Keresés

Részletes keresés

vadasz70 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 154

Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy konvektor és kialszik az őrláng, de csak abban az esetben ha a fő égő ki alszik   tehát ki kapcsol, viszont egyébként napokig is ég magába az őrláng. Köszönöm

gezuci52 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 153

Nekem van egy, épp korszerűsitettük a fűtést ezért 20 ezerért elvihető. Kondenzációs kazánnal fűtünk már. Érdekel?

Előzmény: Törölt nick (144)
Pályázat2017 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 152

A 2017 szeptemberi konvektor csere pályázatnál olyan gázkonvektort célszerű választani, ahol a készűlék hatásfoka a kisláng állásakor /30%-os gázterhelés/  legalább 90%.

Erre egy példa a gáz-levegő arányszabályozós készűlék /a VGF szaklap szept. és okt. száma is foglakozik vele/, ahol a gázmennyiség és a levegőmennyiség automatikus optimális adagolása megvalósul, hasolóan mint a kondenzációs gázkazánoknál.

https://youtu.be/7FmDC4U6Xio

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.05 0 0 151

horex !

Köszönöm szépen a választ. Csak pontosítani szeretnék ! A berendezés jobb felső oldalán van a gázellátó szelep beszerelve.

( elnézésedet kérem, de fogalmam sincs, hogy hívják hivatalosan. Szóval annak a bizonyos csavarnak a tetején van egy 

műanyag kupak, talán egy plomba helye volt, de az soha sem volt rajta. Levettem ezt a kupakot és  "10"  óráról  "2" órára csavartam az óramutató járásának megfelelően.

Te azt javasoltad, hogy forgassam ütközésig. Nem lesz ez kicsit sok ? 12 éves a konvektor, de mindössze egy télen használtuk. Aztán áttértünk fára. Most akarom ismét használni, már átnéztem ( pók a gubicsával ) kitisztítottam, de mivel a hatásfokával nem voltunk korábban elégedettek ezért kértem tanácsot hozzáértőktől.

Van egy másik ugyan ilyen készülék a konyhában is, de az sokkal melegebbet ad.

Ha lenne kedved egy következő válaszra, megköszönném. 

Előzmény: horex (147)
Árpád_64 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 150

Lehet, hogy egy műanyag "bolha" szerűség az amibe bele kell pattintani?

köszi

Előzmény: Égető1 (149)
Égető1 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 149

Valahol a készülék háta mögött !

Árpád_64 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 148

Egy dologban kérnék segítséget!

FÉG Exclusive 5.5 konvektornál a hőmérséklet érzékelőnek hol van a hivatalos helye? 

Tudna valaki képet feltenni?

köszönöm előre is

horex Creative Commons License 2017.10.04 0 0 147

Ütközésig

Ha nagyon meleg a szoba leszabályoz önmagátol, ha egyáltalán nem lesz nagyobb a láng, szerelőt kell hívni

Előzmény: Törölt nick (145)
horex Creative Commons License 2017.10.04 0 0 146
Előzmény: Taky0227 (140)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.04 0 0 145

Szevasztok !

Egy FÉG konvektorunk van ( felső szabályzós ) azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom a lángot nagyobbra állítani. Már forgattam rajta 90°-ot ( negyed fordulatot ) az óra mutató járásának megfelelő irányban. Kérem a segítségeteket abban, hogy ez elegendő-e vagy folytassam a forgatást tovább ?

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.23 0 0 144

Tisztelt fórumozók!

Megvételre keresek Fég 25/1-es típusú, kéményes fali konvektort(fali fűtő). Az enyém megadta magát(20 éve vettem), szeretném kicserélni egy jobb állapotúra. Sajnos ezt a típust már évek óta nem gyártják. Modernebbet nem merek venni, mert félek attól ,hogy a kéményseprők nem engedélyeznék, hiába van kibélelve a kéményem...

Aki tud segíteni, az kérem jelezze! Köszönöm. zoli.vasko@gmail.com A kép nem tudom rendesen feltölteni, bocsi.

bordolino Creative Commons License 2017.09.22 0 0 143

S.O.S. XVII. kerületbe keresek kivitelezési tervet készítő OMP-s konvektorcserére vállalkozót. 

vberko Creative Commons License 2017.09.22 0 0 142

Mit takar a +150e Ft többi költség ? Azért kérdezem mert nekem +40-50 eFt -ot mondott egy szerelő a beszerelés költségére ... igaz látatlanba.

Előzmény: Toxpa (141)
Toxpa Creative Commons License 2017.09.21 0 0 141

Pontosan + kb 150 ezer a többi költség... éppen most tettek rá ajánlatot

Előzmény: yvs (138)
Taky0227 Creative Commons License 2017.09.19 0 0 140

Sziasztok!

konvektor betekinto ablakhoz keresek ovális szigetelőt mert eltört, hol lehetne ilyet kapni?

http://indafoto.hu/peat0227/image/25398085-404708d2/user

Eddy_ Creative Commons License 2017.09.11 0 0 139

Azt lehet tudni, hogy mitől lesz egy konvektor A osztályú?! Sehol nem találok semmit erről!

