Na megjártam Honda szervizt és azt a visszajelzést kaptam hogy a kupplung még nem cserés. Ezért valószínűleg beszerzem a kupplung szettet és megvárom a 120 ezret, amit váltóolajjal együtt cserélek majd. Hogy milyen gyártmányú (Aisin, Luk vagy esetleg gyári) még nem döntöttem el. A szelephézag állításra is ennél a km állásnál kaptam javaslatot (16,5e). Azért gondolom hogy nem ellenőrizték, mert annak lenne nyoma a szerviztörténetben, könyvelés nélkül és ingyen németben nem csinálnak semmit. (A néninek a mentségére legyen mondva, hogy Svábföldről származott. :))) Szerintem sem kritikus dolog ez, de ha fogyasztásban 0,1-0,2 l/100 km-t javul a fogyasztás, és dinamikában egy jobb gázreakciót eredményez, akkor már meg is érte. ;) Kupplungcsere helyett inkább egy teljes futóműfelújítást vennék előre. A hátsók kopognak, az első gátlókból meg folyik az olaj, fel van pattanva a porvédő sapkájuk. Itt is tanakodok még hogy milyet tegyek bele és azon is hogy csak a gátlókat és a stabilizátor elemeket, vagy a rugókat is cseréljem-e. Ezekben szívesen veszem tapasztalataitokat. Állítólag kicsit meg van ültetve a kocsi, ez nem tudom szerepet játszott-e a futómű elhasználódásában, de ezt is szeretném gyári értékre állíttatni, ahogy minden más futóműbeállítást is. Gondolom a hazai utak miatt a hosszú élettartamhoz ez is a javallott.
Egy kis segítséget szeretnék kérni,van egy autóvillamossági problémával kapcsolatos kérdésem amivel tavaly télen találkoztam először...egész nyáron nem volt probléma,de most ismét jelentkezett a hiba
2007.es ufo civic.ről van szó1.8as benzines motorral,de ennek nincs jelentősége szerintem
Sajnálattal tapasztaltam h a szenzoros ablaktörlő lapátjaim öntudatra ébredtek...:) bárhogy indítom el 7et töröl és random szerűen megáll valahol,sokszor nem végállásba hanem a szélvédő közepén,van olyan verzió is h folyamatosan megy és nem tudod a sebességét se szabályozni...Találkozott már valaki hasonló problémával,mik a tapasztalatok,tudtok segíteni valami hasznos infóval?
Hello! A cd-játszó (6-os cd-tár) a napokban egyszer csak beszart, kiírta, hogy "mechanical error", nem is adta ki a lemezeket... Autóztam egész nap, próbálgattam, nem működött, aztán amikor este hazaértem, egyszer csak megjavult. Van valakinek tapasztalata-ötlete, mi üthetett belé? (2009, 1.6-os sedan, bár szerintem ez mindegy) Köszi!
1, beöntöttem 3,7 litert, vártam pár percet, járattam szintén pár percet, majd vagy 5-10 perc után néztem meg azóta még nem jutottam el odáig, hogy hidegen ránézzek.
2, amiben eddig cseréltem, pl. Swift, ott annyit írta a gépkönyv, hogy csak a hűtőből engedjem le. és gí is kb annyi ment bele, mint amennyit írt a könyv,
Egy kis segítséget szeretnék kérni,van egy autóvillamossági problémával kapcsolatos kérdésem amivel tavaly télen találkoztam először...egész nyáron nem volt probléma,de most ismét jelentkezett a probléma
2007.es ufo civic.ről van szó1.8as benzines motorral
Sajnálattal tapasztaltam h a szenzoros ablaktörlő lapátjaim öntudatra ébredtek...:) bárhogy indítom el 7et töröl és random szerűen megáll valahol,sokszor nem végállásba hanem a szélvédő közepén,vagy van olyan verzió is h folyamatosan megy és nem tudod a sebességét se szabályozni...Találkozott már valaki hasonló problémával,mik a tapasztalatok,tudtok segíteni valami hasznos infóval?
Szuper, köszi az infót és a beszerzési forrást is! A Hondánál az új relére 20eFt-ot mondtak. Mondom nincs az az isten, hogy én egy reléért ennyit adjak, főleg úgy, hogy nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy azzal van baj.
A szegedi Kovács autó honlapján találtam pár napja az utángyártottat jóval barátibb áron. Eltettem a közvetlen linket, hogy majd most a hétvégén megrendelem. Ma kattintok a linkre, nincs ilyen termék. :) Gondolom valaki lecsapott az utolsó darabra és nincs nekik több raktáron. Google a barátom, az első 5 oldal minden találatát végignéztem, sehol nincs 7. generációs Civichez index relé. Holnap felhívom az általad adott helyet. Köszi még egyszer!
