Keresés

Részletes keresés

_paha_ Creative Commons License 2003.08.13 0 0 493
és ha sikerül is ráutalni pénzt, mit tudsz vele kezdeni, hisz' nem utalhatod át a saját bankszámládra, max. fizetsz vele másik paypal-osnak...

Előzmény: edk440 (488)
ne0 Creative Commons License 2003.08.13 0 0 492
Ha nem tudsz rá pénzt tenni akkor nem megfelelő nekik a kártya. Én magyar kártyával minden gond nélkül használom.
Előzmény: edk440 (488)
Jimbo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 491
Milyen URL-re gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (481)
edk440 Creative Commons License 2003.08.13 0 0 490
Az szerintem lehetséges, hogy az ismerős címére küldesd a cuccot, de kártyával csak akkor tudsz fizetni, ha az eladó egy cég, amelyik közvetlenül elfogadja. Különben marad a banki vagy postai átutalás (az utóbbi olcsóbb).

Ed

Előzmény: dalia (489)
dalia Creative Commons License 2003.08.12 0 0 489
sziasztok,

beleszerettem néhány apró mütyürbe az ebay.de-n, még regisztráltam is, meg minden, de be vagyok tojva a postaköltségtől :( Merthogy minden ami tetszik az olyan 3-5-15 Euro, és akkor erre jönne rá a kb. 20 Euro-s postaköltség ami röhejesen aránytalan lenne :(

Hilfe! :)

Van valami megoldás ötletetek? Laknak barátaim Németországban, őket simán megkérhetem, hoyg vegyék át nekem a cuccot, aztán majd ha errejárnak elhozzák, hisz nem sürgős - porcelán sótartó&Co. :) - de az vajon meyg, hyog én innen per MasterCard fizetek, de hozzájuk, német címre szállítják?

köszi-köszi,

d.

edk440 Creative Commons License 2003.08.12 0 0 488
Nekem sikerült egy Paypal-accountot nyitnom úgy, hogy azt füllentettem, osztrák vagyok. Persze a magyar bankkártyámmal nem tudok rá pénzt tenni. Elképzelhetőnek tartom viszont, hogy egy másik paypales tudna rá utalni.

Ed

edk440 Creative Commons License 2003.08.12 0 0 487
Hivatalosan, ha vásároltad, a húsz dolcsis láncra is kell 8% vámot, illetve a vámmal növelt értékre 25% áfát fizetni. Vagyis a közteher 35%, plusz a vámkezelési díj. Más kérdés, hogy apróságok esetében a posta át sem adja a csomagot a vámra.

Ed

Előzmény: Rukawa (474)
Ariel Creative Commons License 2003.08.12 0 0 486
bankit modszert nem hasznaltam. (WU es posta)
Előzmény: Rukawa (483)
edk440 Creative Commons License 2003.08.12 0 0 485
: Name service error for hotmail.co: Host not found

Egyszerű. Valaki rosszul írta be a címet. ...hotmail.com helyett csak ...hotmail.co-t írt, ezt meg nyilván nem találja.

Ed

Előzmény: Jimbo (462)
szkd Creative Commons License 2003.08.12 0 0 484
szerintem olvasgass egy kicsit vissza.
Én személy szerint Mastercard-ot használok: felveszem a kapcsolatot telefonon az eladóval és bediktálom neki a bankkártyám számát. Sőt, a múltkor még faxon is elküldtem nekik.

A PayPal nekem sem működött.

Ami elképzelhető még: elkéred a számlaszámát, elmész egy bankba és elutalod oda a pénzt.

