Keresés

Részletes keresés

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2019.11.03 0 1 70253

Ja és én ezért nem voltam most DDK-zni. 6000 lett volna a szállás. Egy főre egy éjjelre. Hát majd inkább nyáron sátorral. Kicsit elszálltak az árak. 

Előzmény: jzp2107 (70251)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2019.11.03 0 0 70252

Jósvafőn a Kutatóházban érdemes szállást foglalni. Bárkány Csabát kell keresni.

Előzmény: jzp2107 (70251)
jzp2107 Creative Commons License 2019.11.03 -1 7 70251

Mi is kékültünk múlt hétvégén egy három napost, Putnoktól Bódvaszilasig

Last minute szállásfoglalás volt, mivel így ősszel már nem merem bevállalni hogy 6-8 héttel előtte lefoglalom a szállást (őszi szünet = kiemelt iőszak, ajánlott lett volna ennyi idővel előtte) mert mi van ha +3 fok lesz és két hetes eső..

Szóval nagyjából szerda magasságában dőlt el hogy megyünk, és hogy szombattól hétfőig

Az eredeti terv úgy szólt volna, hogy Gömörszőlősön alszunk a Biokertesben ahol már egyszer volt szerencsénk aludni, de ott most lakodalom volt :-( A másik gömörszőlősiben sem volt hely szombatra. Másik napra Szelcepuszta szintén teltházas volt egész hétre, ezt már hetekkel előtte tudtam fészről, Zádorfalván a paplakban nem vették fel a telefont, Alsószuhán szintén nem, próbáltam az azonos nevű jósvafőihez megadott telefont de azt sem, így itt el is engedtem a dolgot..

Ámde egy óra múltán a jósvafői szám visszahívott, megerősítette hogy a két vendégház egy kézben van és volt is hely. Mondjuk nem volt olcsó -gyerek utáni kedvezmény nix, de örültem hogy kaptam, ugye. És SZÉP kártyát is elfogadtak. Sőt végül még csomagszállítás is adódott és a Zádorfalva-Alsószuha -elég jelentős :-) távot sem kellett kétszer megtennünk

Nem szoktam kiszámolgatni így a dolgokat, hogy mennyibe kerül a túrázás, de mivel most egybe fizettünk 39ezer forintot (hármónkra, két éjszaka, elsőnél vacsorával), hozzáadtam a benzint meg a két kocsmázást és a további éttermeket, hát majdnem a 60-at karcoltuk. Jó, ebben kaja is van és enni amúgy is kell (bár nem eszünk napi szinten étteremben), de ettől még megdöbbentett..

 

 

Szilason az állomásnál hagytuk az autót és a fél tízes vonattal visszazötyögtünk Putnokra. Az utazóközönség is megdöbbentett, nem irigyeltem szegény kalauzt (valami hamis vagy lopott vagy kölcsönvett diákigazolvánnyal próbáltak ügyeskedni, fél órán keresztül adták a kalauznak a hülyét- elég bénán) Talán Edelényben lehetett hogy az egész vonat leszállt kalauzostól dohányozni, volt egy olyan másfél éves forma gyerek, ölben tartották miköben tízen fújták mellette a füstöt ő meg kerek szemekkel nézte, na belőle sem lesz biztos dohányos :-(


Putnokon a bélyegzést megejtve nagyjából dél volt mire elindultunk kifelé a városból, legalább felszállt addigra a köd. A Mohos-tavak előtt tettünk egy kitérőt egy láda miatt valami állítólagos tanösvényre amiből semmit nem láttunk, kullancslégy viszont ezer volt. Találkoztam már velük itt-ott, de ilyen számban és ilyen agresszívekkel még sosem. Nem is ránk szálltak hanem ránk zuhantak mint valami bombázó repülő, vagy inkább kamikaze, és rögtön bújt be hajba, fülbe, póló alá, borzalmas volt. Annyit csapkodtam meg dörzsöltem a nyakam hogy 10 perc alatt egész megfájdult. A láp viszont tetszett, holmi észt emlékeket idézett..

