Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

20agh2015 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11075

Annyival még kiegészíteném, azt Ő is kipróbálta, hogy folyamatosan 5 másodpercig NARANCSSÁRGÁN villog, ami

simán a szabadon letölthető használatiból is kiderül(t a számomra is utólag ) hogy lemerült elemet jelent....

Előzmény: 20agh2015 (11074)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11074

Egy szóval sem mondtam hogy rosszindulat, csak ha már tényleg otthon van ebben, akkor azért kiüti az ember szemét

hogy "lötyög" benne egy elem, és nem oda való. Én nem is ezzel foglalkozok, de ha mondjuk 5 év múlva valakinek nem megy,

és bele nézek, akkor rögtön ki fogom szúrni hogy az bizony nem oda való.Ráadásul, az űllófűtés piac nem olyan mint egy laptop, hogy 

van belőle 6000 változat, a webastonak is összesen hány távkapcsolója lehet a piacon?

Szerintem, ha az ember egy szakemberhez megy, legyen az mosógépszerelő, vagy akármi, akkor joggal elvárhatja Tőle, hogy ilyen esetben ne az legyen a válasz hogy "dobd el".

Nyilván, aki oda megy, az azért megy oda, mert nem ért hozzá, ennyi. Senki se polihisztor, azért vannak szakemberek.

Nem vagyunk egyformák, én kereskedelemmel foglalkozok, ha hozzám egy vásárló tanácsért fordul, én először azt a verziót vázolom fel,

hogy tud a legkevesebb ráfordítással hozzájutni ahhoz amit szeretne, nyilván ezek MELLETT felvázolok neki más lehetőségeket is.

Érdekes, 20 éve visszajáró vásárlóim vannak, nem hiszem hogy ez az üzletpolitika nem lenne kifizetődő. De egyébként mindegy is, én nem verem

magam a padlóhoz, megoldottam magamnak a kérdést, aztán annyi. A konzekvenciákat meg mindenki magának vonja le. Szép estét, meleg autót télire :)

Előzmény: Ricsi89 (11073)
Ricsi89 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11073

Tudod a tapasztalat néha mást mond. Pistinek biztos volt már dolga pár ilyen távval, azért is tud róla véleményt nyilvánítani. Biztos nem hülyeségből nem foglakozik ezekkel és nem azért mondta, hogy meg szoktak dögleni, mert neked akart rosszat. Látta, hogy van benne elem, nincs szétfolyva, arra nem gondolhat, hogy az előző tulaj más, nem belevaló elemet tett bele.

Egyébként tényleg ha bármi baja van nem érdemes vele foglalkozni, egy gsm modul ezerszer többet ér a távnál.

Előzmény: 20agh2015 (11070)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11072

Fiatalabb koromban azonnal beleugrottam én is mindenbe, most már azért megfontoltabb vagyok egy kicsit :)

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (11071)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11071

Hiába, a józan ész azért pótolhatatlan... :-))

Előzmény: 20agh2015 (11070)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11070

Szolídan megjegyezem, az 1000 Ft os BELEVALÓ elem behelyezése után a távirányító nem hogy működik,

hanem tesztelve mélygarázsban fenti lakásból, és panelben lakáson belülről hibátlanul teszi a dolgát.

Most nem akarom feszegetni, hogy ezért nem ugrok egyből fejest a "dobjuk el sz@r " véleményekbe,

persze nyilván én vagyok a hülyegyerek...

norbi0325 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11069

Mint írtam Szombathely .

tel hetven ,kettőszáznégy  ,74 nulla ,4

nincs csápom ,aknám ,kis rámpám van , ha megtaláljuk a csatlakozóját  akkor előrébb lehet lépni,az ügyben .

Előzmény: tobal84 (11066)
CBFVitya Creative Commons License 2015.09.28 0 0 11068

Szia gibbonpitti!

Van egy jó barátom és van neki egy 2008 as  3.0 es Fiat Ducatoja.
Szeretne bele vizes állófűtést .
Hozzád irányítanám, persze ha foglalkozol furgonokkal is.

