Keresés

Részletes keresés

pagoo Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2019

Sziasztok!

Mi ugyan Zakynthoson voltunk, de lehetett bérelni motorcsónakot minden vizijártassági nélkül, aztán csak becsücsültünk és mentünk. Mi is meglepődtünk de tényleg így volt.

...kicsi... Creative Commons License 2005.08.16 0 0 2018

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget Sassossal kapcsolatban. Szerintem mi is őt fogjuk majd megkeresni....

A másik kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Rena apartmant? Ha jól tudom Sartin összesen két pékség van, és a Rena az egyik szomszédságában van...

HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2017

Halihó

A kutyákkal mi is találkoztunk néhányszor. A nejem eléggé kutyabolond, ő mesélte, hogy a parton napozva odajött hozzá egy kutya, amit megsimogatott szépen. Aztán napozott tovább, egyszercsak azt vette észre, hogy a kutya is a napágyon fekszik mellette!! :o)))

Randalírozók minden nációból vannak, mi épp egyik este németeket hallottunk üvölteni rendesen, szerencsére nem egész éjszaka "nyomták" :-))

Én aszondom, hogy hülyék mindenfelé vannak, az olcsó helyeken is, meg a drágán is

Teo >

Előzmény: Gyap (2016)
Gyap Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2016

Kristi31!

Elnézésedet kérem de nem tudok információval szolgálni! A netet csak azon az egy napon használtam!

Más...

Tavaly óta azért ért egy két, érdekes meglepetés is!

CSak azért írom le mert szerintem nem csak a pozitív képet illik megírni egy nyaralásról, még akkor sem ha a negatívumok ellenére is azt mondom jövőre is ha minden összejön elmegyün harmadszorra is... 

Szóval néhány negatívum, a tavalyi látogatáshoz képest az én szemszögömből...

Nagyon sok kóbor kutyával találkoztunk, a sétáló utcákban az éttermeknél sőt még a vízparton is...

Meglepetésre a vízparti étkezéssel is vigyáznunk kellett mert sok méhecske jelezte ők is szeretik a fánkot nem csak a gyerekek...

Sartinál a mélyebb vízrészeknél valami barnás vékony nádlevél szerű valami uszkált s nem csak a part mentén hanem sajnos bentebb is... így máshol kerestünk s persze találtunk is szép vízfelületet...

S utoljára hagytam még egy fájó pontot de ez már nem igazán Sartihoz kötődik...

A szállásunk a MACEDON apartman nem mondható rossz szállásnak, bár a megszokott faágyak helyett a betonkockára rakott szivacs kicsit kiábrándító....de még egy dolog is az volt...

Sajnos honfitársaink ismét bemutatkoztak a nemzetiségi versenyben...Hiszen a környékünkön voltak Görögök, Németek, Franciák, Románok s ki tudja még milyen nációból érkezők...De a keddi turnusváltásnál a mellettünk lévő apartmanba érkezett talán egy tucat fiatal akik első két napukon talán a tengert csak messziről figyelték nem úgy mint az alkohol változatos kínálatát..de evvel még úgy igazából semmi gond nem is lenne hiszen voltak a mi házunkban is fiatalok akik iszogattak beszélgettek nevetgéltek, kulturáltan élvezve a nyár örömeit! De a másik oldalon lévő csapat az alkohol elfogyasztásával arányosan a szókincsét is kezdte elfelejteni, s hangos beszélgetésük ordibálásaik szinte kizárólag csak finoman fogalmazva is ordenáré hangnemben zajlottak, egészen hajnalig! Ezt a lendületet csak két napig bírták s gondoltuk ennyi volt.. Ha az ivászat nem is folytatódott inteligenciájuk a tengerparton is magasan verte még a hullámokat is.... A felvetődött kérdésre, hogy miért is beszélnek szépen ízes nyelvünk kötőszavaival a válasz az volt mert úgy sem érti senki...

Hát az ilyen szinten nyaralókat én nem értem s nem is tudom megérteni...Kiszabadulnak eddigi életvitelükből, s rögtön nagynak erősnek érzik magukat...s égetik a más országból érkezők előtt a MAGYAROKAT!!!

