Keresés

Részletes keresés

CsomóBill Creative Commons License 2006.07.01 0 0 494

Ajánlom figyelmetek be Blue_Sky_007 (268) hozzászólását, ahol ő 20eFt alat vett UV-t, ami egy nagyon jó ár, párban van a földfeletti medencékkel.

A beépített medencékhez is található UVC víztisztó 100eFt alatt, csak jó helyen kell keresni. Az ózon sem olyan drága, én ismerek 5-600 eFt berendezést.

Előzmény: PRAETORIANUS (486)
CsomóBill Creative Commons License 2006.07.01 0 0 493

Vízelemzők: 3 fő tipus van  forgalomban, a tesztcsíkos, a tablettás, a folyadékos, mindegyikben más a jó, ezt összefoglalom, hogy mindenki azigényei szerint válasszon.

Tesztcsík: a legegyszerűbb használni, nem kell a reagensekkel bajlódni, bemártod, és összehasonlítod, általában 50 mérésre elegendő. Hátránya, a kisebb pontosság, azt mutatja meg, hogy az értéked jó vagy nem jó, 0,1-es pontossággal azonban nem tudod meghatározni.

Tablettás: pontosabb mint a tesztcsík,de nem éri el a folyadékos pontosságát. 1-1 pasztillát kell feloldani rázogatva, jó vétel annak aki nem akar bajlódni a reagensek pontos adagolásával, viszont csak 30 mérésre elég, pótreagens beszerzése nem mindig a legegyszerűbb.

Folyadékos: A legpontosabb színskálával rendelkezik, ajánlom a maximalistáknak. 5-5 csepp reagenst kell adagolni, tehát számolni is tudni kell hozzá! :-). 100 mérésre elegendő, amik kb. 2 szezon. Egyébként ehez is lehet pótreagenst kapni a szakboltokban. Én ilyet használok.

Előzmény: weinmaker (484)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.30 0 0 492
Nem tudok berakni linket :( :( :(

http://cgi.ebay.at/INTEX-Chlorinatorkombination-FILTERPUMPE-7600-L-STD_W0QQitemZ290002896085QQihZ019QQcategoryZ20729QQrdZ1QQcmdZViewItem
Előzmény: weinmaker (491)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.30 0 0 491
A link így remélem jó lesz :)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.30 0 0 490
Amúgy ahogy nézelődtem a neten, találtam egy INtex által gyártott sóbontót szerintem direkt ilyen medencékbe és még az ára sem vészes ha jó.
Valaki szakértő ránézhetne:
http://cgi.ebay.at/INTEX-Chlorinatorkombination-FILTERPUMPE-7600-L-STD_W0QQitemZ290002896085QQihZ019QQcategoryZ20729QQrdZ1QQcmdZViewItem

Ugyan német, de ha benyomjátok a babelfishbe akkor angolul is olvasható.
Kíváncsi lennék a szakik véleményére.
weinmaker Creative Commons License 2006.06.30 0 0 489
Köszi a kimerítő választ!!!
Előzmény: PRAETORIANUS (488)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 488

A tablettáshoz először kell venni egy mérőt (http://www.astralpool.hu/termek.php?a=List&t=6 , futt egy csík fent ott lehet látni, hogy hogy néz ki)

Adnak alapban is tablettát, de valami 200 ft egy 10 tablettás levél.

Előzmény: szenyor Lopez (485)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 487

Ezekhez a kis medencékhez szerintem érdemes egy homokszűrős cuccot venni, beletervezve egy estleg nagyobb későbbi medencét, mert hosszabb távon olcsóbb lesz mint a papír szűrő vásárlás. Arról nem beszélve, hogy az egy óra alatt átforgat egy ilyen medencét.

Én csináltam egy olyan trükköt is vele, hogy a visszatérő csőre belül ráapplikáltam egy kb 45 fokos csődarabot, ez körbe forgatta a vízet a medencében, és az összes kosz összegyűlt egy csomóba középen. Egy mozdulattal ki lehetett porszívozni.

Előzmény: PRAETORIANUS (486)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 486

Hát ezeket inkább épített medencékbe szokták rakni.

