Sorolom a lehetőségeket: önindító bendix nem húz be, oka lehet, a szénkefe el van kopva, nincs megfelelő kontakt az önindító + vagy - sarukon, lehet a gyujtáskapcsoló is kontakthibás. Hirtelen ennyi.... ezeket le kell ellenőrizni első nekifutásra....
szia. először hideg motornál csinálta másodszor meleg motornál harmadszor meg langyos motornál:) nem forgat semmit. müszerfalon minden világit aminek kell de mikor öninditózom csak az aksi jel tünik el minden más marad de nem forgat. tegnap 18 órakor nem indult. jártam le óránként és próbálgattam inditani. 21 órakor beindult:) azt nem értem ha valami elromlott akkor miért indul az auto pár óra múlva? számolgattam és kb. egy hónapig indul hibátlanul minden nap. tippem sincs mi lehet.
...az enyém a német Ebay-ről származik és van azon is BT csatlakozó.... és igen be kell kapcsolni a BSI-ben és nem feltétlen csak márka szervizben lehet megoldani , bárki akinek van hozzá "kütyüje", szakértelme betudja kapcsolni...
Nekem ki kellett vennem belőle valami kis műanyag, vagy fém idomot, ami ezt a kiakasztást végezte szállítási pozíciót tartva. Ne kérdezd, hogy néz ki, hol volt, nem emlékszem. :-D De elég könnyen megtaláltam.
SZiasztok. Egy másik gond, amivel nem boldogulok. A honosításhoz lámpákat kell cserélnem. Lecseréltem. Az előzőből kivettem a fényszóró állító motort. elfordít, aztán balra kellett tekernem, amíg a menet kifordult. Ez ok De amikor tettem bele az újba, nem igazán tudtam beletekerni, pedig gyárilag ki volt akasztva. Egyszerűen nem tudom belecsavarni. Kicsit beakad és így mozgatja ugyan a foncsort de így meg nem tudom jól beállítani a fényszórókat. Van ezzel tapasztalatotok?
Sziasztok! Egy kis tanácsra lenne szükségem ABS FAULT ügyben. Kimérettem, a jobb hátsótól jön. Tegnap megnéztem, takarítottam az érzékelőt és a csatlakozóját is. Míg eddig kb 50km/h alatt is darált fékezésnél, majd 90km/h felett meg sípolt, most már a sípolás megjön indulás után is. A keréken belül a felület nem sérült, takarítottam is. Mi lehet még a gond? Sajnos nem vagyok biztos, hogy a csere megoldja a gondot.
Amúgy honosíttatnám és még van egy hónapom az eredeti műszakival. Tud valaki Debrecenben egy olyan szerelőt, aki alaposan átnézné és ért is hozzá? Köszönöm :)
Mondhatnám, hogy lusta egy oroszlánod van :) de komolyan milyen hőmérsékleteknél tapasztalod? Délután nem indul de reggel igen? Mennyire meleg a motor? Egyáltalán nem csinál semmit vagy azért fordul az a főtengely?
peugeot 307 nem indul de másnap reggel semmi baja és egyből indul. akumulátor és öninditó jó. kb egy hónap és ugyan ez a probléma. délután nem de reggel indul. valakinek esetleg volt már ilyen gondja? ati0101@freemail.hu cimre irhattok. előre is köszönöm
Graf az egyik legjobb vízpumpa. Amikor nézed a különféle ilyen-olyanokat, és melléjük raksz egy Grafot, akkor két dolog tűnik fel: Az, hogy a Graf lapátjai vagy 2x akkora felülettel kapaszkodnak a folyadékba, és hogy rendes fémből vannak, nem spiáterből valamiből, meg műanyagból. Vezérlés szettből én Contit használok, Ina csapágyakkal, de biztos jó a Dayco is, csak nézd meg, mi van benne.
Szimeringet, ha nem látni folyásnyomot, én békén hagynám.
Vezérléscsere lesz az oroszlánban 1.6 HDI 90 ló. Dayco KTb 493 szett teflonos, ezt mondták gyárival megegyezőnek. Vízpumpából Graf gyártmány lesz, ezt ismeri valaki? Illetve ajánlott cserélni főtengő szimeringet? 240e van benne.
Sziasztok, Úgy adta a sors, hogy megváltunk a pug307sw-énktől. Barátokhoz került, ezért még nyomom tudom kísérni a jövőjét, szervizelni, stb...
Ami eladó: - RD4 mp3-as fejegység, egyben van, szép külalak, fényszórómosó szivattyú új (mindkét 307-hez jó), ráncfelvarrotthoz fényszóró mosó fúvóka tartó (bontott és új). Akit érdekel írjon emailt.
A miénk 15 éves lesz, és "csak" 120 körül van benne. Azért ez sem rossz, ugye? :-)
Mondjuk ebben a korban azért már látszik itt-ott a kor, például az "ezüst" kilincsek és tetőcsomagtartó rudak kezdenek több helyen is megkopni s ott kiütközik a fekete alapszínük.
Nálam a gyermekeim már túl nőttek rajtam, a nagyobbik fiam 17 centivel magasabb nálam, így az SW már szűknek bizonyult számukra, így nem volt mese, "upgrade"-elni kellett.
Funkcionálisan még minden működik rajta. Pontosabban pont ma este adta be a kulcsot a fényszóró-magasság állító - majd hétvégén megkukkantom, mi lehet az oka. Bár a biztosíték cserén és a tenyérrel való jól-odacsapkodáson kívül nem sokat tudok tenni a magjavítása érdekében. :-)
Jaja, ennek a Bluetooth-szal megspékelt változatát linkeltem be ide vagy 20 kommenttel ezelőtt én is.
És akkor kérdeztem, s erre tényleg szeretném, ha tudna valaki válaszolni: a CD tár funkciót csak a szakszervizben tudják bekonfigurálni, vagy van erre valakinek otthon is (Debrecen környékén) lehetősége és kapacitása?
Az előző tulaj rossz felniket vett a cicus alá, így a nyomtávom oldalanként 1 centivel rövidebb a gyáritól. Most nemigen tudom eladni a felnit és gyárit venni rá, úgyhogy maradnom kell ennél. Milyen nyomtáv szélesítőt érdemes vennem és honnan? A tuning boltokban kaphatóak jók? 19ezerért egy pár ami tehermentesítős? Meg láttam egy odlalt ahol 60 ezerért hirdették az általuk esztergáltat.
Dede:) Azzal járok még egy darabig. Közel 170 ezer van benne és semmi nem indokolja - különösen az anyagi helyzetem -, hogy váltsak. Mivel kizárólag csak hosszútávon használom, igen apró hibáktól eltekintve szinte tökéletes. Vezérlést kicseréltettem, mert a gyártástól csak eltelt 10 év, volt egy kuplung cserém, kutyacsont és tanksapka jeladó, na meg a "befagyós" kézifék bowdent cseréltettem ki. Sajna az ülésfűtés nem müxik alattam, de minden más tökéletes. Hála Jena beavatkozásának a motor meg pláne. Szóval 7 üléssel, kezdettől nálam - mi indokolhatna egy cserét? Ja, hogy lassan várható, hogy ez-az romlik? Ha vennék egy használt luxusabbat, akkor lenne para, újra meg nem telik. Másra költik helyettem a pénzem...
Írtam még az előző hsz-nél én is - aztán kitöröltem, mit okoskodjak, ha már döntöttél a kihangosítás terén -, hogy én is fm transmittert használok. Van belső és micro SD memóriája is, csatlakozik rá lejátszó/telefon kanócon is. Rohadt xar, hogy ebben az országban nem lehet úgy megtenni 100 km-t, hogy ne hagyd el a rádió adót. Ennek okán nem is foglalkozom vele. Vettem Aliról egy Morul 2 Bt hangszórót, telón meg megy útközben a TuneIn Radio, ha nem akarok nagyon a transmitter párosítással bajlódni amiatt, hogy annak is kell ugye egy táp. Oké, van szivargyújtó elosztó is, tehát nem gond. A Morul 2-t meg csupán amiatt hoztam szóba, hogy nekem nem kellene semmilyen fejegység, hanszóró sem. Ezek a 30-50 dollár körüli kütyük szerintem elegendőek lennének egy autóba, ráadásul kihangosítóként is fungálnak. De persze tudom, ez nem kikerülhető, legfeljebb a Logannél, hiszen a compu adatokat onnan lehet leszedni, állítgatni dolgokat - csak megjegyzésként írtam, hogy szinte felesleges ma már a sok hagszóró, ami idővel zörög, nem olyan minőségű, hogy ne kelljen belenyúlni, stb. Mondjuk aki belenyúl a gyári szettbe, az igényes is a zenére, nekem bőven megteszi/ vagy tenné a kicsit komolyabb külső kütyü is.
Az enyémnek állítható a frekvenciája, szóval ha valami rápofázik, elrakod máshova.
Amúgy pont ma hozta ki a postás, csak megnéztem működik-e, nem teszteltem nagyon, de a telóval simán konnektált bt-on, a rádió 108.0-án pont üres volt ahol default állt, úgyhogy nem volt gond, pikk-pakk megszólalt. A minőségről nincs tapasztalat, csodákat nem várod, de nekem alapvetően a zene amúgy is mp3 cd-n van, ez arra kell, ha valamit nem írok ki lemezre de le akarom játszani. Múltkor pont egy potcast-ot gondoltam, hogy hazafele meghallgatom az autóban, de nem volt nálam lemez, USB-t nem volt hova dugni. Ezért rendeltem ezt hirtelen felindulásból :D
El sem hiszed, mennyire örülök, hogy van még, aki megismer. :-) Az én koromban főleg...
Bár rég voltam itt, de nem azért, mert megszabadultam volna az SW-től. S bár lassan 15 éves lesz, mégis badarság lenne eladni - soha nem tudnék ilyen jó állapotú (és ismert "történelmű") kocsit venni annyiért, mint amennyit adnának érte. Akkor már inkább a gyermekeim hadd amortizálják le a friss jogsijaikkal. :-)
Én amúgy egy Grand Picasso-val nyomom pár éve. A régebbi PUG 5008-ast kihagytam a sorból - ugyanakkor az új 5008-as után már csorog a nyálam :-)
De szerintem már te sem az SW-ben ücsörögve járod az utadat...
FM transzmitterekkel sajna nincs jó tapasztalatom, főleg nagyvárosokban gyakran bezavarnak a lokális vagy körzeti adók. Pedig próbáltam márkásabb (pl. Belkin) cuccokat is. Pontosabban nem is a rádió adók zavarnak be, hanem a transzmitter nem képes a jelét elég erősen "rányomni" a rádió antennájára, mivel az egészen jól le van árnyékolva a kocsiszekrényen belül - én legalábbis más magyarázatot nem tudok.
Continental Contiecocontact 5, 215/55R17-es új nyári gumi szalonautóról leszedve, 4db 3 áráért eladó130.000Ft . Az ár irányár, alkudni lehet. sziki1@freemail.hu
Régóta nem jártam már ezen a fórumon, de most egy kérdéssel ismét idehozott a sors. :-)
A fiam egyre gyakrabban használja a kocsinkat (2002-es 307 SW), s szeretné, ha Blutooth-on keresztül is tudna zenét hallgatni. A minőség nem prioritás, így fejegység és hangszóró-csere most nem játszik.
Ha jól tudom, a CD tár funkciót engedélyezni kell a kocsiban. A kérdésem az lenne, hogy ezt csak szakszervizben tudják nekem megcsinálni s vajh' mi pénzért), vagy pedig Debrecen környékén tud nekem esetleg segíteni ebben valaki privátban is?
Én javaslom a Zalaegerszegi Gébárti Tóstrandot. Vannak faházak + Sátrazási lehetőség Kutyának is van hely. A fűre is lehet állni kocsival. Cserébe inygenes a Strand.
Homokos a talaj. Viszont gyorsan mélyül és hideg is. Szóval a kis gyerkeseknek a nyár hőségben a legjobb van játszótér + pigpong asztal + tűzrakó hely stb...
Szia. Akkor a BSI felett nézd meg a kábel átvezetést, lehetséges, hogy valamilyen kábelt átvittek és ott ázik be, onnan folyik a víz lefelé. Ha a BSI vizet kap, az nagyon nem jó dolog. Az üveg az gyári vagy esetleg cserés? Mert ha utóbbi, akkor lehetséges rossz szerelés is és ott ázik valahol. Még a kormányrúd átvezetést nézném meg, az ottani tömítésnél is lehet gond.
Sajnos az enyém is hangos. Az első tulaja egyszer beindította olaj nélkül. Szóval most van egy ciripleő, visító hangja, ami hangosabb az átlagosnál. Figyelni kell a hangját. Ha hangosabb lesz akkor csere. A gyári olaj Total LDS. 0,9L a feltöltési mennyiség.
Ettől függetlenű teszi a dolgát és igazából már megszoktam de mégis néha zavar :(.
Szia! Köszönöm a segítséged!Még annyi kérdésem lenne hogy amikor jelezte az autó a hibát hibalámpa meg az anti.. kiírás leállt neked is az autó ??Nálam ilyenkor le áll az autó és le kell vennem a gyújtást majd vissza és pöccre indul is mehetek tovább csak a lámpa égve marad!?
1 a radiátorod csatlakozásánál enged. ( ekkor a hűtővíz jut be az utastérbe ami ugye jobb esetben fagyálló rosszabb esetben valami lötty javításának segédlete ITT )
2 a klímád kondenzvíz elvezetése nincs a helyén vagy eltömődött . mivel nekem még nem volt ilyenem ( még nem szedtem szét így nem tudom hogyan javítható )
Segítséget kérnék,van egy 2002-es 1.6 os benzines 307-esem,4300/4500 fordulatnál 135 km környékén felvillant a hibakód lámpám és kis kijelzőn meg az anti pollution fault szöveg jelent meg.Kissebb tartományban nem jelentkezett!Szerelők nem tudják mi lehet ez. Ha netán valaki már találkozott ilyennel infókat megköszönném!
