Ez állati! :) Köszi. Egyébként - az offok óráját kihasználva - engedéllyel tartott lőfegyvert hogy vihetek fel a gépre? Gondolom, sehogy. Akkor egy rendőr is csak feladandó poggyászban viheti?
Akkor tedd már meg, légyszi, hogy ha itt nagyon offok vagyunk, akkor max. a BA-topicban, de áruld el, miért kell levenni az övet. Azonkívül, hogy cefet megalázó annyi utas előtt visszaszerencsétlenkedni magamra a farmert. Bár nyilván nem ez a cél. :)
SC belső elrendezéséről csak hallottam, nem láttam tervet, de az elv nem rossz, csak hát járatok és járatszervezés kell hozzá, ha egyszer elkészül meglátjuk, de ez itt már elég off
ezt szeretem, amikor normálisan lehet értelmes dolgokról eszmecserélni. mindenki elmondja mit hogy lát, és az ember megismeri a pult két oldalán (zahnstein meg a pulton, met mindkét oldalt bejárja) álló szemléletét, érzéseit. Nők a pult mögött! :):):) ehehehehe
ma (2B átsz) kb ez az érték állt meg: 16:20 - 17:50 1100fő/4 szalag . ezzel csak az a gond hogy nem elosztva érkezik, hanem szinte egyszerre zuhan be. elég megterhelő utasnak dolgozónak egyaránt. de du.6-ra bejött mind. itt lép be az amit előbb írtam, az "utastényező"
tehát a 120 már elég húzós (de reális és fokozható is), ebből cca40 sípol a kapunál és hasonló szám a pogyógondos, van köztük estleg átfedés, akkor mondjuk 60fő, legyen együtt a kettővel töltött idő, ha nincs más gondjuk, szűken mérve 1.5perc/fő. Ez akkor 1.5 óra, csak velük, egy járaton és már kezdődik is a boarding. Nem számoltam azt akivel nincs gond, csak mondjuk elől vagy hátul szüttyög :) Ezért kell jó fapadoshoz méltóan felkészülni az utazásra :)
Biztos, hogy nem térülne meg. A 2004-2005-ös felújításnál kellett volna más kialakítás. Látom én is a jelenlegi korlátokat. T2 meg szerintem a másik véglet (bár ott ritkán járok, te sokkal jobban ismered), a jelenlegi forgalomhoz a SC felesleges. A rendszerleállás szerencsére nem mindennapos, persze aki kifogja, annak kellemetlen. De a reggeli egyszerre induló gépek mindennaposak. Azt is el tudom képzelni, hogy az utasok többsége nem az IQ bajnokok közül kerül ki, szoktam tapasztalni, milyenek az útitársak.
A c/i pultok megszüntetése nem olyan egyszerű, szeretné a celebi és a menzies is, ha volna "saját" pultja. Sőt, volt már rá példa, hogy a Malév Ground Handling is átmerészkedett az egyesre.
Pinceszint nem nagyon lehetséges. Pontosabban lehetséges, de rengeteg pénzbe kerülne, mivel az épületet alulról statikailag megerősíteni nagyon drága, a közművek kiváltása úgyszintén. Ha csak egy váró lenne lent, szerintem nem lenne túl népszerű, ha meg pl. GVA vagy CDG T1 szerűt akarnának, az megfizethetetlen volna, nem hozná be sosem az árát.
A tervezésnél azért még mások voltak pl a security követelmények is. Valóban, kapuból túl sok van, de ha megszüntetnének pl. 2 kaput, akkor sem lenne jobb a helyzet, nem lenne több hely.
nem neked kell, nyílván, de be kell látni, vannak korlátok. hozhatná a wizz, csak amíg megy a harc teszem azt a slotokért, vagy az állóhelyért (éjjel sokkal olcsóbb), addig igyekszik ezt kihasználni,amennyire csak lehet (igaza van). és nem midig a sec. a szűk keresztmetszet. valamelyik hajnalban a celebisek szívtak, szerencsétleneknek leállt a rendszer, mindent kézzel csináltak, ezalatt a sec teljes kapacitással állt, mert alig csorogtak be. ha valaki ebbe esik bele, annak meg a celebi lesz a démon, mert csak azt látja hogy nem halad a sor a c/in-nél a sec meg üres. pedig kidolgozták a belüket. T1 fizikailag teljes átalakítást igényelne, más rendszerű elosztást, de ez nem kis zsé lenne, nem hiszem hogy T2 A B (majd pedig SC) mellett megtérülne.
Nem gondolták át a tervezésnél, hogy mekkora kapacitás kell. Óránként 100-120 embert kell átvizsgálni egy szalagnál. Jelen elosztásnál nem férne be még 1-2 átvilágító.
Nem hiszem, hogy nekem kellene megoldanom ezt a problémát. De ilyen szolgáltatás mellett hogyan várható el, hogy a wizz hozzon még egy gépet ide, ha már 4 induló gép is megoldhatatlan feladat elé állítja a biztonsági ellenőrzést? Amúgy az 1-6 checkin pultokat meg lehetne szüntetni. Egyre több online checkines lesz. Az érkezési oldal is feleslegesen akkora. Aki megjön, az úgyis húz elfelé, nem a reptéren fog lebzselni. De alapvetően a felújítás lett elb.va. A 10 kapu is nevetséges. Ha mindegyiktől indulna járat, nem férnének el az utasok. OK, hogy az épület műemlék, nem nagyon lehetett átalakítani, de akkor miért nem csináltak például egy -1. szintet? Hatékonyabban is ki lehetett volna használni a területet. Nem a dolgozókat hibáztatom, tudom, hogy ez nem az ő saruk. Ha már reggel csúszik 1 órát a gép, akkor borul az egész nap.
meséld el fizikailag hogy oldanád meg. ha majd lesz időd, nézd csak meg, már egy fal is ki lett véve, hogy beférjen még egy munkahely. elmondom mi bénítja meg: ha az utasnak (tisztelet a kivételnek) ötször kell valamit elmondani, amikor a zsebében marad a telefon mert hát "műanyag", rajta marad az öv, mert kamuzik hogy ne kelljen levenni, de persze szétrobban a kapu az övcsatjától, nála marad az aprója, mert hát az nem számít, a laptopját nem veszi ki lsd. öv, rajta van a vastag aranylánc vagy karkötő, mert hát "ez arany, nem fém!"
gondolkoztál már hogy miért az "A"-n jut be több utas ugyanannyi idő alatt? Mert a nagyrészük tisztában van hogy mit kell tennie. 0 problémások az üzleti utazók, öröm velük dolgozni, náluk nem találsz pl. vizet a kézipogyójukban. Lassan 4 éve van a folyadékszabály, de még mindig baromi sokan hozzák. Ezek miatt is beáll a sor.
Négy fullra székezett A320-as azért mégis annyi utast jelent, mint egy kisebb vidéki falu lakossága. A 1-es terminál meg az épület műemléki jellege miatt csak ennyire volt bővíthető a felújításkor. Kicsit talán lehetett volna szellősebbre, de szignifikánsan nemigen bír többet. Sajnos nem csak a szeku kapacitása kicsi, hanem a váró is. Bár ezt azt hiszem, mindannyian éreztük már a saját bőrünkön is.
Ferihegyen két egymás melletti check-in pultot nyitnak meg, az egyikhez a bőröndös online csekkoltak állnak sorba, a másikhoz meg akiknek még beszállókártya is kell.