UV kináltak nekem 250 000 ft-ért, 400 000 helyett, 50-es csőátmérővel, kb 3 év lámpa élettartammal.

Sóbontós cucc árát nem tudom, de nem olcsó, és minden fémszerkezetet megesz, a spéci rozsdamentesen kívül.

Van még az ózongenerátor, az szvsz a legjobb, mert az szinte 0-ra csökkenti a vegszerezést, de az 1,5 millónál kezdődik.

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.30 0 0 485
Nemtom milyen a tablettás, nekem papírcsík van, 50dbos kiszerelésben. Belemártom a vízbe, várok 15mp-t és a doboz mellé rakva látszanak az értékek. Szvsz mindegy, hogy mit használsz, csak használj valamit;)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.30 0 0 484
Sóbontó és UV szűrő ügyben valami tapasztalat?
Ja és vennem kéne valami vízelemzőt, mert most csak hasra rakom bele a cuccot.
Említette valaki a tablettásat, ezt így árulják? Multikban lehet kapni?
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.06.30 0 0 483

Az is műanyag, elmarja. Sőt a medencét is kilyukaszthatja. Én egy nagyobb mogyorókrémes üveget fogtam, asszony elmosta;) , kilyukasztottam a tetején a műanyag zárókupakot és beledobtam a tablettákat. Beleeresztettem a vízbe és szépen az alján marad. A bejövő vízsugár útjába tettem, hogy amikor megy a keringtető, vigye tovább az anyagot. Nem tudom, hogy bevált e, mert leeresztettem a medencét:) Az látszik, hogy az üveg műanyag tetejét is szépen kifakította. Ja azért ez a házi megoldás, mert nem vagyok hajlandó 5000Ft-ot kifizetni egy darab műanyagért (a klórozóért). Ha nem válik be, akkor muszájból veszek egyet, de megpróbálom először így.

Tegnap eldobtam azt a rengeteg homokot, amivel kiszinteztem a medencét és nekiláttam a földet egyengetni. Leszedtem amit jónak láttam, tettem rá egy kis homokot és jól beiszapoltam, hogy elterüljön és tömörödjön. Az iszapolás után egy órával zuhogott az eső:) Fárasztó a földmunka...

Előzmény: W9000 (482)
W9000 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 482

Szia,

És ha a szivattyú helyett a kimenő ág végén lévő kosárkába helyezném a tabit?

Előzmény: szenyor Lopez (457)
cserella Creative Commons License 2006.06.29 0 0 481
és úgy néz ki az újabb szelek erősebbek :(
Előzmény: CsomóBill (480)
CsomóBill Creative Commons License 2006.06.29 0 0 480
Ha egy kis vizet locsolsz a takaróra, az biztosan a helyén tartja. Bár lehet, hogy az újabb takarók lukasak középen :-)
Előzmény: weinmaker (476)
CsomóBill Creative Commons License 2006.06.29 0 0 479

Nekem is, mint látom a többségnek bestway van. Kék a fala, fehér a pereme. Szerintem az átlátszó premű sem vékonyabb, csak optikailag tűnik annak. Legmasszívabnak pedig az ezüstösek látszanak.

Élettartam, hát nehéz megmondani. Az előző 5 évet húzott, igaz az még 2x nehezebb és nagyobb kartonba volt csomagolva, az ára meg volt 49.000 :-(

Csodák azért nincsennek, harmad ár, fele anyag, fele vízforgató, szerintem fele élettartam.

Előzmény: Törölt nick (470)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.29 0 0 478
Mondanám a szappanos vizet, de az nem biztos hogy jó lenne, ha belefolyna a medencébe.

Valakinek van tapasztalata az alternatív víztisztító dolgokról, gondolok itt a sóbontóra és UV szűrőre?
Előzmény: nodi (477)
nodi Creative Commons License 2006.06.29 0 0 477

üdv mindenkinek!