Na igen! Közben olvastam én is hogy engedélyeztetni kell a cd tár funkciót. Felhívtam a PUG szervízt: "Igen megpróbáljuk lehet hogy sikerül, lehet hogy nem" mindez 12 ezerért.
..valószínű evvel olcsóbban és egyszerűbben jössz ki ... én is pár hónapja raktam be , de arra figyelj hogy a BSI-ben is be kell kapcsolni , anélkül nem megy ...
Ha a motortérből jön, akkor érdemes megnézni azt, hogy ha leveszed a hosszbordás szíjat, akkor is hallod-e. Ha nem akkor lehet ékszíj feszítő görgő, vagy generátor.
Én vezérlés csere után fél évvel vittem vissza a szerelőhöz az autót, az egyik görgő volt rossz. /ő - gyári cucc mellett - azt mondta, hogy a csapágy/görgő volt rossz :) /
Ismét egy kérdés. Szeretnék venni egy új cd-s usb- rádiót, de segítség kellene, hogy mi kell hozzá hogy működjön a kijelző, és a kormányról vezérlés. 2003-as 307 break
Szia. Biztosan nem fagyálló ,azt felismerném. Küszöb üres ,száraz viszont a taposólemeznél lévő szivacs hangszigetelő egészen a pedálsor tetjéig nedves. Nem tudom mióta vizes mert 2 hete vettem akkor meg ezt pont nem néztem.
Adott egy 307 break 1.6b-es (2003). Tegnap ellenőriztem a szervó olaj szintet, nem érte el a nívópálcát. Ma vettem hozzá dexton III-as olajat. (piros) Megnéztem milyen volt benne, de se nem zöld se nem piros, inkább narancssárga. utántöltöttem, de most meg a max szint fölött van fél centivel. gondot okozhat ez, illetve jó olajat raktam bele?
Biztosan nem hűtőfolyadék. Nincs édeskés illata. Picit a diópálinkára emlékeztető illat? Az ajtó mellett nincs beázásra utaló nyom? Gumikéderek rendben vannak? Most jelentkezett az esőzésnél vagy száraz időben is tapasztalod?
Szia. Az a gomb ha jól tudom, akkor az automata világítást kapcsolja be és ki. De ha nincsen az autó feltanítva, akkor nem fog működni. Ha biztosan nem hűtőfolyadék és mindig esőzés után jelentkezik, akkor nézd meg a küszöböt, lehetséges, hogy abban van a víz. Megnézni úgy tudod, hogy lejtőre állsz orral előre, a küszöb elejénél van két csavar, az egyiket kiveszed, ha folyik a víz, akkor a küszöb ázik be. A doblemezben lévő műanyag védőt ki kell venni és mögötte vannak gumidugók, a küszöb végénél biztosan van egy. Ha ott rossz a tömítés, akkor be tud ázni a küszöb és onnan folyik be az utastérbe. A dízelolajhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem benzines van. :D
friss 307 cc,2.0 i,100kw tulaj vagyok es gyorsitasnal 2000-es fordulattol fura,csapagyszeru,valtozo intenzitasu hang jon. en a valtora tippelek.talalkoztazok mar ilyennel?
Üdvölök mindenkit.Peugeot 307 2.0 hdi szedánt keresek. Ha lehet vonóhorgosat, ezüst metál szinben,de más színüt is megnézek . Ki tudja hátha megtetszik.
Ilyen olcsók a motorok? Hát nem tudom. 60e Ft 1db motor. Azért keresd fel őket vagy nézz körül. A rengeteg rejtett hibáról nem is beszélek szóval valami biztosabb helyről lenne érdemes. Még Halásztelken is vannak meg talán Fóton bontók. Persze csak Budapest közelieketk mondok. A budaörsi normális. Én már sok mindent vásároltam nálunk anno a 206-hoz. Korrekt egy brigád. Egy telefont megér hétfőn!
Azon gondolkozz el, hogy mi a különbség: A hideg oldal vékonyabb, vagyis hidegben könnyeben felkapja, elviszi az olajat a kenés szempontjából kritikus helyekre, vagyis ha sokat jársz hideg motorral, és nem kíméletesen, az 5W sokkal ajánlhatóbb. Ugyanakkor, melegen mindkét olaj 40-es. Nincs köztük különbség. Tehát, mi értelme váltani 10 W-re? Nem sok, előrébb nem vagy vele. Szerintem. Hidegen talán kevesebb olaj fogy, ha amúgy csipegeti a gép, de melegen minden ugyanaz, mint 5W-vel.
5w40, től a 10w40 sürübb. Ha sokat vontatsz, vagy sok km van a kocsidban akkor szokták javasolni a sürübbet, de az hogy honnan nézzük soknak a km-t az még kérdéses.
peugeot 307 sw 2.0 i benzin 2004 évj.100kw. Eddig mentem vele cca:5-600 km-ert.Csak azért mert már ahogy lenni szokott hazautón kigyulladt motorhiba jelző:abgazreinigung anomalia.Nem volt nehéz kitalálni mire utal, de ezt sok dolog okozhatja.Igy hát a lehetséges okokat keresve kicseréltűk az EGR szelepet,lambda szondát,gyertyákat is.mivel az eladó nem tudta dokumentálni a vezérműcserét igy azt szerelőnél kicseréltettűk ahol kitisztitották a folytószelepet és összetanitották a vezérlő elektronikával.A hibajelző azóta hallgat de a fogyasztás még igen magas.Autópályán 5-ik sebességben 90-es egyenletes tempóban tőbb mint 8 liter két személyel.Bocs lemaradt az alv. szám:VF33HRFNB83415933 Ja!! És a légszűrőbetét is új.Én már nyugdijas vagyok de egykor autóvill műszerész voltam.Ezt csak azért emlitem ,mert nem nagyon zavar a sok műszaki kifejezés azért megértem.Tisztelettel várom válaszod
Vennék egy ilyen ELM OBD diagnosztikai kütyüt a kocsiba. Tudtok segíteni hogy melyiket érdemes megvenni? Elég nagy a felhozata és a szórás árakban is. WIFI-s jó enne.
Szia. Nincs mit, ha tudok segítek. Én még azt tanultam, hogy az úttörő ahol tud segít. :D:D:D
Az olajat nem kell leengedni, mert amikor a motor nem jár, a hengerfejből minden olaj visszafolyik a karterba. Emiatt van a vezérműtengely csapágyainak a csíkozása is, az olaj a vezérműtengely felől érkezik és mivel a negyedik henger az utolsó, oda ér el a kenés legutoljára. Ott kezd csíkozódni, kopni.
Emlékeim szerint mást nem lebontani, vagy kiszerelni, csak amit írtál.
A vízhőfok nálam is így működik, felmegy kb. 90 fokra, termosztát nyit, vízhőfok lemegy 70-80 fok környékére, attól függően, hogy mennyire van hideg. Majd kezdődik elörő minden. A vicc az, hogy amikor egyszer diaggal néztem, írt egy vízhőfok jeladó hibát. Töröltem, utána felment 90 fokra és ott megállt. Aztán később megint elkezdte a játékot. Most is ilyen.
Szia, nyíregyházán mi is ki tudjuk cserelni, de előszörus megnézni hogy a e a baja. Ha van rá igény bárki szólhat ha nyíregyen kell kulcsjavításos segítség.
Szia! Pesten hol, és mikor? Több, mint 200 km-re vagyunk, de a párom szokott menni, igaz teherkocsival, árut szállít egy helyre, de ott oda tudja adni valakinek, aki budapesti, és el tudná vinni szerintem neked.
Sejtettem, hogy a gyári lesz itt a megoldás, valószínűleg itt is az lesz. Bár tegnap a motormosás során figyeltem meg, hogy a szelepfedél nem fekszik fel rendesen az öntvényre, így szerintem egy rendes nyomatrékolás megoldja a problémát (+paszta).
Ha ez nem sikerül, marad a gyári megoldás, ma kérek is rá ajánlatot.
A szereléssel kapcsolatosan lenne két kérdésem:
1, Leengedted az olajat a csere előtt? 2, A trafósoron, és a kartergázcsőn kívül kell még valamit lebontani a cseréhez.
Illetve lenne még egy kérdésem:
A vízhőfoknál normális, hogy menet közben 70-80 fok körül van a víz, pár perc várakozás után felmegy
90-re, majd ismét viszaáll erre a 70-80 fokos értékre?
Szia. Nekem ugyanilyen motorral szerelt az autóm és már volt szelepfedél tömítés cserém. Emlékeim szerint volt benne ugyanilyen márkájú tömítés és mintha lett volna hasonló gond vele. Nekem a gyertyánál állt az olaj, azóta csak gyárit veszek. Mindig kérek ajánlatot a Peugeottól és megnézem, hogy a többi gyártmány mennyibe kerül és milyen vélemények vannak róla. A tapasztalatom az, hogy nagy árkülönbség nincsen, emiatt veszem a gyárit. Amikor a gond volt, akkor én cseréltem ki a tömítést paszta nélkül és nem volt gond vele. Ez az én tapasztalatom.
Van egy 307 sw-nk, több, mint 1 éve van nálunk, és a bicskakulcs nem nyitja a zárat. Vettünk új házat, elemet cseréltünk, de így sem jó. Folyamatosan vacakolt, többször volt rossz, mint jó. Hol nyitott, hol nem. Ha megnyomjuk hallani, ahogy kattan a mikrokapcsoló, de nem nyit. Márkaszervízben próbálták újra tanítani, de nem segített. Azt mondták csere, 30 ezer az új. Így lemondtunk róla, fiókba került, több mint fél éve már. Most kutakodtam a neten (hozzáteszem, hogy nő vagyok :) ), és azt látom, hogy lehet javítani is, és a leggyakoribb a mikrokapcsolók meghibásodása. Segíthet ez rajta? Szabolcs megyében vagyunk, a legközelebbi helyet, ahol javítják, Pesten találtam. Még nem vettem fel a kapcsolatot velük, gondoltam előbb itt kérdezek rá, kinek mi a tapasztalata ezen a téren?
Másik dolog, tegnap óta a csomagtér sem nyílik ki, az is úgy ment tönkre, mint a bicskakulcs, hogy hol jó volt, hol nem, aztán végképp megadta magát. Itt is lehet hallani, amikor kattan a mikrokapcsoló. Belülről ki lehet nyitni csavarhúzóval. Egyenlőre eddig jutottunk vele.
Harmadik probléma az automata váltó. 2-3 és 3-4 sebesség között szokott időnként rántani kicsit, és hol az egyik, hol a másik sebességnél, vagy épp mindkettőnél egymás után, vagy épp egyiknél sem, tehát ez is hol jó, hol nem, de többször inkább nem. Szoftverfrissítést javasoltak. Ezzel kapcsolatban tapasztalat?
Még egy kérdés: Van-e külsőre olyan jel(zés), bármi, ami alapján eldönthetem, hogy az európai darab vagy angol? Sajna nagyon sok helyen látom, hogy angol bontott termék és ezt nem jelzik, de ott az autó, amiből egyértelmű :)
Adott egy 2005-ös, még elsőszériás 1.4 16V (KFU), futásteljesítmény: 178'000 km.
Január végén átesett a "kötelező" hengerfej/szelepfedél/szívóoldali/kipufogó oldali tömítéscseréken (mindenhova Victor Reinz került). A művelet óta az autó 400 kilométert ment, és a szelepfedél alól (vagy közvetlen az alatta lévő öntvény alól) újra folyik az olaj. A szerviz természetesn ingyen elvégzi a cserét, így nem is ezzel kapcsolatosan lenne kérdésem, hanem az alkatrészek /esetleges trükkök felől:
Kérdéseim:
1, Milyen tömírés márka ajánlott ide? Gyári mennyibe kerülne? Egyáltalán van értelme? 2, Megoldás lehet-e a tömítés pasztázása (alatta-felette)? Korábban számos helyen alkalmaztam ezt a megoldást, és sok helyen tanácsolták most is. Van-e tapasztalata valakinek a témával kapcsolatosan? Ezt a tömítésnek a cseréje nélkül is el tudom képzelni, ugyanis 400 km van az autóban a javítás óta.
még járó motor mellett sem kell mennie egyiknek sem, nem hogy gyújtáson. Az első fokozat a klímával együtt bekapcsol, illetve valamilyen 90 fok fölötti hőfoknál.
Koszi. Sajnos igazad van. Tegnap utana neztem en is. Most mar csak talalnom kellene 2x elsot es 2x hatsot. A bontokban jellemzoen vagy nincs vagy angol bontas, ami nem jo. NINCS VKINEK ELADO?
elvileg a második fokozat csak 105 fok környékén kapcsol be, előbb nem. Ha a diaggal kivezérelve jó, az már egy jó jel, de hogy ettől még jó-e a vezérlése (=tényleg bekapcsol-e, amikor kell neki), ahhoz én nem értek, majd az okosok megmondják.
Két probléma miatt szeretnék egy kis segítséget kérni.
Az első, hogy szerintem nem kapcsol be a hűtőventilátorom. Legalábbis a második fokozat biztosan nem. Hétvégén PP2000-el tesztelve mindkét fokozat rendesen ment. Viszont járó motornál nem hallom, hogy felpörögne. Ha leállítom az autót és csak gyújtáson hagyom, akkor menni kellene neki? Vagy csak járó motornál pörög? 2003-as 2 literes benzines, RFN.