Igaz egy jó példát azért felhoszhatuk mellettük... A csapatból az egyik fiatal pár esti vacsorára pont a mögöttünk lévő asztalnál foglaltak helyet s hangulatos asztali kis lámpa mellett turbékoltak csendben halkan elfogyasztva vacsorájukat egymás kezét fogva beszélgetve.. csak remélem hogy emlékül a vacsora s az együtt töltött meghitt óra marad meg emlékül számukra....s nem az előző viharos napok!

Még csak egy ismerősöm válaszát tudom idézni mikor a fenti eseményeket elmeséltem neki... " Kellett neked egy olcsó apartmanba menned, miért nem mész egy kicsit drágább szálodába" Hát lehet neki van igaza??,

Üdv: Gyapi

Előzmény: Kristi31 (1982)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2015

Halihó

A középsulis felvételi miatt mehettek nyugodtan június végén. Az én fiam tavaly volt ebben a helyzetben :-)

Nagyon Off: ha van ismerősöd ott, ahova menni akar, FELTÉTLENÜL beszélj vele időben, mert később hiába derül ki, hogy kéne segíteni, nem fog tudni esetleg. Én már megtapasztaltam, hogy hiába volt kitűnő a lányom, ha olyan suliba jelentkezett, ahova szinte csak a hátszeleseket vették fel, nekem meg eszembe se jutott, hogy bármilyen hátszélre szükség lehet!!

On

A feleségem is nagyon odavan még mindig, azt mondja, hogy most kéne visszamenni még vagy két hétre :o))))

Galini? Nem csoda, a Mikiék ott voltak nálunk, persze, hogy megtetszett nekik :-))

Előbb-utóbb úgyis találsz megfelelőt, vagy az igényeket változtatod. Így szok lenni :-))))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2014)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2014
Na, az szép lenne!
Jövőre felvételis lesz a lányom középsuliba, még nem tudom ez nekünk mit fog jelenteni. Egyet biztos - jún. vége helyett aug.végefelé megyünk.
Aztán meg hányan is megyünk majd - pl.ő hozná a barátnőit, mert ugyan mindkettő tengerparton volt, de elájultak a mi képeinktől, meg a környéktől.

Szóval tavasz előtt biztos nem lesz foglalás, először legyen meg a tuti helye a suliban.

Csak ez a Galini ap. nekem már sokadszor bukkan fel mostanság. Kár hogy nem a beachen van...:), nem keresnék tovább.
Végül is mindegy, megoldjuk majd.
Előzmény: HTT (2013)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2013

Halihó Márti

Persze, a nagy apartman személyre lebontva mindig olcsóbb, mint ha kicsikből teszed össze. Csak nagyon nagyot nehéz találni, bár "ahogy elnézlek", Nektek már januárban lezsírozott apartmanotok lesz :-))))

Nekünk is van egy baráti házaspár, akikkel van esély, hogy ide elmenjünk, mert a "másik" irány jóval drágább, arra nemigen van esély ... meglátjuk, de nekem még "korán van" :o)))

Teo >

Előzmény: Smartiie (2010)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2012

Halihó

Szóval Te is "idetévedtél"? Ha olvasod, akkor figyelmedbe ajánlom, hogy a Saválló is "arrafelé" lézeng, ha látod, el ne felejts adni neki egy baráti kokit ... a nevemben is :-))))

Lám csak, a Galini beszippant Titeket is? Nem csodálom, rendes hely :-))

Jó nyaralást Nektek :)

Teo >

Előzmény: Miki76 (2008)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2011
Kristi!

Bringa - Sassos - 4 eur/nap. Mountenbike-jai vannak, júniusban még rugós fajta is volt, az is ennyiért.

Kicsi!

motorcsónak - a félszigeten nincsen, nem is használnak, csak a banánozáshoz.
Amúgy ahhoz vízijártassági is kell, tengerre, szóval nem lehet csak úgy belecsüccsenni, aztán hadd menjen...
Előzmény: Kristi31 (2004)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2010
Teo!