Előzmény: yvs (138)
yvs Creative Commons License 2017.09.08 0 1 138

Trükkös a kiírás: csak A osztályú konvektort lehet felszerelni és konvektoronként 150.000 Ft-ot lehet elszámolni.

Még mielőtt valaki nagyon elkezdene válogatni a konvektorok között, azt máris leállítanám:

jelenleg egyetlen készülék felel meg az A osztályos előírásnak, ez a legújabb FÉG F8.60 és az véletlenül pontosan 150.000 Ft-ba kerül.

Előzmény: ppke.jak.bp (137)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.22 0 0 137

megjelent a pályázati kiírás

https://konvektor2017.nfsi.hu/

KÉRDÉS:

így sem érdemes kicserélni a régi, 94-es évjáratú (parapetes, 5,8 kw-os) gázkonvektort újra, ha kifizeti az állam?

szebb lenne - de vajon jobb is? úgy tudom, nem

ti hogy látjátok?

Előzmény: Varek1 (134)
kijan5 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 136

Igen, újra lehet. A porfestés kibírja azt a hőt, amire a konvektor felmelegszik. Én porfestéssel újítottam fel 3 konvektort kb. 5 éve, és azóta is olyan, mint az új.

Előzmény: ppke.jak.bp (135)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 135

köszi

ezeket újra lehet festeni, vagy mit lehet azért tenni, hogy kicsit szebb legyen, ha már megújul teljesen a lakás?

Előzmény: Varek1 (134)
Varek1 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 134

Nem éri meg ! Kell egy alapos szerviz  10 - 15 eft, aztán megy még.

37 nm -re bőven elég.

Előzmény: ppke.jak.bp (133)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 133

sziasztok,

van egy 23 éves fég gázkonvektorunk

6 kw alatti, parapetes

elmúlt 20 évben alig, illetve nem is volt használva

most lakásfelújítás van és felmerült egy új, energiatakarékos gázkonvektor felhelyezése

ha már Mika gázkazánt nem lehet elvileg, nem adnak rá engedély, és drága is

kérdés: MEGÉRI lecserélni a 23 éves gázkonvektort egy vadonatúj gázkonvektorra?

37 nm-es a lakás, a szoba, ahol van a konvektor 30 nm kb.

KÖSZÖNÖM

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.03 0 0 132

Ezt pedig egy  Gazelle konvektor tulaja írta

"Nekem van kettő. Nem volt olcsó és nem ajánlom senkinek! 450 ezer volt a kettő beüzemeléssel együtt, ebből azt gondolná az ember, hogy egyszer beruház, aztán évekig rendben van, de nem... Mindent elkövettem, hogy jó legyen, 1 évesen is megkapta a karbantartást (már csak a garancia végett is), de a második éven amire jött a szerelő karbantartani (2 éve és 2 hetesen) az elektronika megadta magát. Szerencsémre garanciában még elfogadták, ezért cserélték. Rá fél évre a másik is megadta magát, ez már nem garis, így 50 ezer forintba került. Csere után folyamatosan hibaüzenetet dobált a mai napig, valószínűleg gáz mágnesszelep hiba (kb 30 ezer Ft), hagyjuk futni, hogy kiderüljön mi a hiba oka, erre ma pattan egyet miközben működik és azóta se kép se hang a 2 hónapos új 50 ezres elektronikával... Egyszóval a véleményem igencsak siralmas egyenlőre. Ha érdekel valakit, akkor megírom, hogy mi lett a story vége. Holnap újra hívom a szerelőt, aki előtt viszont le a kalappal, mert mindig azonnal reagált a hívásomra és 24 órán belül itt volt mindig, mindent megoldott és elintézett. Nekem csak a termékkel van bajom. Működésre nagyon jó, kicsit hangos a csendes éjszaka közepén, de fűtésre nagyon jó és energiatakarékos. Mérlegelni kell, hogy a megtakarítás és a folyamatos ráköltés megéri-e. Én személy szerint senkinek nem ajánlom!!! Az idő, energia, pénz, amit rá kell költeni nekem nem ér ennyit. Azt is mérlegelni kell, hogy előfordul, hogy 30-50-60 ezer forintot 1-1 alkatrész cseréjére elő kell húzni a zsebből, úgyhogy 100 ezer forint minimum legyen tartalékban konvektoronként. "

Előzmény: torma99 (129)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.03 0 0 131

Mika 6E

Kvazár az ócska.

Előzmény: frundsberg (126)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.03 0 0 130

Ha ennyi a gázszámlád ,akkor  nem érdemes konvektoronként 210.000 ft-t (plusz a szerelési,beüzemelési és papírozási tételekről nem beszélve) befektetni,mert nem fog megtérülni.

Azt se lehet tudni,hogy ezek az új tipusok meddig működnek gond nélkül.

Míg a régi nem lehet tönkre tenni. (kisebb javítások,alkatrész cserék lehetnek),de ezek a  töredékei az új készülékek javításának.