A másik, hogy a bal tükröm nem fordul be teljesen. Ez szétszedéssel, takarítással és kenéssel javítható?
59. § Hátsó helyzetjelző ködlámpára vonatkozó további műszaki feltételek
(2) [...] Ha a járművön csak egy hátsó helyzetjelző ködlámpát alkalmaznak, akkor azt - e bekezdés előírásainak a megtartásával - a bal oldalon kell elhelyezni. [...]
Köszönöm. A hátsókra nem is gondoltam. Most belegondolva az talán nincs meghatározva, hogy jobbra vagy balra kell lennie a zárófénynek és a tolatólámpának. Vagy tévedek? A hátsókat amúgy szedtem már ki párszor, az nem nagy durranás.
Szia. Ahol írtad, ott megy be a kartergáz visszavezető cső is. Mekkora távokon használod? Ha csak rövid távokon, akkor valószínűleg csak a vízgőz csapódik ki és emiatt néz ki így. A motorolajnak kell kb. 20-30 km használat, amíg olyan hőmérsékletet ér el, hogy a benne lévő vizet elpárologtatja. Megpróbálom előkeresni azt a cikket ahol olvastam, de már máshol is hallottam erről a dologról.
Megoldható házilag is de így is, úgyis le kell venni az első lökhárítót. Ez persze az első lámpákra vonatkozik. Csatlakozó kiosztásban nem különbözik. Legalábbis, amit én szereltem az nem külöbözött. A hátsólámpákat is cserélni kell a ködzáró/tolató miatt de ott nem kell lököst szerelni csak a két szárnyas műanyag anyát kell letekerni. Ott viszont figyelni kell a foglalat panelra. Gyakorlatilag itt is csere de ha emlékezetem nem csal vezetékezni is kell egyik oldalról a másikra.
Hideg motornál az autó 15-20mp után túldúsítja a keveréket. Szerencsés esetben csak dadog, de gyakran le is áll. Hibaüzenet nincs, csak benzinszag. Mi lehet a gond?
Sziasztok! Szeretnék lámpát cserélni brit típusú 307-esemen -1.6 B, 2003, Break - honosítás miatt. Megoldható ez házilag vagy le kell venni az egész lökhárítót és inkább szerviz?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy 2001-es 5 ajtós 307-be be lehet-es rakni a ráncfelvarrott lámpáit? Leginkább a hátsók érdekelnének, az első egyelőre kap majd egy polírt.
1.4. 16v 2004 307-sem levegőszűrő cseréjénél vettem észre ,hogy a pillangószelep és a levegőszűrőház csatlakozásánál,a szelepfedél összekötő csövekben habos valami van. tömítetlenség vagy valami más okozhatja ezt.
Én ugyanezt csináltam, csak egy noname 500Ft-os lapátot vettem próbaképpen. Méret alapján megvettem a legolcsóbbat (sajnos csak gumit nem találtam a madaras teszkóban), átraktam a gumit belőle (persze az újban nem volt fém merevítés, így ezt is át kellett varázsolnom) és láss csodát, végre kilátok hátul :)
Pözsósok, itt vannak az aktuális akciós nyári gumi árak. Most csak a 205/55R16 méretet írom be ide, mert talán az érdekli itt a legtöbbeket, de magánban természetesen más méretek árait is küldöm.
205/55R16
Laufenn (by Hankook) LK 41 H 11.800
Apollo (by Vredestein) Alnac 4G H 12.990
Vredestein Sportrac 5 91H 15.600
Hankook K125 Ventus Prime 3 H 15.700
Bridgestone Turanza ER300 V 17.990 (új gyártás!)
Pirelli P7 Cinturato H 17.990
Bridgestone Turanza T001 H 18.990
Dunlop SP BluResponse V 19.500
Goodyear Efficientgrip Performance V 19.990
Continental Premium Contact 5 91H 19.990
Michelin Primacy 3 91V 22.990
Szerelés Csepelen, személyes átvétel Halásztelken vagy a Nagyvárad téren, budapesti kiszállítás 990 ft/szett, kiszállítás máshová 790 ft/db.
kulani@citromail.hu
(Illetve megtaláltok a "Gumikérdés, felnikérdés" topikban is.)
Peugeot-nál fel kell cserélni a + és a memória + kábelt ha gyujtás levétele után nem őrzi meg a beállított állomásokat, de ha kormányvezérlő adaptert is teszel akkor egyszerű megcserélni, de ezt majd akkor ha megvan a cucc.....
1.6 Hdi 110 lóerővel éppen jó és élvezetes. Ha gari eljárta után megjénáztatod, akkor a 6 literes fogyit lejjebb lehet vinni (gondolom), de utazási élményhez elég a gyári beállítás is...
A kormánykapcsolóhoz vannak adapterek, de akkor olyan fejegységet vegyél amihez van. Én kenwood dnx 4250bt -ra cseréltem, ahhozpl. van adapter, de sok máshoz is, nézz körül a neten ha még nem vetted meg a fejegységet.
hát ha nem akar túl sokat foglalkozni vele az ember, akkor ne vegyen 1.6THP-t.
Zseniális motor, nagyon jól megy, és ahhoz képes nem fogyaszt sokat.
De a kokszosodás nagy probléma tud lenni (AMI NEMCSAK EZEN MOTOR SAJÁTSÁGA, DE AZ ÖSSZES kicsi turbós+közvetlen befecskendezéses motornak, gyártótól függetlenül).
Ahhoz jön még hozzá a korai évjáratok lánc problémái, amiket ugyan javítgattak, de alapvetően az az alkatrész "túl van spórolva". A megnyúló láncok, elállítódó vezérlések pedig sok gondot tudnak okozni.
Ha odafigyel rá az ember, és cserél mindent amikor kell, (olajat nem 30ezrenként, hanem 10-15; vezérlést rögtön, ha csak kicsit is csörög), és még a szívósort is kitakaríttatja időnként, akkor viszont élményforrás.
Csak kb. senki sincs, aki ezt meglépte volna. Vagy ha igen, akkor az úgyse akarja eladni az autóját.
Hát ja,nagyon elszaladt az autógyártás,úgy értve,hogy elég nemzetközi egy bizonyos autótipus összerakása.Hol van már az,hogy egy autómárka egy bizonyos ország szimbóluma.Esetleg papíron.Közben meg innen-onnan hozzák a beszállítók a cuccokat a gyárnak.
Manapság meg az járja,hogy ami nem kínai az hamisítvány :D:D:D
Én is 5008-al szemezek egy ideje. Sajna motorválaszték nem túl bő. Ebből az egyik az 1.6-os szívó, 120 LE gyakorlatilag nem létezik. Gondolom az 1.6 HDI lenne a legjobb választás. Egyébként a https://www.spritmonitor.de/ oldalon szoktam csekkolni a motorokat. Van aki becsülettel tölti, nem csak a tankolásokat, hanem a ráfordításokat is. Az 1.6 THP-motorral kapcsolatban nagyon durva dolgokat olvastam. Olajfogyás elég drasztikus tud lenni.
Egy picit (oke, nagyon) offtopic, de ha mar szoba kerult: viszonylag "u"j (2015/2016-ös Peugeot 5008) autobol melyik motorral szabad venni?
Az 1.6 THP-t en is olvastam, hogy nem tul jo (es rajta van a Totalcar listajan a legrosszabb motorok cimu listajan - amin egyebkent szamomra meglepo, hogy micsoda csucs modellek szerepelnek..), ezert egy konkret peldany amit kineztem az 1.6 Hdi (Euro-6). 90% vagy 95%-ban autopalyan lesz hasznalva, jo valasztas lehet az 1.6 Hdi egy Peugeot 5008-ban?
A Volvo meg kínai. Sőt, nagyrészt ott is gyártják. A VW csoport autóihoz a motorok döntő többsége itt a vadkeleten, Győrben készül. Sőt! Az a fostaliga S3 is, az utolsó csavarig. Emlékszünk a Merci fekete korszakára? Gyalázatos autókat csináltak (MAGUKTÓL) nem is oly' rég. A franciák, olyanok, amilyenek. Egy autónál náluk mások a prioritások, mint egy japánnak, vagy egy németnek. Ők kb. pont a 307/C4-el voltak a mélyponton, de azóta rájöttek, hogy abból hogy ők "francia" autókat gyártanak, nem lehet megélni. Szerintem mostanra egészségesen ötvözték a francia kreténséget azzal a minőséggel, amit elvár a piac. Lásd a kis kormány, magas műszerfal párosítást. A mostani autóik se jobbak se rosszabbak a többi kategóriatársnál. Viszont határozottan jobban néznek ki. (Lehet a Golf VII a világ legjobb autója, de....hogy néz ki?) Motorok terén pedig soha nem volt velük gond. Oké ott volt a 1.6 THP "Prince" motor, (az is a BMW-vel közösen) de ezenkívül nagy mellényúlásuk nem volt. Ellenben lássd a VW csoport tetszőleges TSI-jét.
Na, mindegy. Én jót nevetek az ilyeneken, akik egy szakadt Passatból, vagy E46-ból osszák az észt.
Napokban olvastam ezt egy másik fórumon.Hallottátok már? Idézet:
"Lásd, a franciák (A PSA -Peugeot-Citroen stb.) - pont most készülnek megvenni az Opelt. Szőröstű-bőröstül.
Ha most valaki azzal jön, hogy az ő Astrája már 15 éves és prímán műxik, ami lehet igaz is - azután hiba lenne ugyanazt remélni egy 2 év múlva megjelenő Opel kapcsán is."
Uj Peugeot vasarlasa miatt a mostani (307 SW 2.0 Hdi - 2002) kevesbe lesz hasznalva, inkabb varosba hasznalnam.
Kerdesem, hogy szerintetek is inkabb csereljem benzinesre (maradhatna szinten 307-es mondjuk 2.0 benzin), mert az elvileg
valamivel jobban viseli a varosi ingazast vagy maradjon a dizel. Bar 1-2 eve amikor szinten varosi jarkalasra volt gyakrabban hasznalva jottek elo az ilyenkor
szokasos problemak, azota viszont sokat palyazok vele es nincs is semmi problema.
Sziasztok. Szeretnék a gyári CD-s rádióra egy aux kábelt csatlakoztatni, Vettem egyet, de annak 12 lyukú a csatlakozója. Megnéztem a CD lejátszó csatlakozóját és eltérő. Ha jól veszem ki ez a mini iso csatlakozó. Ehhez találtam több csatlakozási, lábkiosztási rajzot de nem tudom eldönteni, hogy hova csatlakoztassam, melyik csoporthoz. Megnéztem az ebay-en, de ott mind a 6 mind a 8 lábkiosztásos mini iso csatival árulják a kábelt. Meg tudnátok mondani, hogy melyik a helyes? A CD váltó helyére tenném, ami a 8 lábas lenne, de nem tudom a bekötési helyeket. Sárga, fehér és piros színű vezetékeim vannak a jack kábelén.
Elviszem gyári diagra,gyújtásra rakom nem világít semmi ami fékhez kapcsolodik,a stop felirat , abs jelző ,kéziféket sem jelzi.Tehat ami fékhez kapcsolodik semmi jelzés .
Szia. Nekem fékhibát egyszer írt ki, akkor a fékfolyadék csöpögött el. Mivel a nálam a fékfolyadék egyben a kuplung kiemeléséhez is megy és ott volt egy rossz tömítés ahol elcsöpögött. Először a fékfolyadék szintjét nézd meg, ha az jó, akkor máshol kell keresni a hibát. Gyári diaggal kell megnézni, univerzális nem biztos, hogy jó lesz. gyári diag a másik hibára is jó lesz.
Ráadod a gyujtást, (azt nem tudom félig vagy teljesen, próba...)nyomva tartod a ball bajuszkapcsoló végét, ott lehet ki-be kapcsolni az automata világítást...
Még egy kérdés. A világítást nem lehet úgy beállítani, hogy lekapcsolt állapotban beindítás után sem kapcsoljon fel? Illetve még egy,jövőhéten szerzek tempomat kart,meg Jack csatlakozós kábalt a gyári cd-hez RD44 , megtudnád oldani egy kalap alatt a tempomat és az aux aktiválását? Thx
Nehezen lehet leolvasni a vezetékszámot, de majd rákeresek még egyszer. Azt nem értem teljesen, hogy a mennyezeti lámpánál 3 vezeték megy a mikrofonhoz (talán egy canbus vezeték is) a gyári mikrofon viszont csak két eres (- +). A mikrofon 2 vezetéke gondolom közvetlenül csatlakozik a bluetooth modulhoz, vagy RD45-höz. Van jelentősége, annak, hogy a gyári vezetéken, vagy egy külön vezeték párossal kötöm be a mikrofont az rd45-be?
Amúgy van egy CD adagolóm ami hibás (ki-be adja a lemezt), ezzel jött az új rd45, azóta kicseréltem, ha kell a régi (ha tudsz vmit kezdeni vele) szívesen odaadom.
A minap vettem egy 307 sw t van egy hibaüzenetem braking fault,abs fault,tudnátok segíteni hol keresem a hibát, a műszerfalon a fék ellenőrző lámpa nem villágít .
