Keresés

Részletes keresés

Tomsz85 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365883

Na most valamit nem értek veled kapcsolatban. Az 365871. hozzászólásodban azt írod, hogy az egyén szempontjából mindegy mi van. Az 365873-ben meg helyesled azt amit én írtam, hogy az egyén szempontjából nagyon nem mindegy, mi történik vele. 

Tehát ezzel saját magadnak mondasz ellent. :) :) :) :)

----------------------------

Egyszer már beismerted, igaz hosszas vita után, de végül önként beismerted hogy te nem értesz a mezőgazdasághoz. Azóta ahányszor előkerül, annyiszor visszakozol és mismásolsz. 

Pedig nem értesz hozzá, semelyik szintjén. 

 

Azt írtad: "semmi köze ennek a politikai rendszerhez, hogy milyen szerkezet alakult ki."

A mezőgazdaságban a gazdaságok kialakulásának-átalakulásának, a méreteinek nincs köze a politikai rendszerhez? Hát, te tényleg vak vagy és elvakult. Biztos vannak helyek ahol nincs hozzá köze, sok helyen meg van.

Időrendben: Magyarországon politikai okokból államosították a nagybirtokokat 1945 után, politikai okokból kobozták el az egyházi birtokokat, politikai okokból volt a földosztás, stb. Szintén politikai okokból szervezték meg a téeszeket, az állami gazdaságokat. Politikai okokból csinálták a kárpótlást 90 után. És politikai okokból kezdték el a TSZ-ek és ÁG-k szétverését, ami szerencsére teljesen nem történt meg. Politikai okokból adták el az ÁG-kat. És szintén politikai okokból osztotta újra a Fidesz 2014 körül az állami földek bérletének jelentős részét (mondjuk az előző kormányok is hasonlóan, csak nem ilyen mértékben), majd pár évre rá szintén politikai okból adták el jelentős mértékű állami földterületeket. 

 

Nem hiszem el hogy nem érted a különbséget a között, hogy a Szovjetunióban embermillióktól, sőt tízmillióktól (maga Sztálin is mondta) vették el a tulajdonukat egy tollvonással (meg a mellé társuló fizikai erőszakkal), meg a között ahol fentmaradt a magántulajdon. 

--------------

Miben marxista szerinted egy nyugati fiatal? Mert azt írtad, hogy egyre több fiatal nyugaton marxista. Miben nyilvánul meg a marxistaságuk? 

Előzmény: zöldkomcsi: (365873)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365882

Te ELMEBETEG VAGY.

Előzmény: zöldkomcsi: (365881)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365881

Csak első ránézésre mindegy neki. A mögöttes tulajdonosi-szervezési háttér elvi szinten talán valóban mindegy neki - de az, hogy milyen körülmények között, mennyire jó szervezettség mellett dolgozik, és főleg az, hogy mennyit keres, hogy is él meg az elvégzett munkájából - no az már a legkevésbé sem mindegy neki.

 

Na, kezded már megint a marhaságaidat nyomni, hogy miért nem szabadították fel szaudarábiát meg az oroszok és miért nincs más 20 millió meki Kínában? Ja! Mert nem tartottak szabad választásokat. (((((-:

 

És ebben a kérdésben bizony az általad annyira vágyott és imádott kommunizmus úgy elbukott, mint annak rendje-módja...

 

 

Na de még se saját vérükben fulladozók halál hörgése közepette mint a kapitalizmus? Hanem csak hajuknál fogva előrángaott szabadságvágyó néptömegek röhögcséltek hozz. (((((-:

 

A fiatalok egyébként meg mindig forradalmárok, ez természetes. Az lenne furcsa, ha nem lennének azok. Ráadásul azon sincs mit vitatni, hogy a fejlett világ mind gazdasági-politikai, mind társadalmi téren megérett nagyon komoly korrekciókra.

 

De igazolódni látszik a Marxizmus, mert a társadalmi rend ami változik és a személyiség benne azt követi. Marx abban tévedett, a társadalom nem építhető fel tervezve. Nem is megy gyorsabban se mint ahogyan pl az ó-kori róma liberalizmusát felváltotta a kereszténység.

