Jó, ez most két, vadonatúj fényszóró, két vadonatúj izzóval, és a fotó is telefonnal készült, becsapós lehet. Ez a kép ugyanott készült, egy másik autóban, szintén két, majdnem vadonatúj fényszóró, benne két NBL, és ezek rendesen be vannak állítva:
Hogy a DE lencséje bemattulhat e, azt, őszintén szólva nem tudom, sosem volt ilyen autóm. Olyanról már hallottam, hogy az ellipszoid tükör megég, megolvad, vagy bemattul - de hogy a lencse? WB biztos tudja.
A fényszoró be van állítva az tuti jo, mivel mikor betettem a MU-t akkor ki kellett szedni a lámpatestet , különben bonthattam volna kocsit egy izzócsere miatt :D ( 4 ponton csukló kéz kell hozzá kiboriiit - de látom a suziba sincs másképp boldogit :D ) a lámpatest nem matt szép áttetsző nincs besárgulva. Mikor állították be akkor viszont mondtak egy érdekes dolgot ebbe a projektoros lámpába van egy lencse amitől nem látjuk az izzót és állítólag ez be tud mattulni és csökken a fényáteresztés - nem tudom még nem bontottam szét ilyet majd biztos valaki cáfol vagy alátámaszt :) viszont a Te osramod nagyon szép fehéres tetszik nagyon ha jobb a visszaverődése pl táblákról mint a MU-nak akkor lehet le kéne cserélni?
Amugy nagyon gondolkozom egy xenonon...annyira jó volt az előző kocsiba !!! Láttam !!!
---
Ekowob köszönöm a tipusokat! Utána fogok nézni meg számolok mert hirtelen nem is tudom hány kell :D
Én tényleg úgy tudtam , hogy a CAN-BUS-t meghülyiti a LED de ha kicseréltétek és nem volt gond akkor öröm és boldogság :)
A foglalat ugyanaz. Az izzó feje kicsit nagyobb, de nekem simán befér. A műszerfalba 5 wattosat vegyél, ott ki tudja, mennyit bír a foglalat. Van abból is sárga.
Akkor ez jó a w5w helyére? Ugyanaz a foglalat csak más néven fut? Veszek többet, műszerfalat is meg kéne csinálni, legalább szép sárgán fog világítani :D
Nekem nem Superbm van, de a múltkor jött egy ilyen szembe. :-)))
Na nézzük:
Olvasolámpa elöl: W5W
Hátul: C5W
Belsötér: W5W,
Kilépövilágítás, lábtérvilágítás: C5W
Ezek az izzó tipusok. Ennek megfelelöen keress ledeket.
"Meg van meg egy dolog amit meg szeretnek valositani elol a labtervilagitas szeretnem ha menne ha felkapcsolom a fenyszorot, szerinted ez megoldhato? "
Ha jol sejtem a valaszodbol akkor Neked is Superbed van. Mivel meg nem szedtem szet soha a kocsi ezen reszeit igy fogalmam sincs az emliett helyekre milyen foglalatu izzok illetve mostmar LED-ek kellenek majd. Tudnal esetleg ebben segiteni? Mert akkor elore megvennem aztan csere egybol :) amugy Neked szebb lett jobb a fenye? Milyen tipusu LED-eket vettel?
Meg van meg egy dolog amit meg szeretnek valositani elol a labtervilagitas szeretnem ha menne ha felkapcsolom a fenyszorot, szerinted ez megoldhato?
Amúgy van nekem egy olyan érzésem, hogy az a régi elv, miszerint minél nagyobb egy fényszóró, annál jobb a hatásfoka, érvényesül a korszerű FF fényszóróknál is. Az új S-Cross egyszerűbb változataiba is H4-es fényszóró van.