 

Keleméri és gömörszőlősi bélyegző is rendben, az aszfaltozás után felüdülés volt a Zádorfalvára vezető rész a dimbekkel-dombokkal. A tehenészetnél ért a gazdánk telefonja, hogy akkor esetleg eljönne értünk a kocsmába. Nem ellenkeztünk :-)

 

Szálláson vacsi után a fürdésnél belőlem még 2 légy azért előbukkant az alsóneműből :-S

Azt nem értem, hogy miért nem csipkedtek össze? Már itthon a wikipédián próbáltam nyomozni, semmi, valami finnországos blogon találtam róluk némi infót, pl. hogy állítólag ledobják a szárnyukat ha célt érnek. Lehet, hogy így van..

 

 

Másnap kifizettük az ominózus 39-et, kaptunk meleg teát meg langallót (pedig nem kértem reggelit ezeröccá per kopf, ezt fel is említettem hogy ezekután kicsit fura bármit is elfogadni, de annyira erősködtek hogy végül elpusztítottunk mindent, de csak hogy sértődés ne legyen :-)

A csomagok egy részét is gazdánkra bíztuk mert úgyis ment át Jósvafőre, aztán mi is nekiindultunk. Köd szerencsére nem volt, rögtön az elején láttunk is egy rókát, fú ez ritka trófea, örültünk is neki. Mondjuk hogy fotó is készüljön róla, ahhoz azért több idő kellett volna..

 

A trizsi "sorompónál" jött egy ötletem, hogy mivel az északi zöld, izé, északi szürke kapcsán már úgyis lejártuk a határsávot amin a kék is megy, most menjünk egy párhuzamos úton. A hétvége legjobb döntése volt, gyönyörű részen haladtunk aranyló erdőben majd szalmabálák között előttünk a barlang szájával meg az óriási sziklafallal. Ráadásul az országúti szakasz nagy részét is megúsztuk, nem is értem miért nem erre megy a kék hivatalosan..

 

Aggtelken vételeztünk némi kalóriát palacsinták formájában, szállásadónk forszírozta hogy a rövid barlangtúrára is nevezzünk be, végül ebből nem lett semmi mert nem úgy voltak az indulási időpontok ahogy arra emlékezett és "rosszkor" értünk ide. Nomeghát jól emlékeztem én, hogy vöröstői vagy hosszú túrához lenne inkább kedvem mondjuk pár év múlva, mikor a kicsi is eléri az életkorküszöböt (10 évet mondtak, mondjuk nem értem miért, minél kisebb annál könnyebben kúszik egy barlangban, ezt már az Alba Regiánál is tapasztaltuk :-)

 

Jósvafőig a felszínen is szép az út, lehetett rugdosni az avart, volt mit, egy idő után azért már eléggé szerettem volna ott lenni. Itt jött szembe a 3 nap során az egyetlen(!) kékező páros, titkon reméltem hátha Bódvaszilasról indultak és meg tudnak nyugtatni hogy megvan még az autó, egyre kevésbé éreztem ezt jó ötletnek.. De nem, Szelcepusztáról. Hely nekik sem jutott csak a vadászkastélyban 7500-ért :-O Akkor mi még jól jártunk..

Ja nem is az egyetlen, még reggel Trizs magasságában üldögélt egy társaság az úttól picit távolabb a napon, talán ők is OKT-ztak

A Jósvafő étteremnek nevezett kocsma rejtett még számunkra 1 adag rántott sajtot meg 1 adag mellfilét, mivel a palacsinták még alig értek le, elvitelre kértük és később jártunk a végére a csodásan vadiúj itteni szállásunkon

 

 

Utolsó reggel a háromnegyed 7-es harangszó már út közben ért minket, 26-28 km várt ránk, nameg Szádvár és Derenk. Nem akartam egyiken sem átrohanni.. A ködöt ezúttal nem úsztuk meg, még Szádváron is jó párás volt du. a levegő korlátozott kilátást engedve. A huculokat azért a reggeli nagyobb ködben is megtaláltuk, az elején a legelső fekete bizalmatlankodott, odébb is állt gőgösen, aztán mikor a többi ló köribénk sereglett képes volt visszatérni. A kis csordalelkű.. :-)

 

Azt nem tudtam behatárolni, hogy merre vezetett itt a kék a terelés előtt? Itt is volt valami kavarás.. Lófej-völgy Ménes-völgy?

A mostani út sem csúnya, lépten nyomon töbrök, víznyelők, Derenk után meg főleg vadabbá válik a táj, ott már tisztára világvége hangulatom volt.