 

A te örök hibád, hogy nem érted meg: az a dögvész és pusztulat, amit te betegesen vágysz (mint korszakváltást kierőszakoló eseményt) - AZ SENKINEK SEM ÉRDEKE,

 

 

Nem hát, csak olimiát és expot rendezni, az az érdeke.

Az se érdeke senkinek ha háború lesz a közel keleten, nem is lesz amíg Putyin és Erdogan, a vezetők kezében vannak a dolgok.  Csak nem biztos, hogy ez így marad és nem e a vezetők is csak szemlélői lesznek az eseményeknek.

 

 Gondolj arra, hogy ezeknél a mostani "kínoknál", feszültségeknél egyes esetekben milyen mérhetetlenül nagyobbak voltak a hidegháború időszakában a feszültségek, már folyamatosan levegőben járőröztek hidrogénbombákkal a fedélzetükön a bombázók, a silókban felpörgetett giroszkópokkal várták az indítási parancsot az ICBM-ek - mégsem került egyetlen egy esetben sem sor végül SEMMIRE SEM, mert az emberfaj, legyen bár akármilyen hülye is - akkor sem TELJESEN HÜLYE.

 

Nem voltak érdek ellentétek. Bárki hozzáfért a Föld bármely erőforrásához, a növekedő népesség pedig adta a növekedő piacokat.
...amúgy meglátjuk, a tények úgy is felülírják az elméleteinket.

Előzmény: advocatusdiaboli (365876)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365880

Ő már tudja, hogy ott meg is marad, de pl a ritka-földfém exportuk az zavartalan lesz. 

Előzmény: ,m,1710 (365878)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365879

hm.... nem tudom te hogyan tudtad elkerülni eddig. De nincs terhemre azért olyan nagyon nekem se. 

Előzmény: advocatusdiaboli (365877)
,m,1710 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365878

"Ez az új csalásuk (félrevezetésük)"  (forditás) már mind  kinának

 

(saját magukat harapták meg)

Előzmény: ,m,1710 (365874)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.02.29 -2 0 365877

Madarat tolláról...

 

Az csak téged minősít, milyen ismerőseid vannak...

Előzmény: zöldkomcsi: (365875)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.02.29 -2 0 365876

"Nem a működéséről beszélek, csak arról, hogy aki kapál, kaszál, traktort vezet annak tök mindegy mi a neve a kolhoznak."

 

Csak első ránézésre mindegy neki. A mögöttes tulajdonosi-szervezési háttér elvi szinten talán valóban mindegy neki - de az, hogy milyen körülmények között, mennyire jó szervezettség mellett dolgozik, és főleg az, hogy mennyit keres, hogy is él meg az elvégzett munkájából - no az már a legkevésbé sem mindegy neki.

És ebben a kérdésben bizony az általad annyira vágyott és imádott kommunizmus úgy elbukott, mint annak rendje-módja...

 

A fiatalok egyébként meg mindig forradalmárok, ez természetes. Az lenne furcsa, ha nem lennének azok. Ráadásul azon sincs mit vitatni, hogy a fejlett világ mind gazdasági-politikai, mind társadalmi téren megérett nagyon komoly korrekciókra. Igazságtalan és tisztességtelen elosztási-kizsákmányolási láncok alakultak ki, három évtizede megint folyamatosan nőnek a társadalmi szakadékok - igen, szerintem is tolni kell a munkaponton már, és erre sor is fog kerülni. Valójában a brexit is ennek lecsapódása, Trump megválasztása is. De ez most még csak útkeresés - és a hivatkozott két példa szerintem két tévút, de mutatja, hogy a háttérben nő az elégedettség, és nagyon sok kisember, ha nem is érti, mi zajlik, nem is tudja, mi lenne a jó/jobb, azt érzi, hogy nem ezt akarja.