Urak, a hátsó ablaktörlőnél mi a varázslás oka? Most cseréltem le az oroszlánon. Mivel nem akartam venni komplett kart, ezért megnéztem, mi a metódus. A gyári az egy műanyag merevítő lappal befűzött gumi. Én ezt először kiszedtem, kis feszítéssel szépen kijön a végén lévő karomból, akkor ki lehet húzni egyben. Aztán, mivel a karmok kísértetiesen hasonló szélességűek, mint az akármelyik többcsuklós ablaktörlőkön lévők, ezért szétszedtem egy Valeo First-öt és bepróbáltam-simán bemegy. Csak, mivel a merevítő más kialakítású és vékonyabb gumit tud befogni, ezért az ezekben a sokcsuklósokban fémlemez merevítéseket használtam. Méretre vágtam, befűztem, kis teketóriával bepattintottam az utolsó karom alá és kész. Tökéletesen töröl. Nem ugrik ki, nem görbül el. Ettől fogva elég lesz csak a gumit csereberélni.
Általában az övre rakódó mocsok, zsír miatt lesz merevebb és nehezebb. Húzd ki teljesen, csipesszel fogd meg a kengyelnél, aztán tegyél egy lavórt az ülésre, benne meleg vízzel és valami jó zsíroldó mosószerrel (én ultra dermet használtam). Áztatás, mosás, áztatás, ismét mosás, majd öblítés, végül szárítás. A víz fekete lett, az öv meg ismét olyan, mint új korában.
Már régóta bosszant a dolog, van valami jó megoldásotok arra, hogy a nagyjából 2 perc alatt visszahúzódó biztonsági öv kicsit begyorsuljon? Főleg azért idegesít, mert az esetek nagy részében jól bebogozza magát az ülésmagasság állító kar mögé.
Sziaztok ma meg volt az olajcsere légszürő csere stb. 1.6HDI lebontottuk a müanyagot az ablak alatt a légszürő cseréhez muszály volt viszont az egyik fele nem akar visszafeküdni az ablakra /csak ablaktőrlö feletti résznél/rendesen!Van erre valami megoldás?kb 2mm rés maradt gondolom ez igy nem jó mert befolyik az esővíz a hangszigetelésre vagy nem számit?
Tempomat kapcsolóval Zolysyst keresd, berakja és öröm.
Jenával meg nyomass egy optimalizálást és lesz boldogság is:))
Többek között Ádi tudna regélni a nyugati partig való örömautózás és fogyasztás szépségeiről a tuning után. Ő aztán igazán rég óta és hosszútávon használta. Jena +10%+ környékén piszkálta meg az enyémet is - az 2.0 HDi SW - 2 éve, ég és föld a menettulajdonságban. Nem tudom, mi lett volna, ha komolyabban oda is nyúl. Tényleg Jena, mi lett volna?
Szia! Az én 307 oroszlánom alvázszáma: VF33E8HVC85061329 1.6 HDI FAP-os, azt szeretném megtudni, hogy ezt a motort érdemes-e illetve lehet-e feljebb húzni és hogy utólagos tempomat beszerelhető-e. 4 kivezetés van a féklámpa kapcsolóján. Válaszodat előre is köszönöm.
Nem tudom, nekem nem tudták megállapítani mi a baj az autóval. Benyögték mit kell cseréléni meg pár száz ezer forint összeget. Na ekkor telefonáltam Jenának, megnézte. 5 perc alatt megmondta mik a bajok. Köze nem volt ahhoz amiket a szervízbe mondtak. És töredék áron elkészült minden. Egy telefont eressz el fele, én nem emlékszem hogy azon kívül hogy kivettük a régit és betettük az újat csináltunk volna bármi mást.
Kész vagyok! :) Egy héttel ezelőtt ugyan ezt mondta a szerelő gyerek, aki csinálta. Ugyanezt a beázást, majdnem szó szerint... (Lehet, hogy olvasta? :D ) Ennek ellenére nem tudták beállítani hézagolóval... No comment.
Olvastam pedig egy ír pofa beírását egy fórumban, hogy ez a megoldás. Venni kell egy érzékelőt és hézagolóval kell beállítani. Ő azt írta amúgy a vízre, hogy a csövekben kondenzálódott víz gyűlik össze és az károsítja. Végül is az eredmény ugyan az, beázás...
A kocsi amúgy most össze van rakva, azon gondolkodom, hogy el kellene hoznom tőlük, mert így nem sok értelme van otthagynom. Nem tudom mit csináljak...
Vissza emlékszem , hogy 40 éve a teher oktatóm azt mondta( lehet viccelni akart),vezetés közben minden olyan tevékenység tilos ami ......ni re végződik.Kivéve a figyelni,vezetni,fékezni....stb....stb :DDDD
Na vájjon, azért annyira nem hülyeség, hogy ne legyen a látótérben semmi nagy dolog. Pont az a baj, hogy a rendes jogi szabályozás hiányzik-például, mi számít túl nagynak, mi az, ami túl nagy teret takar ki a kilátásból, mi számít zavarónak, mi nem és ilyenek.. A szűk ívben jobbrakanyar az bizony igaz. Nagyon jó lenne sok helyen, csak a kereszteződés alig alkalmas rá (belátható, széles öböl), és ugye biztos, hogy mindenki egyéni látásmódja lenne az az alacsony forgalom, ahol megengedhető. :-D Viszont, egyre több helyen van olyan lámpavezérlés, ami a sávok alatti indukciós hurkokkal érzékeli a járművek jelenlétét és így forgalomfüggően, sőt, okosan vált. Mozog ez a jég, csak lassan. A vezetés közbeni kaját szerintem is szankcionálják, ezzel egyetértek (úgy, hogy magam is gyakorlom ezt a nem éppen helyes magatartást olykor).
:) Zolyytesó szakmai téren nincs vita:) Mint mindig - nyilván főleg a tronyos dolgok terén - ebben is tökéletesen igazad van. Oda nem is raknék. Alapból az esetemben 4 db kis izzóról volt szó. Elég csak benézni az autóid belterébe és nyilván Te is tudod, miről "gajdolok":) Még jó, hogy az nem fáj a szakiknak, hogy belül is át lehet "LEDezni" a verdát és nem gyári állapotú... Fáj az is a szerveknek, hogy az ablakra tappantasz egy navit/telót, hallottam már ilyen büntetésről is. Nekem csak simán le kellett venni a tartót a vizsgára. Szép lesz, ha a VÉDA rendszert arra is használják, hogy mi takarja a kilátást és azért is nyomnák a büntit, mint a kézből történő telefonálásért, ha ilyet rögzít a kamera. A cigarettáért, hot-dogért nincs bünti, csak a telefonálásért. Nem véletlenül rakják a sok coll gyári mozit sem magasra, a váltó előtt lévő navi szerintem kifejezetten baleset veszélyes, ennek ellenére pampogás van/kezdődött a szélvédőre rakott telefonért-naviért is, ráadásul jogszabályi hivatakozással... Itt megint csak az elavult KRESZ-re lehet hivatkozni. Emiatt nem fejlődik a közlekedési kultúránk sem. Várhatunk például alig forgalmú, lámpás kereszteződésben akár nappal, akár éjjel a lassan váltó zöldre, holott a vadnyugaton például ilyen esetben kis ívben ki lehet fordulni, ha abszolút nincs forgalom. De ha úgy fordul ki a paraszt, hogy megzavarja a zöldben haladót, akkor ugrik is magyar viszonylatban pár havi fizetés a helyszínen. Nálunk mekkora kocsisor torlódik ilyen buzi módon szabályozott (vagy nem) lámpáknál? Ehh, mindegy, pedig nem is vagyok depis, nincs is okom rá, de tényleg ez jön le abból, amit írok...:) /Didyman borulátói megjegyzésére:)))/
Köszönöm a segítségedet, de nem erről az alkatrészről van szó. Felvilágosítottak, hogy ez a belinkelt alkatrész egy elektromos jel alapján vákuumot szabályoz. Nekem érzékelő, jeladó kell, ami bizonyos nyomás értékre valamekkora feszültséget ad ki. Ezt az értéket próbálták az utángyártott darabon hézagolókkal beállítani, de nem jött össze nekik. Van rajta egy kis tengely, vagy nevezzük pöcöknek, amit a nyomás (gondolom valami membránon keresztül, vagy nem tudom) ki-be tologat, ami alapján bizonyos feszültség értéket ad tovább.
Szia. Lehet neked privát írni? Okosítást szeretnék kérni autóba (nem) való ledekről, akár általánosan pl a ledfajtákról, fényterjedésről, foncsorozás, akármi, akár konkrétan, hogy te mit tennél pl egy p21w helyére. Nagyon összeszedett és hozzáértő írás ez, gratula, szerintem sokat tanulhat belőle, aki kíváncsi.
Üdv, a múlt héten volt egy ilyen kérdésem, most hívtak a szervizből, hogy gáz van:
"Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hátha tudjátok, hogy a turbó nyomás érzékelő potenciométer (talán ez a neve), az mennyibe kerül, lehet-e gyári 50 körül?? Most szervizben van a kocsi. Vettek bele valami utángyártottat 10körül volt) de nem tudták beállítani. Azt mondták hézagolni kell, meg állítgatni, de nem tudták beállítani. Most azt mondják a gyári kell, mert egyszerűen nem tudják ezzel megoldani. Közben egr-t is cseréltek... Ezzel az érzékelővel - jeladóval kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Tényleg ennyire szívatós, vagy csak nem értenek hozzá eléggé??"
Az a baj, hogy azt mondták nekik, hogy nem lehet már kapni ilyen potmétert, esetleg turbóval együtt, de azért próbálnak szerezni valahogy.
Ez tényleg így van, vagy az nem tudja jól, akit megkerestek? Ennyire szívás egy szar érzékelő beszerzése? Totál kivagyok, egyszerűen nem tudom mit csináljak... 3 hete ott a kocsi és fogalmuk sincs, mikor lehet kész. :(
Le fogom venni a sarut 1 napra, ahogy ajánlottad.Gondolom 24 óra kellhet neki.Hát igen, lehet, hogy már jók az ülés alatti csatlakozók, csak még írja az AIRBAG FAULT-ot.
Ha így nem törlődik megpróbáljuk géppel töröltetni.
Már először volt nézve géppel, megpróbálták törölni, de ahogy törölték vissza is jött.Igaz nem márkaszerviz volt.
Fú, a kerékpáros lámpakirályokat amúgy én is tiltanám az utakról... van pár idióta, amelyik azt hiszi, hogy neki látnia kell minden áron, és lehetőleg 5-10 W-os, egyenesen előre irányított reflektorral szeli a világot. Az embernek kiesik a szeme, azt sem tudja, mi jön és honnét.
Azért nagyon remélem, hogy te is megéled velünk együtt, ne legyél ennyire borúlátó. :-) A gépjárműizzók "szerencséje", hogy speciális fényforrások, így azokat nem érinti a kivezetés (amúgy irdatlanul hülye) rémsége. Én azt remélem, hogy lesz majd szabványos LED, és akkor az izzók mellett nem fog ésszerű érv maradni a korhűséget leszámítva (mondok is jót, COG LED-ekből már most van olyan retrofit Ba15 foglalatú, ami tiszta izzónak néz ki, a COG-biztos láttál már ilyet, az az izzószál szerű LED- jól pozícionálható, gyakorlatilag tökéletes megoldás lehet). Háromszoros élettartam? Amikor utoljára körbeizzóztam a kocsit, úgy 5 éve és 100.000 km-rel ezelőtt, akkor rendes, márkás (Hella) izzókat vettem. Most, pár hónapja szédült ki az első közülük, egy helyzetjelző. Nem tudok nagy átlagot, de ha 100 km/h-s átlagsebességet veszek alapul, nem lövök túlzottan mellé. A helyzetjelzők ennek körülbelül felében mehettek. Ez kb. 500 óra élettartam, és ennyire is specifikáltak az 5 W-os helyzetjelző izzók. Amiket vettem, Osram izzók, azokra a gyártó nagyon konzervatívan 2000 órát mert írni. Nem soktízezer, nem tizenpárezer, hanem csak 2000. Ez alapján, ha az izzókat háromszorosan éli túl egy olcsó LED (és nem veszik el a fele fénye), az már prémium. Egy nagy előny viszont van a LED-ek oldalán. Ha az izzók sűrűbb kiégése mondjuk az átlagnál kicsit magasabb generátorfeszültség miatt van (a tűrésen belüli, de átlagosan magasabb érték drasztikusan hat az izzók élettartamára), akkor egy normális LED-ben lévő, stabil áramgenerátoros meghajtás függetlenné teszi ettől a hatástól a LED-eket, vagyis azok nem fognak emiatt gyakrabban "kiégni".
Ja, tanulságos írás volt. Abszolút szakmai, örömmel és érdeklődéssel olvastam. (Nem pejoratív a mondat.) Nincs összeesküvés elmélet ebben (sem) amit írtam, csupán az idegesít, hogy miért korlátoznak abban, amihez alapjában semmi közük. Úgy gondolom, állampolgári jogom jól látni - ha ezzel mást nem zavarok mást - és jól látszani, ha azzal sem. Oké, tisztában vagyok azzal is, hogy egy sor rendelet szabályozza a közúti forgalomban való részvételt, ha nem tetszik, menjek gyalog. De akkor következetesen tartassák is be. Ennél sokkal baleset veszélyesebb dolgot hagynak. Pld.: mi a fenéért engednek be a kontinensre jobb kormányos autókat, tovább megyek: miért adnak rá rendszámot? Talán városban nem baleset-veszélyesek, Amerikában a kukás autónak is jobb oldali kormánya van - csak annak - praktikussági okból. Erre nem tudnak - vagy nem akarnak - rendeletet gyártani addig, amíg valami fejesnek a családja nem végzi a temetőben... Gondolom, jött már Veled szemben éjjel kerékpáros LED világítással. Bakker, a minap majd' eldobtam a kormányt, akkora fénnyel jött szembe egy suttyó. Bár az autóm világítHATNA így. Ott nem korlátozzák ugyebár... Örülnek, ha van világítás a pedáloson. Úgy gondolom, hogy változtatni kellene bizonyos elavult jogszabályokon, netán az 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendeleten, mert amikor megalkották, harmada jármű futott az utakon.
