Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

srf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8719

Aha! Ha meg bekapcsolom a világítást, akkor is megváltozik a motor hangja egy kis időre. Szerintem azért, mert minden ilyesmi energia felvétellel jár. Szervo, dinamo, stb. Javítsatok ki, ha tévednék!

Srf

boszi70 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8718
Parkoláshoz csak annyi, hogy valóban kell egy kis rutin, főleg a tolatáshoz. Az első koccanás után, már érzi az ember a láthatatlan puttonyt is. Bár nekem ezt az első élményt mái napig őrzi a kerítésünk, és nyílván még  az első thaliám is . Azóta tudom, hogy hol van az eleje, meg a vége.
Laja73 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8717
A kormányszervónak kell (alapjáraton felüli) pluszenergia, teljesen normális.
Az én klímám meg nem az, ez már fix:)
Előzmény: dohonyiz (8716)
dohonyiz Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8716

Sziasztok!

Az mitől van, hogy ha álló helyzetben alapjáraton jár a motor, akkor ha a kormányt kicsit elfordítom, akkor egy pillanata felpörög a motor olyan 900-1000 körüli fordulatra, majd visszaáll a normálra? Ma csinálta ezt nekem, ahogy a parkolóból próbáltam kijönni.

Zoli

boszi70 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8715

Klíma:

Szerintem az nem normális, hogy 1800-ig felmegy a fordulatszám a klíma bekapcsolásával, persze emelkedik , de ennyire nem kellene.Nekem is változik, de a 900-as körül, és ha nincs nagyon meleg beáll 750 körülre, de akkor is ingadozik. Csak halkan jegyzem meg, hogy a fordunknál (ugyanaz a teljesítményű), valóban nem tapasztalok semmi változást ki - bekapcsolásnál, a kattanást leszámítva. Fordulatszám ua., és nem ingadozik klímával, vagy nélküle. Amit még tapasztaltam, hogy az előző thaliat nem "viselte meg" ennyire a klíma bekapcsolása, bár nem is működött ilyen jól. Lehet, hogy nem egy típusú klímákat raknak be a kocsikba?

nagya2 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 8714

Hi Virgoncz!!!

Az ósönös radar csak 40cm-ig lát, de radar nélkül a hátsó üveg torzitása miatt mindig bő 1m-rel hamarabb álltam meg. Most radarral tutira be tudom lőni!!!

Üdv Nagya!

Előzmény: virgoncz023 (8711)
SZATA Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8713

Az autópálya rendőrségnek Ford Mondeo-ja van és nem pedig Skoda.

vidia1 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8712
Tetves a fa ami alatt áll az autó és az az érdekes ragacsos nedv a tetvek ürüléke. Ez nem vicc ez teljesen komoly. A tolatáshoz meg annyit aki jár teherautóval vagy kisteherrel aminek nincs hátsó ablaka az nagyon jól tudja hogy az oldalsó visszapillantó tükrökből tökéletesen meg lehet állapítani a távolságot. Nem az autó hátulját kell figyelni . Én például a kereket figyelem vagy a lökhárító sarkát attól függ milyen autóban ülök.
Előzmény: virgoncz023 (8711)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8711

Néhány gondolat az utolsó pár hozzászóláshoz:

- galambsz*r téma: nekem most volt 4 hónapos a kocsi, de elejétől fogva nem aggódtam amiatt, hogy koszos lesz. Az utóbbi hetekben - mivel utcán éjszakázik a kocsi - a kinti fákról furcsa nedv csöpög, ami szépen lerakódik a kocsin, és főleg a szélvédőn tud zavaró lenni, mert csak ablakmosó szedi le. De az jól. Úgy vagyok vele, hogy nem érdekel. Hetente-kéthetente lemosom, de ha folyton azon idegeskednék hogy már megint egy folt, akkor minden reggel mosással kezdhetném a napot. Szóval idővel ez szerintem mindenkiből "kikopik" majd szerintem...
- sebesség/végsebesség: egy jó kihajtás a motornak nem árt, sőt! Aki sokat használja városban és sokat vált föl-le, nem megy túl gyorsan, annak mindenképp megéri havonta legalább 1x. Persze csak magában, nem utasokkal (pláne nem gyerekkel), autópályán jó minőségű úton 160-170-el megkergeti a kocsit. Legalább megismeri a viselkedését ilyen helyzetben is (fékek, kormánymozdulatok stb.) Hosszútávú utakon persze a 120-130 a kényelmes és gazdaságos tempó.
- police: Skoda Octavia RS >> nem szeretnék vele találkozni a visszapillantó tükörben kék villogóval :-)). Ja és ezek a lézeres radarok tényleg nagyon távolról bemérnek, főleg nyílt terepen pl. felüljáróról "célozva". Engem 1x lakott területen kaptak el, úgy hogy nem is láttam a kocsijukat olyan messze volt, de a fotón én már rajta voltam :-((
- motor leszabályozás: tuti van benne, az elektronika nem engedi széthajtani a motort. A hardcore tuningerek ezt szokták megpiszkálni (vezérlés, befecskendezés, hengerfej, vezérműtengelycsere stb...) és hipp-hopp 8-9 ezret pörög egy 16V! :-)
- Tücsköm még hálistennek nincs (kopp-kopp), bár esénként az ablakunk alatt szólnak rendesen! :-))
- Parkolás/radar: szerintem csak rutin és idő kérdése a dolog. A középső visszapillantóból már saccra be tudom lőni, hogy pl. tolatásnál 20 centinél ne menjek közelebb a mögöttem lévőhöz. A radar "centizgetése" nem hiszem, hogy nagyon hasznos lenne, olyan szűk helyre inkább be sem próbálok állni (tapasztalat, hogy ha hátul szűk helyet hagyok, akkor másnap reggelre az előttem álló helyére már más tolatott be és az jól rámhúz, így kiállni kész gyötrelem!) Szóval minimum 50 centi elöl-hátul, és akkor jól alszom :-))
- Kuplung rendben (kopp-kopp), csak drukkolni tudok magamnak és másoknak, hogy ha eddig nem jött elő a baj, akkor ezután se legyen!
Na mára befogtam a pofámat...

üdv mindenkinek!
Ja és balesetmentes közlekedést mindenkinek!

v.

virgoncz023 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8710
Ez jó kérdés, ugyanis nincs ford.számmérőm :-)) Alap "fapad" 1.4 8V, erre fussa... :-)) Szóval passz, de szerintem max. 5500 lehetett, nem volt annyira üveghang, mint mikor 2-esben 85-el nyomtam neki (városban előzésnél időnként jól a padlógáz).
Előzmény: Biovadász (8666)
Laja73 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8709
Melyik radarnál volt az, hogy 40cm-ig használható, valóban ilyen, vagy félreértettem? Mert a 40cm nem elég, addig én is "látom", onnantól kezdve érdekes a dolog.
rozsnyo Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8708

Ha már rendőrség, akkor az olaszoknál vigyázás. Ez ellen nincs esélyünk:

http://www.autoindex.org/news.plt?no=837#

Remélem Magyarországon nem lesznek egyhamar ilyen rendőrautók...

Mellesleg azt az Auchanos radart nehéz beszerelni? Ha már ilyen olcsó, és tényleg jó, asszem én is beruházok... a múltkori oszlop után :(

Előzmény: diesel_uberalles (8706)
sosiforda Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8707
Nálam már 300 km után jelentkezett a többek által említett apró kattanás a kuplung felengedésekor.

Azóta néha nem hallom - talán hidegindítás után - de többnyire igen.
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8706

Trafi ügyben:

- A Skoda Octavia RS vége 235 km/h

- A VHT Fáma Lézer I/II/III. sorozat 1800 méterről már mér.

(Mellesleg nekem ma hitelesítették a km órámat: 80 helyett 108, az volt a mázlim, hogy a feljelentésre mentek és a limit 120 km/h volt.)

Akit érdekel a téma, annak ajánlom a <a href="http://traffipax.info">traffipax.info</a> oldalt.

Matrica és sok minden más ügyben nálam van a labda. El vagyok maradva a dolgokkal, úgyhogy most perpill nem tudok mást tenni, mint kiteszem magam egy jó kis kövezésnek és minél hamarabb megcsinálom.

Előzmény: dohonyiz (8687)
nagya2 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8705

Hi Vulkan!! és mindenki!!

A tolatóradarral kapcsolatban nekem nagyon bejött az Ósönös 4700huf-os csoda, két érzékelős pöpecen pontossan jelez.(most már tényleg küldöm a fényképeket dieselnek)

Üdv Nagya!!

UI: azért kiváncsi lennék a gyári árára

Előzmény: Vulkan16V (8703)
dohonyiz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8704

Szia!