Jövőre min. annyian megyünk mint idén, vagy többen. Ezért (is) nem fogok sok kicsi ap.-t bérelni, meg úgy drágább is persze.

Nálam keveredik a letöltött nyaralás a következővel, a nosztalgia a tervezgetéssel. Tény, hogy ez most kiemelkedően sikerült:))))
Előzmény: HTT (2000)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2009
Kicsi szia!

Én is sokat olvastam Sassosról indulás előtt. Ezért is, persze nála béreltünk mindenféle 2kerekűt. Felesége magyar, sokszor ő van az irodában, tehát rém egyszerű a kommunikáció. Jókora gépparkjuk van, rendben vannak a motorok, robogók - szóval max. megelégedettek voltunk. Tényleg nagyon kedves, barátságos és segítőkész. A többiekről nem tudok mit mondani, nem ismerem őket.
A 10%-os kupont érdemes kinyomtatni, simán adják rá a kedvezményt. A robogók ára 10-15 eur/nap (típustól, kortól függően). Ha 1 hétre kiveszitek, lehet velük egyezkedni...

üdv Márti
Előzmény: ...kicsi... (1998)
Miki76 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2008

Szia Teo!

Meg Sartibol irok holnap megyunk at a Galini hazba. Sikerult szallast foglalnunk egy ket agyas szoba 30 euro volt. Most Mythos iszunk, szoval csak egeszsegedre. Neked meg egy nagy bogre coca colat kivanunk.

Udv mindenkinek.

Előzmény: HTT (2007)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2007

Naja

Bulgária más világ asszem. Meg sokat számít az éjszaka. Meg hogy mennyire mersz menni :-))

Teo >

Előzmény: párizs (2006)
párizs Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2006
Mi Váciak vagyunk,Pécstől még 2,5 órányira.Csak azért furcsáltam az időt,mert mi 2003-ban Panteleimon-ból(Platamon mellől) 17 óra alatt értünk haza,igaz Bulgárián át jöttünk, meg elég sokat kellett állnunk a Görög-Bolgár határon,mivel hajóval mentünk lefelé(Triesztből) és nem volt pecsét az útlevelünkben.Mire a számítógéppel előkerestek bennünket,csomó időt veszetettünk.Jövőre megpróbálkozunk Macedonián át.
Előzmény: HTT (2001)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2005

Halihó

Biciglit nem tudom, de biciklit azt lehet a Sassosnál is :o)))) .... azt, hogy mennyiért, nem tudom, de van nekik, mert a fiam kérdezte, hogy milyen bringákat adnak, aztán mondták, hogy sima mountai bike, van férfi, meg női is :-)

Teo >

Előzmény: Kristi31 (2004)
Kristi31 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2004
Valaki nem tudja véletlenül mennyiért lehet biciglit bérelni??És,hogy hol?
Kristi31 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2003

Szia kicsi!

Mi 2-szer voltunk már Sartin és mind a kétszer Sassosnál béreltünk motrot.Ő nagyon jó fej görög, a felesége magyar jókat lehet velük beszélgetni!

Nagyon kedvesek segítőkészek,ha bármi kérdés van a környékkel kapcsolatban szívesen segítenek.Mi idén júniusban mikor voltunk kérdeztük bettit hol tudnánk venni ventillátort mert dög meleg volt az apartmanba erre ő azt mondta: "itt az enyém az irodában vigyétek el aztán majd visszahozzátok ha mentek haza".Mit mondjak leesett az állunk...

Mi 8 euro/nap áron béreltünk egy 80-as Gilerát,igaz tavaly 5 napra idén pedig 10-re béreltük ki.Szeptemberben ha megint megyünk valszeg ismét tőle bérlünk mocit:-))

Motorcsónakot sajnos nem tudtunk eddig még mi sem bérelni kint, pedig nagyon szerettünk volna mi is.Lenne értelme az biztos mert csodaszép öblök vannak,és van amit csak a víz felől lehet megközelíteni.

HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2002

Halihó Kicsi

Szerintem árban majdnem mindegy, hogy kinél béreled a robogót. Valószínű, hogy tudják, hogy mi az a reklám, mert jól meg van szervezve a bérlet, meg a tájékoztatás. Ezt én rendjénvalónak is találom :-))

Találkoztam olyanokkal is, akik mondták, hogy az utazási iroda, amivel jöttek, épp egy másik bérbeadóval van szerződésben és ha odamennek, akkor olcsóbban kapják a motorokat. Szerintem ez igaz lehet adott esetben fordítva is :-)

A kupont érdemes lobogtatni, de csak azután, amikor kiszámolta, hogy mennyit kell fizetned. Általában 10-15 Euro körül van egy robi, de persze függ attól, hogy milyet akarsz, mert az 50 köbcentis régebbi stílusú világos, hogy olcsóbb, mint egy 100-as Peugeot. Pedig mindkettőn lehet két személlyel menni.

Motorcsónakot nem tudom :-(

Teo >

HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2001

Halihó Párizs

Egy Passattal ment a barátom Dunaújváros környékéről Szerbián, majd Makedónián át. Nem tudom, hogy miért tűnik ez olyan nagy dolognak, hisz én pénteken jöttem haza Sartiból Pécsre, azt is letudtam jó 12 óra alatt, pedig négyen voltunk rendesen megrakva, meg 4 bringa is volt a tetőn, ráadásul én reggel indultam 8-kor és estére értem haza, nem éjjel, mint a barátom :)

Teo >

Előzmény: párizs (1997)
HTT Creative Commons License 2005.08.15 0 0 2000

Halihó

Naja .. bár asszem nem végleges a helye, mert annyit írt, hogy nem fullos, de nagy. Ahogy ismerem, előbb-utóbb keres magának másikat :o)))

Azt én is láttam, hogy az emberek bent vannak 20 méterre a tengerben, aztán bokáig ér a víz nekik :-)) Persze felnőtteknél ez annyira nem nagy érték, főleg mert ők sportszerűen is úsztak, így nem gond a mélység. Mondjuk az igaz, hogy eszetlenkedni a derékig érő vízben lehet jobban :-)

Azt többfelé kifigyeltem, hogy csak 2-3 személyes apartmanokat adnak. Valószínű a többség ilyen létszámú. Mi még négyen vagyunk, bár ki tudja, lehet, hogy jövőre a kétszemélyes is elég lesz, ha a gyerekeink úgy gondolják, hogy ők már külön mennek :o

Te már most válogatsz???? Én képtelen lennék ilyen sokat "vágyakozni", inkább ilyenkor még visszafelé gondolkozom, aztán kis idő múlva semerre sem, aztán tavasszal kezdek spekulálni, hogy mi is legyen a nyáron :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1996)
...kicsi... Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1999

A Rena apartmanról hallottatok már? Annyit tudok róla, hogy közvetlenül egy pékség mellett van, a központtól 200 m-re, a strandtól 80 m-re.

Az Aeolus Travelről esetleg valami tapasztalat?

Milyen most az idő Sartin?

...kicsi... Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1998

Sziasztok!

Akárhol olvasok Sartiról, biztos, hogy pár mondat után találkozok Sassos-al és a motorkölcsönzőjével. Tudtok róla valamit? Tényleg megéri nála kölcsönözni robogót?

Ő egy élő legendának tűnik így távolról, mert tényleg minden Sartivan foglalkozó oldalon megemlítik...

Ez csak egy ügyes reklámfogás, vagy tényleg ő a legolcsóbb, legjobb, legbarátságosabb, "leggörögebb"? Mennyibe kerül egy teljes hétre robogót bérelni?

Ja, és a 10% kedvezményt nyújtó kupont érdemes lobogtatni?

Esetleg motorcsónakot lehet kölcsönözni a környéken? Érdemes egyáltalán?

párizs Creative Commons License 2005.08.14 0 0 1997
Merre és mivel ment a haverod,hogy 12 óra alatt leért Asprovaltára?
Előzmény: HTT (1995)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.14 0 0 1996
Saválló akkor már jó helyen van:))), bár nekem Sarti akkor is jobban tetszik...Ő meg ment a családhoz, meg nem kellett keresgélnie.