Előzmény: Rukawa (483)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.11 0 0 483
MOról milyen fizetési formák vanak?
Előzmény: Ariel (482)
Ariel Creative Commons License 2003.08.11 0 0 482
a paypal semmit nem fogad el Mo-rol...
itthonrol nem lehet hasznalni.
Előzmény: Rukawa (479)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.11 0 0 481
Ird be az URLt, megnézem.
VisaElectronról nem tudok semmit, ha megpróbálja az ember kitölteni a PayPal adatokat, kiderül, hogy elfogadják-e.
Előzmény: Jimbo (480)
Jimbo Creative Commons License 2003.08.11 0 0 480
Meddig várjak, amíg az eladó jelentkezik?
Már 2 napja megnyertem a cuccost, írtam Neki 2 levelet, de semmi....
Van vmi határidő?
Rukawa Creative Commons License 2003.08.11 0 0 479
A PayPal fogad el VisaElectron kártyát?Vagy azt csak MOn lehet használni?Tehát az átutalt összeg jelen pillanatban 19.99USD+15USD(szállitási költség),azaz 34.99USD.
Előzmény: Törölt nick (477)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.11 0 0 478
Sorry a triplázásért, nem tudom, hogy történt, azindex annyira vacak mostanság. Kérem modikat, szedjék ki az extrákat.
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.11 0 0 477
Vámot a magyarországiak tudják jobban.
Szerintem, ha számla van a csomagban, már nem ajándék... vagy hülye vagyok?
Egyáltalán, minek számla?
Ha minden kötel szakad, ott az EBay odalak kinyomtathatóan.
PayPal azért jó, mert neked nem kerül pénzedbe. Vagyis itt az USAban nem kerül pénzbe.
A BidPaynek, ami Western Uniont használ, van költsége.
Én ezt csak akkor használtam, ha az eladó nem fogadott el hitelkártyás PayPalt.
Előzmény: Rukawa (474)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.10 0 0 474
Hi!

Egy 20 dolcsis nyakláncra ugye nem kell vámot fizetni?

A PayPalon kivül még hogyan tudnék fizetni?Ez a Western Union dolog hogy müködik?Az átutalált pénzösszeg ugye a cucc ára+szállitási költség?

Előzmény: muggli (473)
muggli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 473
Igen, a linkek jók! ;-)
muggli©
Előzmény: mgy (468)
muggli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 472
Még egy dolog: Ezért preferálom a postai utalvánnyal történő fizetést, mert azt az egyik barátom szokta feladni, így nem kapcsolható semmi a nevemhez, ami pénz. Ettől kezdve nem bizonyítható az ellenérték, megáll a "gift"!
muggli©
Előzmény: mgy (470)
muggli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 471
No, akkor mondom a gyakorlati tapasztalatot, az iskolázó rész sztornózva.:-)))))))))
Ha nincs benne számla, sem más, ahonnan kitalálná a finánc, hogy ezt Te a neten vetted, akkor miért nem lehet 100 000 német-ami-stb barátod, aki annyira szeret, hogy szuvenírt küld. Nem tehet mást, legfeljebb vámértékvzsgálatot rendel el, aminek a során megkeresi az eladót. Írj Neki, vagy jobb, ha felhívod és beszéld meg vele, hogy két éve együtt nyaraltatok valahol, vagy a kocsid lerohadt a németeknél és ő segített, vagy valami gömbölyü, de nem komplikált történetet. Ha ő is ezt adja elő, akkor nem tehet mást a vám, mint elfogadja a dolgot. Egyébként sem szeretnek dolgozni, inkább elfogadják helyből. Pl: Két komplett H0-ás Märklin modellvasút-készlet (sinek, mozdony, trafó, kocsik) 110EUR értékkel. Két hétig ült a vámon, aztán megkaptam. Egyébként vámolással is foglakozom, igaz nem ezzel a vállfajával, de eddig nem fizettem a határon sem vámot soha!:-)))))))))))))))
muggli©
Előzmény: mgy (470)
mgy Creative Commons License 2003.08.10 0 0 470
Egen, egy kicsit hirtelen voltam reggel, kéretik a kioktató mondatrészt ignorálni...
De: ajándék esetén (1) a küldemény együttes értéke, (2) az áru egyedi értéke a korlátot nem haladhatja meg. Ha megnézik mi van a csomagban, csak látszik (számla nélkül is) mennyibe kerülhet...
Előzmény: Jimbo (469)
Jimbo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 469
"Az interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt vámáruk esetén, amikor az ellenszolgáltatás fejében érkezik be.