Az általam eddig betett "Alis" LED-ek egy része f@s volt. De: normál izzótól égett össze eddig a PUG csatlakozója, H1 elfüstölése miatt lett mindkét burám belülről homályos. Oké, visszajelzi a kompu, hogy rossz az izzóm elöl-hátul a LED tolató, irányjelző és helyzetjelzők miatt, de ez miért nem lehet az én dolgom, hogy berakom-e? Mi a fenéért kell az E betű után koslatni? Mert amin nincs rajta, az szürke importos, ÁFA nélküli, eredeti - valós - árát épp megérő dolog és nem túlárazott xar? Mert egy LED mondjuk rossz esetben is 3x annyit bír, mint egy W5W és jobban is világít? Mert lassabban alszik ki a Can Bus-os autóban és "hazakísérő" fényként is fungál:) ? Bocsesz, de összeesküvőelméletes lettem vén koromra, ugyanakkor a szakmai dolgok előtt meghajlok, a hozzáértésed előtt szintén és nem vitatom! Lehet, már rég nem emlékszünk erre az írásra, de meglásd, igazam lesz, hogy pár év múlva az öreg autókban is a LED-eket fogják bevezetni, netán nem is lehet majd más izzót kapni, mint ahogy kivezették a háztartásokból is. Csak még nem jött el az ideje, mert valaki nem harapott rá az ebben rejlő bizniszre. De megéred, tuti:)
Elolvastad (tudom, hogy baromi hosszú volt), amit írtam? Muszáj ebbe is összeesküvést látni? Itt nem sógorkoma írja a szabályt, hanem az unió, és hogy ismételjem magam, baromi jó okkal van ez így szabályozva. Értsd meg, a LED-esítés nem annyi, hogy betekered a homasitás cool LED-et az égő helyére és minden szép.
Félreértés ne essék: nem a vizsgaállomással van gondom... az egész farok rendszerrel... a kisstílűséggel, ami itt uralkodik. Addig, amíg valamelyik köcsög tűznél melegedő nem teszi rá a mocskos kezét a LED bizniszre, qss van. Aztán majd jön egy vajnabandi és kötelezővé teszik, hogy minden izzót szereljen át mindenki LED-re, mert gazdaságosabb. Korábban a pótféklámpa fronton is az volt... aztán a titkárnő - meg nem mondom melyik. nagy autósbolt lánca - miatt majd lehet, mert anno ők szállítottak/terítettek mindenhová. Ilyenen múlik, de ezt mindannyian tudjuk.
Nem. Azokban a berendezés számára előírt típus nem a pl. Ba15 5W izzó-egyszerűen nincs ilyenjük, mivel gyárilag integrált fényforrással érkeznek, ott a csere csak komplett lámpa lehet, amely viszont szabvány szerint hordozza ugyanúgy magán az E-jelölést. :-)
De nem ez a gond. A jóságnak feltételei vannak, aminek a legtöbb LED-es vacak nem felel meg. Tehát nem is biztonságosabb. Szokták mondani, hogy jó, de akkor a sok prémiumgyártó ilyen-olyan LED-es izéja meg így-úgy-nos, azok a megoldások igen kemény tesztet követően kaphatják meg a TÜV pecsétjét.
Csak egyet képzelj el-megveszed a noname LED-et. Működik, igaz, jelez a kiégett lámpa jelzője, de kiütteted, (mindjárt pár szó a CAN buszos LED-ről) vagy nézed. Eleinte jó a fénye, elfogadható az eloszlás is. De vacak az emitter minősége, vagy ha az még márkás, jó minőség, a körítés nem az, nem jó a hűtése (az 1 W-os LED is tönkremelegszik egy zárt térben, napos időben), fél-egy-három év után a fényereje lecsökken az alá, amit izzólámpával valaha tudott a lámpatest, vagy járó motornál elkezd kontakthibázni a rezgéstől elfáradt forrasztása. Lehet, hogy nem is veszed észre, álló motornál, vagy alapjáraton nem fog vibrálni, ha halványodik, csak hozzászoksz a fényéhez, sosem veszed észre, amíg találkozón melléd nem áll egy másik, még izzós kolléga. És ez tipikus dolog. Nincs egységes, szabványos köntös. Izzót évtizedek óta úgy gyártanak, hogy mind bírja a hőterhelést, rezgést, van 4-5 féle tipizált gyártósor, amit az összes gyártó használ gagyitól a nagyokig, félrelőni sem lehet vele. LED-ből van vagy húsz féle jó félvezetőgyártó és mondok valamit, 60 féle gagyi. Hozzá elektronikát gyárt ismét 20 féle harmadik. Fél évente újabb típusok tucatja jelenik meg, ha egy kap engedélyt, elavul. Pedig piranha tokozással húsz éve is szereltek LED-es pótféklámpát a Fülöpnél, itthon (azóta is van azokból, kiváló LED-ek), mégsincs semmilyen szabványos felépítés a retrofit megoldásokra, előre világít, oldalra nem, nagyobb a feje, mint egy izzónak, és összevissza hazudik a legtöbb, semmilyen megfelelőségről nincs információ (lehetne még jó ettől, nem ezen múlik, de valamiért mégsem ez a jellemző). Te rá mernél tenni egy E-betűt ilyen termékekre? Én nem. És még az Osramra sem.
A CAN-buszos LED külön móka. Nincs ott szó CAN buszról, ahol egy izzónál nem volt CAN kommunikáció (mert miért lett volna), ott LED-nél sem lesz. Az elektronika többnyire egy söntellenálláson mér átfolyó áramot és mivel a LED cirka tizedakkora áramot kíván, így az elektronika jelez. Mit csinál a lelkes gyártó? Terhelést rak a LED mellé. SMD ellenállásokat. Amik melegítik magukat, szép barnára sütik a panelt és melegítik a LED-et is, hátha nem volt elég rövid az élettartama így is. :-D Van az Osramnak is nagyon hangzatos, Can Bus Control Unit-ja-tudod, mi van benne? Egy 5W-os huzalellenállás, rögzíthető bordába csomagolva. :-D De ez legalább nem a LED-et hevíti, hanem akárhova rakható a vezetékezésen, párhuzamosan kell kötni a kívánt fényforrással.
Ez így mind igaz, de .... sok esetben a led jobb mint a hagyományos égő, de ha jobb, biztonságosabb, energiatakarékos, akkor is tilos, pont úgy mint annó a pótféklámpa....
...nem állítottam hogy nem szedhető szét a tok , de úgy gondolom amíg nem veszi ki a kormányból nem könnyű megállapítani hogy hol szakadt el.... a másik hogy amíg nem zárta ki a csatik hibáját addig nem is nyúlnák fölöslegesen az átvezető szalaghoz ... :-))
Az a tok szétszedhető. Sőt, olykor javítható, ha jó helyen szakadt, de kritikus rendelkezésre állású rendszereknél én általában a gyári minőségű cserét javaslom nyugodt szívvel. Forrasztani nem is olyan egyszerű mozgó, rezgő környezetben úgy, hogy tartós legyen. A csoki jó ötlet, csak legyen rögzítve (a relatív nagy súlya miatt).
Az egyik sem taglalja, hogy a fényforrás izzószál lehet csak. A lámpát nem alakíthatod át (pl. másik foglalat), csak a foglalatba illeszkedő, EU-s rendelkezés szerint engedélyezett (E-s jelölésű) fényforrást rakhatsz be. Csakhogy a retrofit LED-ek ilyennel nem rendelkeznek. Az előbb említett Osramnál sem garancia, hogy minden foncsorban jól fog vetíteni például. Így pedig nem univerzális, nem kaphat engedélyt!
Ez egy elég mélyre ható kérdés. Próbálok felszínes maradni. :D Az egyik lényegi ok a bigott hozzáállás, amivel bármilyen retrofit (tehát régi Ba/WxW/Soffita) foglalatba illeszkedő, ám nem izzószál, hanem LED fényforrást elutasítanak. Ez nem ok nélküli dolog! A körsugárzó izzószál mindegyik vonatkozó foglalatban szigorú előírásoknak megfelelően, pontosan pozícionálva sugározza előírt mennyiségű fényét. Ha az első szembejövő LED-et betekered, akkor sem a fényerő, sem annak színe, sem annak eloszlása nem gyári lesz. A fényerőt könnyű belátni-ha kevés, nem látni, de ugyanakkor sok sem lehet, mert zavaróan vakít (igen, itt lehet azon vitázni, hogy márka, típus és másik márka, másik típus között mekkora eltérés lehet).
A szín baromi fontos dolog, a halovány rózsaszín nem vörös, a fehér nem narancssárga, a jégkék nem fehér. Megtévesztő, ha nem megfelelő, ha fél másodpercig a színen gondolkozik az ember, az életet jelenthet.
A legfontosabb az eloszlás: Ha pontszerűen, baromi erősen világít középtájon egy LED, az nem ugyanaz, mintha a foncsor és a búra optikailag jól megcsinált együttesén egy egyenletes, kellően széles-magas fénynyaláb keletkezik. Féklámpánál ez kritikus, indexnél úgyszintén. Kell a felület, nem elég az, hogy pontszerűen baromi erős.
A retrofit lámpákkal pedig az a gond, hogy nincs rájuk rendes szabvány (és a LED-ek marha gyors fejlődése miatt nem is lehet könnyen írni ilyet). Ezért az EU tiltja mind. És ez a legtöbbször jól van így. Nem szerencsés a példánknál maradva, ha egy rendszámtábla fénye elvonja a figyelmet fényerejével, színével a helyzetjelzőről, féklámpáról. Tized másodperceket jelent reakcióban. Az élettartam is felemás dolog. Az izzó kiég. Addig a fénye alig veszít a gyáriból. A LED nem ég ki, hanem halványodik, durván. Jó esetben sokkal később, mint ahogy az izzó kiég, de sokszor egyáltalán nem bírják a környezet miatti terhelést-ennyire nem minőségi a piacon kapható LED-ek 95 %-a.Ömlik ide a gagyi tömegszar, amit az emberek lelkesen tekernek be az autóikba, az eredmény meg ki tudja, milyen. Na ezért kell a bigott tiltás.
Én nem reprezentatívan, Osram LED-eket vettem, mert ők ésszel csinálnak retrofitet (pontos színkód, méretezett eloszlás rendesen a foncsort igénybevéve hozzá, tisztességes hűtőfelület, és pontos fényáram), de most őszintén, ki a fene fog egy darab helyzetjelző izzóra kidobni 2-3 ezret, vagy még többet egy 21 W-osat kiváltóra? Én azért vettem, hogy kíméljem a foglalatot, foncsort (tizedakkora teljesítmény fűti-többet nem kell cserélni, mókolni relét, foglalatot!), féklámpánál nincs a hagyományos izzóra jellemző, hosszú felfutási idő, hanem azonnal teljes fénnyel világít (tized másodpercek..), meg ha pl. vészvillogóznom kell sok órán át, akkor tudjak, és tuti indítható legyen a kocsi utána. Ezek számomra objektív szempontok, egyszeri beruházás, megtérül hosszú távon-vettem tesztet, kipróbáltam, értek hozzá, tudom, hogy jó-lecseréltem mindent a H4/H3-ak kivételével. A színezett bura alatt sehol sem fogják kiszúrni, működik, színe-fénye rendben, és bevállalom, ha valahol lebukik.
Helló ... ne vedd le mert nem fogod úgysem látni , mivel a szalag egy tokban van ... az hogy széthúztad a csatit meg megfújtad lehet segített , de a hiba nem lett törölve ...próbáld meg hogy egy egész éjszakára leveszed az akksi sarukat és ha így is vissza jön akkor keríts valakit Lexiával kiolvasni és törölni a hibát.. de az is szokott működni hogy 10-20 hibátlan indítás után törlődik , vagy legalábbis a lámpa elalszik ...
Ha esetleg kiderül az is hogy az ülés alatti csatik szórakoznak , akkor le kell vágni őket és a vezetékeket összeforrasztani , vagy ahogy én csináltam "csokival" összekötni...
Figyelj, ha valami problémád van magaddal, akkor ne ide öntsd ki, ez nem a lelkisegély-szolgálat. Bár annyi közös van benne és a fórummal, hogy ez is önkéntes alapon megy, majd ha fizetsz érte, akkor írhatsz ilyen hangvételű üzenetet, addig meg ugye sejted, milyen választ kapsz erre a beböfögésedre? Igen, dél felé indulj.
Remélem, hogy nem lesz legközelebb. :D Itt vannak a képek, előtte, utána. Bár a bontott, a hirdetés szerint használt, de gyári állapotú. Az ajtó bal oldalán a sérülésről nem volt szó, az ajtózár nem működött, a rendszámtábla világítás burája nem volt. Ennyit a gyári állapotról. Egy biztos, jobb mint volt. :)
Igazán jófej gyerekek vagytok, csak elég letaglozó, hogy az uj forumozók száját nagyban telibeszarjátok azzal, hogy meg csak válaszra sem méltattok. Sajnálom mert ennek ellenére még mindíg úgy gondolom, hogy fasza kis autó ez a 307. jól szerelhető, sok dokumentáció, leírás, video található ami nagy segítség a szereléshez, de nyílván így könnyebb lett volna. Na mindegy már megoldottam
Ennek egyszerű oka van. Ellenőrzik a vizsgaállomásokat. Ha pedig ezen megbukik a vizsgaállomás, akkor elsőre mondjuk bezárják 2 hónapra, másodikra 6, aztán mondjuk végleg.
