Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Háát igen, a vegyi szennyezés az randa dolog, de egy jól elkészített chilis bab (két féle hús, három féle bab, stb, stb) azért megérheti, hogy a nyakadba szakadjon a terrorista kergető hivatal :)
msmks:
Naja, pont ez a bajom a menet közben elfogyasztott babbal, ha nincs lehetőséged/nem akarod a természet lágy ölén kiheverni a kajálást, akkor bizony kellemetlen tud lenni :(
ugye tudod, hogy megszeged a vegyi fegyverekről szoló törvényt és gáztámadást hajtassz végre békés polgári lakosok ellen? :) +ez még kimeriti a terror és a közveszély okozás fogalmát is...
azért egy kis idő eltelik amíg a gázok elkezdenek képződni, és ha közben mozogsz, kevésbé tudja kifejteni a hatást.
csak a babbal úgy eltelik az ember hogy nincs kedve mozogni. igazából a legegészségesebb ilyenkor egy óra alvás, de hát nappal menni kell :)
Szinte csak babos cucc az, ami télleg ehető, meg tápértéke is van, osztán meg mehet tovább az ember felfújódva, vagy csak rám van ilyen hatással a Globus konzerv? :(
a gyíkhús itt a Különleges vagdalthúst jelenti? mert azt mi csak úgy hívtuk hogy "különlegesen szar vagdalthús" :) az se hidegen se melegen nem ízlett. kincstári babkonzerv már nincs, a Globus a beszállító, és annak finom a babkonzervje.
ugyebár 3 deka helyett 30 dekát akartál írni :)
szerintem hacsak nem heteket kell eltöltened az erdőben, akkor csaknem mindegy mit viszel. én zacskós levesből jó sokat viszek, ilyen instant dolgokat, mert azzal nincs sok macera és tíz perc alatt be lehet vágni egy adagot egy menetelés közben. aztán egy csomó konzervet is szoktam vinni, csilis bab, pacalpörkölt, babgulyás :)
és végül száraz kajákat, kekszet, szőlőcukrot, szalámit, ezeket menetelés közben állandóan eszem.
inni pedig főleg vizet, de ha eszembe jut, egy-két energiaitalt is berakok indulás előtt. ezeket akkor szoktam meginni, amikor valami váratlan nehézség adódik amit már nincs kedvem megcsinálni de muszáj (például kiderül hogy a tervezett útvonal nem járható, meg kell kerülni a hegyet :)
:) Raadasul a Pedigre Pal tenyleg eheto! (1x fogadasbol haverral megettunk ketten egy marhahusosat) ugyanolyan mint a papai loncshus, csak ne ropgott volna a fogunk alatt a csontliszt... Mad Max rulez! >;)))
Persze akkor meg katonak voltunk, barmit kepesek voltunk megenni masodidoszakra ;) bar azota ovakodom a konzerv-vagdalthusoktol... ;)
Amugy a kincstari babfozelek-konzerv (A'la Bakony) -10 fokon (hangulatos vasutallomason) sem volt semmi...
Hali!
"elég szar a gyíkhus hidegen...)".
Pedig mennyit ettünk!!! Emlékeztek a csípős hurkára? Szegedi vagdaltra? Káposzta konzervre? Jobbnál jobb(?) kaják voltak, föleg hidegen! Tényleg: volt valaki közületek Kalocsán katona a 70-es évek közepén? /tudom, hogy off de bátorkodtam magkérdezni/. Ott voltak igazi jó kaják!:-)))
Több napos - na itt már szóbajöhet a konzerv, viszon vigyázni kell a tábérték/mennyiség arányra! a legjobb ha nagy a tápértéke és nem több kb. 3dekánál (ennél többet egy ember nem eszik meg igazából 1ültő helyében) de természetesen lehet osztozni is a konzerveken. Viszont itt mindenképpen ajánlott a fűzés, vagy legalább melegítés (elég szar a gyíkhus hidegen...) Ha sporolni akarunk a hellyel vihetünk zacskós leveseket (ezekkel szintén vigyázni kell mert általában vagy 4 személyesek vagy 1) de itt szintén jó melegíteni az ételt.