Na jó, de ha rajta van a "gift", akkor már nem ellenszolgáltatás fejében érkezik:-))))

Előzmény: mgy (467)
mgy Creative Commons License 2003.08.10 0 0 468
...ne legyen benne számla és írják rá, hogy gift"
Értéke pedig 120 EUR alatt. Így vámmentes.

Így oksa.
Azért jó oldalakat linkeltem, nem? ;)
Előzmény: muggli (466)
mgy Creative Commons License 2003.08.10 0 0 467
Ha személyesen hozod át a határon. Máskülönben nem érvényes rá ez a kedvezmény. Jó lenne szétnézni hivatalos források közt is (pl. www.vam.hu) mielőtt terjesztjük az igét...
Interneten vagy egyéb csomagküldő szolgálattól megrendelt áru vámkezelése,
Ajándék küldemények,
A nem kereskedelmi jellegű áru/vámáru forgalmának egyes szabályai
Természetesen a tapasztalat az más kérdés, pl. nekem még soha nem raktak se vámot, se áfát semmilyen intereneten rendelt cuccra, pedig szabály szerint kellett volna. Sőt a postás simán kihozta, bedobta, otthagyta...
Előzmény: muggli (466)
muggli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 466
"Ha küldik a cuccot, akkor ne legyen benne számla és írják rá, hogy gift"
muggli©
Előzmény: Jimbo (455)
muggli Creative Commons License 2003.08.10 0 0 465
Fogadd el a 25 EUR-t, mert ez az ára a regisztrált, biztosított csomagnak. Egyébként a www.deutschepost.de oldalon ellenőrizheted is.
muggli©
Előzmény: AmoSH (464)
AmoSH Creative Commons License 2003.08.10 0 0 464
Egy objektívre licitálok a német ebayen. Megkérdeztem az eladót, hogy mennyi a szállítási költség. Erre azt írta, hogy a legolcsóbb amit talált az DHL 25 Euróért. Egy kicsit soknak tűnik. (méretre, súlyra nem egy robosztus darab, és max 120-150 Eurot vagyok hajlandó kipengetni érte)
Rukawa Creative Commons License 2003.08.09 0 0 463
HI !

NA megkaptam a választ azt irta hogy no problem.Ezek után már utalhatnám a pénzt?Vagy előtte még kell vmit csinálni?

Biztonság érdekében lenyomom a emailjét :) :
Hi there....

Thanks for your email. If there was a delay in getting back to you, I apologize for it - my volunteer work keeps me away for days at a time.

No problem.

Please feel free to email me with any questions you may have. Thanks again and God bless...

Reggy

Előzmény: Törölt nick (460)
Jimbo Creative Commons License 2003.08.09 0 0 462
Nem vagyok eddig elragadtatva az e-bay-től...
Vettem egy mezt, 4-szer írtam a csókának, hogy beszéljük meg a fizetési módot, de egyszer sem volt képes válaszolni, aztán mikor az általa megadott e-mailre írtam, csak ezt kaptam (addig az e-bay-en keresztül írtam, nem tudtam hova mennek a levelek)

"I'm sorry to have to inform you that the message returned
below could not be delivered to one or more destinations.

For further assistance, please send mail to

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the message returned below."

Most mi van? Kamu a gyerek vagy mi? Megnéztem a feedbackjeit, még tegnapról is 4 eladása van.
Írtam az e-bay-nek is, majd meglátjuk mi lesz.
Jól kezdődik....

: Name service error for hotmail.co: Host not found

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!