Mi is a part miatt mennénk megint a beachre lakni, ott a legjobb a homok és nem is mélyül gyorsan. Meg szeretnek a srácok a sziklás részen túlra is mászkálni, az is közelebb van. Viszont a pékség nálunk napi program volt, ahhoz jól jött volna állandóara 2 bicaj - azért 2, mert jó társsal menni.

A Galini nagyon tetszett, meg elég nyugis helyen is van, meg tengeri kilátás... A Makedon, amelyikben mi voltunk, nagyon közel van a parthoz. Jövőre 4-5 személyest szeretnénk bérelni, ebben csak 2-3 személyesek vannak. Most uatzással együtt csomagárban vettük, így megérte. Én is néztem a partmenti ap.házakat, legtöbbnek szép nagy erkélye volt kilátással az Athosra. Ráadásul a keleti fekvés miatt is jók, mert csak de. süti a nap. Bár elég szelesek, nálunk is az egyiknek pont ilyen volt a fekvése: ugyanúgy fúj a szél, mint a parton. Persze ez melegben nem baj, sőt.
A mi ap.házunkban tényleg csak magyarok voltak, meg mellettünk is. A többinél azért nem volt 100%-os magyar arány.

Most is a jobb és a még jobb között válogatok a szállás ügyében, ill. mindegyik helynek más az előnye. A faluban biztos nem szeretnék lakni a zaj miatt. Meg persze a kocsi is...
Nagyon macerás dolog ez a nyaralás tervezés:)))))))
Előzmény: HTT (1995)
HTT Creative Commons License 2005.08.14 0 0 1995

Halihó

Épp most küldött SMS-t az "elvetemült" Saválló barátom, hogy az esti 9 órás indulás után ma reggel fél 9-re kint voltak Asprovaltán. Találtak is már valami szállást és befészkelték magukat :-))

Persze, meglátja az ember a hibákat, ha vannak, inkább az a baj, ha valaki mindent hibának lát :o

A faluban mi is tekeregtünk erre-arra bringával, de azért nem volt érdemes vinni a sajátot, elég lett volna ott kölcsönözni egyet-kettőt.

A beach kicsit messzebb van valóban, mielőtt hazajöttünk, én is végigfotóztam azoknak az apartmanoknak a külsejét, meg cégtábláját, amikbe adott esetben szívesen mennék. A beach-en is van jónéhány ilyen, ráadásul úgy láttam, hogy ott a magyarok aránya még tán nagyobb, mint a faluban máshol. Meg a beach-nek a partja kemény homokos, az nekem kicsit jobban tetszett :-))

Az biztos, hogy a faluban lévő apartmanokba nem kívánkoznék, mert ott túl nagy a nyüzsgés, ráadásul az autót sem lehet normálisan szem elé, de mégis biztonságba állítani :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1994)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.14 0 0 1994
Hello Teo!

Mi is nyaralni járunk, nem nyűglődni... azért persze észreveszem ha vmi nem tetszik. Itt nem volt ilyen, max. jobb meg még jobb:))))

A hűtős story nem lehetett semmi, valszeg számíthatott rá a tulaj, hogy ez előfordul, de akkor is:))))

Bringát mi sem használtuk agyon amikor kikölcsönöztük. Jövőre majd meglátjuk hol is lesz szállásunk, mert ha megint a beachre megyünk, akkor megéri kivinni. Ill. ha a srácok haverjai közül is jönnek, akkor megint érdemes. Én nagyon élveztem a faluban a bicajozást. Az utak meg tényleg meredekek.

Akkor várjuk a képeket!