Előzmény: gibbonpitti (11062)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11067

Köszi, az biztos hogy hozzá való, mert az eredeti tulaj ezzel adta át a kocsit.

Kérdés, hogy mint írtam, a megfelelő elem segíteni fog-e a problémán, holnap kiderül.

Előzmény: norbi0325 (11065)
tobal84 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11066

Mint korábban írtam egy Fiat Ulysse-m van,ez az autó a Citroen C8 ikertestvére (valamint még ide tartozik a Peugeot 807 és a Lancia Phedra is), ezt azért írom hátha így könnyebb beazonosítani. Ezeket az autókat gyárilag felszerelték állitólag Webasto Thermo Top C típusú kályhákkal. Ez utóbbit csak típuscsalád fórumján írták és még olyan infót írtak hogy ez igazából egy komplett állófűtés csak nem kapcsolóóra vezérli hanem csak az autó agya és csak akkor kapcsol ha külső hőmérséklet 10 fok allatt, motorhőmérséklet 40 fok alatt és a tankba 1/3 vagy 1/4-nél több a nafta. A kályha a kocsi alatt az két első ülés alatt középen van. Már sokszor láttam de nincs kívül rajta semmi típus. Biztos a burkolat alatt lenne de mivel osztrák autó volt ezért kissé nehéz akna és csápos nélkül kiszabadítani. Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam, most én kérdezném hogy hol vagy elérhető? Segítségedet előre is köszönöm!

Előzmény: norbi0325 (11061)
norbi0325 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11065

Csak halkan elárulom hogy lehet hogy jó a távod de a vevő nem hozzá való !

Vagy vice versa ! 

Ez a táv-forma  t90 típus-től felfelé létezik !

Előzmény: 20agh2015 (11063)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11064

Egyébként itt egy video miről is van szó:  youtube.com/watch?v=jIaA-8USCdo

20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11063

Látod, félre érted, semilyen hangnem nincs, csak miután a leírásban is az szerepel, hogy ha az elem JÓ, akkor az on gombra zöld villogás, az off gombra

piros villogás a válasz akkor is, ha nem nincs rátanítva, amennyiben mind a két gombra 5mp-ig piros villogás a válasz, az döglött elemet jelent.

Szerintem, azért az 1.5V elem nem ugyanaz mint a 3V, de holnap kiderül 1000 Ft-os elem nem tétel. Ezzel még senki nem mondta azt hogy nem finghat

ki a távirányító, de szerintem annyi esélyt megérdemel, hogy kidobás helyett egy belevaló elemet tegyek bele.

De lehet hogy tovább megyek, ha így se megy, még az is esély, ha találok egy olyan szervizt, akinek van másik távja, hiszen pont hogy nem egy ritka távról

beszélünk, és ha azt mondják kakukk, ráérek utána mobilos kérdés felé mozdulni.

Egyébként OFF, de a múltkor kisértetiesen így jártam egy samsung tabbal, amihez vettem egy töltő kábelt, de nem töltötte rendesen, utána lemerülten elvittem

egy szervizbe, ahol 2 hét alatt annyit állapítottak meg, hogy cseréljek akksit 30 ezerért, de ha elviszem a samsung márkaboltba, ott többet tudnak mondani.

Elvittem, rátették a gyári töltőre, azt mondja a tag, hát ez döglött, be se kapcsol. Mondom Neki, Uram, hetek óta full le van merülve, higyje el, ha várunk lehet hogy

magához tér. Mire a szerelő: jó fej vagyok, hogy kioktatom, százával látott ilyet, full döglött, hagyjam ott, 2 napos munka egy akksi csere, és 40.000 Ft.

Mondom köszönöm, azért még próbálkozok. A válasz lekezelően "felőlem". Fogtam, elmentem egy boltba, vettem 999 Ft-ért egy gyári töltőt, és láss csodát,

azóta is makulátlanul működik a SZAR akkumulátor, szerintem jobb mint újkorában. Én elhiszem, hogy egyszerűbb lett volna egyből újra cserélni, viszont azt a 40.000 Ft-ot

szívesebben költöm a családomra, mint a samsung cég bevételének növelésére. A szervizesek szerint persze én vagyok a hülye, mert okoskodok?!