Nekem az eddigi autóm sokkal nagyobb elejű és hátuljú volt mint a Thalicska, ezért például lámpánál és parkolásnál is sokkal előbb megállok, mint ez indokolt lenne....még meg kell szoknom. Az oldalát meg azért nem féltem, ert gyanúsan szűk helyre meg sem kísérlek betolatni.

Egy ideig én is gondolkoztam a tolatóradaron, de aztán lebeszéltem magam róla. :-)

Üdv

Zoli

Előzmény: Vulkan16V (8703)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8703

Halihó Mindenki!

Én voltam az a nem normális, aki még átvétel előtt tolatóradart szereltetett a kocsijába. Becsapott a nagy csomagtartó, meg a lány gyermek is nyafogott, hogy majd nem tud vele tolatni. Utóbb rájöttem, hogy nem kellett volna. Na de inkább a tanulság: Beszerelés RB Újpestnél, 4 pontos radar. Már az átvétel után az első napon, hátramenet kapcsolás, jelzés. Nagyon jó. A probléma csak az volt, hogy körülöttem 20 méteres körzetben nem volt senki és semmi. Szerviz, meggyőzés, jó ez, csak még szokatlan. Egy hét után, hogy már megszoktam, de ez akkor is jelez. Elismerték, jogos a két pont. Új elektronika bekérés, beszerelés és... nem jó. A hiba ugyanaz. Most ott tartunk, hogy a két középső és a két szélső szenzor túl közel van egymáshoz és egymást zavarják. A két szélsőt kintebb rakni nem lehet, mert akkor már oldalra mérne és nem hátra. A két belső beljebb nem mehet a rendszámtábla miatt. Megoldási javaslat: bekérnek kétpontos elektronikát és majd azt szerelik be. Azzal talán jó lesz. Kérdés: Akkor most mit is fizettettek ki velem? (Az árat le sem merem írni) Tanulság: Csak max. 2 pontos tolatóradart vegyetek, ha már mindenképp muszáj.

üdv: Vulkan 

szaffi82 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8702

A tucsok problema nalam a legzsak hatuljara nyomodo acel erintkezo okozta. Ugy van megcsinalva hogy a legzsak ontveny hazara a kormany fem vazarol megy egy acel erintkezo, ahogy bepatintja az ember a legzsakot a helyere akkor az acelrugo erejenel fogva ranyomodik a hatso fem vazra es gondolom igy kap testet a legzsak, es mivel mozog a legzsak a benyomhato kurt es egyebb illesztesi problemak miatt, a fem erintkezo mocorog a szinten fem hazon, es ez ciripel. Tettem ra egy csopp szilikonzsirt es a ciripeles mar egy hete megszunt, de jobb es valoszinu hosszabtavu megoldas lenne az acel erintkezo vegere egy kis rez erintkezott szerelni, mint az normalis reléken vagy kapcsolokban  van, es igy a puhabb fem mocorgasa valaoszinuleg nem addna ki ciripelo hangott. De nemem a zsir is bevalt.

Az a baj hogy nincs digitalais fenykepezogepem es igy az egesz muvelet dokumentalasa maceras a reszemrol! Ha van olyan Bp i lakos digitalis fenykepezogeppel akit idegesit a tucsok, akkor megbeszelhetunk egy talalkozot, es megprobalhatom nala is megszuntettni (nem igerek semmit :)), felteve hogy ugyanaz muzsikal, es o kozben dokumentalhatna! Na erdekel valakit?: t-szabcsi@freemail.hu

v__tibor Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8701
Talán ez lehet az a +5 fok "érzékelő". Helye gondolom közvetlen a hűtőradiátor után lehet valahol, így ha a külső hőm. ez alatt van, a radiátoron átmenve is ugyanannyi, ergo nem engedi bekapcsolódni a klímát, ha pedig valami miatt túlhűtene, akkor meg kikapcsolja. A túlhűtés gondolom nyári kánikulában nem igen valószínű, inkább valami miatt (pl páramentesítés vagy akár véletlen) bekapcsolt esetben "biztosítékként" funkcionál.
Előzmény: Törölt nick (8699)
R5TL Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8700

Persze hogy le van.

kb. 6500-nal.