örülök hogy rátaláltam erre a topic-ra hisz már második éve élvezem,persze csak nyáron :))  egy BestWay 3.6-os "házi tengerpart "örömeit

nagyon szeretem jó találmány munka után első a csobbanás:) A gyerköcöt is munka kicsalogatni belőle :)

egyetlen gondom van vele a felfujható pereme két nap alatt totál leenged

tavaly még egy hétig birta . Már próbáltam keresni a lyukat de semmi .

nics valakinek egy jó ötlete hogyan találhatnám meg

és hogyan lehetne javítani

weinmaker Creative Commons License 2006.06.29 0 0 476
Én az előbb jöttem ki a víz 30 fokos volt. Olyan vihar lett, hogy nem hinnétek el, az utolsó pillantban jöttünk ki. Alig tudtu rárakni a takarófóliát, ráadásul akkora szél fújt, hogy hiába húztam meg, mindenáron le akarta szedni. Idegből aztán rádobtam a slagot és az talán megfogja.
Előzmény: gromer (475)
gromer Creative Commons License 2006.06.29 0 0 475
Ma lenne jo igazan furodni. A levego lehult kisse, de a medenceben a viz isteni meg mindig. Lehet delutan atadom magam a hus haboknak:))
weinmaker Creative Commons License 2006.06.29 0 0 474
Igen bestway, az enyémnek ezüst nem átlátszó az oldala és kék szintén nem átlátszó a felfújható perem.
Előzmény: W9000 (473)
W9000 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 473

A FAST SET is BESTWAY ha kibontod, csak kék.

Erős szövetszerű az oldalfala, a felfújható perem pedig átlátszó kék.

Előzmény: weinmaker (472)
weinmaker Creative Commons License 2006.06.29 0 0 472
Az enyém is az, és mint írtam ezüst oldalfallal és nekem is marha erős anyagúnak tűnik.
Előzmény: cserella (471)
cserella Creative Commons License 2006.06.29 0 0 471
nekem is bestway
tied is ezüstszínű?kutya párszor ráugrott az oldalára,nem lett baja
Előzmény: Törölt nick (470)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 470
Nekem valami BestWay Easy Pool van, vagy mi (3,66)...Az mennyire gagyi nem tudod? Mikorra várjam a szétdurranását? :-)
Előzmény: CsomóBill (468)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 469

Ez csíbor.

Nekem a kerti tóban van egy csomó, 1-2 hatalmas is. Csípős sajnos. Ki kell szedni, más nincs. Estére meg takarni kell a medencét, hogy kevesebb menjen bele.

Engem egyébként a darazsak jobban zavarnak. Van egy olyan fajta, ami a vízre rászállva iszik. A tavam is tele van ezekkel. Nem agresszívak ha nem bántja őket az ember, de a medencében ha pl. pancsol a gyerek, akkor lehet gond...

Előzmény: VTi (462)
CsomóBill Creative Commons License 2006.06.28 0 0 468

De csíbor az bizony. Sajna nem használ ellene semmi, klórt bírja, esteleg ha tömény savval leöntöd :-)

Szóval ki kell halászni. Én azt tapastaltam, hogy a medence töltéskor néhány órán belül megjelenik, nem tudom, hogy nem a vízzel együtt jön??

3,6 verza 4,5 medence, a kisebb az ún. elsőáras termék, amivel próbalnak jól odavágni egymásnak az áruházak, mint a 200Ft-os matrac, 80Ft-os sör, stb. Ezeken nincs sok árrésük, mig a nagyobb reális, néha irreális árrést tartalmaz.

CsomóBill Creative Commons License 2006.06.28 0 0 467
2 éve volt szerencsém néhány gyári hibáshoz. De lehet, hogy most már jobb minőségű, 2% mindig hibás, ezt ki lehet fogni bármely gyár termékében.
Előzmény: GuMiSZu (435)
cserella Creative Commons License 2006.06.28 0 0 466
na ettől a bogártól én is undorodom. még a leszedőhálóban is pattog,hogy ne legyen egyszerű
Előzmény: _paha_ (465)
_paha_ Creative Commons License 2006.06.28 0 0 465
én alapvetően nem undorodok a rovaroktól, de ez a "csíbor" (mi így hívjuk, nem tudom az-e) hihetetlenül gusztustalan, ahogy "teker" a víz alatt. én mindig kifogom a szemétgyűjtő hálóval... szerintem egyébként nem a vízben kel ki, ugyanis nálunk már a medenceállítás napján megjelent benne egy. :-o

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!