 30 cm-es fokok, max 5 db lépcsőfok egy fizikai korlát miatt), és ötlet kellene. Maga a lépcső egy derékszőgű sarokban lenne ahol az egyik befogót adja a terasz, a másikat egy magas kőkerítés, és negyed körív vagy egy negyed elipszis alakúra szeretnénk magát a lépcsőt. Az első lehetőség a zártszelvényből való megalkotás, de ezt elvetettük mivel nem tetszik. A másik lehetőség hogy kizsaluzza a mester a formát és betonból+vasból megalkotja, viszont ez igen költésges lenne még úgy is, hogy csak a héj lenne betonból, a magját ledöngölt sóderből készítené.
Ti milyen megoldásokat tudnátok még elképzelni? Amihez ragaszkodunk az a forma, valamint hogy a lépcső 'tömör' legyen, azaz a fokok közt is anyag legyen.