Meg a kuldeshez annyit, ha nem fer a boritekba akkor csomagkent lehet feladni “Airmail Parcel Post”, ennek kuldesi ideje altalaban 10 nap. A pontos dijakat a www.usps.com cimen mindenki megnezheti 1oz. pontossaggal /kb.28gramm/. Az angolul nem olvasoknak nehany pelda: 0.5kg-$15.5, 1kg-$17.5, 1.5kg-$20.25, 2kg-$22.75, 3kg-$28.5, 5kg-$40.15, 10kg-$72. Itt is kell VAM nyilatkozat, nem szoktam $100-nal nagyobb osszeget beirni. A darabszamot mindig pontosan feltuntetem, es altalaban otthon kevesbe ismert szoval jellemzem a dolgot ami benne van, abbol kiindulva, hogy amit nem ertenek, de ott van, azzal nem foglalkoznak. Eddig bejott.
Hello! Mint rendszeres kuldozgeto USA-Mo. viszonylatban leirom a legolcsobb kuldesi modot, ugy hivjak Global Priority Mail. A kisebb boritek 15x25cm, ebbe egy VHS kazetta szuken, de belefer, dija: $5. A nagyobbik, kb. A4-es, 24x31.5cm, $9-ba kerul. Mindket boritekba kb. 1.8kg-ig /4pounds/lehet kuldeni. A boritekok kitomhetoek, cellux-al ossze-vissza ragaszthatoak. VAM nyilatkozatot kell kitolteni hozza. En mindig kis erteket irok, $5-30, es azt, hogy ajandek. Ha valami fontosat kuldok, mindig teszek valami jelentektelen dolgot melle, es azt irom a nyilatkozatra. Pl. rendszeresen kuldtem haza $100-200 KES-t, ezt mindig beletettem egy ujsagba, es rairtam, hogy “magazine”. Altalaban 5 nap alatt er Budapestre. Meg soha nem volt a VAM-on, es nem is bontottak ki. Ajanlott levelkent hozzak ki. Minden amerikai postahivatalbol kuldheto.
Gondolom, senki más nem árulja, amit venni akarsz.
Ird meg a cégnek, hogy az átutalás mennyibe kerülne neked, és hogy erre az extra költségre már nem telik. Hátha leengedik az árat...
Több 5letem nincs, sorry.
Tegyuk fel hogy megnyerek egy jatekprogramot mondjuk 15 dollarert. Mennyi egy ilyennek a koltsege mire ideer ? Kell e vamot, AFAt, ilyesmit fizetni ezutan ?
Kicsit offtopik, de legalább webes vásárlás.
Van egy amerikai cég, akik autodiagnisztikai szoftvert árulnak. 100 d, egyszer ki lehet bírni. PayPal-t fogadnak el, csekket, vagy VISA/MC-t. Elküldtem nekik a megrendelőt, meg faxon a kártyám adatait (KH Internetes VISA). A bank visszalökte a terhelési kérésüket, mert az normális vásárlásnak számít, nem internetesnek. A PayPal nem enged, én a domború kártyámmal nem óhajtok fizetni, az átutalás (~50$ - Citibank), a csek (30$ ugyanott) k. drága.
Passz.
Megkérdezem őket a BidPayról, az ötletet kösz.
visszalökte a PayPal a kártyaszámom. Shit. Hiába mondtam, hogy Bécsben lakom... :-)
Gondolkodtam írjak-e nekik egy levelet, hogy bekaphatják, de mindegy...
Írtad már régebben, hogy osztrák címmel regisztráltál a PP-n. Mielőtt befejezném én is megkérdezem, minden tuti azóta? Nem volt semmi gond, simán tudsz pénzt rakni a PP számládra?
Hát, azért nekem sikerült 126EUR-ért egy búvárjackettet vennem, ami itthon olyan 500EUR újonnan, használtan olyan 300EUR. Ez nem bomba üzlet, de elégedett vagyok!!!:-))))))))
muggli
Vannak eladók, akik nem a postaköltségen akarnak meggazdagodni, csak nehéz találni ilyeneket.
Szerintem nincsenek egetverő bizniszek az EBayn való vásárlásban. Ami a csodája, hogy összehozza az eladókat és vevőket, akik különben sose találnák meg egymást.