Szóval elég nagy pénztől eshet el egy ledes rendszámtábla világítás miatt.
Buzi begyepesedett agyú faszok, tisztelet a kivételnek. Engem egy rendőr egrecírozott a ledes nappali fény végett, mert hogy nem égnek vele együtt a helyzetjelzők hátul. elővettem a rendeletet a kesztyűtartóból, azt mondta nem úgy van, én meg nem vitatkoztam tovább, megbüntetni nem akart csak okoskodott..... Hát persze nehéz beismerni ha valaki nem jól tudja....
Levizsgázott a verda. Nem nagy ügy, csak érdekes, hogy mibe kötöttek bele. Ha akarom értem, ha akarom nem, inkább nem. Tegnap vittem egy elővizsgára, szóltak, hogy LED van a helyzetjelző és rendszám tábla világításnál, rakjak rendes izzókat vissza. A helyzetjelzőre még azt mondom, egye fene, bár egyáltalán nem zavaró, kevésbé sem, mint sok nappali fény. Jobban látszik a kocsi. De hogy hátul miért zavar valakit, hogy a rendszámtábla jobban ki van világítva, ezáltal a kocsi hátulja is - ami talán a biztonságot is elősegíti -, hát ezt már kevésbé értem.
Pont ilyen szarakodás miatt kérdeztem a minap a ködlámpába épített nappali fényt, mert nem akarok 2 év múlva az átszereléssel bajlódni, ha egyáltalán megérem, vagy a kocsi megéri. Kb. még mindig a 70-es évek szintjén vagyunk, amikor a pót-féklámpát le kellett szerelni, mert b@ta valaki szemét. Ma meg ki sem adnak análkül kocsit. Érdekes módon engem nem zavar éjjel a karácsonyfaként kivilágított kamion, vagy a "zárófénnyel" felszerelt személykocsi (amelyik maga mögött stop vonalat húz lézeres fénnyel), még jobban észreveszem ezeket. Nem zavar az alul neon világítású sem. Miért fáj ez egyeseknek? De már túl vagyok a bosszankodáson, majd visszacserélem, ha kicsit melegebb lesz.
Igen, elméletileg. Gyakorlatilag meg sajnos nagyon is számít. :-(
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mekkora minőségi különbségek vannak egy első beszállítós alkatrész (amivel kigurult a gyárból az autó), egy utánrendelt gyári alkatrész (amit a márkakereskedésben rendelsz később az autódhoz) és egy utángyártott alkatrész között. Ez utóbbit meg megint csak több lépcsőre lehetne bontani a gyártmányok közötti minőségi különbségek alapján.
Széthúztam a csatlakozókat, természetesen levett akksi sarunál, mind a két első ülés alatt befújtam kontakt spray-vel, de semmi javulás.Indítás után kiírja kb. kétszer, de érdekes módon menet közben már abba hagyja.
Lehet, hogy tényleg légzsák átvezető gyűrű? Még megpróbálom levenni a kormányburkolatot.
A cserés kettőstömegűt nem vettem ki a dobozból, de a kuplung szett teljesen ugyan olyan luk mint amit berakattam, csak a membránrugó van megkopva ahol a kinyomócsapágy nyomja, kb. félig kopott el. A tárcsán kb. van még 1mm a szegecsekig, nem is vészes 260e. nél. hát ennyi...
Megvolt a kettőstömegű. kuplungszett csere, medi-car dunakeszi, úgy néz ki minden ok. Véleményem szerint jó szervíz, csak, kurva vastag a cerkájuk. kialkudtam a főtengely és féltengely szimeringek cserélyét nagynehezen, így 66e. ajánlatból lett 68e. Ft. Mindent én vittem.... merthát az alkatrészes ajánlatuk 360.000 lett volna. Lehet csak nekem sok, merthogy első eset hogy szervízbe vittem az autómat, de emelő híján már öreg vagyok ehhez.... reméllem nem jön elő semmi hiba.
Megvizsgáltam a bontott alkatrészeket és megy a polcra, semmi hibályuk nincsen, csak a kuplungtátcsa vékonyka, de 90-110 lovasban még sokat elmenne így is.
Úgyhogy egy rossz szavam sem lehet a "francia" alkatrészekre (260e. km) ha csere is elmegy ennyit az boldogság lesz.
Van még a héten egy olaj, meg hátsó fékbetét cserém azt jónapot... (és persze ha már allatta leszek, megnézem a váltó olaj szintet is a biztonság kedvéért)
gondoltam beköszönök a "szomszéd" topikból - bár ott inkább read-only vagyok és nem is sűrűn járok arrafelé.
Szóval megvagyunk, az új járgányba már beleszaladt 20ezer km. Csak 1 kicsi karcolás van rajta eddig, az se látszik nagyon (ugye Zolysis?).
Hozzá lehet szokni a kényelemhez: a lámpafelkapcsoló és a kézifékbehúzó funkció nagyon klassz, csak veszélyes tud lenni, amikor más kocsijába ülök. :-O
Szóval eddig jó, bár a toladóradar jól jönne - de hát ez is "Sys projekt", lassan érik. ;-)
Futómű felújítás előtt állok. Két toronycsapágy biztos, hogy kelleni fog, de elképzelhető, hogy lengéscsillapító és rugó sem ártana, olyan furcsán áll az autó és rettenetesen kemény, durva a viselkedése az úthibákon. Milyen árakra számítsak?
Van egy Peugeot 307 1.6 SX kombim, 2003.-as évjáratú.
Világít az "Airbag Fault" kiírás. Sok szerelő, sok féle verziót mond. Csatlakozók, légzsák átvezető gyűrű,vagy szalag.Valahol azt olvastam,hogy ha működik a rádió kormányról vezérelhetősége akkor nem légzsák átvezető a hiba.A kormányról tudom vezérelni a rádiót. Mire gyanakodjak ezen tények fényében?
Köszönöm a bíztatást és tudom nem az autó a hibás elnézést ha el ragadtattam magam.Az biztos ahhoz a szerelőhöz még egyszer nem megyek.A lényeg hogy szerencsésen megusztuk !
307 SW 2007 1,6 HDi 9HZ a nívópálca mellett kifujja a kartergázt/olajat ra a turbo hőpajzsára. Meg tudjatok mondani merre találom a kartergáz visszavezető csövet? szerintem az lehet eldugulva, de ha van jobb ötletetek kérlek osszátok meg velem. Még egy kérdés, olajcserekor mennyi olaj megy bele hogy szinten legyen? en 3,5 litert töltöttem bele de nivo szerint kicsit a felso szint felett vagyok, kb 1 cm.
Azért ez a benzincső széthullás nem vicces, akár porrá is éghetett volna az autó, majdnem biztos hogy szarul dugta visssza valaki azt a gyorscsatit, ezért fázok én a szervizektől, mert soha nem tudod ki fogja babrálni az autódat, és nem a szervíz "NEVE" számít, hanem maga az ember aki szereli....
Értelek. Amikor leáll a motor menet közben és vissza rakod sebességbe beindul újra és minden megy tovább?Olyat nem tapasztaltál, hogy menet közben el kezd szambázni :) a sebességmérő mutatója?
Nagyjából random, igen! Felfelé váltásnál soha nem jelentkezik a probléma, ellenben visszaváltásnál, nagyobb fordulatról/tempóról való lassításkor a legtöbbször igen... A leggakoribb és bármikor produkálható helyzet a következő... 1... 2.. 3... akármennyi... majd vissza egy sebesség, motorfék dolgozik... kuplung kinyom és MEGÁLL!! ...így szoktam tesztelni, így rögtön megmutatja, hogy sikerült e a beavatkozás vagy sem! Sima kuplung benyomásakor szinte úgy vánszorog le a mutató alapjáratra, viszont amikor megáll, akkor gyakorlatilag úgy esik le és úgy tűnik, hogy már a magasabb fordulaton megáll a motor, nem csak akkor, amikor teljesen leesett a fordulat! Érthetetlen... Fogalmam sincs, hogy merre tovább! :(
Nem szabad! Ez nem az autó hibája. Engem a kis oroszlánom 1 alkalommal hagyott cserben. Mégis a váltásnál egyértelmű volt, hogy Peugeot marad! Igenis nézesd át az autót. Törődni kell vele, szeretgetni, simogatni. Jó ez lehet kicsit túlzás de én ilyen vagyok és mindig meghálálja. Egy autó csak a gazdájában bízhat. Magától is mondja, hogy baj van de lehet az már késő és nagyobb a baj.
Bármely más típusnál is előfordulhat ez a hiba. Figyeltél, észrevetted időben és ez a fontos!
Őrmi! Még egyszer nagyon szépen köszönöm. Ki lett cserélve, képet teszek majd fel, de Te láttad, hogy milyen volt a törött és a bontott. A hirdetés szerint a bontott használt, gyári állapotú. Viccces nem? Viszont az igaz, hogy jobb mint a régi volt. :D
Már bocsi persze benne vannak az emberi tényezők, hogy valamit szarul csinálnak meg, vagy szarul teszik össze,de attól még elmehet a bizalmam. Szerintem veled is előfordult már hogy egy hibás terméket lecserélsz mert nem bízol meg benne többet ! De ettől függetlenül szeretem ezt az autót, de többet nem biztos hogy Peugeot-ot vennék.Persze az is lehet hogy nincs szerencsém,és kifogok ilyen hibákat.
Akkor vegyél egyéb tizenéves autót, mondjuk németet/japánt, ott biztos nem fordulhat elő, hogy elöregszik valami, vagy a szerelő rosszul rak vissza valamit (DE!). :)
Igen most a helyén van, mostanában nem volt nagy szerviz, egy éve volt hengerfejtömítés csere esetleg akkor,ha hozzányúlt nem tudom.........Nemsokára megy vizsgázni meg olajcsere átnézés,szóval majd akkor ránézetek még,meg figyelem én is.Bele se merek gondolni ha az asszony egyedül megy és olyan meleg a motor, hogy meggyullad a benzin !!!!! Minden esetre azért az ilyen dolgok miatt, el megy a bizalmam az autó iránt !!!!
Az alapjarati motort kitakaritottam! Tegnap az injektort is! Most az alapjarat szepen jar! Szepen reagal a gazra is. De a hiba egybol felvinnat! Lehet a gyari katalizator? Pont a szondara tolta ra a toldocsovet a kedves ganyolo igy a szondat nem tudom cserelni csak katalizatorral:/
Mar annyi mindent olvastam! 2002/03 2.0 benzinesben is van tanksapka erzekelo?
Az ingadozás lehet az alapjárati motor, a holtponti jeladó, bár akkor APF és katalizátor hibát is dobna. Alapos diagnosztika és egy lelkiismeretes szerelő segít. Innen csak fotelszakértőként dobálhatunk drága ötleteket.
A fordulatot figyeled? Teljesen random a dolog vagy csak egy bizonyos fordulat kell, hogy tapasztald? Nekem régebben a 206 pözsimnél volt ilyen. Akkor kicseréltem a kerséksebesség jeladót és láss csodát megoldotta a dolgot.
Egy gyorscsatlakozóval van megoldva a csatlakozás. Elég ritka, hogy magától leesik. Az biztos, hogy a benzin megeszi a gumit és a műanyagot is. Nem nyúlt hozzá senki az utóbbi időben? Esetleg nem volt olyan szerviz munka, aminek okán a csövet is levették? Én arra tudok gondolni, hogy ott nem tették vissza megfelelően.
LÉehet külön vásárolni gyorscsatlakozót. HA valóban mozog, lötyög érdemes lecserélni, bár, ahogy írtad most stabilan a helyén van.
Sziasztok volt ma egy kis ijedelem,jöttünk hazafele amikor benzin szagot kezdtünk érezni az utastérben,majd a mikor azt láttuk,hogy magunk után húzzunk egy csíkot akkor kezdtem gyanakodni,hogy folyik a benzin. Megálltunk alánéztem az autónak és akkor észrevettem hogy elől a motornál folyik a benzin. A benzin csatlakozó cső lecuppant a csatlakozó csőről bocsi nem tudom mi a rendes neve.Visszatettem a helyére ütközésig amíg rákattant a zár,utána meg próbáltam mozgatni hogy lötyög-e de nem.Szóval nem tudom hogy miért mozgott le a benzin cső ! Ötletetek van valami hogy mitől lehetett ? Mire figyeljek ? Egy szerelő azt mondta hogy elöregszik a zár és ezért engedi el a csövet.Létezik ilyen hát ennek aztán tényleg nem szabadna tönkremennie ! Szerintem ! 2006 1.4 benzin !
ez ritka motorkód mivel egy egy az egyben egy 9hz csak butított, ez 90lovas fapos, de nem a 9hx 90 lovas alapjaira készült hanem a 110lovas faposéra mert faphoz kell a geos turbó, csináltam ilyet már vicces lett a 90ből 140le :D
Gondolom a probléma nem egyedi és más is találkozott már vele, legalábbis "remélem"... Teljesen random módon lassításkor a kuplung pedál benyomására menet közben megáll az autó! Jellemzően csak visszaváltásnál, felfele váltásnál SOHA nem jelentkezik a probléma! Lassú araszolásnál sem áll meg, csak gyorsabb tempóról való lassításkor/visszaváltáskor! pl. 90-nél 5-ből vissza 4-be és így tovább... Ahogy benyomom a kuplungot a fordulatszám leesik - nem áll meg az alapjárati fordulatnál, hanem alá esik - és megáll az autó! Van hogy "éppen" nem áll meg, csippanni csippan, de nem áll meg! ...ha a fordulat esésekor rápöckölök a gázra és nem hagyom leesni, akkor sikerül megmenteni a helyzetet és gurulnk tovább! Nem távgyógyítást várok, csak hogy merre induljak? Alapjárati motor, kábelköteg, motorvezérlő? Gyertyák újak, akksi új, töltés rendben! Teljesen hibakód-mentes!! Előre is köszönöm a segítséget. :)
upd.1.: MAP, alapjárati motor, folytószelep-ház takarítva... még mindig fennáll a probléma!
upd.2.: vettem bontásból két gyári (Magneti) alapjárati motort, az eladó szerint mindkettő tökéletesen tette a dolgát... Kicseréltem...
