Keresés

Részletes keresés

gromer Creative Commons License 2006.06.23 0 0 367
megegy gyors kerdesem lenne is.2 db regi szonyeget meg padlofilcet tettem a medence ala. kesobb akarok majd geotextiliat is. mennyi az ara a geonak kb? amit tegnap a baumaxban neztem annak az araert adtak volna megegy medencet, ugyhogy inkabb nem vettem meg.
gromer Creative Commons License 2006.06.23 0 0 366
Sziasztok!Tegnap beruhaztam en is egy mobil medencebe. Felfujhato peremu. Baumaxban vettem mert a bricoba nem jott meg. 18000 volt 3.6-os 76cm magas, szurovel, takaro  foliaval.Tegnap felallitottam ejfelig toltottem tele a medencet, ma estere 24-25 fokos a viz benne. :)))Benne meg nem voltam, de nagyon tetszik. Holnap lesz az avatasa neki, meglatjuk hogyan muzsikal. A szurocso kivezetesek nagyon hulyen vannak megoldva, gyari installacio szerint osszerakva okadja a vizet meg akkor is ha dupla bilincset hasznal az ember. De par menet szigeteloszalaggal megoldottam, es mostmar tokeletes az egesz.Ha kerdes van, kezdo letemre ha tudok valaszolok:)Udv:Balazs
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 365
gazdabolt vagy szomszéd vagy ismerős
Előzmény: _paha_ (364)
_paha_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 364
Permetezni zolone vagy bi58 szoktam,elvileg ez nem arra való,akkor is vannak,de nem annyian

ezek milyen szerek és hol lehet beszerezni őket?
Előzmény: cserella (355)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.06.23 0 0 363

Köszi, vany villanypásztor a kret védettebb részeinél,  mert nem annyira szófogadó, akkor majd ezt is körbekeítem :)

thx

Előzmény: cserella (361)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 362
Szerintem elég sokmindent elvisel az anyag:) De azért kösz a figyelmeztetést;)
Előzmény: cserella (360)
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 361
Szia!ha a kutya szófogadó,nem kell merevfalú
nézd az akciókat,
Előzmény: GuMiSZu (359)
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 360
olyanra gondoltam én is
Előzmény: szenyor Lopez (358)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.06.23 0 0 359

Hali!

lenne 1 kérdésem, szeretnék venni egy ilyen "mobil' medencét, de nem tudom, hogy milyet ill. hol érdemes venni. A kertben elférne, de nem kellene túl nagy  inkább mélyebb ill. of korz kutyink is van :)

előre is köszi a segítséget.

Ha esetleg valaki telepítési útmutatót/"tapasztalatok" is adna azt nagyon megköszönném

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 358
Ez felfújható peremű, nem fólia. Tavaly egyszer már kiöntött, megigazítottam alatta a talajt és feltöltöttem újra:) Úgyhogy nem féltem. Csak az plusz pár nap, mire felmelegszik újra a víz...
Előzmény: cserella (357)
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 357
vigyázz,a fólia szétszakadhat,aztán :(
Előzmény: szenyor Lopez (356)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 356
Kösz a véleményt. Sajnos maga az udvar lejt egy picit, homokkal szépen kiszinteztem. Aztán a homokot lehengereltem. Jó is volt. Kb. két napig. Aztán egyre jobban kezdett "elmenni". Most már rendesen ovális, bármikor kiönthet az ár;) Alkalomadtán megpróbálom földdel, rendesen ledöngölve.
Előzmény: cserella (355)
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 355
nálam földdel van picit kiemelve,rajta egy kis homok,vékony padlószőnyeg rajta.
geotextil is van barkácsáruházakban ,jó az is,de csodát ne várj,nagyon jól ki kell szintezni az elején,akkor a víz egyenletesen nyomja,perem mellett is legyen töltés kifele,pár centi

szúnyog ellen nem nagyon tudunk mit tenni ,mi prottect-b-vel fújjuk magunkat,de az 5 órai hatás kamu,max.1/4 óra,de az esti csúcsban nem ér semmit.
Permetezni zolone vagy bi58 szoktam,elvileg ez nem arra való,akkor is vannak,de nem annyian
Előzmény: szenyor Lopez (349)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 354
Nem tudom a szer nevét, csak hallottam, hogy ismerős használta. Nem hosszútávú a hatás, de több a semminél.
Előzmény: _paha_ (353)
_paha_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 353
hetente 1x-2x mindig repked a repülő. nem akarok alaptalanul vádaskodni, de szerintem vagy vizet szór, vagy semmit... :-(

ezt a permetezőszert hogy hívják?

köszi!!!
Előzmény: szenyor Lopez (352)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 352
Bokrokra, fűbe, fákra. Talán a boltban tudnak segíteni. Az igazi persze az, ha az önkormányzat végez szúnyogirtást...
Előzmény: _paha_ (351)
_paha_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 351
na ezt eddig még nem próbáltuk. és vajon hova érdemes fújni? mert mondjuk a szomszéd kertjébe már nem tudok átmenni permetezni, holott biztos, hogy onnan is jönnek... :-(
Előzmény: szenyor Lopez (349)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 350

Szia,

Igaz nekunk nincs medencek de nagyon tudom javasolni, hogy vegyel par faklyat szunyog riasztos egetovel. Nekunk ez nagyon bevalt. Mi altalaban 2x3 m-es reszt faklyazunk korbe minimum 4 faklyaval es nem csipnek meg a dogok.