Ha jobban belegondol az ember nehéz megtalálni a helyes egyensúlyt a megfelelő étel (minőség/tápérték) és a súly között. A zacsis levesek hátránya, hogy nem elég laktatóak. A zsíros konzervek viszont vizet vonnak el...
Ajánlani tudom a snacket, ha valaki élelmesebb és elég eszes akkor nem abcben vásárol snaket hanem kutyás boltban kilóra megveszi a hozzá való selejtes tésztát. Ezeket a tésztákat azért selejtezték le, mivel nem megfelelő a méretük (eltörtek pl) de ugyan úgy alkalmasak emberi fogyaszásra. (a pedigré pal szintén fogyasztható mert szinte ugyan olyan előírások vonatkoznak az állati ételre mint az emberire)
Ez a módszer főleg sötétben és télen érdekes :)
Mondjuk a fóliák biztos megnövelik a hatékonyságát a melegítésnek. Ha nem tudsz/akarsz tüzet gyújtani, akkor működhet (én is egy kis teflon lábast cipelek magammal pl. csajka helyett, a fólia meg nem foglal sok helyet).
Ha lesz hangulatom hozzá, akkor márciusban kipróbálom, oszt majd megírom a véleményem.
Olvasta valaki/találkozott valaki Robert Rogersnek a könyvecskéjével? Ez a pali "csinálta meg" a rangerek ősét, még az újvilágbelli angol-francia háborúban, de még Vietnamban is az ebből a könyvből vett tanácsokkal látták el a Joe-kat a túlálásről.
Ma láttam egy érdekes főzőkészüléket a spectrumon a Csúcs játékokban. Megpróbálom elmagyarázni a működését:
Kellékek:
1 fekete lábas + hozzá való fedél
1 fém alátát
1 túlélőfólia
1 átlátszó erős fólia
3-4 csipesz
és az elkészítéshez 1 müanyag forrasztó gép
Elkészítés:
Vágjuk a túlélőfóliát "alma fa" (nem jut ezsembe jobb leírás, bocsi) alakúra majd ugyan ekkora méretűre várjuk le az átlátszó fóluát is. Tegyük egymésre a fóliákat (úgy hogy a túlélő fólia ezüstös tésze legyen az átlátszó fólián látható) majd a két fólia széleit hegesszük össze, vigyázva, hogy a fa száránál beférjen a lábas. (természtesen ezt előtte le kell mérnünk!). És íme készen is van a mi kis túlélő sütőnk!
Használat:
Terítsd ki a "tűzhelyet" úgy hogy az aranyozott oldala legyne a talajon, a lábasba pakold bele a kaját és ezután a lábast helyezd a fém aláltre amit előtte betettél a fólia belselyébe. Miután ezzel végeztél, tüdővel vagy egy egyszerű legyezővel fújd fel levegővel a "tűzhelyet" majd a csipeszekkel zárd le a végét (tekerd fel és csipeszeld le mondjuk 5-6 centiméterenként), ezután magára is hagyhatod a "tűzhelyet" úgy 1-2 órára. A nap természetes hőjét kihasználva a túlélő fólia ezüstös felületéről "vissza pattanó" hő energia a fekete lábast fogja melegíteni...
Örömmel közlöm, hogy a Reintex által forgalmazott cuccok várhatóan 1 hónapon belül a Túlélő Portál már 90 %-ban kész webshopjában megvásárolhatóak lesznek. Kitartás és már rendelhettek is on-line.
nekem van katalógusom és a helyi boltba megkérdezgettem az árakat és beleírogattam... ha benne vagytok megoldhatjuk a fénymásolást... de amúgy ha összeírjátok minek kell az ára én megkérdem! nos?