Tesztüzem: Gyorsítás, 1... 2... 3... vissza 2, kuplung ráenged és MEGÁLL!!
Fel is fog érni. De bővült a létszám egy pesti fővel, és egy több gonddal, ami öröm is nyilván.
Amire ideér, ki is tavaszodik, szólok Ádinak is és amíg a nagymama unokázik, addig nagypapi majd megy Ádival az ablakod alá, ahogy Ádi is megírta, onnan meg majd próbaútra valahová beülünk. Szóval ha vállalhatónak tűnik, berendelem - aztán csak lesz valami...
Üdv! 2008 évj 307sw 1.6 hdi 90 lovas osztrák lehet Fap nélküli? Motorkódot még nem tudom, majd holnap.
Az enyémnek mennyi lehet a reális ára? 307 sw 1.6 benzin 2004 évj digit klima tempomat 162 e km. magyar, második tulaj, ujkorától megvannak a szervizszámlák, üvegtető, 7 személyes 5 üléssel, 1,5 év műszaki stb. 950 reális lehet?
Hát igen, van ahol 20-40 ezerért vesztegetik, ez nagyon baráti ár, ezért döntöttem a vétel melett, 20 euróért nem fogok műhelybe menni időpont meg munkadíj, meg lehet vízpumpafogóval ki is csípik a porvédőgumit a munkahengeren, aztán rohadhat össze az egész, minden ép ész érv a vétel melett szólt..... már csak neki kell majd fognom ha megjön....
Smíró, ezt te magadnak is be tudod rakni, annyira egyszerű (ha mégsem, akkor gyere fel pestre, odaállunk SYS ablaka alá, és ott megcsinálom neked :D). A minőségére viszont én is kíváncsi vagyok, mert az Osramnak van egy ilyenje, jóval drágábbért, szóval ha ez beválik, akkor én is cserélnék erre.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hátha tudjátok, hogy a turbó nyomás érzékelő potenciométer (talán ez a neve), az mennyibe kerül, lehet-e gyári 50 körül?? Most szervizben van a kocsi. Vettek bele valami utángyártottat 10körül volt) de nem tudták beállítani. Azt mondták hézagolni kell, meg állítgatni, de nem tudták beállítani. Most azt mondják a gyári kell, mert egyszerűen nem tudják ezzel megoldani. Közben egr-t is cseréltek... Ezzel az érzékelővel - jeladóval kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Tényleg ennyire szívatós, vagy csak nem értenek hozzá eléggé??
Ezt érdemes berendelni azzal a későbbi szándékkal, hogy a régi ködpilács helyére előzetesen egyeztetett időpontban segítesz berakni? Illetve átcserélném - hogy gyorsítsam a műveletet -, csak a megfelelő tyúkhúrt kellene a megfelelő helyre illesztened, no meg a hozzá mellékelt dobozkát és egyéb, számomra meg nem határozható, illetve fel nem fogható manőverekkel meg kellene barátkoztatni az új fényvetőt a rendszerrel, és hogy a teljes funkcionalitását is élvezni tudjam, életre is kellene lehelni.
Röviden összefoglalva: beraknád wazze? Vagy gagyi szar az egész és ne foglalkozzak vele, mert: esetleg elfelejtettek belerakni E betűt, ha beszarik, mit csinálunk, túl drága és ilyesmi? Hívjalak, vagy letudol az alábbi válaszokkal: nem, igen, nem, nem, nem, igen, kabbe, mert már rég találkoztunk és ha Pesten jársz, felém sem nézel:) Hűdeváromazválaszthafelkeltél:)
2002/03 2.0 benzines kis automba a blokk jobb oldalan a felso reszenel 2 dolog van! Mik azok?? Az eggyikbe megz a vakumszibattyu cso! Az mi es a masik? Az elso fuggolegessen van a blokra rogzitve a masik visszintessen! Es a vakumszivattyu rovidebb csovere mi megy? Sziro vagy csak v.mi kupak? Ott szivna be a levegot mert ott nekem semmi nincs!:/
Valami elképesztően übergagyi, ahogy a fogódszkodóban van felcsavarozva az egész, és kilátszik a csavar feje.Tudom, a gyári is ilyen. Ezért még gázabb az egész. :)
Köszi lámpát nem nagyon akarnék cserélni egyenlőre akkor marad még ilyen. Azt hittem ha a lámpában bent van a helye az égőnek akkor azt nem kell cserélni.Tempomat beépítést még vállalsz?ha jól olvastam a forumom Te foglalkozol vele?
Sziaztok a kérdésem a következő lenne:2005.05 havi az autom nekem nincs benne ködlámpa tudja e esetleg valaki ,hogy az előkészítés gondolok itt vezetékre benne lehet?valamint ha kicserélem a kormány kapcsolot akkor a csatlakozása ott lehet?A lámpában benne van a ködlampa helye,gondolom még ha minden előkészítés megvan valami programozás is szügséges hozzá?Csinált esetleg valaki ilyet?
Üdv a klubban, baleset és hibamentest! Nekem ugyanilyen évjáratú volt, anno - 2006-ban - simán vitte a 200-at. nem mondom, hogy 10 sec alatt gyorsult addig, de elérte, kis lejtőn - ami hosszú volt, mint a vonatfütty - gurult felette is:) Szóval ne elégedj meg a 170-nel, ha ott a vége, valami nem oké.
Sziasztok! Sw tulajdonos lettem 2002/03 2.0 benzines. Persze vannak kerdesim! Nem igazan ismerem a peugot. Tudnatok segiteni?
AGR szelepet ki tudom takaritani?
Miert rangathat egy nagyon kicsit alapjaraton? Ar EGR szelepet kitakaritottam az erzekelokkel egyutt. Injektor adalekot vettem bele! Most azt hajtom ki. Gyetyat csereltem!
Koszi elore is a segitseget!
Fogyasztasa kicsit sok, talan nem is ugy huz? Ma palyan meghajtottam kicsit siman vitte a 170, tovabb nem mentem.
Lehet koze a lambdaszondanak? Meg jo h osszeheggesztettek a kipufogot igy vehetek katalizatort is de ahogy latom Angliabol nem is olyan draga.
Megoldódott a karácsonyfaként villogó autó kérdése. Az volt a gond, hogy a kocsin rajta maradt a gyújtás azután is, hogy kivettem a kulcsot. A sok hibaüzenet szerintem a gyenge akksi miatt volt. Aki érzékeny rá, kérem forduljon el :D Szóval egy kis kontakst spray-t fújtam a gyújtáskapcsolóba. Neeem! Nem sokat, épp csak egy lehelletnyit. Aztát hogy ettől, vagy mástól gyógyult meg, nem tudom.
Az létezhet, hogy van szemed. Az is, hogy laikus vagy. Az is, hogy látsz vele, sőt, az is, hogy mindkettővel! És az is, hogy a víz úgy sziszeg el, hogy nem hagy a szemed számára se átható, se látható nyomot. Olyan viszont egyszerűen nem létezhetik, hogy a szemed a saját laicitása miatt nem látja a vizet!
No de kérem szépen, hát ez teljes képtelenség lenne!! A szem ne azért láthassa a vizet, mert nem laikus! Hát nóórmááális? Hát akkor csak profi szem lássa a vizet? Hát mennyire pórul járnának a emberek nagy többsége a világban, kérem! Nem tudnának még egy pocsolyát se rendesen kikerülni, a képzetlen szemükkel! Még a saját fürdőszobájukban is milyen bizonytalanságba taszítódnának, hogy akkor most megnyitották-e a csapot vagy nem nyitották meg. Aztán meg hogy elzárták-e, vagy nem zárták-e el. Aztán meg hogy meglepődnének, ha mégis vizes lenne a kezük! Nem kérem, ez teljes képtelenség. Besenyő V. L. Sz. T. L. István, azaz Besenyő, a Vizet Laikus Szemmel Tökéletesen Látó István, aki vagyok, kerek-perec megmondom kérem: a szem a vizet lássa mindenkor! Nem kell itt kérem alkudozni, hogy akkor most csak a képzett szeműek lássák a vizet. Hát menjen a szemem iskolába? De hát hogy viszem el oda, kérem??! Reggel tegyem fel a metróra, aztán majdcsak odatalál? És ha koszos lesz útközben, vagy esetleg egy kutya összenyalogatja? Akkor hogy teszem vissza a helyére este? Mossam meg a csapban? De hát azt se látnám, hogy megnyitottam-e már a vizet. Még a végén legurulna a lefolyóba! A Margitot meg nem kérhetem meg erre. Hiszen neki még pótszem is kell a látáshoz, és még úgy is rémeseket lát! És őrá amúgy sem bíznék ilyesmit. Nem olyan megbízható fajta. Szóval látják kérem, ez teljes képtelenség!
Semmilyen hibaüzenet nem volt, csak szépen felforralta a vizet. Először töltöttem utána, nem is érdekelt. Aztán másodjára is felfortt a víz, ekkor már gyanakodtan. Mondtam a szerelőnek, hogy mi a helyzet, rögtön mondta, hogy hengerfejes. Mondom, azt nem hiszem, nem láttam olajat a víz felszínén, szagát sem éreztem. Azt mondta az semmit nem jelent. Kicserélte a tömítést, megszűnt a víz fogyása.
A termosztatnal volt baj. De Jena cserelt 10ezerrel ezelott vezerlest termosztatot. Akkor ugy is nezett ki hogy megoldodott. De aztan m7en bealltunk egy balesetbe araszoltam es egyszer csak sipot hej keves a viz. Minimum ala ment. Kb 3 honapja keresem. De most ez a trutyi ido se konnyiti meg.
Lécci írd már meg,h mi volt a tünet a hibára.Max fölé ment a szint és ha a kupakot letekerted elment a nyomás a szint visszaesett és hibát írt,hogy alacsony a szint.Volt ilyesmi?
Lassan nekem is felkéne hívnom ezt a Jena srácot :P annyian ajánljátok itt :D
Létezhet hogy én laikusként sehol nem látok vizet a motortérben csöpögni (a fűtőradiátornál sem), mégis csipegeti a vizet. Az olajba nincs víz és ez fordítva is igaz. Ettől függetlenül előfordulhat hogy hengerfejes lenne? (Bár megmondom őszintén a termosztát környékére nem látok be rendesen, de az nem rég lett cserélve, kizártnak tartom hogy ott csepegne) Ha jól értelmezek egy-két leírást nem törvényszerű hogy az olaj és a víz keveredjen...
307sw premium HDI 110HP - chip tuning, FAP-ot nem figyeli.
Olyan a hibám, hogy üzemhő eléréséig az előtöltést nem veszi vissza. Így erő nuku, füstfelhő mögöttem, brutális fogyasztás az van (10-12 liter nyálat ír a gép).
Valami kábelhibára gyanakszom, mert néha nem produkálja.
Ja és természetesen a check-engine nem világít, odb scannerrel sem jelez semmit, egyedül a klíma, de annak tudom az okát: elszállt a mágneskuplung.
Eddig elkerültek az elektronikai hibák. Vagy legalább is, megoldódtak... Viszont tegnap óta valami nagyon nincs rendben. A kocsi eleve csak minden másodikra indul. Kulcs ki, be, aztán első tekerésre indul. Aztán a lehető legkülönbözőbb hibaüzeneteket dobja. Breaking fault, légzsák hiba, valamilyen olajnyomás gond, stb. De nem minden inditáskor csinálja a hibaüzenet parádét. Aztán ha jár a motor, akkor megy rendesen. Viszont ha leállitom és kiveszem a kulcsot akkor nem alszik el a kocsi. A rádió működik pl. Aztán a kijelzők össze vissza villognak, de teljesen random módon. Tehát minden leállitás után máshogy. Benzinszint jelző fel le ugrál, stb. Vagy pl. villog az utastér lámpa. De tényleg teljesen random módon, minden leállitás után mást produkál. Valamint kulccsal távirányitva nem tudom zárni a kocsit. Csak manuálisan. A kulcsban az elemet cseréltem. Akksi gond nem lehet, mert töltöttem egy éjszakát, rámértem jó. Valamint egy másik autóból cseréltem is. Az ECU ból halk cicergést hallok, folyamatosan. A vezetékeket, csatlakozókat megmozgattam, bár szét nem pattintottam őket. Semmi változás. ECU cserén kivül valami ötletetek van? Az a baj, hogy mivel nem volt soha ilyen gondom, azt se tudom hová vigyem a kocsit.
A kódkártyára milyen esetekben lehet szükség? Akksi le/fel után kérheti a rádió (RT3) vagy valami más? Csak a márkaszerviz tudja pótolni? Kb. mennyibe kerül ez a mutatvány?
Az aliról tök üreset küldenek, 1$ csak a ház, de van olyan is, amihez adnak tollat is. Úgy gondoltam, hogy a gyári kulcs belsejét és a tollat egy az egyben átrakom a másik házba.
segítseget szeretnek kerni abban hogy a peugeot 307 2.0 dizel (HDI) kocsim zörög csörög a motortérből hallatszik alapjáraton is meg útközben is ! es hangos nagyon zavaró. Mitől lehet ez?