Ha cr6-s automatikával vannak szerelve  (99-ben már az volt),akkor nem javaslom a cseréjüket.Az új gf 40 az kb 85 ezer/ db (ugyanannyit tud,mint a tied).Tehát ezeknél spórolás sincs.

A gyújtóláng nélkülieknél pedig elfelejtették azt,hogy az őrláng nem energia pazarlás egy olyan készüléknél ami fémes kapcsolatban van a hideggel ,tehát ha nincs állandó előfűtés akkor a konvektor felveszi a külső hőmérsékletet.. (tök hideg lesz).

A gyújtó lángos készülék viszont ezt megakadályozza.

Ha nem lehetséges a teljes fütés átalakítás,akkor nem fog megtérülni a  konvektor csere.

Előzmény: torma99 (129)
torma99 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 129

Adott egy társasházi lakás, 4 GF 40-es parapetes öntöttvas konvektorral (legalábbis a mostani GF40-hez hasonlítanak 3 részes öntöttvas konvektorok) 1997 és 1999 között kerültek beépítésre.

A társasház jelenleg szigetelt 15 centis hungarocell lapokkal, ezt idén valami korszerűbb, vastagabb szigetelésre fogja a ház cserélni.

Ennek kapcsán felmerült, hogy cseréljük le a konvektorokat újakra. Új GF40 öntöttvas, vagy Fondital Gazelle került szóba, hátha még többet tudnánk spórolni a fűtési költségen.

A problémám a következő: Nem vagyok meggyőződve róla, hogy érdemi megtakarítást elérhetnénk, vagy később a lakás árában érvényesíthetnénk a fejlesztést, hiszen sokan kategorikusan elzárkóznak a konvektortól (én is így voltam vele, de aztán sokat változott a véleményem).

A lakás 68 négyzetméteres, mindenhol fűtünk, 21-22 fok állandó hőmérséklet van hidegben is, a gázszámlánk a téltől függően havi átalányra vetítve 8-9 ezer forint között van.

A lakást maximum 10 évig lakjuk még, utána a jelenlegi árakat figyelembe véve összejön egy házra való összeg.

Kételkedem, hogy összejönne annyi fogyasztáscsökkenés, hogy ezt megérje meglépni. A készülékekkel úgy nagyjából meg vagyunk elégedve. Egy rakoncátlankodik, ott lesz egy kis beavatkozás, de még ha az egész vezérlést kell cserélni az is viszonylag gombokból megoldható, míg gondolom a Fondital elektromos vezérlése ha tönkremegy, akkor nem 20 ezerből lehet megúszni a cseréjét.

Érdemes egyáltalán ezzel foglalkoznom, vagy maradjunk csak a bevált készülékeknél?

Mezőföldi 2 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 128

Ha nem változott a szobák hőtechnikai tulajdonsága  / nem lett szigetelve a ház / akkor a teljesítmény csökkenés nincs összefüggésben a felhasznált energiával. Viszont ha jobb hatásfokúak az új készülékek,  akkor némi javulás - konkrétan  fogyasztáscsökkenés  - azért várható.. !!

Előzmény: illye (127)
illye Creative Commons License 2017.02.14 0 0 127

Konvektor csere! Megéri?

Sziasztok!

Adott 3 db, kb. 30 éves, 5.5 kW-s konvektor a lakásunkban, amit szeretnék lecserélni újakra. Mivel 2 db konvektor két 10 m2-es félszobában van, ezért oda mindenképpen elegendő lenne két 3.3 kW-os konvektor, a nagyobb, 30 m2-es szoba + konyhába pedig maradna az 5.5 kW-os készülék.

A kérdéseim a következőek lennének:
- A teljesítmény csökkenéstől várhatok-e fogyasztás csökkenést is? (5.5 kW -> 3.3 kW)
- A régi, lemez konvektoraink elég hangosak, ezért mindenképpen szeretnék csendes, szinte hangtalan konvektorokat. Tudnátok ilyet ajánlani?
- A nagy szobába látványkonvektorra is gondoltam. Szerintetek megéri ilyenre cserélni a régit? Van olyan csendes és gazdaságos, mint a hagyományos készülékek?

A válaszokat előre is köszönöm!

frundsberg Creative Commons License 2017.01.10 0 0 126

Van egy szuterénem a ház alatt amit egy fal két részre oszt. kémény csak az egyik helységben van, ott a konvektor is. A balső helység mindig hideg. Villannyal nem tudok és nem is szeretnék fűteni. Arra gondoltam hogy a konvektorba betennék egy hőcserélőt és átcsövezném a másik helységbe egy radiátorra. A gázkészülék boltban mondták hogy hülyeség, nem lehet megcsinálni. Régebben volt ilyen készülés valami Kvazár vagy mi volt a neve. Esetleg van valakinek ilyen vagy valami jó ötlet?

frundsberg Creative Commons License 2017.01.10 0 0 125

Nekem a műhelyben van egy konvektor ami PB palackról megy. Ha hidegen indítom az is sípol. Rá szoktam melegíteni hőlégfújóval (de egy sima hajszárító is megteszi) a szabályzórészre és akkor elmúlik.

Előzmény: 80huszar (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!