-kicserélték a komplett kéziféket - mondjuk nekem semmi bajom nem volt vele előtte sem
-kicserélték a szélvédő körüli gumiszigetelést, állítólag bizonyos esetekben sérthette a fényezést
- a 3. volt az egyetlen igaznán hasznos nekem, a tanksapkát ha nyitottuk, akkor kioldott a zár, de mivel semmi nem késztette nyílásra a tanksapkát, mozdulatlan maradt. így a kallantyú visszaengedésével zárva maradt. Ezt előttem csinálta meg egy szaki, egy db csavarral egy kis fém lemezt rögzített a beömlőnyíláshoz, ami csukott állapotban nekifeszül a tanksapkának, így a kar meghúzásakor az szépen kivágódik. Ez a high-tech megoldás azóta is tökéletesen működik.
1. Mennyit vartal jaratas utan? Ha nem eleget, akkor nem folyt meg le az osszes olaj. Amugy sem kell maxon lennie, csak a ket jelzes kozott.
2. Akkor az eddigi autoidban nem cserelted le teljesen a hutofolyadekot, csak egy reszet. Nem mind van a hutoben, a motorban is sok van. Nem is lehet teljesen tokeletesen leereszteni mindet, de ha a motoron is van kulon leereszto, az csak jo, mert tobbet le lehet engedni.
A 2006 körüli kocsikban mik voltak konkrétan a kötelező visszahívások okai, mire kell figyelni ráncfelvarrás előtti ufó vásárlásánál? Azok az EURO IV motorok a magyar forgalmiban hányas besorolást kaptak?
Köszi szépen! Bízom benne, hogy csak a relé a hibás. Azért tettem fel itt is a kérdést, mert voltam bent a héten a helyi Hondánál és a relére olyan árat mondtak, hogy körülnéztem, hol a kandi kamera. :)
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy autóvillamossági problémával kapcsolatban. Bár az én Hondám 7. generációs 2005-ös, a probléma feltárásában ez nem hiszem, hogy lényeges. A hibajelenség kb. egy hete kezdődött és a következőről van szó: irányjelzésnél az esetek 80%-ában 3-4 villanás után az indexelés abbamarad. Mindkét irányban fennáll a jelenség, sőt a vészvillogó is ezt csinálja (emiatt a bajuszkapcsoló hibáját én ki is zárnám). Érdekes adalék, hogy álló motornál, csak gyújtáson előfordul, hogy sem a vészvillogó, sem az index nem működik (esetleg egyet villan), viszont ha beindítom a motort, akkor az előbb említett 3-4 villanásos jelenség tapasztalható. A kormány alatti boxból a biztosíték -és relépanelt kivettem, az index biztosítékot és a relét kiszedtem a panelből, megnéztem őket, a csatlakozóikat megcsiszoltam, hátha kontakthiba. A relé műanyag fedelét is lepattintottam, kivettem a belsejét, de semmi rendelleneset nem láttam, nem volt benne égésnyom, vagy laza forrasztások a NYÁK panelen. Visszaszerelés után a hiba megmaradt. Azonban ha a relét megpöccintem, vagy megkocogtatom, akkor ideiglenesen észhez tér a dolog, olyannyira, hogy simán csak gyújtáson is működik az index, vagy a vészvillogó, de néhány másodperc után ismét megáll. Pöccintés a relén, és újból működik. Ez alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy a relé lesz a beteg, talán kontakthibája van belül. A furcsaság az, hogy jelen állapotban mi a fenétől nem működik sem az index, sem a vészvillogó akkor, ha nem jár a motor, csupán gyújtás van? Akkut megnéztem, multiméterrel megmértem, teljesen jó, és a generátor is tölt rendesen. Relécsere?
Lecseréltük valamelyik nap a motorolajat. kiöntöttem egy edénybe 3 deci olajat, majd a maradék 3,7-et a motorba! megjárattam, majd megnéztem az olajszintet. Meglepődésemre a nívó kb 80% olajat mutatott. Ez így normális? Vagy már a 4 liter olaj sem 4 liter.. :(
Ki hogy oldja meg, hogy a szűrő levételekor nem folyjon a műanyag alsó borításra az olaj? elég elcseszett helyen van.
Másik téma, hogy majd lecserélnénk (lehet még az idén) a fagyállót is. Szervizkönyv szerint ki kell csavarni a motorból is egy leeresztőcsavart! Ezt valóban meg kell tenni, mások is ki szokták? Azért fura, mert ami autónkon eddig cseréltem, azon nem kellett, elég volt a hűtőből leengedni.
Feltölteni milyen fagyállóval? tudom, hogy a gyárit ajánlják mindenhol, de mi van, ha nem gyárit teszek bele? milyen legyen, mire kell figyelni?