A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
sziasztok.keresnék megvételre STALKER IX.vagy PRESIDENT GRANT rádiót.ajánlatokat ide küldjétek:borosiattila@freemail.hu.lehet hogy nem tudok rögtön válaszolni,mert heti 1-2 napot vagyok MO-n.kösz.
Eladó sorba került egy kb. két hónapos Motorolla CP-140-es víz és por álló ipari kézrádió.
A rádió 16 csatornás programozható 1-4W kimenő teljesítményű 2000mAh akuval.
Programozható frekvencia átfogás 438MHz 470MHz ig. Tonpad nincs LCD nincs. Töltő nem jár az alaptartozékkal üzletben se ezért nincs nekem se. Ha lehet inkább cserélném nem pmr/70cm rádióra. Inkább asztali RH-URH vagy SSB-t tudó készülék érdekelne.
A fent említett rádióról itt mindent megtalálsz: http://www.bdr.hu/novofer/files/tartalom/mot_cp140_160_180.pdf
Kp - Irányára: 52,000 ft.
Cserealapként 45,000 ft alku nélkül.
Eladó 2db Wew 5299 tip. rádió. A készülékek használtak, de jól működőek, jó állapotúak. Dobozában, gépkönyvvel.
Működés: VHF 136 - 174 MHz (RX,TX) Teljesítmény: 1W, 5W állások Memória: 99 db Zajzár: menüből vezérelt CTCSS Tetszőleges SHIFT SCAN Memória / VFO üzem STEP: 5KHz, 6.25 KHz Akku: 7.4V 1100 mAh Li - ion Asztali automata töltő Headset/ külső mikrofon csatlakozó Térerőmérő Akku töltöttség ikon Kék háttérvilágítás Billentyűzár
A rádió ára 17 000 .- Ft / db A szállítási költség az ország bármely pontjára 2440 Ft. Ha egyben megveszed őket, a szállítást én állom. Személyes átvétel: Balatonvilágoson megoldható
RH-n meg vszleg nem ugyanazt hallgatjuk, mert nálam akad mindenféle helyi és DX kapcsolat, meg zsúfoltság. Sőt, nyílik a 21 és 28 mega is. Persze, szigorúan az amatőr sávhatárokon belül... egy sima 5 sávos Windom antennával, ami nincs is nagyon magasan.
Felsőfok a nyelvvizsgákon van, amatőrvizsgát 20 éve másképp kategorizálták (nekem 22 éve van egyéni hívójelem, akkor: RH-B, most RB CEPT 1).
Aki rádiózik, most is talál lehetőségeket. Pl.: sok új üzemmód!
Szerintem 10-20 évvel ezelőtti időszakban sokkal zsúfoltabb volt a helyzet . Elképesztő helyeken lehetett rádiósokat hallgatni .
Most szinte rossz , hogy se CB-n , se 2m-en , se 70 centin senki ....
Unalom a VFO-t végig tekerni .
RH-ról nem is beszélve 3.5 , 7 megán csak egy-két elszánt mohikán ( remélem nem az útolsó mohikánok ) .
Régebben komoly forgalmat tapasztaltam mindenféle céges átjátszókon is ( pl polgári védelem maszek átjátszónak ) .
Most nihil ..
Sztem amíg komoly zavart nem okoz valaki , hadd játszon . Annak ellenére mondom , hogy felsőfokú rádióamatőrvizsgám van több mint 20 éve , illetve munkahelyemen is rádiótelekommunikációval foglalkozom .
Az NHH hatalmas összegért spektrummonitoring rendszert létesített, de csak akkor lépnek fel a szabálytalankodó ellen, ha pontos adatokkal panaszt teszel.
Egyébként előbb-utóbb óriási gond lesz, nagyon sok a kalózrádiós. Ez még nem lenne baj, engem nem zavar, de egyre gátlástalanabb dolgokat művelnek. Mindenféle buherált antennával, buherált rádiókkal,végfokokkal, átjátszókkal, minden sávon.
Hmmm.... igen, a piac hatása. Egy Yaesu FT-747 0.5-30 MHz, 100W, AM,FM, USB,LSB,CW, CAT interfész,stb: 80e. De az igaz, hogy legalább 1 kg-al nehezebb, és 20A-es táp kell neki.
Eladó egy alig használt Icom IC-4088. A hosszú antennás váltazat!! A DND- be garis. Április 6-án lett véve. Dobozában, minden tartozékával. Csak budapesti átvétellel!
Persze költői munkásságom része a 1,5 év. De el kell kicsit riasztani a kalózkodásra ácsingózó jelöltet. Ez csak a régi bejáratott emberek joga, hogy büntetlenül nyomassanak bárhol.