Olyan kérdésem lenne, hogy a távos kulcsnak a belsejét ki lehet-e venni és átrakni másik kulcshéjba? Ki vannak szakadva a mikrokapcsolók gumigombjai és így használhatatlan, aliról pedig fillérekért lehet rendelni kulcsházat.
Másik kérdésem, hogy az első futóműben valami ordenáré módon kopog úthibákon. Kutyacsont-lengőkar rendben lévőnek tűnik, a toronycsapágyat hogyan tudom kideríteni, hogy jó-e?
Ok köszönöm valószinü ez lehet akkor mert takarítottam és nyitva hagytam az első ajtót!Elnézést az ilyen láma kérdésekért de csak párnapja vásároltam a 19éves Meganonban meg nem volt ilyen védelem!Köszi😐😐😐😐
Sziaztok az lenne a kérdésem ha hosszabb ideig nincs bezárva az ajtó a kulcs ki van véve mikor gyújtásra teszem egy pillanatra kivillan az" economy mod aktiv" de semmit nem veszek észre utána megy rendesen 1.6HDI 2005ös ez mire vonatkozik?Köszönöm előre is a segítséget!!
Anyósülést találtam egész patika állapotút olyan mintával ami a kocsiban van, viszont vezetőüléssel nem jártam eddig sikerrel. Ami van az vagy könyöklő nélküli, vagy más mintás..
Most kivételesen tudok én is segíteni (remélem). Dugd be és csipeszeld össze a gomb lábait,ha vált akkor az a baja(csak akkor vált,ha van rajta akku),30-ft ból cserélheted és lőn bódottá, többet sikerült így megjavítanom.
sok sikert!
230V-os részt takard le,ne fogdosd, mert a kondi kihúzva is csap!!!!!!!
Lehet neked akármilyen bmw,ajudi,meg merci :-DD A szived az oroszlán felé húz :)))
Attól meg nem félünk,h befuccsolsz vele majd;) Rem.felépíted rendesssen :)Az enyém hála az égnek meg persze neked,megy mint a táltos.Jó pár napja a CR nyomásszabályzót vettem le róla tisztítani,mert állandóan dobálta az APF hibát.Hiba vadi új,asszem ősszel vettem,de tele volt kosszal a picike szűrője.Így most jó.Nem olyan régen lett cserélve összes szilent,két stabrúd,két gömbfej,két hátsó féktárcsa , fékbetéttel.komlett kuplung szett,meg a lendkerék.
Most lettem a tulajdonosa egy P307 1,6 hdi 2006 od sw-nek. Az auto franciaországból érkezett ezidági majdnem 9x kerülte meg a földet. az lenne a kérdésem hogy egr lezáró lemezben tud-e valaki segteni? szükségem lenne 1 db-ra. köszönöm.
Pedig a hideg rádolgozik, hogy nehezebben válts. Van, amit saját magad is megtehetsz. Húzd fel a váltószoknyát (keretestől kipattan) és gyaníítható, hogy a kulisszák csontszárazak. Zsírspray-t vegyél és fújd be bőven a mozgó elforduló részeket, a műanyag gömbcsuklót. Mozgasd 10-15 percig, ez már segíteni fog valamennyit. Ezután kérj meg valakit, hogy a váltókart mozgassa (tegye 1-2-3-4-5-be) és figyeld a motortérben hol mozog a váltó mechanizmus. Na oda szintén zsír gazdagon. Megint szépen járasd és jobb lesz. Az enyém most van kuplungcserén és külön megkértem a szerelőt, hogy fújja be alulról is, mert fentről nem ment be mindenhova az biztos.
Váltóolaj csere mindenképpen ajánlatos, nem tudni, hogy volt-e valaha cserélve és 3-4 évente minimum tanácsos. Ezután, ha egy szezont mentél vele és még mindig gond van vele, a bowdencsere lehet a következő vagy tényleg a váltó halódik. Ha a bowden, akkor nem lesz az egy százas.
"nem szívesen mennék bele vakon a 100 000-es ajánlatba egy 6-700000-et érő autónál"
Én erre azt szoktam mondani, hogy amikor az autóra nap nap után számítasz, hogy biztonságosan elvigyen a-ból b-be, és megbízhatóan működjön, esetleg kényelmes is legyen, akkor a rá elköltendő összeg nem az autó könyvelt értékével arányos, hanem a használati értékével. Ebben a helyzetben a váltóhibával megálló 307-esed pontosan ugyanannyit fog érni, mint a kétszázezres swift vagy a 12 milliós merci. A hozzáértő kollégák majd mondanak valamit a váltódra, én csak annyit, hogy ha valami ott nehezen jár, és egyre nehezebben, akkor annak oka van, ami a mechanikát egyre jobban igénybe veszi. A váltóolaj fontos a váltónak, ha még sosem volt cserélve, érdemes is-ez a legegyszerűbb, legolcsóbb. Leereszted és nézed a lefolyt mennyiséget. Ha jelentősen kevesebb az azt hiszem, majdnem 2 l-es értéknél, akkor a szimmeringek körül keresd az okát, az olajnyomot könnyen észre fogod venni már leeresztéskor is. Nézd meg az olajat, ha fémreszelék van benne, az baj. A kuplung hidraulikus rásegítése én úgy tudom, a váltást nem befolyásolja, de majd valaki megmondja ezt is biztosan.
Gyerekek megint vettem egy pezsót, valahogy nem tudok leállni hihi
most egy 206 2.0hdi 90hp jött a házhoz kis munkás szaladgálósnak, eredetileg egy 405 1.9 tádét szerettem volna de ez szembe jött, lesz mit csinálni rajta, de ha nem lenne mit kezdenék a Edcsájna énemmel.
Ami biztos az 1070kg-hoz meggyőző lesz a menet teljesítmény :D
és ha megcsináltam és meguntam (ez általában egy időben szokott bekövetkezni) utána eladom vélhetően csekélyke kis haszonnal.
Az, hogy a tied is meg az övé is így viselkedik, lehet attól is, hogy mindkettőtök gátlói kivannak! :D szerintem egy ellenőrzést megér, legfeljebb nyugodtan alszotok mindketten (te nappal) :P
Van emögött egy társadalmi berendezkedés is, ennél bonyolultabb (és szavamra, érdekesebb) ez a kérdés-vajon tervezett, vagy igényhez szabott? Nem fogom most kifejteni, aludni akarok :-D . De a vonatkozó hibánál a költség-élettartam ábra kicsit elcsúszott. Itthon, az anyagilag szűkebb lehetőségekkel tagolt buheramátrixban erre rájövünk, megcsináljuk, mert 30 Ft a gomb, és van otthon páka, kedv, csavarhúzó. Nyugatabbra meg szemét lesz belőle, filléres vacak, ránézni többe kerül, mint amennyit ér. Ez utóbbi a nagyobb baj, mert így, ebben a formában ez nem fenntartható. De ne is menjünk bele, aludni akarok.. :-D Lényeg, hogy nagyon sok dolgot meg tudunk oldani a töltőn és a 307-eseken is ilyen apróságok ismeretében, ami tök jó.
Esetleg próbálj meg egy kis izommunkát a gombbal. Nekem először nem akart semmit csinálni, de 300 gombnyomás környékén egyszercsak sikerült bekapcsolódnia, aztán utána még jópár gombnyomás után még programot is váltott. Hátha neked is bejön a módszer. Szerintem nem az erőn múlik, nem a gomb rossz, legalábbis nem fizikailag, csak sokszor kell nyomkodni.
Nekem is Lidl -es töltőm van 2010-ben vettem . Keveset használtam , de már három éve a polcon van . Most egy kis utántöltést akartam , de csak a bekapcsolást jelzi , nem vált funkciót . A fotó alapján melyiket kondenzátort kellene cserelni ? Ha ez így megállapítható ...Örök hálám ha sikerül
Csak úgy, hátha hasznos, ha már csomagtérajtó. Nálam az ajtón lévő gomb szokott vacakolni, elég béna megoldás gyárilag.
A hiba az, hogy benyomva marad - tehát nem rugózik vissza a lap amit megnyomsz a nyitáskor, ami egyébként egy mikrokapcsolót működtet. A hibajelenség, hogy a csomagtérajtó vagy kinyílik magától akár menet közben is vagy nem rögzíti magát lecsukástól.
És a megoldás ... fogsz egy mosogatószivacsot, levágsz belőle 2db pár miliméter vastag csíkot és betuszmákolod a műanyag lap alá. Be is ragaszthatod, de felesleges. Ez fog rugózni. Kb. 2 évente cserélni kell, mert elporlad, addig viszon kiválóan teszi a dolgát. A pontos méretet úgy lehet belőni, hogy kezdj vastaggal majd addig vékonyítsd, amíg már hallod a mikrokapcsoló kattogását a benyomáskor.
Hangos? Mihez képest? Elég nagy mennyiségű áramlást kell biztosítania így lesz is hangja. Ettől függetlenül szerintem nem igen tudsz mit kezdeni vele. Ez ilyen. Én mondjuk elég ritkán használom. Max 2,5 szoktam elmenni de nem tovább.
2005 ráncfelvarrott 2.0 benyás autó. Diag szerint "katalizátor eltömődés miatt lehetséges teljesítmény csökkenés", 180 e km van benne, kis távokat megy vele a párom. Pár napja párszor lefullad, nehezebben indul.
Lehet lambda szonda hiba is, vagy egyértelmű katalizátor?
Érdemes a katalizátor belét kicserélni hozzáértőkkel, vagy németből szerezzek bontott komplett katalizátort?
Sziasztok! Lezárult a biztosítós ügyem, most keresek alkatrészeket. Tud valaki 2004-es Breakhez csomagtér ajtót, lökhárítót és annak a merevítését? EZRC színkóddal lenne jó, mert akkor nem kellene festetni. Az ajtó kompletten kellene, üveggel, zárral, kárpittal, stb. Találtam egy autót, de egyben szeretnék eladni, nem alkatrészenként. Mivel dízel és nem benzines, a többi részével nem tudnék mit kezdeni. De ha valaki(ke)t érdekel, és össze tudnánk állni, abban benne lennék. Egy 2003-as 2 literes dízel Break.
Sziaztok az lenne a kérdésem 1.6HDI motorhoz kellene nekem vezérlés valamint vízpumpa.Melyik márkák amik ajánlottak?Eddig én gates vezérlés és dolz vízpumpát vettem a másik kocsimba ennél jó ez a párositás vagy van valami gyári ezekből?
A következő problémám lenne. Vettem a 307 sw Peugeot rd4 rádiójához egy jack kimenetet. Hétvégén beszereltem, ma elvittem a szerelőhöz, hogy aktiválja az aux kimenetet. Ő viszont ezt nem tudta megtenni mert nem engedte a rendszer, sőt egyáltalán nem is volt látható az aux kimenet. Ezután megpróbálkozott a cd váltót aktiválni ez látszólag sikerült, de rögtön hibajelet küldött.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni? Van olyan, hogy a mi rd4 fejünkbe nincs meg az aux opció?
Lehet hogy tévedek, de mintha úgy emlékeznék Ádi egyszer kifejtette volna a véleményét 301-el kapcsolatban. Mi a tapasztalat? Szabad olyat vásárolni? Kellene valami új a 307 mellé... De fogalmam sincs mi lenne a jó választás.
A teleszkóp jól csillapít! Lehetséges, hogy meglazult? Le fel jó csillapít, csak odalirányba mozog egy kicsit a felső része! Gondolom, ha fent a toronycsapágynál megvan húzva a lengéscsillapító csavarja, nem kellene, hogy lötyögjen.
A teleszkóp jól csillapít! Lehetséges, hogy meglazult? Le fel jó csillapít, csak odalirányba mozog egy kicsit a felső része! Gondolom, ha fent a toronycsapágynál megvan húzva a lengéscsillapító csavarja, nem kellene, hogy lötyögjen. Remélem jól gondolom?
Sziasztok. Peugeot307- tel kapcsolatban lenne kérdésem.
Abs fault,break fault hiba üzenet. Menet kőzben felvillan,a mutatok vissza esnek,de az autó nem áll le,aztán egy idő után eltünik.
Most a minuszokban,gyujtáskor bent a hiba jelzés,motor kontrol lámpa nem világit,nem lehet elinditani. Aztán bejön,a hiba eltünik,autó elindul kis idő mulva megint hiba jelzés,aztán eltünik. Őtlet valakinek? Kiváncsi vok,itt mit irtok.
Nem okoskodni akarok, de rögtön írtam a porvédőt. Szerintem rögzítsd vissza, akár egy iratösszetűző flippel, és nézd meg rossz úton, hallod-e a bajt. Ha nem, nyugodj meg - ez okozta a nagy zajt. És fogja is, ha újra lecsúszik.
Szia! megnéztem a lengéscsillapító porvédőjét, és le volt csúszva! megmozgattam a lengéscsillapító felső szárát, és jobbra balra mozgott. ebben tudsz segíteni, hogy mi ment ki? Talán a lengéscsillapító, vagy a toronycsapágy? Érzésre a lengéscsillapító jónak tűnik.
A kapcsoló kiszedéséhez le kell bontani a csomagtér burkolatot és a rendszámtábla díszítést is (ezt 4 csavar fogja). Utána már fogd látni hogyan jön ki a mikrokapcsoló. Nekem teljesen el volt oxidálódva a csatalakozó és a mikrokapcsoló érintkezője is. Mivel rendeltem új mikrokapcsolót is, így azt nem tisztogattam, hanem egyből cseréltem. Csak a csatlakozót takarítottam ki.