Van előtte egy nyomás szabályozó, ami egyúttal a hirtelen gázfogyasztásra is reagál, azaz lezárja a gázt. (Pl. ha munkagép eltöri a gázcsövet, akkor nem lesz gázömlés mert lekapcsol.)
Hogyan tudott a cső kiürülni ? Azzal , hogy elzárta a gázcsapot még megmaradt a töltet és a nyomás a csőben , vagy nem ? Vagy arra gondolsz , hogy a kazán elkezdett működni , csak elfogyott a csőből a gáz ? Az nem okozott volna egy kisebb durranást ?
Köszönöm a válaszokat, szikráztatni kb. fél órán át próbáltam (meleg víz megnyitva, kazán kikapcs-bekapcs-kikapcs stb). Azt az óraletapadást mivel lehet megszüntetni? Gáztűzhely nincs, a műhelyben viszont van 2 évek óta nem használt konvektor. Próbáljam azokat megnyitni, hátha akkor a nyomásingadozástól elindul a gáz?
Sajnos nemrégiben elvesztettem a szüleimet és így most a lakásukba csak én járok néha, van hogy ott dolgozom. A közműveket mindig lezárom, amikor nem vagyok ott, ill. nem használom. A fűtést és melegvizet egy kb. 15 éves Beretta Smart c.s.i.24 kombicirkó adta eddig, most kb. 2-3 hetet el volt zárva a gáz + áramtalanítva is volt. Újra kinyitva nem gyújtott be, pár másodperc szikráztatás után hibára áll. Levettem a burkolatot, meg a tűztér fedelét is, szag(hiány)ról érzem hogy nem jut gáz a fúvókákra. A mágnesszelep mehetett tönkre? Vagy mi baja lehet?
Láttam nagyon régen esőztető építőknél hogy kutban egy szivattyu az felnyomja a vizet a házi vizműhöz és az kapcsolgatja a nyomásnak megfelelően a házi vizmű és a kutszivattyu motorjával párhuzamosan együtt. Azt nem tudom meddig él. Nyomás a akár 3 bar is ami elég akár kettő szórófejhez is.
meg tudná mondani, hogy ez milyen kazán? Annyit látok hogy Vaillant, azt is hogy valszeg kondenzációs (van elvezetés a kazánból is, nemcsak a kéményből) - de hogy mi a típusa, hány éves lehet, és főleg - mennyire számít megbízhatónak, azt nem tudom. Nem találok rajta adattáblát.
Kérhetek ebben segítséget?
Illetve - van egy HMV keringető szivattyú fixre kötve a kazánba. Ha azt simán lekötöm elektromosan, okoz bármi hibát a kazánnak? (Tudomisén - hibajelzés, akármi?)
Vannak olyan forrasztható réz félhollandik amiknek a pereme kicsi és vannak olyan réz közcsavarok, csapok aminek a falvastagsága nagyon kicsi. Ezekkel simán lehet gond, mert gyakorlatilag beleesik a perem a közdarabba. Ezektől a félhollandiktól eltekintve a préselt hollandival ötrétegű csőnél pl, sosem volt baj, elég vastag a perem, cserébe elég szűk a keresztmetszetük sokat fojtanak.
Kérdésem: a külső menetes vízszerelvények (pl. csapok, szűrők, szelepek, vízórák stb) általánosságban komaptibilisek a hollanderes idomokkal, vagy vannak olyan külső menetes szerelvények is, amelyeknél csak menetes tömítést lehet alkalmazni?
Szerintetek ha füves területen volna egy ejtő, akkor inkább az esőcsatorna függőleges szakaszába rakható T idomot (lombfogóval érdemes alkalmazni nem a talajban levő KG átmenethez? A másikhoz betonozni kéne talán...
Sima T tisztítóba létezik lombfogó betét amúgy? Csak mert egyetlen helyen láttam csak a lombfogós T idomot