üdv Márti
Előzmény: HTT (1993)
HTT Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1993

Halihó Márti

Az ágyneműcseréket azért írtam be, mert velünk szemben voltak magyarok, akik azt mondták, hogy 9 nap alatt takarítónőt nem láttak az apartmanjukban egyáltalán. Nálunk meg ugye 4 naponta komplett takarítás is volt :-)

Ja, még eszembe jutott, hogy elromott az apartmanban lévő hűtő az egyik viharos este után. Dél felé vettem észre, hogy mintha nem lenne elég hideg a Coca-cola!! Szóltunk a tulajnak, felállt az asztalától, fogott egy csavarhúzót, aztán jött és megnézte. Próbálta a hőfokszabályzóját tekergetni, állítgatni - persze azt már én is próbáltam -, aztán mondta, hogy a húsféleségeket most azonnal tegyük egy zacskóba és ő beteszi a saját hűtőjébe. A többi cuccot legyünk szívesek kipakolni, kb 10 perc múlva visszajön. Nem több, mint 10 perc múlva visszajött és hozott egy zsír új hűtőt, a régit kivette, az újat beállította. De annyira új volt, hogy ott szedte le az orrunk előtt a rögzítő ragasztócsíkokat, amik a polcokat, meg az üveget fogták!! Néztünk, mint a moziban :-)))

Nagyon jó hullámzás volt, annyira, hogy mikor utána a Waterlandban a fiam a medencében hullámzott, azt mondta, hogy Sartiban az igazi jobb volt :-))

Teljesen igazad van moped ügyben! Autóval nem lehet úgy szédelegni, megállni ha látsz egy fényképezni valót, vagy épp egy olyan öblöt, ahol sürgősen fürödnöd kell :-)) Ha lesz még alkalom, akkor mi is fogunk menni és inkább felöltözünk, meg délben napernyő alá ülünk, de egész napos túrát fogunk tervezni a nyugati partra, sőt lehet, hogy többet is :-))

Gondolhatod, mikor hallottam, hogy "ott fent" valami nem normális dolog történt!! Volt betojás, hogy vajon mi az? Szerencsére nem volt vészes, meg nem sérült az autó meg semmi sem :-) Megjegyzem, a bringákat még egyszer nem vinném el, legfeljebb a fiamét, mert ő nincs meg nélküle, de a többi csak igen keveset ment, mert Sartitól kb 5 km-t lehetett normálisan menni mindkét irányban, utána olyan meredekség van, hogy nem éri meg. Szóval ha valaki vinni akar, inkább ne tegye ... szerintem :o

Sajnos az idén a nejem főiskolai tanulmányai miatt erre a két hétre kapott csak szabit, de mégegyszer ez nem fog előfordulni :-)) Pénteken jöttünk hazafelé, akkor néztem a lefelé menő irányt is, nemigen kellett várakozni sehol sem ..

Tényleg jó nyaralásunk volt, de ez eddig mindig így szokott történni, mert mi nem elégedetlenkedni járunk, hanem nyaralni :-)))

Majd lesznek képek a weblapomon, csak még hétvégén kicsit sok dolog van előttem, nem jutok oda. Jövő héten még szabin vagyok, akkor felrakom őket :-)

Teo >

Előzmény: Smartiie (1992)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1992
Teo szia! és kösz a gyors beszámolót!!!

Most ültem ma ide, és le vagyok nyűgözve. Nagyon örülök hogy jól sikerült a nyaralás!!! Az elismerés meg külön is jólesik, nagyon köszönöm:))))))))
A GAlini ap.-házról már mástól is jókat hallottam, nagyon meggondolandó. Nekem kár hogy nem a beachen van, az ottani strand nekünk nagyon bejött. Tudom is melyik ez, még kint is nézegettem, mert érdekes, főleg a tenger felőli lépcsős erkélyek. Az ilyen tulaj meg aranyat ér, az ágyneműcserék gyakoriságáról nem is beszélve.:))

A hullámzást irigylem még a rosszabb idő ellenére is. Nekünk első nap voltak nagy hullámok, utána hiába vártuk vissza.

Motorral is teljesen más bejárni a vidéket mint kocsival - mondom én, aki végül is idén csak a faluban robogózott. De jövőre megyek a fiammal körbe a félszigeten amíg a lányok öszvértúráznak. Mert mi már tervezgetjük a köv.évi Sartit, maradt még ott néznivaló és program elég.