"kicseréltem az alpin izzót Narva azzurora korábban, írtam is. no evvel nem olyan foltos a fény"
Tegyél bele kadmiumsárga helyzetjelzőket. Amit mutattam korábban, 10 wattos, de szinte alig melegszik jobban mint az 5 wattos. Erős, és jól fog kinézni, pláne a Honda fényszórójában. (Halkan mondom, hogy meg ne hallják: DRL-nek is elmegy :))
azt azért mondjuk meg őszintén, hogy suzukik lámpái jók, nagyon jók halogénnel, tapasztalat, sx-é meg végképp, nagyon eltalált és oldalra is sok jut, jobb, mint ignisé, pedig az sem rossz xd
egyszerűen tiszta, nagy búra, jól kidolgozott :)
más:
kicseréltem az alpin izzót Narva azzurora korábban, írtam is. no evvel nem olyan foltos a fény.
Az MU biztos hogy erősebb mint az SVS. A projektoros halogén fényszórók egy kicsit gyengébbek, de cserébe nagyon egyenletesen, foltmentesen világítanak. Be van e állítva rendesen? Nem cserélték e ki vmelyik fényszórót utángyártottra valamikor? Nincs e bemattulva a búra? Mennyi a feszültség terhelés alatt mérve, megvan e legalább a 13.2 volt? Ezeket célszerű ellenőrizni.
Ez Osram Silver Ultra? A képek alapján majdnem olyan mint egy 4000-es xenon élőben is ilyen szép fehéren világít?
Nekem egy Superbem van 2007-es tehát az első generációs faceliftes megmondom oszinten a világitásával nem vagyok kibékülve, előző kocsimba xenon volt szal magas a mérce ugye ennél a tipusnal minden egy lampatestbe van (értsd ködlámpa is felül van) nem egyszer azt hasznalom a tompitott ként mert jobb fényt ad.. most betettünk egy megalight ultra-t egy fokkal jobb de ez az osram most meglepett , csak nem tudom, hogy teljesitene egy projektoros lampatestben. Esetleg ha valaki használja ilyen lámpatestben megirhatná , hogy milyen.
Más:
ha már ide keveredtem szegény autóban van annyi belső világitás, hogy jajjj. Visszapillantó alatt 4 hátul az ajtók fölött, az ajtók alatt amikor kinyitom illetve elöl a lábtérnél is nagyon csunya a színe sárgás le szeretném cserélni ledes-re hideg fehérre a kocsi CAN-busos szóval sima LED nem jöhet szóba az meghülyítené a computert van valakinek esetleg Superbeje esetleg csinált már ilyet tudnátok ajánlani LED-et ezekre a helyekre?
Tompítottban ez svs? Mert akkor marha jól világít :D
Én a narva azzuron csodálkozok, sokkal jobb crv-ben, mint ignisben volt. Nagyon szép fénye van ennek is, kivilágított utcán is gyögyörűen világít sárgásan :)
"én 5 év alatt nem csináltam annyi kárt rajt, mint ő 1 év alatt." Hahh.. Sokat tudnék mesélni..
Ezt produkálja a ködlámpa, és a tompított. Olyan vele közlekedni, mintha belógna a sapkám napellenzője a szemem elé, állandóan hajolok előre, mert nem látok semmit. A legszörnyűbb ebben az, hogy erre valaki azt mondta, hogy ez így rendben. Egyvalami ellenben elképesztően jó: Az SVS. A legjobb Osram izzó, szerintem.
Már nem emlékszem pontosan, de valami recés dolgot kellett tekerni ott is. Viszont a bal elsőt már csak 2 csavar tartja, mozog össze-vissza, nem tudom mit csinál apu az autóval, de én 5 év alatt nem csináltam annyi kárt rajt, mint ő 1 év alatt. :D
Nekem ilyet adtak a Suzukiban, van akinek bordázott üvegűt, mint ami a régi Swiftekben van, a gyárilag ködlámpásokon pedig egy harmadik verzió van. Cikkszám alapján ez se stimmel, de a dobozon filctollal át volt húzva a szám egy része és alá volt írva a Lianás cikkszám... :D