Szóval vissza kanyarodva a távkapcsolóra, majd ha a BELEVALÓ elemmel is döglött lesz, illetve valaki megnézi egy másik távval, amivel meg jó, akkor elismerem hogy rossz.

Addig meg adok neki egy esélyt, ahelyett hogy egyből a kukába dobnám. Ha Te ezt ellenségeskedésnek veszed, hát őszintén sajnálom...

Előzmény: gibbonpitti (11062)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11062

nem értem a hangnemet.....az elemet amikor megnéztem csak azért volt h n durrant-e szét.ennyi......

a gsm-ről meg nem mondtam el mindent,de nem is firtattad.......én meg ugye siettem,ezt telefonon is elmondtam volna szívesen.

viszont azt is elmondtam h a távirányító tönkre tud menni.....és szokott is.az elemcsere ezen nem fog segíteni.....mivel a benne lévő is jó!

mivel a távirányítót nem tudom diagolni ezért azt sem tudom h mi baja van......

Előzmény: 20agh2015 (11060)
norbi0325 Creative Commons License 2015.09.27 0 1 11061

Jah Szombathelyi vagyok :)

Nem vagyok webasto szaki , a haverom feleségének a unokaöcsce már fogott ilyent a kezébe én meg láttam :))

Azt látod hogy hol van a kocsiba? Gyári konzolon van ? és mi van ráírva?

kiegészítő fűtés vagy ÁLLÓfűtés? azt tudod?

Valamiféle indítóóra van a kabinban ? 

Van kábelem,meg egy laktokom hozzá való szoftverrel , ha nem agyhalott a vezérlő elvileg megmondja mi a baja..

Előzmény: tobal84 (11054)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11060

Egyébként senki nem vonta kétségbe a szaktudásodat, csak én nem szeretem a gyereket is kiönteni a vízzel, miután azt mondtad szerinted kakukk a távkapcsoló,

én azért kidobás helyett adnék még egy esélyt neki egy elem cserével. Aztán ha úgy se megy, még mindig kidobható...a márkaszervizekben

is úgy vannak, hogy ha van egy hibás periféria, egyből neki esnek a tulaj kárára persze az egész egység kicserélésének, mert az egyszerűbb ha 5x annyiba kerül is,

nem véletlen járnak az emberek maszek szerelőhöz. Ha félre értetted, akkor elnézést, így is köszönettel tartozok hogy vasárnap szántál rám időt

20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11059

"és amit mondtam a műkődéséről az igencsak a jéghegy csúcsa volt."

Bocs, de én azt honnan tudhatnám, nem vagyok gondolatolvasó :) nekem annyit mondtál, hogy megcsörgeted és bekapcsol, ennyi.

Az akksi figyelés elég fontos lenne számomra, mert már jártam úgy, hogy sz@ros hűtőládát úgy hagytam a kocsiba 2 órát németországba, és

az autóklubb 200 euróért akart kijönni bikázni, szakadó esőben meg elég szar volt szerelőt keresni gyalog, és cipelgetni a bika akksit a kocsihoz, ami aztán

persze azzal se indult el, nekem tanulópénznek elég volt, és jó hogy kényelmes az állófűtés, de nem szeretném azt, hogy melegbe megyek le, de nem indít az akksi.

Nekem jó a Te mondulod is, sőt, magamnak bonyolítom ha külön helyről rendelek stb, csak ugye mivel nem értél rá, nem nagyon fejtetted ki mit is tud. Ha az akksi figyelést

tudja, nekem az elég. Ennyi. Azért meg én kérek elnézést, hogy nem ismerem, milyen elem való a távba ( nem is én tettem bele ) bocsánat hogy feltételeztem Te aki a webastóban

otthon vagy, látod hogy nem az való bele...ez persze nem szemrehányás, de nyilván azért mentem hozzád, mert Te szerelsz álló fűtéseket, én sík hülye vagyok hozzá, ez van.

Előzmény: gibbonpitti (11056)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11058

norbi aszem szombathelyi......

