Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
megegy gyors kerdesem lenne is.2 db regi szonyeget meg padlofilcet tettem a medence ala. kesobb akarok majd geotextiliat is. mennyi az ara a geonak kb? amit tegnap a baumaxban neztem annak az araert adtak volna megegy medencet, ugyhogy inkabb nem vettem meg.
Sziasztok!Tegnap beruhaztam en is egy mobil medencebe. Felfujhato peremu. Baumaxban vettem mert a bricoba nem jott meg. 18000 volt 3.6-os 76cm magas, szurovel, takaro foliaval.Tegnap felallitottam ejfelig toltottem tele a medencet, ma estere 24-25 fokos a viz benne. :)))Benne meg nem voltam, de nagyon tetszik. Holnap lesz az avatasa neki, meglatjuk hogyan muzsikal. A szurocso kivezetesek nagyon hulyen vannak megoldva, gyari installacio szerint osszerakva okadja a vizet meg akkor is ha dupla bilincset hasznal az ember. De par menet szigeteloszalaggal megoldottam, es mostmar tokeletes az egesz.Ha kerdes van, kezdo letemre ha tudok valaszolok:)Udv:Balazs
lenne 1 kérdésem, szeretnék venni egy ilyen "mobil' medencét, de nem tudom, hogy milyet ill. hol érdemes venni. A kertben elférne, de nem kellene túl nagy inkább mélyebb ill. of korz kutyink is van :)
előre is köszi a segítséget.
Ha esetleg valaki telepítési útmutatót/"tapasztalatok" is adna azt nagyon megköszönném
Ez felfújható peremű, nem fólia. Tavaly egyszer már kiöntött, megigazítottam alatta a talajt és feltöltöttem újra:) Úgyhogy nem féltem. Csak az plusz pár nap, mire felmelegszik újra a víz...
Kösz a véleményt. Sajnos maga az udvar lejt egy picit, homokkal szépen kiszinteztem. Aztán a homokot lehengereltem. Jó is volt. Kb. két napig. Aztán egyre jobban kezdett "elmenni". Most már rendesen ovális, bármikor kiönthet az ár;) Alkalomadtán megpróbálom földdel, rendesen ledöngölve.
nálam földdel van picit kiemelve,rajta egy kis homok,vékony padlószőnyeg rajta. geotextil is van barkácsáruházakban ,jó az is,de csodát ne várj,nagyon jól ki kell szintezni az elején,akkor a víz egyenletesen nyomja,perem mellett is legyen töltés kifele,pár centi
szúnyog ellen nem nagyon tudunk mit tenni ,mi prottect-b-vel fújjuk magunkat,de az 5 órai hatás kamu,max.1/4 óra,de az esti csúcsban nem ér semmit. Permetezni zolone vagy bi58 szoktam,elvileg ez nem arra való,akkor is vannak,de nem annyian
na ezt eddig még nem próbáltuk. és vajon hova érdemes fújni? mert mondjuk a szomszéd kertjébe már nem tudok átmenni permetezni, holott biztos, hogy onnan is jönnek... :-(
Igaz nekunk nincs medencek de nagyon tudom javasolni, hogy vegyel par faklyat szunyog riasztos egetovel. Nekunk ez nagyon bevalt. Mi altalaban 2x3 m-es reszt faklyazunk korbe minimum 4 faklyaval es nem csipnek meg a dogok.
Lehet kapni szúnyogirtó szert, amit permetezővel kell kifújni. Állatgyógyszertárban lehet kapni. Állítólag hatásos.
Hiába szinteztem ki homokkal a medence alatt, pár napi-egy heti használat után láthatóan megsüllyedt az egyik fele és totál ovális a medencém. Muszáj lesz valamit alárakni. De betonozni nem szeretnék... Nincs valakinek tippje? A lépésálló hungarocell már felmerült.
még nem is jelentettem, hogy vasárnap óta áll a medence. a jó hír az, hogy már szerdán lehetett benne fürdeni, hihetetlen gyorsan felmelegedett.
a rossz, hogy nagyon úgy néz ki, ez az utolsó szezonja. a palást nagyon rozsdásodik és szerintem a fólia sem fog kibírni még 1 szezont.
de a nagyobbik baj, amivel kicsit offtopic leszek, az a RENGETEG szúnyog. annyira elmérgesedett a helyzet a kertben, ahol a medence van, hogy csakis a víz alatt (fejjel is) van biztonságban az ember. nincs valamelyikőtöknek egy tuti tippje a szúnyogok ellen? szúnyogriasztós fáklya, gyertya, "off" spray, elektromos világítós irtó, szúnyogriasztó növény kilőve, hatástalan mind. :-( teljesen el vagyok keseredve, mert régen is voltak szúnyogok, de ennyi sosem. persze az árvízre fogják, de árvíz régen is volt...
Szia! nézd meg a madarasban, vagy multikban (Obbi,tecsó)ott nem olyan drága,mint a medencés cégeknél,szerintem.Vízforgatóból létezik olyan is,amit csak mellé kell tenni,nem csak belülre építhető van a felfújható peremű tizenezreseket meg nem muszáj ám csurig tölteni! :)))
A másfél éves törpének szeretnék egy pancsolót vásárolni, felfújható peremű, 140-180 cm átmérőjűt, vízforgatóval, takaróval. Sajnos a kánikula miatt le vannak rabolva a boltok, ahol van is, 3m átmérőnél kezdődik. Nincs esetleg valakinek ötlete, hol kaphatnék ilyet? (A 4 nagy barkácsáruház felejtős, nincs ez a méret)
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, hasznos véleményeket.
Örömmel jelenthetem, hogy sikerült behozni a topic olvasásában tegnap még létező 240 hozzászólásnyi lemaradásomat. Most már napi szinten követhetem az "eseményeket" (persze kizárólag csak este/éjjel). :)
Az áruházakban láttam mini vegyszerkészletet, van benne vízelemző, úszó adagoló, 20g-os multi klórtabletta, stb. Azzal min 2 hétig tisztán tudod a vizet tartani. Vegyszer nélkül sajna, mire megmelegszik, meg is romlik.
Nem értek egyet azzal, hogy a klór rossz, mert gondoljunk bele: mi a rosszabb a vírusok, baktériumok, algák, ezek betegséget okoznak, és ezeket a klór elpusztítja. Igaz, hogy szárítja bőrt, arra hajlamosoknál irritációt okozhat, de mi ez egy hetes lázzal járó betegséggel szemben? Nekem is van egy csomó gyerekem, én akkor vagyok nyugodt, ha tiszta, fertőtlenített vízben játszanak.
Ha van otthon pár méter slagod,tekerd fel tedd ki a napra,negyed óra múlva kész a forró víz .! MIndenképpen egészségesebb kisgyerkőcnek klórmentes vízben pancsolni,szerintem. Jó fürdőzést,majd küldj képet!