A te örök hibád, hogy nem érted meg: az a dögvész és pusztulat, amit te betegesen vágysz (mint korszakváltást kierőszakoló eseményt) - AZ SENKINEK SEM ÉRDEKE, valójában még neked magadnak sem (meglehet, elsők között szívnád meg totálisan, és valójában azoknak ártana még a legkevesebbet, akiket legszívesebben rakásra dögölve látnál), éppen ezért nagyon kicsi az esélye, hogy bekövetkezzen. Gondolj arra, hogy ezeknél a mostani "kínoknál", feszültségeknél egyes esetekben milyen mérhetetlenül nagyobbak voltak a hidegháború időszakában a feszültségek, már folyamatosan levegőben járőröztek hidrogénbombákkal a fedélzetükön a bombázók, a silókban felpörgetett giroszkópokkal várták az indítási parancsot az ICBM-ek - mégsem került egyetlen egy esetben sem sor végül SEMMIRE SEM, mert az emberfaj, legyen bár akármilyen hülye is - akkor sem TELJESEN HÜLYE. Te mégis gyakorlatilag kollektív öngyilkosságot fantáziálsz állandóan.

Előzmény: zöldkomcsi: (365871)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365875

Személyes ismerősöm is van aki azt hiszi az olaszok nem akarnak már turistákat kiszolgálni a koreaiak meg dolgozni.

Előzmény: ,m,1710 (365874)
,m,1710 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365874

Trump elnök megmondta

 

"This is their new hoax,"  (corona mizéria)

 

zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365873

Az egyén szempontjából pont nem mindegy hogy hogyan él, hogy kitelepítik egy bőrönddel Recskre, vagy egy Marxfejes vöröspólóban tüntet, aztán szépen hazamegy, amire te azt mondod hogy marxista nyugati fiatal. 

 

Nem erről beszélek????? az usa ban milliószor többet telepítettek vagy hurcoltak be láncra verve. A kommunista nagyon látos ahoz képest.

 

Nem, a nyugati fiatalok nem külsőségeikban a marxisták. 

 

Az amerikai farmon meg sok helyen a mai napig egy család műveli a földjét, esetleg pár alkalmazottal. 

 

 

Kb 30 év volt az átmenet ott is mire meg kellett hátrálni a telepesek özöne előtt.

(...amúgy Hollandiában és belgiumban meg pár hektáros gazdaságok is vannak, egyet ismerek személyesen, semmi köze ennek a politikai rendszerhez, hogy milyen szerkezet alakult ki. )

Előzmény: Tomsz85 (365872)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365872

Az egyén szempontjából pont nem mindegy hogy hogyan él, hogy kitelepítik egy bőrönddel Recskre, vagy egy Marxfejes vöröspólóban tüntet, aztán szépen hazamegy, amire te azt mondod hogy marxista nyugati fiatal. 

 

Pont az egyén szempontjából nem mindegy, hogy holnap reggel azt mondják egy faluban, hogy minden földet államosítottunk (mert a Szu-ban államosítottak minden földet), az eszközeidet, állataidat meg beadod a kolhozba, vagy a szovhozba, még jóformán elköltözni se tudsz, mert a Szovjetunióban belső útlevél van. Vagy tudomásul veszed ezt, vagy erőszakkal kitelepítünk, esetleg rövid úton kivégzőosztag elé kerülsz. 

Ehhez képest itthon sokszor enyhébb módszerekkel történt a kolhozosítás. 

 

Az amerikai farmon meg sok helyen a mai napig egy család műveli a földjét, esetleg pár alkalmazottal. 

Előzmény: zöldkomcsi: (365871)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 -1 0 365871

Meg hogy a nyugati fiatalok marxistak, maximum úgy, ahogy szerinted az USA-ban is kommunizmus volt, meg kolhoz.

 

Az egyén szempontjából. Ilyen nehezen érted ezt meg? Nem a működéséről beszélek, csak arról, hogy aki kapál, kaszál, traktort vezet annak tök mindegy mi a neve a kolhoznak. Mezőgazdasági nagyüzem, mindenhol erőszak útján lett létrehozva. Ennyi.

 

Majd ha kilakoltatnak őket Recskre, vagy a Hortobágyra kapálni, majd akkor egyből nem lennének azok. 

 

 

Szerintem az usa ban szó szerint rabszolgaság is működött abban a fázisukban, rezervátumok is. De az 1 hetes szerződésekkel foglalkoztatott munkás se volt éppen arany életben. A kommunisták nagyon lájtosak voltak ahoz képest, tán még a nácik is.