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.23 0 0 349

Lehet kapni szúnyogirtó szert, amit permetezővel kell kifújni. Állatgyógyszertárban lehet kapni. Állítólag hatásos.

Hiába szinteztem ki homokkal a medence alatt, pár napi-egy heti használat után láthatóan megsüllyedt az egyik fele és totál ovális a medencém. Muszáj lesz valamit alárakni. De betonozni nem szeretnék... Nincs valakinek tippje?  A lépésálló hungarocell már felmerült.

Előzmény: _paha_ (346)
cserella Creative Commons License 2006.06.23 0 0 348
igyál 1 pohár bort vagy sört.
freyya Creative Commons License 2006.06.22 0 0 347
Be kell szólni az önkormányzathoz, hogy irtsanak szúnyogot, ha maguktól nem jutott eszükbe.
_paha_ Creative Commons License 2006.06.22 0 0 346
még nem is jelentettem, hogy vasárnap óta áll a medence. a jó hír az, hogy már szerdán lehetett benne fürdeni, hihetetlen gyorsan felmelegedett.

a rossz, hogy nagyon úgy néz ki, ez az utolsó szezonja. a palást nagyon rozsdásodik és szerintem a fólia sem fog kibírni még 1 szezont.

de a nagyobbik baj, amivel kicsit offtopic leszek, az a RENGETEG szúnyog. annyira elmérgesedett a helyzet a kertben, ahol a medence van, hogy csakis a víz alatt (fejjel is) van biztonságban az ember. nincs valamelyikőtöknek egy tuti tippje a szúnyogok ellen? szúnyogriasztós fáklya, gyertya, "off" spray, elektromos világítós irtó, szúnyogriasztó növény kilőve, hatástalan mind. :-( teljesen el vagyok keseredve, mert régen is voltak szúnyogok, de ennyi sosem. persze az árvízre fogják, de árvíz régen is volt...
cserella Creative Commons License 2006.06.21 0 0 345
Szia! nézd meg a madarasban, vagy multikban (Obbi,tecsó)ott nem olyan drága,mint a medencés cégeknél,szerintem.Vízforgatóból létezik olyan is,amit csak mellé kell tenni,nem csak belülre építhető van
a felfújható peremű tizenezreseket meg nem muszáj ám csurig tölteni! :)))
Előzmény: Víferi (342)
freyya Creative Commons License 2006.06.21 0 0 344
Eleve magának a vízforgatónak is van egy magassága. Nem hiszem, hogy bele tudod tenni olyan sekély vízbe, amiben egy másfél éves kicsi üldögélni tud.
freyya Creative Commons License 2006.06.21 0 0 343

Szerintem az ilyen medencék mélyek egy másfél éves babának. Nem lenne jobb neki egy sima felfújható pancsolómedence?

Az Aqualing üzletében nézd még meg, az direkt medencékkel foglalkozik.

Víferi Creative Commons License 2006.06.21 0 0 342

Kedves Topiclakók!

A másfél éves törpének szeretnék egy pancsolót vásárolni, felfújható peremű, 140-180 cm átmérőjűt, vízforgatóval, takaróval. Sajnos a kánikula miatt le vannak rabolva a boltok, ahol van is, 3m átmérőnél kezdődik. Nincs esetleg valakinek ötlete, hol kaphatnék ilyet? (A 4 nagy barkácsáruház felejtős,  nincs ez a méret)

Előre is köszi a segítséget

_Zsolesz_ Creative Commons License 2006.06.18 0 0 341

Szervusztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, hasznos véleményeket.

Örömmel jelenthetem, hogy sikerült behozni a topic olvasásában tegnap még létező 240 hozzászólásnyi lemaradásomat. Most már napi szinten követhetem az "eseményeket" (persze kizárólag csak este/éjjel). :)

Üdv': Zsolt

cserella Creative Commons License 2006.06.17 0 0 340
Szerintem is jó a klór!
Viszont ha a pancsoló vize el tud menni locsolásra kétnaponta és akkor újratölti,lehet,hogy nem kell vegyszer.Így gondoltam.
Előzmény: CsomóBill (339)
CsomóBill Creative Commons License 2006.06.17 0 0 339

Az áruházakban láttam mini vegyszerkészletet, van benne vízelemző, úszó adagoló, 20g-os multi klórtabletta, stb. Azzal min 2 hétig tisztán tudod a vizet tartani. Vegyszer nélkül sajna, mire megmelegszik, meg is romlik.

Nem értek egyet azzal, hogy a klór rossz, mert gondoljunk bele: mi a rosszabb a vírusok, baktériumok, algák, ezek betegséget okoznak, és ezeket a klór elpusztítja. Igaz, hogy szárítja bőrt, arra hajlamosoknál irritációt okozhat, de mi ez egy hetes lázzal járó betegséggel szemben? Nekem is van egy csomó gyerekem, én akkor vagyok nyugodt, ha tiszta, fertőtlenített vízben játszanak.

Előzmény: _Zsolesz_ (335)
cserella Creative Commons License 2006.06.17 0 0 338
Ha van otthon pár méter slagod,tekerd fel tedd ki a napra,negyed óra múlva kész a forró víz .!
MIndenképpen egészségesebb kisgyerkőcnek klórmentes vízben pancsolni,szerintem.
Jó fürdőzést,majd küldj képet!
Előzmény: _Zsolesz_ (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!