Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Napenergia topic... ott ebben jobban tudnak segiteni. De egyebkent a medencefutes azert egyszerubb mindig, mert nem kell szigetelni, melegben nem veszit annyit illetve ha veszit akkor se szamit. En a helyedben hagynam a csovet kozvetlen a napsutes alatt, a 2 reteg folia ha messze van a slagtol akkor inkabb art mint hasznal (a levego szigetel), ha raterited akkor is csak akkor van ertelme, ha a csohoz vezeti a meleget (errol nem a muanyag hires). Persze mukodhet, ez csak maganvelemeny! Sajat szivattyuval nem lehetne hajtani? Igaz az atmerok problemasak... (En csak a feltoltesre terveztem, hogy inkabb tobb ido alatt de napsutesben hosszu slagban, es egybol meleg vizet kap a medence.)
hnap csinálok házi "szolárszőnyeget" 1/2"-os slagból 25m OSD-lap alap, rá fényvisszaverő fólia, rá a slag, fa keretet kap, és fekete fóliával bevonom két rétegen. nekem volt simán a slag öszatekerve és kitéve a betonra és a 15°C vitet 30-35 fokra melegítette 4-5h alatt---ha ezt veszem akkor ennek is naon jónak kell elnnie a vízkeringetést hogy oldjam meg?
Bocs', hogy kicsit más irányba terelem a témát, de mit csinálsz a füveddel, hogy ilyen szép "tiszta"? Egyeltalán nem tűnik gazosnak, mohásnak? Mikori telepítés?
Nem a slággal van probléma, mi is azt használunk. Ha köralakú a medencétek, porszívózás előtt mássz bele, és menjél körbe párszor, hogy megkeverd a vizet. Utána ha kijössz, néhány percen belül az összes kosz letelepszik a medence kellős közepébe, egy kb. 20 cm sugarú körbe. Onnan már másodpercek alatt ki tudod szívni. Ha az egész alja koszos, akkor tényleg sziszifuszi munka a porszívózás.
Üdv Mindenkinek, megjöttem a magyar tengerről. Nagyon sokat írtatok, majd próbálom elolvasni. Indulás előtt, a nagy viharban kihúztam a vízforgatót, mert a lengőkábel hosszabító, az eső, és a FI relé nincs szoros barátságban.
Visszadugni elfelejtettem :-)
A vízem most egy kissé zöld és zavaros, de ha a Balatonhoz hasonlítom, akkor normál játékidőben tovább jutott még:-)
Epp most jottem be a porszivozasbol, hogy tanacsot kerjek ezzel kapcsolatban. En siman slaggal csinaltam, de igy eleg szaporatlan a dolog. Ez a brico-s megoldas egesz jonak tunik. Holnap megyek a gyori brico fele, ha lesz veszek, ha nem igy jartam, akkor marad a slagos verzio:(
Mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar megadja magát -bár ez valószínűleg gyártási hiba lehetett-, de azt már ránézésre nem értettem, hogyan lehet ekkora vízmennyiséget megfogni egy darab műanyagfólival. Merevítés ide vagy oda, ekkor medencénél már hülyeség a puhafalú szvsz. Ahhoz ez a megoldás édes kevés, hogy tartósan, hosszútávon, évekig kibírja ennyi víz nyomását.