Előzmény: Vulkan16V (8698)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8699

Manuális klímával kapcs:

Az is ki és be kapcsol időnkint, mert valami érzékelője vigyáz, hogy le ne fagyassza magát  (ez az érzékelő nem foglalkozik az utastered hőmérsékletével, csak a klímára vigyáz, felőle bele is fagyhatsz a kocsiba) . Volt pár éve egy Opel Senatorom, abban rossz volt ez az érzékelő, és nem kapcsolt ki, nekem kellett kézzel. Volt, hogy már zúzmarát fújt be a rostélyokon. Egyszer aztán kölcsönadtam a gépet, a tag persze nem kapcsolta ki, és el is nyomta az összes hűtőközeget szerencsétlen.

Az 1,5 dci ben én sem igazán érzek teljesítménycsökkenést, a swift 1,6 16V viszont határozottan megtorpan bekapcsolásra. A senátorban egyáltalán nem volt érezhető, furcsa mód egy W124 320E merciben (pedíg ott aztán van bőven paci és nyomaték) mintha egy hengert lekapcsoltak volna, annyira megfogta. Véleményem szerint nem csak a motor teljesítménye döntő, hanem a klíma teljesítményigénye, esetleg kivitelezési igényessége is.

Előzmény: v__tibor (8684)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8698
Teljesen jogos. Ha a motort ki kell pörgetni, akkor akár 3-asban is ki lehet. Tudja valaki, hogy az 1.4 16V le van-e szabályozva? Lehet-e túlpörgetéssel kárt okozni? 
Előzmény: v__tibor (8696)
Garfield007 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8697

Volt tobb otlet is, de sokan nem matricaznak ossze az autojukat, valamint a felismeres is bajos, mert egy kis matricat 80 felett meglatni es ertelmezni, szerintem mar problemas, lassabb menetnel mar lehet vita targya... Ja es a matrica helye is kerdeses, elol, hatul?

pl. volt egy otlet, az antennara erositoett zaszlo, kendo... az talan jobb otlet lenne...

v__tibor Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8696
Ja, ha a motorját akarod megpörgetni, kihajthatod 4.-ben vagy akár 3.-ban is :-))) , de egy síma tartós autópályás 130 is elég szerintem.
Előzmény: dohonyiz (8694)
v__tibor Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8695

Volt ilyen felvetés, asszem már a matrica konkrét formáját is elkészítettük (sajnos a grafika kivitelezőjére most nem emlékszem, bocsi tőle), több alternatíva is volt és ha jól révedek meg is megszavaztuk. A http://thaliaklub.tvn.hu/02_index.html tagok járgányfotóit ez díszíti. Talán Diesel_Uberallesnél van a labda ...

Pont a napokban erősödött meg bennem, hogy Pax2 ötletén alapulva a rendszám keretére felapplikálnám valahogy a www.thaliakub.hu feliratot.

Előzmény: dohonyiz (8694)
dohonyiz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8694

Megnéztem, tényleg! .-)) Nem semmi!

De akkor hol fogom én kihajtani az autómat?

Js és egy másik kérdés: Nem akarok 5leteket lopkodni máshonnan, de olvastam a Megane fórumban, hogy náluk a tagoknak a tagsági sorszámot megcsinálják matricá formájában és felragasztják a kocsira, így megismerik egymást az utakon.

A Thalia klubnál nem lehetne ilyen?

Előzmény: Garfield007 (8691)
v__tibor Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8693
A cikkben a képeken nem is láttam Skodát ... :-((( , de biztos van RS-ük
Előzmény: Garfield007 (8691)
Garfield007 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8692

Ujra en,

Fabia RS 200km/h

Octavia RS 235 km/h, a kombi is...

Superb, eleg ha csak annyit mondok 2,8 V6, bar nem hiszem, hogy ilyennel szaladgalnanak rendoreink...

Ettol fuggetlenul nepauto ez es nem Skoda, de ez van... Azert az Octavia RS kombit megneznem magamnak... :-)

Garfield007 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8691

Sziasztok!

Zoli, nezz szet a Skoda muveknel meglepodsz majd, foleg az RS szerian... pl. Octavia RS...

Előzmény: dohonyiz (8689)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.06.30 0 0 8690

Szia Zoli!

2003. őszén eg Saab 95-el utaztam utasként Bécs-Budapest között. 300 LE és az utazója 170-180 körül volt. 200 körül még jelentősen gyorsult. Az M1-en 170-nél egy rendőrségi Skoda úgy villogott le bennünket a belső sávról, hogy öröm volt nézni. Szerencsére nem ránk vadásztak, csak siettek. Aki értett hozzá, azt mondta, hogy egy Skoda RS volt.

üdv: Vulkan

Előzmény: dohonyiz (8689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!