Ja, Derenk. Nagyon kíváncsi voltam, azért a kéktúra nagy része olyan részen vezet ahol már máskor más okból kicsit talán más útvonalon járt az ember, na Derenken még soha. Mennyire lesz szívszorító ott állni az egykori házak helyén? A volt iskola? Templom?

Semmi sem úgy történt ahogy képzeltem... A házak helye, mivel a kiállítás után voltunk ami mindent az ember "nyakába zúdít" már nem volt semmi, nem volt fokozás. Az iskolaépületet jó látni hogy nem pusztul tovább, a kiállított anyagot végignézni elszomorító (érdekes, de még a kölykök is elcsitultak), a temetőre nem készültem, a sok elhunyt gyerek is megdöbbentő (habár biztos nem Derenk "specifikus") Ikerpár egyik tagja 3 naposan másik talán 3 hónaposan? 1 órásak, pár évesek.. Eszembe jutott a 3 épp megszületett bátyám.. meg hogy szegény anyám hogy bírta ki? Ha életben maradnak, gondolom én nem vagyok. A felesleges agyalásnak egy szilva látványa vet véget. És mégegy és mégegy. Az ittmaradt szilvafák létezésének ténye viszi be a legmélyebb ütést, ki tudja miért? Az érzés ami megtalál: a világmindenség értelmetlensége. A szilvák ellenben nem értelmetlenek, hanem finom édesek :-)

 

Szádvár jó helyen van, a felfelé menetelés végleg elűzi a borongós gondolatokat. Kilátásról már szóltam.

Esőkabátok egyébként egész nap fel-le jártak rólunk, hol esett hol nem, itt épp nem, de később egy picit még igen.

Szabó-pallag előtt jóelőre bevillan hogy a mostani menet utolsó bélyegzése következik (Szilason már megejtettük amíg vártuk szombat reggel a vonatot) erről meg az villan be, hogy jövőre a következő etap végén a legeslegutolsó fog bekerülni. Úristen, el sem hiszem, Forma-1-es hasonlattal élve az utolsó körbe érkeztem :-)

Csak a füzetemet el ne vesszem! Azt hiszem, akkor nem kezdeném el újra..

 

Táblákról jót vagy semmit? De ezek elvileg már a javítottak ha jól tudom.. arról akkor szabad?

Javítás ellenére a nagyobb "mérföldkövek" még mindig nincsenek feltüntetve (nem érdekel 5 percenként a Csempész-barlang, ellenben tök jó lett volna tudni Bódvaszilas mennyire van)

Bezzeg Derenk két sort kapott, külön a bélyegző meg külön az iskola, igaz valahogy mindig ugyanolyan távol van mindkettő, fene se érti..

Azon meg nem is tudtam hogy sírjak-e vagy röhögjek, hogy az északi szürkén meg (nem) közelíthető Poronya-tető OKT-s táblán jelezve van (persze kékkel)

Pár tábla a földön hevert, de irányba rakva, nem tudok nem arra gondolni hogy rossz irányba mutatott és néhány erősebb igazságérzettel bíró turista "rendet csinált"

(A Derenk környékén időről időre felbukkanó majd eltűnő kék barlang jelzést sem értem.. arra is ráférne némi rendcsinálás)

 

Sötétedésre érünk az állomásra, pont egy vonat fut be előttünk pár perccel, úgyhogy nem teljesen kihalt. Korábban a yardot is láttuk járőrözni, hogy betér-e az állomáshoz azt nem láttuk, de az autónak kutya baja, túlélte a 3 napot.

 

Tiszta ruha vételezése után (közönség előtt :-) irány haza a sötétben, vizenyős úton, óvatosba'. Idefelé jobban mertem tiporni.. 3 járművet is láttunk az árokban :-O

Nagybátonyban a Szélkakast leteszteltük, érdemes megállni! :-)

 

Hazaérve, kipakolva a nagyzsákomból mi akadt a kezembe? Egy kullancslégy :-O

 

 

 

 

Güsziológus Creative Commons License 2019.11.03 -2 0 70250

Az országútig (DÉL felé) a jelzéseket barbár módon zölddel-kékkel elfedték.

Miért?

hadidoki Creative Commons License 2019.11.02 0 0 70248

Gratulálok a túrához, szép utatok volt. További sok szép túrát kívánok!