Előzmény: tobal84 (11054)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11057

Egyébként itthon néztem a villogó jeleket és nem fért a fejembe hogy az 5mp-es pirosas-sárga villogás a lemerült elemet jelzi,

és akkor látom, hogy az "agyas" első tulaj nem belevaló, hanem 1.5V-os elemet tett bele...nagy valószínűséggel hiába várhatjuk így hogy vezérelje...holnap veszek belevalót...

Ettől függetlenül a mobilos kérdésem még áll feléd.

Előzmény: 20agh2015 (11055)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11056

mivel nincs hozzá távirányítóm ezért nem is tudom kipróbálni........az én általam szerelt modul pedig ennél 'picit' többet tud.úgy lett kitalálva ahogy én kértem........igaz nincs okostelefonos felülete,de aki használja igencsak elégedett vele.és amit mondtam a műkődéséről az igencsak a jéghegy csúcsa volt.

hozottat nem szerelek,mert soknál a szoftver elég gyenge.....elkezd magától fűteni,telefonálgat a modul,elfelejti a beállításokat......stb.engem meg ne zaklasson senki h nem jó a modul......volt rá példa amikor a kuncsaft hozta a gsm modult.pont ez volt a távirányítókkal is amikor rájöttek a korlátaira.

Előzmény: 20agh2015 (11055)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11055

Köszi hogy ránéztél, bár én egy kicsit "össze törtem" hogy egy nyamvadt távkapcsoló is lehet hibás, bár éppen időd nem volt

hogy megnézd esetleg az antennát vagy egyebet hogy biztos a távkapcsoló a hibás-e, talán egy másik távkapcsolóval le lehetett volna próbálni.

Mondtad a "faék" mobilos dolgot, kérdésem az lenne, hogy találtam 12.000-ért egy modult ami kicsit talán többet is tud mint amit ajánlottál, pl

az akku feszültség riasztással, hogy ezt ha esetlegesen megrendelem, mennyiért tennéd be. Nem a spórolás motivál, de ez komolyabbnak tűnik.

Előzmény: gibbonpitti (11053)
tobal84 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 11054

Üdvözletem, ide "küldtek" mert állitólag van itt Vas megyei Webasto szaki, Fiat Ulysse-omban szeretném feléleszteni a segédfűtést. Kérem aki tud segítsen! Köszönöm!

gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.26 0 1 11053

holnap reggel előtúrom,asszem van hozzá doksim.

Előzmény: Jamborj (11052)
Jamborj Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11052

Igaz... :D

Azért van egy két dolog amivel nem vagyok tisztába...

meddig megy ha be van időzítve?

a távirányító villog ha bekapcsolom vele, de meddig villog?

kell e karbantartani?

ha igen meg tudom oldani szerintem...:) 

Előzmény: gibbonpitti (11051)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11051

mi nem világos?

a t70 nem egy komplikált vmi....

Előzmény: Jamborj (11050)
Jamborj Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11050

Sziasztok!

Webasto Top Z/C állófűtésem van T70 távirányítóval....

Keresek hozzá magyar leírást, ha van valakinek, kérem segítsen ki, mert nem vágom teljesen a működését.

Előre is köszi

Jocó

20agh2015 Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11049

Köszi, és ha jó du el is ugrok,... olvastam hogy a biztit ki kell venni a  programozáshoz, de még azt se tudom a készülék hol van :) múlt héten vettem a kocsit,

meg esetleg akkor át is lehet nézni, esetleg néhány tanács. 10, körül hívlak és du átugrok ha az megfelel. Köszi!

Előzmény: gibbonpitti (11048)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11048

lejjebb ott a számom......holnap dolgozom,hívhatsz.

bp.

Előzmény: 20agh2015 (11047)
20agh2015 Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11047

Szuper :)

Megcsinálod nekem, meg átnézed a rendszert? Merre vagy? Köszi

Mail címem publikus.

Előzmény: gibbonpitti (11046)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.09.26 0 0 11046

hozzá kell tanítani a távirányítót......ennyi.

Előzmény: 20agh2015 (11045)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!