Meg tudnátok mondani nekem, hogy az egyes gumiknál mit jelent az "M0, (cord)" kitétel? Konkrétan a két alábbi gumi között mi a különbség? A gumiszerelő nem tudta :-(
Igen, és ha bemész a számtekboltba vasárut venni meg ablak lágyárut venni irodával, ne röhögjön pofán az eladó. :-)))) Vettél már kompaktlemezcsakolvashatómemóriát, vagy te is CD-nek hívod? :-)
Az egészen nyilvánvaló, hogy nem sajtolással készül. Viszont, ha a Mo.-on közkeletű rövidítés ET (és nem KSE), akkor minden mo.-i gumisnak tudnia kell, hogy mit jelent a besajtolási mélység. És ehhez nem kell tudni németül.
Autóváltás miatt eladósorba került 4db acélfelni 15 colos 5 lyukas.Alfa 147esen volt,de tudomáson szerint jó megannyi olasz modellre.(156,Stilo....stb.)
Ha érdekel,akkor elérsz a 06-20-980-6666,illetve a kuncz6 @ freemail.hu -n.
szeretnék kérni ajánlatot 205/50r16-os nyári gumira. 2 darabra lenne szükségem a korábban írt padkázásomnak köszönhetően:(
ha jól láttam, korábban volt erre a méretre írva:
205/50 R16 Good Year Ventura V új: 16.500/db - A6V6
205/50 R16W Goodyear F1 GSD3 23500/db - laca54
Dunlop
SP Sport 9000
205
50
16
Nyári
Személy
21 900 - A6V6
ezek közül melyiket javasolnátok, figyelembe véve az ár/érték arányt, ha még aktuálisak az ajánlatok persze. 99-es (tehát régebbi) saab93-ra kellene, nem sportosan vezetve és fontos tényező, hogy ha lehet halk legyen, biztonságos a gyerek miatt.
nincs tapasztalatom velük csak annyi,hogy kinai,nekem ennyi elég,de sztem ha autokbol nem birnak tiszteségest csinálni lásd a teszt akkor mire számitsak egy "kisebb gyár kisebb termékénél.nekem nem érne meg xezerft-t annyit még a tudat sem,hogy vmi kina gagyit vegyek,használjak.elhiszem hogy a márkanevet is meg kell fizetni,de hidd el van fejlesztés is.ha nem titok mennyiért vetted a kinai gumikat a mondeora?
Minden hátsó szándék nélkül, csak kérdezem, hogy ezek szerint ismered az Infinity gumikat és van vele tapasztalatod is (használod/használtad)? Megosztanád? Érdekelne, hogy mire vigyázzak.
Your car requires a unique offset. This is where the wheel will sit in relation to the bodyline of the vehicle, realistically you can go 5-7mm outside these recommendations, but always consult a technician if you are unsure, as there are often other factors that need to be considered. Offset is usually stamped on the wheel and is measured in millimetres of et (et is the short form of the German word 'Einpresstiefe' which literally translates as insertion depth).
Mivel az ország legnagyobb alufelni és "kizárólagos" (~99%) acéltárcsa importőre, lassan arra fúj a szél, amerre Ő pisil. Ha alkalmazottai a telefonba holnaptól nem azt mondják hogy ET hanem KSH, akkor minden gumis megtanul magyarul és máris megfordul a szél.
Es a vilag tobbi reszenek is elkezdik megmagyarazni?
Itt peldaul siman ET-znek, pedig ez egy brit oldal...
Mivel az ország legnagyobb alufelni és "kizárólagos" (~99%) acéltárcsa importőre, lassan arra fúj a szél, amerre Ő pisil. Ha alkalmazottai a telefonba holnaptól nem azt mondják hogy ET hanem KSH, akkor minden gumis megtanul magyarul és máris megfordul a szél.
Más.
Kérdés hozzád steve.
Kaptam 1 megrendelést, idézem:
4 x OZ Crono-HT 7x16; 4x100; ET42
2002-es Toyota Yaris TS
Ezt válaszoltam:
Tisztelt ...!
Köszönjük rendelését. A választott keréktárcsa a megadott autóra nem szerelhető.
Kérem válasszon az linken találhatók közül, és hívjon telefonon.
Amit megtudtam az importőrtől az érdeklédésemkor: Tud arról, hogy a megrendelő autójára vett kéz alatt Oz felnit ET 37-est, mely az autóra JÓ. Valamiért a gumiabroncs azzal a felnivel beleért a sárvédőbe. Ezután érdreklődtek nála van-e nagyobb ET-s felni. Elmondta van, de a gyári katalógus ( és össze más gyártmány katalogusa szernit) a 42-es ET nem jó arra az autóra.
Felhívtam hölgyet és megbeszéltük, hogy bejön az autóval és megnézük, hogy miért nem volt jó az oda való felni. Elmondtam, hogy a kért 42-s ET valószínű belül nem fog elférni.
Eltelt 2 hét a hölgy nem jelentkezett, de újabb rendelést küldött:
4 x OZ Crono-HT 7x16; 4x100; ET42 - Gumiabroncsot: nem rendelek - Farad Locky kerékőrt: kérek (+6720,-Ft) Ozcr02
Toyota Vitz 2002-es 4X100 ET 42
A Vitz a Yaris ázsiai neve.
Ezt válaszoltam:
Tisztelt ...!
Köszönjük rendelését. A pénz megérkezését követően rendelését továbbítjuk a gyár felé. A pénz megérkézéséig a keréktárcsákat nem rendeljük meg.
Ezt a kért kerékárcsát 2 hete megrendelte, akkor megbeszéltük, hogy az autóval felkeresi műhelyünket, mert a felni a megadott autóra nem jó.
Az új, 2006-os modellre jó.
Üdvözlettel: Pásztóy Tamás
Nem soká az alábbi levelt kaptam:
Tisztelt Pásztóy Úr!
Köszönöm, akkor vegyük semmisnek a megrendelésemet.
Nekem ez a felni kell.
Önöknél úgy tűnik nem tudom megvenni, úgyhogy más céghez fordultam.
Köszönettel, ....i
Az még a hab a tortán, hogy a megrendelő egy gyermekekkel fogalkozó alapítvány. Kb. 160.000 a rendelés értéke.
Azt hogy keréktárcsa agyra felfekvő síkja nem esik egybe a keréktárcsa oldal nézeti középvonalával, azt minden (remélem) gumis tudja. Ezt az eltérést milliméterben és ET-vel adják meg. Ezt is tudják. Ezt az eltérést nem sajtolással hozzák létre, azt is tudják. Valaki ezt németül így nevezte, mint steve írta és az elterjedt. A németországból érkező keréktárcsákba beleütve az ET szerepel.
Angol nyelvű kalagusban offset szó olvasható, hiszen amiről beszélünk az KÖZÉPSÍKELTOLÁS. Rövidítve KSE
Kezemben van a magyar nyelvű felni katalógus ahol KSE-vel (zárójelben ET mert német katalogus fordítása) jelöli az eltérés mértékét. Ebben a talógusban csak egyszer szerepel az ET, ott zárójelben. A többi 480 oldalon KSE szerepel.
"Jó tanács, ha gondolod. Ha gumishoz mész ne a besajtolási mélységről beszélj. Kevés gumis beszél németül. "
Az, hogy besajtolási mélység szerintem magyarul van. Amelyik gumis nem tudja, hogy az ET a besajtolási mélység közkeletű rövidítése, az adja vissza az ipart.