Előzmény: KFeri_2+4 (70247)
KFeri_2+4 Creative Commons License 2019.11.02 0 1 70247

Fényképes beszámoló a Bakonykúti - Bodajk szakaszról. A reggeli köd feloszlása után ragyogó napsütésben túráztunk, a bogrács-hegyi és a kincsesbányai kalandok pedig különösen emlékezetessé tették ezt a napot...

petergabor Creative Commons License 2019.11.02 -1 0 70246

Az inkább Sárvár környéke, mint Kőszegé :)

 

 

Azt  hiszem a szovjet hadseregnek volt valami őrháza, de nem biztos. Nekem úgy rémlik. Beljebb (K felé) egy kereszt úton van egy nagy kapunak is a maradványa. Itt, Sárvár és Vát környékén volt egy gyakorlóterük.

 

 

 

A festményre visszatérve (Kőszeg környékén) nekem ez ugrott be:

https://d1cuyjsrcm0gby.cloudfront.net/ebJG_wsNRSYOoDASBav9UQ/thumb-2048.jpg

 

Az Ablánc-patak felett, közel az Ablánci csárdához.

Előzmény: Csuhás (70244)
jzp2107 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 70245

köszi

nem rémlik..

 

mondjuk épp 10 éve hogy arra jártam. és irtóra küzdöttem a bakancsommal, az bezzeg rémlik :-)

Előzmény: Csuhás (70244)
Csuhás Creative Commons License 2019.11.01 -1 1 70244
Előzmény: jzp2107 (70243)
jzp2107 Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 70243

azt szerintem nekem válaszolta a heyjoe-s játékra vonatkozóan (szemetes kisház)

Előzmény: petergabor (70242)
petergabor Creative Commons License 2019.11.01 0 0 70242

Úgy érted, hogy a festmény Kőszeg környékén ábrázol egy hidat a házzal?

 

 

Mert akkor a környéken tényleg van egy hasonló híd, de azt  hiszem nincsen ház.

Előzmény: Pulmy (70239)
Csuhás Creative Commons License 2019.11.01 0 0 70241

Játszottam versenyen kívül most is: 5000

Előzmény: Pulmy (70240)
Pulmy Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 70240

nem gondolkodtál,hogy újra színpadra lépsz???

Előzmény: Csuhás (70235)
Pulmy Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 70239

érdemes-e lelőni a poent?  :D   segítség képen :Kőszeg környéke ;)

Előzmény: jzp2107 (70237)
Pulmy Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 70238

alkotói szabadság ;)  :)

Előzmény: Csuhás (70235)
jzp2107 Creative Commons License 2019.11.01 0 1 70237

várrom Vitányvár, másikra én is kíváncsi vagyok

Előzmény: Simulacrum (70236)
Simulacrum Creative Commons License 2019.11.01 0 0 70236

A várromra, aminek a széle látszik, illetve a szemetes kis házra kérnék segítséget, hogy merre vannak.

Előzmény: csg65 (70234)
Csuhás Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 70235

A képet a képzelet szülte, még csak hasonló hely sincs a okt mentén.

Előzmény: HEV (70233)
csg65 Creative Commons License 2019.10.31 0 0 70234

Azért nem bánom, hogy nem festményekre kell tippelni. Nekem például nincs erre tippem.

 

Viszont a mai játék eredménye:

1. az újra élesben játszó Pulmy (4579)

2. Predator (4478)

3. Eusebius (4142)

 

Gratulálok!

Előzmény: HEV (70233)
HEV Creative Commons License 2019.10.31 0 0 70233
Előzmény: csg65 (70230)
pozo Creative Commons License 2019.10.31 0 1 70232

Köszi, hogy feltetted.

Örömmel tölt el és büszke vagyok arra, hogy a világhírű magyar hídtervező mérnökök és hídépítők a mai napig léteznek:)

Előzmény: Güsziológus (70231)
Güsziológus Creative Commons License 2019.10.31 -1 0 70231

Berkó-híd

 

Tegnap "felavattuk" az M44-es egy szakaszát.

Végső soron ON, hisz az AK szakadása miatt mentünk, de az alábbi hídról azt hiszem, érdemes megemlékezni. Egyedi.

 

Egy forrás:

http://www.hidepitok-egyesulete.hu/wp-content/uploads/2019/07/berko-hid.pdf

 

Végül a látkép:

csg65 Creative Commons License 2019.10.31 -1 0 70230

Zajlik a fényképes OKT kvízjáték októberi fordulója!


https://heyjoe.hu/okt/oldal/verseny.php

 

HAJRÁ!