Veled egyetértve mi is vegyesen szeretjük a nyaralást: legyen benne egy kis "döglődés" is, meg egy kis mászkálás is. Főbb vonalakban itthon eltervezzük, aztán ott alakítgatunk rajta kedvünk szerint.

Azért menetközeben a hátracsúszott bicajok nem lehetett semmi!!! A törökökről nem is beszélve: ebből a szempontból a "legjobb" időpontban mentetetek, tényleg aug.elején mennek szabira.

Összességében akkor volt egy jó kis nyaralástok, és azt hiszem a nyári szabi alkalmával mindenki így indul neki. Örülök, hogy nektek is sikerült. Bár aki SArtira ment, még nem hallottam mást:))))))

üdv Márti
Előzmény: HTT (1991)
HTT Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1991

Halihó Márti!

Ha kíváncsi vagy, hát rajtam ne múljon, íme egy beszámoló, persze akinek nem tetszik, nyomjon egy PG UP-ot nyugodtan :-))

Először is mindenkinek megköszönöm azt a sok információt, amire itt szert tettem az idei nyaralásommal kapcsolatban előzetesben. Külön Mártinak, aki szerintem az igazi topiclakó példaképe lehetne, mert nem azzal jön állandóan, hogy "ezt már ebben meg abban a hozzászólásban leírtam", hanem készségesen adja az info-kat akár sokadszorra is. Köszi :-)))

Az útról nem írnék túl sokat, elég annyi, hogy 19 óra alatt sikerült leérnünk Pécsről, ilyen még egyszer nem fog előfordulni, mert megfogadom az "okosok" tanácsát és még véletlenül sem megyek akkor, amikor a törökök nyomulnak szabadságra :-(((

A Galini házban volt szállásunk, előre foglaltam le emilben. Mivel ugye nem jól számoltam a menetidővel, így sikerült ottani idő szerint pont éjfélre odaérni. Már előre telefonáltunk a szállásadónak, hogy késésben vagyunk, nagyon kedves volt, mondta, hogy semmi probléma fent lesz, bármikor is érünk oda. Azt is mondta, hogy csak óvatosan, inkább későn érjünk, minthogy eltévedjünk, vagy balesetet szenvedjünk. Szóval nem semmi hozzáállás úgy hiszem :-))

Mikor odaértünk, a kapuban ülve várt minket, nagyon alaposan elmutogatott mindent az apartmanban, mintha nem is éjjel lenne, aztán jó nyaralást kívánt :-)) Az apartman nagyon takaros volt, minden tiszta, négynaponta komplett ágyneműt, törölközőkészletet kaptunk a konyharuhákat is cserélték. Nagy erkély tartozott hozzá, ahol az asztal a négy szék, ruhaszárító, meg a nejem napozóágya is bőven elfért, ráadásul még hely is volt. Volt egy hátsó külön rész, ahova a matracokat, meg a bringákat lehetett tenni, lezárni nem kellett sosem, nem tűnt el semmi. A szállásról ennyit, bárkinek jó szívvel ajánlom!

A mi szállásunk a Sarti-Village-ben volt, az apartman a tengerre nézett, az utca túloldalán a tengerpart volt. A tengerparti apró kavicsok nekünk tetszettek, meg a hozzátartozó nagyon tiszta víz is. Kicsit furcsa volt, hogy az apartmannál volt a külső zuhanyzó - ilyet több helyen láttam -, de hamar megszoktuk. A nejemnek hoztuk otthonról a napozóágyát, a lányom gumimatracon szeret hanyatlani, mi fiúk pedig fürdés után inkább az erkélyen henyéltünk a székekben. Amúgy is a déli nap elől való "elbújást" komolyan vesszük, tehát az egész napos parti lebzselés nálunk nem játszik. Szerencsére(?) volt két nap is, amikor esett az eső és fújt a szél is rendesen, így az itteni hullámzást is megtapasztalhattuk, nagyon király volt az is :-)))