Előzmény: Tomsz85 (365855)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365870

Ma a földből a fejlett országokban a lakosság pár százaléka él. 

 

Igen, végül is egy zacskó csipszben annyi csúcstechnológia, marketing meg miegymás van, hogy valóban nem is értem azt a kis semmi krumplit minek rakják bele? 

 

A feudalizmust is erővel tartottak fenn. És ott is törekedett a jobbágy is arra, hogy többek legyen, ha kicsivel is.

 

Na de nem úgy mint a rabszolga, hogy majd oda ülhet a császár mellé. a jobbágy egy nyugisabb személyiség és a társadalmi rend se nyit neki teret, arról szól a kereszténység is, a rendszer ideológiája, a rabszolga társadalomé a liberalizmus. 

Előzmény: Tomsz85 (365856)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365869

Termeszetesen a vakuumporlasztas adja az erteket hozza csipszesuacskonal.  ;-)

Előzmény: Törölt nick (365857)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365868

Ha bevállalta ezt a nem túl hálás menekültes-cécót az országába - és ezért neki Európa térítést ígért - az a minimum, hogy azt meg is kapja.

 

6 mrd eurot, felét megkapta a másik fele 2025 ben lenne esedékes, így lett megállodva. Költsége amúgy minimális, pár tízezer van táborban, dolgoznak de fele már ott született még gyerek. Bizonyos vállalkozók örülnek is ezek jelenlétének, a lakosság nem mert lenyomják a munkabéreket. Gyanús, hogy a szerbeknek fáj rá a foga, akkor sok multi is települne oda. Jól is jönne ki a lépés mert a távol kelet lehet, hogy problémás lesz a jövőben.

Orbánnal miért csesztek ki azt nem tudom, mert mikor a Merkellel találkozóhoz migráns áradatot csaltak a határhoz, akkor küldtek pár autóbuszt és hazavitték a hódító iszlám áradatát a keresztény európa határáról. Demonstrálni akarták, hogy ők jól tudják kezelni ezt a dolgot? Ezt akarta Orbán is mutatni Merkelnek, hogy mi tudjuk kezelni, megvédjük a határt, a szerbek meg úgy ahogy ők képzelik.

Előzmény: GPS (365859)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365867

Pl az öcsém ahol dolgozik Belgiumban a colrytnél, egy nagy bevásárló hálózat, a központban vagy 1000 en dolgoznak, de nincsen vip parkoló, ha a vezérigazgató később jön, gyalogol pár 100m-t. Olyat látok itt is, hogy nincs kijelölve egy kisebb cégnél, úgy 20-25 autóval járnak be a dolgozók, de a főbejáratnál tiszteletben tartanak pár helyet a főnököknek, de ott nem, nincs ilyesmi. A hangulatukban is van nyugaton valami elit ellenesség, szélső eset már szégyenkezik is ha egy luxus autóból száll ki, marxista vonalakkal tarkítottak a zöldek is.

Előzmény: harryboy (365863)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365866

Nagyon nagy mélységben lehetnek azok a gyökerek mert ami megvalósult a kommunizmusból az ellenséges viszonyban a liberálissal

Előzmény: Törölt nick (365865)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 -1 0 365865

Nem tudom, hol ér össze a mai liberális és szociáldemokrata vonal a kommunizmus nagy ideológusával, de úgy látszik, van valami kötődésük.

 

A gyökerek szintjén.

Előzmény: lahuba (365864)
lahuba Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365864

Ezt én sem egészen értem, de tényleg vannak jelenségek, amiket én innen nem tudok megmagyarázni.

Mondjuk azt, hogy nem is olyan rég még Juncker is megkoszorúzta Marx emlékművét, ami itt ki is verte a biztosítékot.

Nem tudom, hol ér össze a mai liberális és szociáldemokrata vonal a kommunizmus nagy ideológusával, de úgy látszik, van valami kötődésük.

Tényleg érdekelne, hogy ők hogyan értékelik Marx tevékenységét...