Güsziológus Creative Commons License 2019.10.30 -1 0 70228

Az ominózus NY-K irányú csatorna NEM LÉTEZIK.

Feltöltötték, és egybeszántották a területet. (Sóval nem hintették be.)

 

Az új csatorna az autópályától délre van, ott van a zsilip is. Eléggé feltűnő:-)

DE

Van egy felirat is: TILOS.

 

A zsilipre nem lehet menni (egyik irányból se), figyelmeztető táblák is vannak. Ettől függetlenül felmértem a gyalogutat, mert ami tilos, az nem lehetetlen:-)

Erre szerintem biztos nem lesz hivatalos útvonal.

 

Ettől függetlenül jó az ötlet, át lehet menni a mély csatorna szélén, magasabbaknak persze le kell hajolni!

Jeges időben eléggé veszélyes lehet, de még mindig jobb, mint a forgalmas országút (Szarvas - Szentes) a felüljárón.

 

Más.

NINCS jelzett turistaút (szakadás van), az OSM térképe megtévesztő.

A jelzések egyértelműen a Szarvas felől érkezőt a jelenleg zsákutca felé irányítják, nem lettek szürkítve.

Dél felől egyszer csak vége, annyi. Az aszfaltos út fordul nyugat felé, párhuzamosan az autópályával, de jelzések nincsenek.

A hídon nincs járda.

 

Hogy mit "lép" az MTSZ, azt nem tudom, de ha minden igaz, foglalkoznak a problémával.

Előzmény: AttHunter (70224)
olahtamas Creative Commons License 2019.10.30 0 1 70227

Mindkettő igen bosszantó.

Egyszer mi egy olyan szállást fogtunk ki, ahol csak miattunk fűtöttek be, és amikor a hőmérséklet elért egy minimális szintet, akkor kezdtek előjönni a rejtekhelyeikről.

Alig tudtunk aludni, szinte egész éjjel porszívóztunk, még szerencse, hogy legalább porszívó volt a szálláson.

 

Itt egy oldal a harlekinkaticáról:

http://www.coleoptera.hu/harlekin/

Előzmény: Márványember (70226)
Márványember Creative Commons License 2019.10.29 -1 0 70226

Nagyjából két héttel ezelőtt csináltuk meg az AKT egy szakaszát két részben. Először: Sükösd - Rém, másodszor: Érsekhalma - Rém. Rémes volt :( Ha árnyékban mentünk jöttek a kullancslegyek, de tömegével. Ha a napon mentünk jöttek a katicabogarak, de már szinte elviselhetetlen mennyiségben.

Az Off! névre keresztelt kullancsriasztó nem használt a kullancslegyek ellen. Nem tudom, hogy ezek a rovarok is hasonlóan veszélyesek-e, mint a kullancsok de elég riasztóak. Kullancs 2.0, amíg el nem pusztítod jön utánad.

A katicabogarak mennyisége és sokfélesége engem meglepett, vörös alapon fekete pöttyös, narancs alapon fekete pöttyös, fekete alapon narancs pöttyös. Ha megálltunk néha 10-15 is rám repült, egyszerre.

Érsekhalmán és Sükösdön a korábbi útmegszakításkor kettőt pecsételtünk, így most csak a dátumot írtuk hozzá. Rémen az AKT felől bevezető műút mellett találtunk egy kocsmát, ahol adtak pecsétet, az útmegszakítás igazolására. Természetesen itt is kétszer pecsételtünk.

AttHunter Creative Commons License 2019.10.29 0 0 70225

Az átjáró utáni zsilip nagyon gyanús. Lehet, hogy oda lett áthelyezve a csatorna?

 

Előzmény: olahtamas (70223)
AttHunter Creative Commons License 2019.10.29 0 0 70224

Nem volt ott csatorna. Elterelték, vagy rejtett zsilip van. Én is csodálkoztam.

Előzmény: olahtamas (70223)
olahtamas Creative Commons License 2019.10.29 0 0 70223

Előzmény: olahtamas (70222)
olahtamas Creative Commons License 2019.10.29 0 0 70222

És a csatornán hogy mentetek át?

Onnan nincs fotó?

Előzmény: AttHunter (70221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!