Béreltünk mopedeket Sassostól, azzal felkerestünk néhány öblöt, mentünk a keleti oldalon is (Narancs-part, Karibi-Beach, meg még vagy kettő, aminek a nevét sajnos nem tudom), meg mentünk a nyugait oldalra is (Koufo, Turoni, Neo Marmaros). Már nem tudom ki mondta - tán Márti azt is -, hogy a nyugati oldalon le lehet menni az útról a tengerpartra, aztán ott nyomulni Neo Marmaros felé. Ezt mi is megpróbáltuk, ugyan nem volt végig tengerparti út, de mindenkinek ajánlom, mert tényleg nagyon szép öblök vannak arrafelé!! Ha még egyszer mennék, akkor úgy csinálnám, hogy reggel indulnék el, mert a délután kevés rá. Koufo-nál le lehet menni a partra, aztán vissza az útra, majd Toroninál megint part, aztán újból vissza az útra. Ezután minden partra vezető útra lemennék körülnézni, aztán később az egyiktől egész Porto Carras-ig lehet menni a part mentén ... hát az tényleg nagyon gyönyörű!!!

Voltunk a Blue Lagoon nevű hajókiránduláson is, nekünk tetszett, pedig az út úgy indult, hogy olyan hullámok voltak, hogy a hajó nem tudott beállni a mólóhoz, ahonnan indulni kellett volna neki :o Séta néhány jó kis dombon át a kikötőbe, aztán indulás onnan, a fél banda gyógyszert szedett, olyan hullámok voltak. Ettől még minden rendben ment, a Kék lagúna tényleg nagyon szép, a délutáni piknik egész bőséges és finom volt. Azt javaslom, hogy aki ilyenre megy, reggel azért egyen, meg vigyen magával néhány szendvicset - főleg a gyerekeknek -, meg persze italt sem árt, bár lehet venni a hajón is :-))

Egy délelőttöt rászántunk Tessalonikire, egy délutánt a Waterlandra. Mindkettő egész jól sikerült, a Waterlandhoz jutás kicsit kalandos, lényeg, hogy a makedón reptér felé kell menni a körgyűrűn, egész addig, míg jobbra táblán lesz, hogy Waterland. Onnan már sima ügy. A vizipark főleg gyerekeseknek nagyon jó, a mi kölykeink - nem kicsik, 15 és 18 - nagyon jól elvoltak. Oda nem vittünk semmit sem, nem is hiányzott, volt bőven napágy, ahol heverészni lehetett, napernyő is jutott mindenkinek, akinek igénye volt rá, úgyhogy akár egész nap el lehetett volna ott lenni. A kaja meg az ital sem volt vészes - belépő 12,5 Euro / koponya -, a különböző csúszdákon a gyerekek nagyon sokat élvezkedtek. Nagyon király :-))

Összegzés: nagyon jól éreztük magunkat, tetszett a városka, a tengerpart, a tiszta víz, az igényes aparman, a környék, minden. Nem tudtunk mindent megnézni, hisz arra egy nyári szabadság nem is lehet elég. Nekünk idén ennyi volt, nem sajnálom az első napok semmittevését sem, meg a későbbi napok mozgalmasabb kirándulásait sem. Nem ez volt az utolsó kirándulásunk Görögországba, sőt még Sartiban is valószínű fognak látni bennünket :-)

Ha bárkinek kérdése van még, egyenlőre olvasgatok itt, de ha sürgős, akkor az emilcímem él, nagyon szívesen válaszolok mindenre, amire tudok :-)) Én asszem nyár végén a topic "látogatását" felfüggesztem, mert túl korai még a jövő évi nyaralás messzeségén "keseregni" :-))

Mindenkinek jó nyaralást kívánok, akinek még hátravan!! 

Teo >

Előzmény: Smartiie (1922)
saválló Creative Commons License 2005.08.13 0 0 1990

Ez kimaradt:

"Az árak itt sokkal alacsonyabbak,ehhez képest a szolgáltatások is kicsit egyszerűbbek."

Azt ne feledd,a családoddal egy kis üdülőhelyen voltál,azt nem lehet összehasonlítani mondjuk a nyüzsis Paraliával,Asprovaltával vagy Krétával,Rhodossal,és még sorolhatnám....

:)

Előzmény: HTT (1988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!