Előzmény: GPS (365861)
harryboy Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365863

Csak azért, mert itt valaki azt irta, hogy nyugaton a fiatalok marxisták, de hogy az mit jelent manapság azt én sem tudom

Előzmény: GPS (365861)
mica-r Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365862
Előzmény: GPS (365861)
GPS Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365861

 

Ha megkérdeznénk tiz "nyugati" fiatalt tegyük fel svédeket, hogy ki az a Marx csak bámulnának egyesek elmondanák, hogy halotak ilyen nevet, de konkrétan nem tudnák

 

Miért mennél ezért egész Nyugatig?

 

Elég kimenni Pesten a Nyugatiig - és ott kérdezősködni (pláne, hogy az sokáig pont Marx-tér is volt, még témába is vág.

 

Ha nincs fent az Instán (újabban a Tik-Tokon) - akkor ki a francot érdekel, hogy ki az a Marksz?

.

Előzmény: harryboy (365860)
harryboy Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365860

Ha megkérdeznénk tiz "nyugati" fiatalt tegyük fel svédeket, hogy ki az a Marx csak bámulnának egyesek elmondanák, hogy halotak ilyen nevet, de konkrétan nem tudnák

Előzmény: Tomsz85 (365855)
GPS Creative Commons License 2020.02.29 0 1 365859

 

Erdogant tökéletesen meg lehet érteni ebben a kérdésben.

 

Én is így gondolom.

 

Részemről utálom Erdót mint a szart - mint ahogy minden egyszemélyi autokratát is egyformán zsigerből rühellek - de ami nem korrekt, az nem korrekt.

 

Ha bevállalta ezt a nem túl hálás menekültes-cécót az országába - és ezért neki Európa térítést ígért - az a minimum, hogy azt meg is kapja.

 

Az nem hivatkozási alap, hogy "Azért nem fizetünk, mert görénykedik a térségben".

 

Ez olyan, mint amikor tartozunk egy komolyabb összeggel a szomszédnak - de nem fizetjük ki, mert megtudtuk, hogy néha veri a feleségét.
Szép, nem mondom.

.

Előzmény: Omar Khajjám (365850)
GPS Creative Commons License 2020.02.29 0 1 365858

 

Mint a svéd kommunisták a 70-es években.

 

Elmentek a gyűlésre, ott jól megállapították hogy a tőkés-rendszer nem jó - aztán beültek a Volvóikba és hazamentek a kertvárosi villájukba.

.

Előzmény: Tomsz85 (365855)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.29 0 0 365857

Mert a csipszes zacskó marhating nem kapcsolódik a mezőgazdasághoz...

Előzmény: Tomsz85 (365856)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 365856

Ma a földből a fejlett országokban a lakosság pár százaléka él. 

A feudalizmust is erővel tartottak fenn. És ott is törekedett a jobbágy is arra, hogy többek legyen, ha kicsivel is. 

Előzmény: zöldkomcsi: (365853)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.02.28 0 0 365855

Meg hogy a nyugati fiatalok marxistak, maximum úgy, ahogy szerinted az USA-ban is kommunizmus volt, meg kolhoz. Esetleg annyiban, hogy vörös zászlót lengetnek valami felvonuláson. 

 

Majd ha kilakoltatnak őket Recskre, vagy a Hortobágyra kapálni, majd akkor egyből nem lennének azok. 

Előzmény: zöldkomcsi: (365854)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.28 0 0 365854


De bizony, az embereknek kellett volna átnevelődni-átalakulni azzá a bizonyos szocialista embertípussá, aki a saját érdeke elé helyezi a közjó érdekét, és a saját haszna helyett a közjó érdekében munkálkodik. 

 

Ezt had tudjam már jobban. Pl a magyar elmegyógyászat mind a mai napig sínyli amikor vissza lett fejlesztve, mondván, hogy a szocialista társadalomban olyan úgy se lesz. Nem, arról szólt az, hogy a társadalom felépíthető megtervezve és majd abban lesznek a kívánt személyiségek. na, az a személyiség típus végül eljött és a társadalmi rend is változóban van, a nyugati fiatalokon látod, hogy ők már marxisták. A tyúk vagy a tojás paradoxon ez is.

Előzmény: Tomsz85 (365846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!